Input nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Ik vraag me af wat er ineens is verandert waardoor ze weer opspeelt.
Doe jij iets anders? Andere gewoonte? Iets verandert in huis? Onbewust een terrein afgebakend voor haar?
Hoe zit jij in je vel? Klinkt gek, maar ik denk dat dit een hondje is waar je veel boven op moet zitten als jij niet lekker in je vel zit; zal ze haar eigen regels weer gaan maken.

Trek je onderscheid in de honden? Je zegt dat Biko je maatje is, de 1e..laat je dit goed aan haar blijken?

Veel vragen. "


Ik behandelde ze gelijk, totdat ik dus voelde aan Biko zn oor en later wenkbrauw dat ie gebeten was. Toen ben ik hem meer in bescherming gaan nemen.
Ik probeer van haar de verantwoordelijkheid weg te nemen van het willen corrigeren. Maar ik moet heeeeel eerlijk zijn en dan zeggen dat Biko me gewoon nader aan het hart ligt.. En Mekje is een heel eind op weg hoor, maar dit hakt er wel weer in. Ik merk dan ook dat ik denk: 'je bijt gewoon mn hond!'.. maar Mekje is ook mijn hond natuurlijk.
Dat Mekje binnen wat pittiger was vond ik niet zo erg. Maar toen Biko dus steeds meer boven ging liggen en het begon te dagen waarom, toen ging het wel erg vinden. En zit Mekje daardoor meer in haar bench.
Waarmee ik natuurlijk het risico loop, dat Mekje nog gefrustreerder wordt.. maar aandacht kan Mekje nooit genoeg krijgen. Ze blijft doorgaan als een echte aus.

Ik ben dus wel sinds 5 weken nu halve dagen gaan werken. Dat is wel veranderd. En sindsdien speelt het volgens mij ook met het bijten. Daarvoor vloog Mekje ook wel af en toe op Biko, maar dat was nog sporadisch en dan waren er geen wonden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Input nodig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Reageer zo nog even op de rest! Moet werken tussendoor :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Margje ik heb geen oplossingen, maar heb zelf ook een pittige tante in huis. Dus ik weet hoe je je voel.
Ik hoop voor jou dat je de juiste oplossing vindt.

Bij Tara werkt, raar maar waar, als ik zeg zachtjes, zachtjes met Bo. Ze stopt gelijk, enigszins verontwaardigt, ik mag ook nooit wat leuks doen.
Maar sinds een paar dagen gebruik ik het ook als ze naar buiten rent, meestal gooit ze zich in hoog tempo tegen de schuttingen aan, ze ziet de buurkat of hoort een buurman, maar als ik zachtjes zegt van te voren, heeft ze haar tempo al aangepast als ze naar buiten gaat.

Ik ben benieuwd of er ook een medische kant bij Mekje meespeelt? Het is een prachtig hondje, ik hoop dat je de juiste oplossing vindt of aangereikt krijgt.


"


Mekje is ook wel zo. Ik moet haar constant eigenlijk rustig houden, want ze vliegt anders inderdaad haast door de deur heen. Ook in de autobench. Dat blijft iedere dag oefenen dat ze moet wachten, ook al is het deurtje open. Maar haar enthousiasme is zo groot.
Ze is heel snel van slag. Een ander meubel in huis kan haar al zenuwachtiger maken waardoor ze sneller uitvalt naar Biko.
Bij Mekje is het dan heel moeilijk tot haar doordringen. Behalve door haar letterlijk te stoppen en vast te houden. Pas dan zie je haar denken: ohw ja.. er is meer dan waar ik mn focus op heb..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Weet je ook waarom Mekje en haar moeder (geloof ik?) zo vochten? Hoe werd dat getriggerd? Wie begon er, Mekje of de moeder? Misschien kun je door in het verleden te kijken wat duidelijkheid krijgen. Begon Mekje het gevecht dáár, waarom dan? Jaloers (ja, ik weet dat honden dat niet zo kennen, maar voor het gemak noem ik het zo)? Is Mekje juist vaak aangevallen door haar moeder waardoor ze er nu boven op zit, als een kind dat gepest is en nu zelf de dader word?

Je schrijft dat ze aandachtsverslaafd is.
Je schrijft dat Biko misschien naar je keek en ze er toen bovenop vloog.

