Zijn er ook mensen tegen hondenscholen, puppycursussen etc en die hun eigen honden zonder hulp hebben opgevoed??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb jaren geleden zelf les gegeven en les gehad. Ik heb dus mijn eigen honden die ik gehad heb, zo'n beetje zelf opgevoed. Met DJ is het een ander verhaal omdat hij een trauma had opgelopen en geen enkele hond meer accepteerde. Daarom ben ik naar een cursus gegaan en hij doet het zo leuk, dat we in september met de volgende cursus beginnen.
Dus van een nood een deugd gemaakt. Zolang DJ het leuk vind en het gaat goed, dan blijven we dat doen.

Ik denk dat het veel uitmaakt of je al een hond hebt gehad of dat je, in mijn geval jaren ervaring hebt. Heb je voor het eerst een hond en je weet er eigenlijk niets van, dan zou een cursus absoluut een must moeten zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er ook mensen tegen hondenscholen, puppycursussen etc en die hun eigen honden zonder hulp hebben opgevoed??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik vind het leuk om met mijn honden bezig te zijn. Daarom gaan we met alle drie (oudste nu 9 jaar) nog altijd naar de Kynologen Club hier vlak bij. Je hebt namelijk hondenscholen en hondenscholen en ook nog KC's he. ;-)

Eerst natuurlijk pupppen, jonge honden, gehoorzaamheid A en B, nog VGG misschien en dan de fun: behendigheid, flyball en met het oudje nu Funny-O.

Ook doe ik daarnaast nog aan jachttraining met de 2 jongsten.

Een hond moet 'werken' voor zijn voer. Goed voor de band met de baas en ook beter dan elke dag slechts een rondje om het blok denk ik.

Maar bovenal is het leukkkk :-D niet in de laatste plaats voor de honden. O-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik ben niet voor een hondenschool als je geen ervaring hebt met het opvoeden van een hond.. Vind niet dat je dán alles zelf moet gaan doen, dan is hulp alleen maar goed..
MAar ik heb Ceas helemaal zelf opgevoed met hier en daar wat hulp van mijn moeder.. ( voed al 30+ jaar honden op) en hij luisterd bijna perfect.. alleen is hij een hond met een gebruiksaanwijzing, dus dat was soms ff puzzelen.. maar toch heb ik ivm zijn riem-gedrag naar vreemde honden een basiscursus gegaan na een GT over de vloer te hebben gehad.. en het was gewoon leuk, veel dingen die de andere honden nog moesten leren, kon Ceas al.. maar het was gewoon geweldig om te zien hoe leuk hij het vond..

Maar anyway, als je het zelf kan dmv ervaring en kennis, vind ik dat je het zelf kán doen..
Maar als je geen ervaring hebt mbt tot het opvoeden van een hond vind ik echt wel dat je een cursus moet volgen..Je kan wel zonder enige kennis/ervaring in de wilde weg gaan proberen op te voeden, maar persoonlijk vind ik dat je het beter meteen goed kan doen..

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Met onze eerste 2 honden hebben we alle cursussen gedaan.
Bij Raïsa hebben we het samen met onze oude reus (Djoery) gedaan.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

wij gaan naar de hondenschool omdat we totaal geen ervaring hebben met hetnopvoeden van een puppy. daarbij gaan we ook wat speciale hond-kind trainingen volgen. misschien doe ik het wel zelf bij een eventuele volgende, maar voor nu vind ik het toch belangrijk om te leren hoe ik onze pup het beste kan trainen, daarbij wel altijd mijn eigen gezonde verstand gebruikend.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik ga niet naar hondenschool omdat ik niet weet hoe ik mij honden moet trainen, zeker puppycursus is gericht op mensen die voor het eerst een pup hebben, en met vragen zitten van: mijn hond trekt aan de lijn, wat moet ik doen?

ik ga vooral naar de hondenschool omdat ik het gezellig vind, en mijn dames het helemaal geweldig vinden! ze zijn zo blij elke keer als we naar de hondenschool gaan. verder is het goed voor het regelmatige trainen, want als ik niet naar de hondenschool ga, train ik toch niet zo consequent en daar maken mijn dames meteen misbruik van. en het is ook gewoon ff een uurtje quality time met je hond, lekker met je hond bezig zijn, niet alleen maar trainen, maar ook lekker knuffelen en spelen e.d.

verder is het nu we op een hoger niveau komen met de GG enzo, ook wel heel handig, want blijven uit zicht oefen ik toch liever op een omheind terein van de hondenschool, dan hier langs de weg. en het trainen in een groep vind ik ook heel goed voor de honden, dan leren ze om de andere honden te negeren. en het is ook handiger als ik straks naar wedstrijd ga, dat ze gewend zijn aan veel honden op 1 plek, en het doen van oefeningen in een groep. is op wedstrijd nog steeds anders, maar scheelt al een beetje.

