Welk hondenras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Daar heb je gelijk in en daarom worden deze rassen meer afgeraden dan wat voor ras dan ook.

Alleen je vraagt deze honden niet te beschermen, dat doen ze gewoon. Zit in het bloed zou ik bijna zeggen.

Mijn hond waakt ook en is een prima dekentje. Wordt echt als huishond behandeld. Je moet er alleen altijd rekening mee houden. Onze poort is bijvoorbeeld standaard afgesloten om te voorkomen dat iemand zomaar naar binnen komt. Als je dat vergeet of weigert te doen (want het is niet zo) dan loop je een groter risico.

Ik denk dan ook dat ontkenning het grootste probleem is, niet de aard van de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk hondenras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Zelf zou ik mij het veiligst voelen als eigenaar van een Boerboel, Cane Corso,of Rottweiler. De Boerboel spant de kroon.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik had middels een andere laptop gereageerd dus als gast.

Wij zijn twee jaar bezig geweest een geschikte waakhond uit te zoeken.
Het probleem was dat veel honden aanvielen of te lelijk deden naar vreemden en er dan dus niemand meer het terrein op kon of wilde komen, als ik zo'n hond zou nemen.

Je zou dan de hond moeten wegzetten als iemand kwam. Dat maakt hem dus als verdediger voor ons absoluut waardeloos. Immers ik heb niets aan een goede beschermer die mij niet beschermen kan omdat hij bv in een kennel zit.

Wij hebben daarom gekozen, voor een hond die verdedigd, en prima kan inschatten als dit nodig is en wanneer niet. iedereen kan dus hier het terrein oplopen als ik thuis ben, maar bij onraad zijn mijn honden wel aanwezig en handelen er ook naar.

Er is dus mi een verschil tussen veilig voelen en veilig zijn.

Zeker in een land als Nederland is het belangrijk dat een hond ook sociaal is omdat de tolerantiegrens van mensen heel laag ligt. Daarbij heeft de hond een leuker leven als hij meer aanwezig kan zijn.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ik zou ooit nog wel een Witte Herder willen!
Niet om te waken maar omdat het zulke geweldige honden zijn.
Heerlijk elke dag mee naar de speeltuin en heerlijk sporten samen met mij en Noppes.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

" Zelf zou ik mij het veiligst voelen als eigenaar van een Boerboel, Cane Corso,of Rottweiler. De Boerboel spant de kroon. "


Yep, dat zijn mooie honden.. vooral de boerboel

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik voel me ontzettend veilig met mijn amerikaanse stafford. Ik weet dat hij niets kwaads doet en nog geen vlieg vermoord, en dat hij totaaaal niet waaks is. Toch steken de meeste mensen (vooral buitenlanders) de straat over als ik voorbij loop. Diesel staat heel vrolijk te kwispelen, en wordt alleen maar fanatieker in het trainen, maar toch lopen de meeste voor hem om. Het bordje bij de deur zorgt er ook voor dat de postbodes het bijna vanaf een meter afstand de brievenbus in gooien.

Ik heb hem totaaal niet als waakhond of dergelijke, maar juist als trouwe gezelschapshond. Dit is hij ook, alleen voor andere ziet hij er gevaarlijk uit.

Als er 1 waaks is, dan is het bailey wel. Mijn stoere chihuahua jaagt altijd de postbodes weg en als er een pakje wordt afgeleverd dan zorgt ze echt dat ze niet binnen komen. Stoere meid!

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

" Ik voel me ontzettend veilig met mijn amerikaanse stafford. Ik weet dat hij niets kwaads doet en nog geen vlieg vermoord, en dat hij totaaaal niet waaks is. Toch steken de meeste mensen (vooral buitenlanders) de straat over als ik voorbij loop. Diesel staat heel vrolijk te kwispelen, en wordt alleen maar fanatieker in het trainen, maar toch lopen de meeste voor hem om. Het bordje bij de deur zorgt er ook voor dat de postbodes het bijna vanaf een meter afstand de brievenbus in gooien.

Ik heb hem totaaal niet als waakhond of dergelijke, maar juist als trouwe gezelschapshond. Dit is hij ook, alleen voor andere ziet hij er gevaarlijk uit.

Als er 1 waaks is, dan is het bailey wel. Mijn stoere chihuahua jaagt altijd de postbodes weg en als er een pakje wordt afgeleverd dan zorgt ze echt dat ze niet binnen komen. Stoere meid! "


Ja staffordjes zijn super mooie honden :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welk hondenras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Gevaarlijk honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^