Misschien zit het probleem daar? Misschien vind zij dat jij van haar bent, en Biko daardoor als concurrentie ziet, of zich de ranghogere voelt omdat Biko confrontaties ontwijkt en daardoor het gevoel krijgt te mogen regelen of Biko aandacht mag of niet? "


Het vechten kwam echt bij Mekje vandaan. Haar moeder mocht gewoon niets in huis. Niet geaaid worden, niet eten enzovoorts. Ook buiten viel ze andere honden aan.
De reu liet ze daar met rust.
Nou hoor ik het vaker dat moeder en dochter kunnen vechten. Dochter hoort toch uit te vliegen. Maar meestal is het dan de moeder die weg gaat snauwen.
Omdat ze daar de reu met rust liet, dachten de baasjes en ik eigenlijk dat het een teven-ding was.

Bij mij buiten gaat het nu heel goed. En ze valt veel minder aan dan in het begin, toen was het dagelijks.
Haar oude baasjes zijn ook haar fokker. Ze hebben overigens maar 1 nestje gehad, maar zich wel verdiept in gedrag. De man heeft ook de opleiding tot kynologisch instructeur gedaan.
Ze hebben Mekje toen ook zelf gehouden omdat ze al problemen gaf bij de geboorte en ook zenuwachtig en snauwerig bleef. Ze wilde haar daarom niet verkopen maar haar zelf de juiste begeleiding geven.
Het is dus niet het makkelijkste hondje.. ik had haar ook helemaal niet kunnen aaien voordat ze bij me kwam wonen, zo eenkennig was ze.
Dat was overigens meteen over toen ze bij mij in huis was.
En nu kroelt ze ook met vreemde mensen. Alsof ze door heeft dat er meer mensen zijn die lekker kunnen kriebelen!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Je zegt, dat ze tegenstrijdige signalen af geeft, maar is dat ook zo? of vat jij de signalen verkeerd op? hang je de verkeerde conclusies aan de signalen?
Misschien zou je iets meer moeten gaan denken aan het dier op zich, ten eerste de hond gaan observeren zonder hierbij gelijk conclusies te trekken, en als je conclusies gaat trekken moet je na gaan of deze conclusies gebaseerd zijn op ons menselijke denken of zijn ze gebaseerd op het hondse denken. Je moet altijd kritisch zijn, klopt hetgeen je geleerd hebt over honden ook daadwerkelijk met het hoe en waarom honden zo doen.

(Daar komt nog bij, en ik blijf het zeggen, met een clicker en met koekjes bouw je niet een vertrouwensband op met je hond, ook krijgt de hond niet meer respect voor je, dit is alleen goed om bepaalde truckjes aan te leren, als je dit zou willen.)

Maar je kan je erg focussen op een bepaalde trainingsmethode, en deze trainingsmethode zou volgens jou moeten werken, maar hierdoor kan je ook verblind worden. Het praten over trainen op zich vind ik al vreemd, want het probleem zit m vaak in de opvoeding, trainen doe je op bepaalde tijdstippen en onder bepaalde omstandigheden en voor bepaalde evt. sporten die je met een hond doet, maar opvoeden is een kwestie van 24/7, je houding ten opzichte van een hond, wat en hoe sta je ten opzichte van de hond, en wat nog belangrijker is hoe ziet de hond jou....

Als ik je verhaal zo een beetje lees, denk ik aan een hond die misschien wel teveel zelf moet regelen, terwijl zij hier niet echt capabel genoeg voor is, het vechten met de moeder, het hoge plassen, de hoge naar voren gerichte oren, hoge staart, de andere vechtpartijtjes, het zijn tekenen van het niet duidelijk zijn van de rangordes, of het niet duidelijk krijgen van de rangordes, en wat is jou taak als baasje hierin? :-)


"


:-)
Ik heb met Mekje nog haast geen clickertraining gedaan.
Ik heb echt een scheiding tussen trainen en opvoeden. Opvoeden komt eerst, dan langszaam steeds meer training erbij. En training is inderdaad truukjes e.d. leren. Zitten is in principe ook een truukje ;-)
En met de opvoeding hang ik wat meer de roedelmethode aan. Niet dat ik in 1 specifieke methode geloof. Zoveel honden, zoveel soorten methoden. Ik mix en match altijd.
En ik denk zelf dat een deel van de vooruitgang die Mekje wel gemaakt heeft ook te maken heeft met strakkere, duidelijke regels.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" wat ik me afvraag..is Biko gecastreerd?
zulke honden laten wat makkelijker over zichzelf heen lopen.

en als Mekje de moeder van haar aanviel..is er meer aan de hand.
ik denk dat Mekje een dominante aanleg heeft (wat helemaal niet verkeerd is)

ik denk dat Mekje zich mischien beter voelt met een zeer dominante reu.

