bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annickannick

honden foto van annick

hoi wij hebben sinds 2 weken een pup teefje amerikaanse cocker sinds een paar dagen zitten we met een probleem, als ze een tutje van onze dochters of iets te pakken krijgt dat niet mag en we willen het afnemen grolt ze,willen we het dan nog afnemen durft ze bijten niet hard maar wij hebben schrik dat dit in de toekomst naar agressief bijtgedrag gaat omslagen .heeft iemand tips

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Niet afpakken, maar ruilen met wat van je pup is. Succes :-D

honden page profiel annickannick

honden foto van annick

dus u denkt dat het niet agressief bedoelt is van haar? ook als we ze opnemen als ze er geen zin in heeft doet ze het

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Ik denk niet dat er agressie bij de pup is, maar meer speelsheid. Maak het ruilen leuk/spannend voor de pup, zodat ze dat ander speeltje interesanter vindt.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Zoals al gezegd hetgeen dat de puppy heeft omruilen voor een ander speeltje, of via een snoepje het commando los aanleren. Het bijten lijkt mij meer op spelen, of uitdagen tot spelen. Neem ook de tijd om elke dag even met haar te spelen, met een speeltje van de hond natuurlijk.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je pupje is een baby/klein kind en net als alle kleine kinderen, pakken ze graag dingen in hun mond en gaan er mee spelen. In hondenland geldt: 'Wat je hebt, mag je houden'. Dit betekent dat als iemand anders het af wilt pakken, dat je hier dan tegenin mag gaan... Pupjes kunnen dit doen (grommen), maar kunnen dit ook op speelse wijze oefenen. Als je dan het tutje pakt, denkt de pup misschien dat jij een trekspelletje wil doen.
Het beste kun je de pup afleiden, door ofwel een ander speeltje voor haar neus te houden ofwel iets lekkers voor haar te houden. Als ze los laat, zeg je: 'Goed zo, dat is los'. Zo kun je het commando los gaan oefenen. Als ze los laat, direct belonen met iets lekkers of het andere speeltje. Niet gaan afpakken; dit is gevaarlijk (honden kunnen dingen gaan inslikken bijvoorbeeld omdat jij er zo'n big deal van maakt wat zij in hun bek hebben dat ze het willen houden). Ga gewoon oefenen met los en afleiden en omruilen, dan kun je straks ervoor zorgen dat ze alles loslaat zonder weg te lopen, te grommen, er een spelletje van te maken, etc....

En probeer ook zoveel mogelijk spullen van je kinderen op te ruimen; voorkomen is beter dan het weer te moeten afleren (duurt langer).

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Mijn dierenarts zei steeds dat als ze bijten, je altijd een heel luide, schelle "au!" moet roepen... zo zouden puppy's dat ook met elkaar doen in het nestje...

Je kan het idd ruilen met iets van haar... of een hondensnack?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Dat AU roepen doe je als ze uit speelsheid bijten, niet als ze bijten om hun bezit te verdedigen. Dat is een groot verschil.

Inderdaad zoals ANgela al zegt, leren te ruilen, maak er een spelletje van zodat je kunt oefenen met ruilen. Zeg LOS en beloon met een snoepje of ander speeltje als ze loslaat. ALs ze het goed kan doet ze het ook als ze iets heeft wat niet mag.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Naast wat Angela schrijft, wil ik je nog zeggen; grommen is een waarschuwing. Na grommen komt bijten. Ga het grommen dus niet afstraffen/negeren! Dan krijg je straks een hond die niet meer waarschuwt en dus 'ineens' kan bijten.

Maak er een gewoonte van dat je hondje dingen met jou wil delen. Als dat er eenmaal inzit, hoef je lang niet altijd meer te ruilen. Dan doe je dat nog af en toe. Zorg dat je hondje niet bang is dat jij zijn 'prooi' afpakt, leer hem dat hij het niet hoeft te verdedigen. Ruilen is daarvoor de basis.

Ga dus ook oefenen met andere dingen dan de tutjes van je kinderen. Hoe leuker zijn 'prooi' hoe leuker de beloning moet zijn waarmee je ruilt. Jij laat ook je biefstuk niet liggen voor een droog broodkorstje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn hond plast ineens binnen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^