blaffen naar mensen afleren hoe doe je dat??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

ik weet niet of hij goed staat maar hoe leer ik diva af om te blaffen naar andere mensen ik vraag dan of ze even willen stoppen en ga dan naar ze toe en laat diva aan ze snuffelen doe ik dat goed zo??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen naar mensen afleren hoe doe je dat??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou haar aan de lijn lekker alleen mee laten lopen en snuffelen voor haar plezier.
Ergens is ze niet geod gesocialiseerd met mensen,wordt er onzeker van.Het blaffen is afstand creeëren,de afstand groter maken tussen hetgeen waar ze onzeker van wordt en haar.

Je kunt het niet goed afleren,als je hond dit heeft dan zal ze dit kunnen houden.Mijn hond heeft precies hetzelfde. Ze balft echt niet naar iedereen-zeker niet zelfs- maar er zijn vaak mannen die ineens aandacht van haar willen,ze is dan bijvoorbeeld aan de lijn en kan voor haar gevoel geen kant op en dan blaft ze. Werkt altijd prima die goede oude hondentaal,de mannen nemen dan idd afstand,fijn O-)

Als zij los is kan ze het bijvoorbeeld dreigend vinden als een vreemde man ineens op ons af komt lopen (omdat hij bijvoorbeeld iets wilt vragen),dan laat ik haar gewoon,ik zeg alleen kalm: het is wel goed.

Verder laat ik haar alleen aan iemand snuffelen als zij dit zelf wilt. Dus als ze los is en iemand roept haar met een leuk geluidje man of vrouw en zij wil gaan snuffelen dan laat ik haar lekker,hoe meer ze op haar eigen tempo mag doen,hoe soepeler alles verloopt.

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Ik vind het moeilijk omdat ik de motivatie van het blaffen niet ken. Maar als wat je doet werkt zou ik ermee doorgaan. Als het niet tot verbetering leidt niet. Je kunt gewenst gedrag belonen. Dus als je aandacht krijgt van je hond en je hond is rustig terwijl er iemand in de buurt is kan je wat lekkers geven / prijzen. Eerst bij een prikkel die nog niet zo sterk is (vreemdeling is nog wat verder weg en doet niets raars) en dan voorzichtig opbouwen naar de wat moeilijkere situaties. Als het goed werkt zie je soms dat de hond al naar zijn baas kijkt voor de te verwachten beloning als er iemand aankomt en dat is natuurlijk fijn. In elk geval zelf kalm blijven en opwinding minimaliseren.

(er zijn vast nog meer adviezen die gegeven kunnen worden hoor)

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Ik heb ooit gezien (online) dat je als je het blaffen in bepaalde situaties wil afleren, je eerst het bevel blaffen moet aanleren...

dus als ze blaft zeg je: spreek (of eender welk bevel je wou gebruiken) en dan beloon je haar. Als ze het woordje "spreek" kent, dan kan je beginnen met zwijg, dus waarschijnlijk is dat dan belonen wanneer ze "zwijgt" terwijl je het woord "zwijg" zegt... maar dat laatste deel weet ik niet zeker...

mss kan volgende link naar forumtopic helpen http://www.hondenpage.com/hondenforum/5081/blaffen-afleren.php

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

ik doe zeg maar als er mensen aan komen zeg ik al diva koest en dan houd ze zich in tot dat de mensen voorbij lopen dan begint ze te blaffen dan zeg ik weer diva koest en dan houd ze op dus ik ben al wat verder :-)

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Okee, en wat doe je als ze rustig is en het goed doet? ;-)

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

dan beloon ik haar :-) ook borstelen vind ze helemaal niks dus dan zet ik haar zeg maar op tafel en dan stel ik haar gerust en dan borstel ik en na het borstelen krijgt ze een koekje en zo bouw ik dat op zeg maar doe ik dat zo goed??

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Misschien maak je haar juist adrem op de mensen als je stopt en wacht tot ze voorbij zijn.
Misschien kun je proberen haar af te leiden met je vrolijke piepstem of een ander leuk hoog geluidje, jou aankijken= belonen met iets lekkers.En doorlopen. Thuis gaan oefenen met het aandacht krijgen van haar. Dan maak je het geluidje en geef je een klein stukje koek/kaas/vis(wat ze het aller lekkerste vindt) dit oefen je elke dag 2 keer een halve minuut of zo. Dan ga je oefenen met het geluidje maken en dat ze je dan aankijkt en dan het koekje geven. Zo zal ze buiten ook beter op jou reageren en kun je haar zo door bepaalde situatie heen leiden die confronterend voor haar kunnen zijn.