een andere tijdelijke oplossing is de pil voor honden.
ik laat zelf liever de natuur zijn gang gaan en ben daarom niet zo dol op castreren.
maar mischien dat je toch tijdelijk de pil kan geven aan Mekje om te kijken of ze daar rustiger van word voordat je gaat castreren en dat het alsnog niet helpt.
mischien heeft ze wel erg veel last van rondgierende hormonen.

en met die hormomen kan je dierenarts je ook helpen.

verder kan het ook helpen door juist de situaties te gaan filmen.
hang een camera op en kijk wat er gebeurd als je weg bent
of wat er gebeurd als ze weer eent mot hebben
laat een vriend of vriendin je een tijdje filmen
gewoon kijken wat er gebeurd want het kan zijn dat je een paar dingen mist.

maar ik vind het gewoon keigoed van je dat je toch een oplossing hiervoor gaat zoeken.

maar...heb je mischien een foto van Mika?
ik ben wel benieuwd naar die mooie aus "


Die tijdelijke pil zou ik eens kunnen proberen.
Omdat Mekje volgens mij eigenlijk onzeker is, ben ik bang dat castratie bij haar een averechts effect zou hebben, dat ze daar alleen maar feller van wordt.

Biko is gecasteerd, maar laat normaal absoluut het kaas niet van zijn brood eten. Het is een zekere hond. Absoluut geen doetje!
En naar mij is het ook nog de eigenzinnige aus die ik altijd gehad heb haha
Ik herken hem alleen niet meer terug in huis met Mekje..

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Werken. Ik denk dat dat het is. Ik denk dat ze te veel vrijheid heeft gehad, buiten jouw aanwezigheid om, om eigen invulling te gaan geven.

Jij bent gaan werken en ze lopen los. Alle mogelijkheid voor een onzekere hond, die niet zeker is over haar positie, om fratsen uit te halen en onrust te creeeren.
Dat is een van de redenen dat mijn honden niet los zitten als ik weg ben. Er word hier niets uitgevochten/bepaald als ik er niet bij ben.
Er ligt ook een deken tussen, dus ze zien elkaar ook niet ;-)

Ik zou haar gewoon standaard in de bench doen als je weg gaat. Daarmee geef je rust en duidelijkheid en hoeft zij niets meer zelfstandig te regelen. Blijkbaar is die druk te groot voor haar.

Succes!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dank, ze zit nu ook in haar bench als ik weg ben.
Ik vind het zelf niet fijn, maar dat is mijn idee natuurlijk..
Voor haar is het een veilige plek.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Hier hebben we ook een Teef gecastreerd en een Teef gewoon Teef, de gecastreerde teef is de moeder van de andere teef, en ik ga nu ook de jongste steriliseren in de hoop dat haar teven gedrag minder wordt, ook al van alles geprobeerd, maar soms ben je als mens gewoon niet in staat om de hondentaal te lezen dan wel te begrijpen, logisch we kunnen niet alles begrijpen.
Omdat de jongste teef hier ook vreselijk bicherig is en ook zomaar uit het niets haar moeder een knauw kan geven en dan is het niet gewoon een knauw maar altijd weer een hoektand wond. Ben het nu een beetje zat zeg maar, ze flikt het ook om keihard in te rennen op haar moeder en dan gewoon niet remmen maar volle vaart er tegen aan. Voor haar vader die is nog echt reu heeft ze wel respect en daar zal ze ook nooit bij doen, ze kijkt wel uit.
Tenslotte is het woord Teef niet voor niks een scheldwoord, nou ik weet nu waar het vandaan komt.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

" Dank, ze zit nu ook in haar bench als ik weg ben.
Ik vind het zelf niet fijn, maar dat is mijn idee natuurlijk..
Voor haar is het een veilige plek. "


Niet alleen haar veilige plek. Het behoed haar voor irrationele gedachtes, prikkels, zichzelf opvreten, geen raad weten met alle vrijheid en Biko die daar in rondloopt. Haar stresslevel zal veel rustiger blijven omdat ze niets hoeft te controleren.

Is het een controlfreak?

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

OH ja, je zal het wel weten maar ik zeg het toch nog een keer.(ook voor mensen die in de toekomst dit topic als hulp gebruiken)

Vergeet niet dat ze hoog in haar stress zit nu he? Draai jouw gedrag terug naar normaal, dus niet meer B. beschermen, die red zichzelf wel als jij de boel maar controleert.