met de volgende pup ga ik nog wel pupcursus doen, maar niet meer de basiscursussen. ik ga dan GGB examen op wedstrijd doen en instromen bij GG1, of kijken of ik bij hondenschool iets kan regelen dat ik een apart examen afleg om te laten zien dat mijn hond bij GGB in kan stromen. maar het tempo voor de basiscursussen ligt echt te laag voor mij en mijn dames, vond het echt doodsaai, zeker de 2e keer met robi.

honden page profiel WijnaWijna

honden foto van Wijna

Ik ben niet tegen , maar heb altijd me honden zelf opgevoed .
Alleen met Sammy heb ik nu voor het eerst een cursus gedaan en we moeten eind aug. verder voor A ;-)

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Sommige mensen hebben het niet nodig, andere denken het niet nodig te hebben.
Moet een hondschool/cursus.?
Nee zeker niet.
Maar het is zeker niet verkeerd om eens een avondje bij een hondenschool te gaan kijken.
Ik heb er veel van geleerd, over welke richting we op wilde met de opvoedmanieren die er allemaal voorhanden zijn.

Waar ik soms een beetje kriebelig van wordt is dan de commentaren van :
"ach ,de 1 doet het zus en de ander doet het zo, als je je er maar goed bij voelt.

Dat er soms baasjes zijn die hun hond voor vanalles gelijk zwaar straffen, pups komen niet buiten of worden aan hun lot overgelaten.
Daar gaat bij mij bovenstaand zinnetje dan niet op.
(en helaas voelt zo'n baas zich meestal heeeeerlijk bij zo'n opvoeding)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Het zal allemaal wel van het baasje en/of de hond afhangen of een cursus noodzakelijk of vooral gezellig is. Als ik de vorige reacties lees dan denk ik dat de meesten hier dit wel duidelijk aangeven en heel waarschijnlijk de juiste keuze maken.

Zelf ben ik nooit op cursus gegaan omdat we al altijd een hond in huis gehad hebben, ook vanaf pup. Kylie zou er denk ik niet echt van houden. Alleen mogen rennen en spelen en naar andere honden toelopen zou ze leuk vinden. En dat is nu niet echt de bedoeling van een cursus dacht ik :-) Kylie zou wel naar me luisteren, want dat heeft ze natuurlijk geleerd. Maar ze zou het volgens mij niet leuk vinden. Kylie houdt vooral van ons, lopen, de auto, andere honden en de natuur

Als ik meer tijd had en dichterbij woonde zou ik wel met Zora, de mechelse herder van m'n moeder op cursus gegaan zijn. Vooral omdat die echt een drang in zich heeft om dingen te leren, te begrijpen, goed te doen. Zora vindt alles interessant, Zora wil verkennen, bijleren, uitzoeken hoe iets in elkaar zit... horen dat je vindt dat ze iets heel goed doet :-)

Zelf ben ik geen goed baasje om een hond voortdurend te trainen. Ik vind bepaalde dingen heel belangrijk, zoals dadelijk komen, niet ongevraagd tegen iemand opspringen, niets opeten of stukmaken wat niet door ons gegeven is... en natuurlijk krijg ik graag zo nu en dan een hondenpootje ofzo :-) Maar voortdurend die trucjes en voortdurend belonen en je zakken gevuld met snoepjes daar hou ik niet zo van. Zeker niet als de hond enkel dingen voor je gaat doen met het oog op dat snoepje. Dan hoeft het voor mij niet. Gelukkig is Kylie tevreden met een klopje of een knuffel en ik ben tevreden met de high five die ze liever geeft dan een pootje ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Met Jamie heb ik geen cursus gedaan, heb er lang over getwijfeld maar ik kon niet echt een goede hondenschool vinden destijds. Ik wou niet naar een hondenschool waar ze de pups allemaal maar los laten lopen, dat vond ik met een chihuahua pupje een beetje te riskant.

Nu met Kiwi ga ik wel naar cursus maar alleen om haar in contact met andere honden te laten komen. Al leer ik ook wel weer dingetjes bij, wat nooit weg is.

Mensen die voor 't eerst een hond hebben raad ik zeer zeker wel aan om naar een hondenschool te gaan.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik heb niks tegen hondenscholen, maar ik ben van mening dat ze je daar ook geen perfect luisterende hond af kunnen leveren. Ik heb mijn honden zelf opgevoed en ben eigenlijk best tevreden over het resultaat! Natuurlijk kunnen sommige dingen nog wel iets beter, maar over het algemeen ben ik dik tevreden! Als ik het soms vergelijk met honden (of baasjes) die wel naar cursus zijn geweest...

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Het is vooral voor de hond heel erg goed voor de socialisatie en eerlijk is eerlijk ik vind het gewoon gezellig hihi.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Nee, ik leer ze alles zelf aan. Behalve de behendighied dan, daar train ik wel mee op een school. Heb zelf een instructeursdiploma, dus vind het niet nodig om hoop geld te verspillen wat ik zelf ook kan leren. Met andere honden komen ze vaak genoeg in aanraking.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er ook mensen tegen hondenscholen, puppycursussen etc en die hun eigen honden zonder hulp hebben opgevoed??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^