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

ik heb wat anders gevonden het werkt wel maar misschien vinden jullie dit hard handig mijn stiefzus heeft het ook bij haar hond gebruikt je pakt een leeg blikje van bijv cola doet daar kleine steentjes in en dan als ze iets doet wat niet mag gooi je het naar haar toe niet dat je haar raakt maar voor haar neus en dan op een gegeven moment gebruik je je sleutelbos (dat heeft het zelfde geluid) en rammel je daar mee. wat vinden jullie van die manier ik heb het nog niet gebruikt reacties zijn altijd welkom :-D

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Dan laat je de hond schrikken en dat is neit de bedoeling. Er zijn meerdere manieren voor dit eruit te krijgen maar ga aub niet met schrikken beginnen. Dan schiet je hond op ten duur al in de stress zijn de mensen nog niet eens in de buurt.

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Ik wil graag uitleggen hoe ik tegen belonen en corrigeren aankijk.

Je kunt gedrag beïnvloeden door te gewenst gedrag te belonen (hopende dat de hond het gedrag vaker zal vertonen). Aan de andere kant kun je gedrag beïnvloeden door te corrigeren / afstraffen (vervelende associatie waardoor je hoopt dat de hond het minder zal doen).

Het belonen wordt vaak diervriendelijker gevonden. In principe kunnen de meeste mensen de beloningstaktiek vrij snel leren toepassen. Je moet goed op je hond letten en op het juiste moment belonen. Als je het verkeerd toepast kan het gebeuren dat je ongewenst gedrag beloont, en dat gebeurt in het dagelijks leven vrij veel.
Een fout voorbeeld kan zijn: aaien en "aggossietoch arm diertje!" zeggen als een dier zich bang en zenuwachtig gedraagt. N.B.: we belonen / bevestigen ongewenst gedrag vaak onbedoeld met allerlei vormen van aandacht!
Goed voorbeeld: je hond loopt kalm bij je en heeft aandacht voor je terwijl jullie allebei hebben gezien dat aan de andere kant van de straat een hond uitdagend staat te staren naar je hond (fixeren). Dan kan je zeggen: "oh goed zo! knappe hond!" en evt wat lekkers geven.

Het corrigeren is alleen diervriendelijk als de timing, techniek, dosering etc. precies goed zijn. Ik vind het daarom in het algemeen een veel lastigere trainingstaktiek. Wederom moet je heel goed op je hond letten, en je mag eigenlijk niets fout doen anders kwel je vaak je dier zonder dat het begrijpt wat hij nu eigenlijk verkeerd deed.
Fout voorbeeld: je hond is verderop en doet iets wat niet mag (opspringen tegen een vreemde bijvoorbeeld). Je roept en roept en wanneer je hond eindelijk bij je is zeg je "FOEI" en geef je hem een pets. Op dat moment bestraf je eigenlijk het komen en niet het opspringen of slechte luisteren.
Goed voorbeeld: je loopt in je kamer met een bord eten. Je hond springt op en probeert het eten te pakken. Je kunt dan meteen een correctie geven. Dat hoeft vaak niet fysiek, je kunt ook nors "NEE" zeggen.
(Het is vaak nuttig om je hond daarnaast een alternatief, wél gewenst gedrag te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld "plaats", en dat dan natuurlijk prijzen als hij dat doet.)

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

bedankt voor de info ik zal dat dan maar niet gebruiken als ze daar bang van word want ze is al wat onderdaniger

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou geen blikjes en sleutelbossen gebruiken.
Vaak is blaffen angst en die maak je dan ook nog eens erger.
Misschien is het aan te raden een lekker koekje of iets anders heel lekkers, haar te laten zien,
voordat je weggaat met haar.
Haar het niet geven, maar in de zak doen, zodat ze meer belangstelling voor het koekje heeft en
dus voor jou, dan de omgeving.
De riem niet straktrekken, als er iemand aankomt, want een strakke riem is spanning voor de hond.
Heel losjes houden, laag vooral en gewoon rustig doorlopen.
Blaft ze niet, beloon je haar daarna.

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

diva loopt eigelijk niet aan de lijn ik neem hem wel mee want ze is wel heel erg graag bij honden dus als ze weer eens naar de hond toe gaat lijn ik haar aan en dan als we ver weg zijn bij de hond laat ik haar weer los

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen naar mensen afleren hoe doe je dat??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Welke trucjes leer ik mijn hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^