Creeer situaties waarin je weet dat je ze beide onder controle hebt, (voor zover) laat ze weer even op een positieve manier met elkaar om gaan.
Haar stresslevel moet permanent naar beneden. Dat kan alleen als jij dat ook doet. ;-) En haar helpt positieve ervaringen te geven met een hele hoop begrenzing.

In haar geval; letterlijk..

Oh ja, dekentje over haar bench kan ook nog een idee zijn?

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Kita gesteriliseerde (gecastreerde) teven zijn meestal dominanter dan niet gesteriliseerde, dus als oplossing voor haar gedrag zie ik dit niet.

Hoe is trouwens de bloeduitslag van Mekje ivm schildklier?

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Nou mijn gecastreerde teven tot nu toe en dat zijn er inmiddels 3, zijn allemaal heel zachtaardig geworden en helemaal niet dominant, en nu zal ik het weer gaan ervaren of niet als ik deze teef laat helpen. toch ga ik het doen, daarbij wil ik ook geen nestje dus een dubbele reden om te steriliseren.

Ook alle teven bij mij in de buurt die geholpen zijn zijn een stuk liever, en alle teven intact die kunnen nog wel eens echt teef zijn. Dus mijn ervaring is dus het tegenovergestelde

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Mekjes bloeduitslag krijg ik vanavond als ik Pluisje ga ophalen.
(ga ik ook meteen met de kat langs want die begon vannacht met hoesten en wou vanochtend niet eten.. de da heeft weer een goede aan me..)

Ik zie bij Mekje castratie ook totaal niet zitten.
Komt omdat je met castratie bij een teef het oestroegeen omlaag haalt en daardoor is in verhouding het aandeel testosteron hoger. Als je dan al een macho-teef hebt, wordt dat dus erger.
Bij reuen is het dus andersom, een onzekere reu waarbij je ook nog het testosteron weghaalt wordt nog onzekerder en de zekere reu wordt wat minder zeker, wat fijn kan zijn.

Overigens heb ik via een goede tip van een HPer contact opgenomen met iemand die via foto's contact maakt met honden.
En wat ze heeft gezegd daar kan ik me erg in vinden:

Mekje vind zichzelf helemaal geweldig….. ze bruist van de energie en kickt erop dat ze alles zo goed kan (haar lichaam voelt lenig, ze vindt het heerlijk dat wat ze denkt dit ook zo kan doen…lichamelijk… net een auto die je volledig onder controle hebt, gewoon kicken zeg maar). Ze wil ook geweldig gevonden worden en Biko hoort niet in haar spotlight te staan. Ze wil de enigste zijn… de ster.
Het is vanuit Mekje geen “gemeen willen zijn” of “agressie” maar puur spontaan, zonder er verder naar om te kijken willen “schitteren” en niemand mag haar overschaduwen (in haar spotlicht staan), net een klein verwend kind die spontaan boos wordt als iemand iets van haar afpakt… zo reageert ze op Biko. Buiten is het veel groter en is ze bewust niet alleen te zijn… zal ze dus ook niet zo gauw in de allure rol vallen. Daar is ze gewoon bij de rest maar binnen is haar “podium”.

Biko is een goedzak die geen zin heeft in deze toestanden en verbergt zich er dan letterlijk voor. Dit is voor hem vreemd het gedrag van Mekje.

Beide “passen” niet bij elkaar. Ze hebben totaal andere karakters met andere behoeften. De een wil schitteren en zich bewijzen en de anderen is meer op z’n rust gesteld en wil alleen gezelligheid.

Je kan echter nog wel dingen doen om de harmonie te herstellen (dat ze elkaar wat accepteren). Betrek ze “beiden” in een spel zoals omstebeurten raden in welke hand je een koekje/snoepje hebt. Omstebeurten roepen en dan knuffelen en zeggen Biko is lief (aaien) en dan Mekje is lief (aaien)…. Zo met z’n drietjes een soort sfeer creëren dat ze “bij elkaar” horen en je ze beiden leuk vindt (Mekje zal dit meer beseffen en wat meer respect voor Biko krijgen als ze beseft dat je ook van hem houdt… zonder dat hij hoeft te schitteren….). Je mening doet er echt toe (dus zonder te corrigeren dat ze voelen hoe jij iets vindt/voelt). Dat maakt echt verschil. Niet direct maar je zal het steeds meer bemerken als je dit blijft doen (dagelijks). Biko wat vaker bij je roepen voor dit soort spelletjes om hem duidelijk te maken dat hij er wel bij hoort en Mekje te laten zien dat je Biko er bij wil hebben.

Dat ze niet met elkaar overweg konden heeft niets met jou wijze van omgang met ze te maken maar puur vanuit hun eigen verschillen (karakter/genen/energie) en hun eigen manier om dit op te lossen (eentje eist de spotlight en de ander trekt zich terug).
Mocht je overwogen hebben om ze uit elkaar te halen (wat begrijpelijk is) dan kan je bovenstaande tips proberen alvorens een besluit te nemen (wat makkelijker is als je alles geprobeerd hebt).
Beide honden houden van jou.

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik ben benieuwd naar de bloeduitslag van Mekje.

Dat Mekje in jouw huis Biko aanvalt, had je niet verwacht aangezien ze de reu bij de fokker met rust liet, dan valt dat flink tegen, en zoals je schrijft ben jezelf trainer, lijkt mij ook heel frusterend als het dan niet lukt. Zeg niets over je kwaliteiten, je bent goed bezig, en je hebt al van alles geprobeerd.

Voor mij is het in zekere zin herkenbaar. Toen Tara klein was, lag Bo op zijn zij en zij pikte als een ekster rondom Bo's mond, Bo deed niets terug bleef passief liggen en heeft een half jaar met korsten gelopen, zo zielig.(bij Video staat een filmpje, heet: is dit spelen???)

Toen Tara haar tanden en kiezen gewisseld had, hebben we eigenlijk nooit meer wonden gezien bij hem.
Toch blijft ze af en toe op een bepaalde manier hem zo behandelen, hem de pas afsnijden als we buiten op een landweg lopen, zodat hij niet lekker voluit naar mij toe kan rennen en dan happen naar hem en zijn bef vastpakken met haar bek en meerennen.

De laatste tijd valt ze soms uit in de kamer als hij voorbij wilt en dan zie ik Bo terugschrikken en de andere kant opkijken en kwispelen.
Bo is voorzichtig maar eist ook in huis, en in de auto zijn plek op. Een enkele keer doet hij lelijk in de auto, grauwt naar Tara en dan vind ik Tara weer zo zielig, stom he, en dan denk ik bemoei je er niet mee, maar ik kan het niet altijd laten, ik schrik er altijd van.

Als ze te veel kliert zeg ik zachtjes en houdt ze, ook buiten, op met haar kliergedrag.

Bij Mekje lijkt het allemaal wat heftiger aan toe te gaan, maar je schrijft ook, dat Biko buiten goed voor zichzelf kan opkomen, dus als Mekje niet al te vreemd in haar mooie koppie is, geloof ik toch dat iedereen(ook de baasjes) uiteindelijk zijn plekje zal vinden, en dat er harmonie komt, met af en toe een uitschieter.

Tara heeft eerste half jaar bij ons, alles opgeeist, Bo zijn speelgoed, mand, zijn eten als ze de kans kreeg en Bo liet alles toe. Ze palmde mijn zoon en mij volledig in met haar beweegbaar lijfje. Mijn overtuiging is, dat je 6 maanden nodig hebt om een optimale band met je nieuwe huisgenoot op te bouwen, ik hoop dat dat bij jullie ook zo gaat werken en dat er toch een nieuw soort balans ontstaat, ook tussen de honden.

Ik heb Bo in het begin wel in bescherming genomen en gelukkig hield Tara op als ik zei voorzichtig met Bo, ik heb geluk gehad,ik hoop zo voor jullie ook, geef het nog een paar maanden, ergens binnenin borrelen toch telkens nieuwe ideeen bij je op om het zus of zo aan te pakken, of krijg nieuwe tips via anderen.

Ik heb er vertrouwen in, afstand van haar doen kan uiteindelijk altijd nog, liefs :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Normaal gesproken laat ik het eigenlijk ook altijd gaan. Biko komt altijd prima voor zichzelf ook.
En ik dacht ook dat het niet echt kwaad kon als hij eens op zijn plek werd gezet, maar hij zondert zich nu gewoon echt af en dat vind ik zo erg.

Maar goed ik ga aan de slag met alle tips en dan hoop ik dat het beter gaat!

Overigens is Mekje helemaal gezond!
Bloed ook helemaal goed.

Iedereen iig heel erg bedankt voor het meedenken via dit topic en ook via PB.
Is heel fijn!

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Gelukkig :-D :-D :-D

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Goed nieuws dat ze gezond is, prima!! dat je de medische kant ook aandacht geeft bij gedragsproblemen, want soms word dit vergeten en het kan helaas vaak een oorzaak zijn.



honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Als ik zelf voor advies gevraagd word, vraag ik ook altijd alle mogelijke medische oorzaken uit te sluiten. Want uit pijn of ongemak kan ook veel gedrag veroorzaken.
Logisch ook, je moet mij zien als ik migraine heb ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Nou vandaag toch maar een mail gestuurd naar Mekjes oude eigenaren met het hele verhaal..
Biko wou vanochtend niet komen eten omdat Mekje er ook stond.. ik moest hem letterlijk van boven gaan halen en alleen samen met mij durft hij dan de woonkamer in.
Viel me al op dat na de wandeling hij niet naar binnen wou..
Het gaat gewoon zo ver.. en ik kan mijn gevoel van verdriet voor Biko niet onderdrukken. Het gaat me zo aan het hart dat hij alleen maar boven ligt en dan die blik erbij. Hij lijkt gewoon ongelukkig.
En dat dit misschien mijn menselijke emoties zijn.. dat kan.. maar ik ben ook mens en ik kan het gewoon niet aanzien.

Wat ook meetelt. Mijn Siamees heeft een darmontsteking, maar eer dat we daar achter waren heb ik donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag bij de dierenarts gezeten. Dus de siamees krijgt extra aandacht. Hij wou al dagen niet eten, dus dwangvoeding. Medicatie, enzovoorts. Dus meer aandacht. En gisteren vliegt Mekje hem dus zo aan. Stom om te doen bij een Siamees.. maar toch..
En het is niet zo dat Mekje dan direct de aanval opent. Nee, het lijkt of het opbouwt, of ze ziet: dat is 1 aandacht, dat is al 2.. zo nu drie! en dan als ik net even wegloop of de kat komt naar me toe, dan ineens is het 4 of 5 en dus teveel en dan barst ze even uit haar voegen. En daarna is het over.

Ik denk zelf dat ze gewoon beter af is in een gezin waar maar 1 hond is. En ik vind het vreselijk, want Mekje is geweldig verder. Ik doe behendigheid met haar. We zijn naar de schapen geweest, die vind ze eng :-)
Prachtig toch, een aus die schapen eng vind :-) Dus staan we op de wachtlijst voor loopeenden drijven.
Maar Biko die gewoon niet meer beneden komt.. ik kan het niet, het gaat me teveel aan het hart.

Diepe zucht..

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou 3 doggies

honden foto van Helma en Balou

Hee meid wat een probleem ik begrijp jou verdriet en onmacht heel goed.Ik zou toch eens proberen om Mekje te herplaatsen want ik ben bang dat dit alsmaar verder gaat.Dit is ook voor Mekje zelf niet leuk hij wil spelen,werken enz.maar kan dit nu ook niet :'( :'(

Heel veel succes wat je ook beslist

Dikke knuf

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Biko, kan het zijn dat wat jij aanvliegen noemt, een oversprongs reactie is?

bv teveel energie, het moet er ergens uit en....

Wat als je eens probeert met haar te gaan fietsen ed.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dank Helma & Balou!

@Chris, ik doe juist al veel met haar om haar energie kwijt te raken. Niet fiesten, want ik heb geen fiets :-)
Maar wel hardlopen, ballen, iedere dag (tenzij een dag als deze..) zwemmen, wat ik dan afwissel tussen zwemmen en rennen, met twee ballen, 1 in het water, als ze terug is gooi ik er eentje het strand op, als die terug is weer het water in enzovoorts. Ondertussen laat ik Biko dan zwemmen, hij heeft een hernia en dat is goed voor zijn spieren. Mekje durfde niet te zwemmen, maar ik ben het met haar samen gaan doen en nu zwemt ze dus wel, goede manier ook om moe te worden. Was wel helemaal nat gespetterd, maar ach ;-)
Dan doen we behendigheid, zoekspelletjes binnen. Ik verstop eten in de tuin wat ze moet zoeken. Het is een energiebommetje. Maar zoals een echte Aus betaamt, niet moe te krijgen.
Ze heeft een goede conditie en die hou ik ook op peil, maar daarnaast wil ik ook dat ze veel moet nadenken. Zodat ze geestelijk ook moet wordt.
Ze krijgt ook wel verplichte rust in de bench, omdat ze anders bezig blijft. Haar ogen vallen dan haast dicht, maar niet toe willen geven.
Wat ik zie is dat ze met name Biko, maar dus ook wel de andere dieren, met haar ogen volgt, in Bikoos geval gromt ze dan ook al weleens als hij dus al de woonkamer ik wil lopen.
Ik straf haar daar niet voor, maar zeg wel dat ik dat niet wil, of dat het goed is.

Het is ook gewoon heel erg complex. Morgen komt er nog wel een collegatrainer met me mee kijken, ik help hem weer met zijn mechelaartje. Ongeveer dezelfde problemen ook nog.. maar bij een ander zie je toch meteen wat er moet gebeuren en bij jezelf niet :s

Mijn 'mankement' is dat ik het gewoon niet kan aanzien hoe Biko nu is. Hoeveel mensen ook zeggen, dat een hond die emotie niet heeft, of dat de 'roedel' dat wel uitmaakt het hij gewoon laagst in rang is nu. Ik kan het niet accepteren dat hij alleen maar boven ligt en geen contact meer zoekt binnen. Ik vind gewoon niet dat hij dat hoeft te 'pikken'. Het is een enorm trotse hond altijd geweest, een stevige beer die zich niet op zijn kop laat zitten en nu weet hij niet hoe snel hij onder het bed moet gaan liggen binnen. Ik kan het gewoon niet aanzien..

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

Wat een domper zeg :'(
Ik kan me jou gevoel heel erg goed voorstellen, dit is niet hoe het moet gaan...

Wat ik je kan aanraden is om nu zoveel mogelijk dingen appart met de honden te doen, de honden lijken op dit moment te verschillend om één roedel te zijn.
Dus de honden om de beurt mee nemen. Lekker met één hond leuke dingen doen, trainen etc. In huis zou ik de honden zoveel mogelijk scheiden, even rust in de tent :-) De bovenverdieping/slaapkamer is dan alleen voor Biko, leg daar een (nieuw) kussen en heerlijke botjes/speelgoed waar hij alleen bij kan. Je kunt er dan voor kiezen om zelf ook regelmatig met een boekje boven te zijn, ben je lekker samen.
Op deze manier is boven zijn "niet meer zo zielig" maar juist een leuke speciale plek, voor hele speciale honden :-) Jou gedrag/emotie heeft ook invloed op Biko, dus behandel Biko als die trotse hond en niet als die zielige hond, dan gaat hij er zelf ook weer in geloven.

Mekje zou ik nog meer begrenzen, vooral de rangorderegels wat aanscherpen. Ik ben eigenlijk niet zo van de "rangorderegeltje" maar als er onrust in de roedel is dan zijn deze regels voor honden vaak heel verhelderend, het geeft toch een beetje houvast. Misschien kun je haar alleen nog uit jou hand voeren zodat ze nog duidelijker voor zich heeft dan jij de regels bepaald en niet zij.
Je gaat voor de rest lekker verder met haar waar je nu mee bezig bent, een goede balans tussen rust, beweging en uitdaging.
Ik zie het "uitval gedrag" van haar meer als regelen en zelfbepalend gedrag, ik zou haar wel corrigeren als je ziet dat ze het wilt doen/ of erna als ze het al heeft gedaan. Soms moet je een grens aangeven door echt vanuit je binnenste boos te worden, dus niet pedagogische maar vanuit je echte gevoel. Ik heb dan het idee dat dit beter binnenkomt bij pittige honden, ze voelen dan pas jou echte grens. Het heeft niks met pijn of slaan te maken maar met "pure emoties van jezelf overbrengen" Ze moet leren dat ze niet meer mag uitvallen , jij regelt het of niemand!
Ze is een pittig teefje, die waarschijnlijk heel impulsief reageert,dus moet je haar vóór zijn en kort houden. Op de momenten dat het kan, laat je haar weer lekker vrij. Het is belangrijk om ook lekker te blijven genieten van haar.

De honden zou ik dan alleen nog maar samen doen als je zelf tijd hebt en ontspannen bent, zodat je de rust hebt om het goed te coachen. Een beetje zoals de helderziende beschrijft, dus om de beurt een brokje geven, samen een makkelijk commando geven en dan samen belonen, dus gezellige spelletjes om het groepsgevoel een beetje te stimuleren. Op deze manier kan het best nog wel groeien en kun je het samenzijn langzaam uitbreiden.

Samen los in huis als je er niet bij bent, zou ik nooit meer doen! Geef ze gewoon ieder een kamer O-)

Je hebt met allebei de honden een goede band, het zijn twee honden met hun eigen karakter en behoeftes, je moet dan ook niet willen kiezen O-)

laat het idee los, dat je alles met de roedel samen moet doen. Geef ze gewoon wat ze nodig hebben.





honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dank je Mariaa, het is inderdaad een enorme domper.
Komt ook wel omdat het best geleidelijk is gegaan. Biko trok zich wel meer terug, maar hij heeft ook een kleine Tia gehad en ik dacht meer dat het daarvan was. De aanvallen waar ik bij was waren juist een stuk minder geworden.

Ik neem ze nu ook apart mee, ook wel samen om ze toch te laten weten dat we bij elkaar horen. En buiten is Biko veel vrolijker en kan hij haar ook beter aan. Dan zet hij haar af en toe wel op haar plek als ze echt te ver gaat door hem te gaan drijven bijvoorbeeld om hem de weg te versperren.
Hij maakt dan gebruik van het feit dat hij gewoon groter en sterker is.

Ideaal is het natuurlijk nooit, maar dit is wel verre van. Steeds scheidsrechteren, uit elkaar houden, toch ook samen laten zijn.
Maar goed, ik ga verder en kijk wat werkt en wat niet.

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

succes!! Het lijkt me echt een lastige situatie :(

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

:(

Heb contact gehad met de fokkers van Mekje, tevens de vorige eigenaren.
Ze geven aan dat er dus altijd problemen waren tussen Mekje en haar moeder Macy.
Macy liet het er niet bij zitten en de reu die ze hadden ontweek Mekje.
Nu blijkt dus dat Mekje niet stopt, ook al ontwijkt de reu haar.. ze heeft duidelijk iets nodig om haar eventuele frustratie op bot te vieren.
Vanaf haar geboorte is het al een pittig ding, maar ook een stresskipje. Vandaar dat ze is aangehouden uit het nest.

Maar nu willen ze haar terug hebben en zelf herplaatsen. Wel willen ze mij daarin betrekken.
Ik kan haar morgen al terug brengen.
En dat had ik dus helemaal niet verwacht! Ik had gedacht dat ze het liever aan mij over wilde laten, maar dat is dus niet het geval.
Ze willen haar eigenlijk zsm terug zodat de procedure in werking wordt gezet.
Voor Biko is dat het beste denk ik. Voor mij ook.. want ik zit er natuurlijk enorm tegen op te hikken.
Dus ik ga haar morgen terugbrengen.. en ik vind het zo erg..
Ik zal haar zo enorm missen. Ze was echt hier om te blijven. Zal zo wel even een paar foto's van Biko maken.
Want ik bekeek foto's van eerder in het jaar en dan is toch wel te zien dat hij er onder leidt.
En ik moet ook aan hem denken.. maar jeeee wat is dit moeilijk.
Ik voel me echt een mislukkeling. Help je regelmatig via de hondenschool mensen met 'probleemhonden' kun je een teefje van 15 kilo (niet dat dit er iets mee te maken heeft..) niet leren je andere hond met rust te laten.. :(

Maar goed. Als Biko er van opknapt is dat een hele troost.

Ik zal via het modteam ook wel even vragen of ik een oproepje voor Mekje mag plaatsen.

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Och heel veel sterkte, lijkt me een enorm moeilijke beslissing.
Maar je weet dat je alles hebt gedaan wat mogelijk was.
Heel veel sterkte morgen!

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Hey Margje, ik denk dat je een wijze beslissing neemt, maar moeilijk blijft het, dit had je natuurlijk niet verwacht.

Bij deze, veel sterkte.

Marga

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

och, wat moeilijk en verdrietig
want om het weer afstand doen, begin je er niet aan

toch denk ik dat heel wat mensen die herplaatsers in huis nemen hier wel een keer tegen aan lopen (ik wel tenminste, en het machteloze gevoel, falen, verdriet en toch ook wat opluchting -waar je je dan weer schuldig over voelt- blijven je nog wel even achtervolgen)
Soms past het om wat voor reden gewoon niet, en ergens mist er dan toch iets in de klik, ik kan dat niet goed uitleggen, maar het is meer dan zomaar een probleempje dan.

maar falen is het niet, soms gaat het zo, en past het niet.
maar dat was nooit de opzet

wat fijn, hoewel abrupt, dat haar oude eigenaren zich zo willen inzetten en hun verantwoording weer op zich nemen, dat is wel bijzonder.

veel sterkte, het zullen wel moeilijke dagen worden
ik hoop dat jullie met elkaar gauw een passend thuis voor dat dametje vinden, dat zou fijn zijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Input nodig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Alleen brokken of...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^