Is een chihuahua agressief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

l (Gast)

Ik heb een site over honden gelezen dat soms chihuahuas agressief kunnen zijn als ze te veel gericht zijn op hun baasjes is diet waar?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is een chihuahua agressief?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep

honden foto van Romy en Joep

Het ligt eraan hoe je een hond op voed. Een chihuahua kan pittig zijn maar als je hem gewoon als een hond behandelt zal het meevallen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat versta je onder agressief?

Het is niet waar in de zin hoe jij het omschrijft,bedenk je dat een hondje niet zomaar "agressief" wordt of is geboren,daar moet je moeite voor doen,of juist geen moeite O-)

honden page profiel Samantha, Micah,Timmy&TimoSamantha, Micah,Timmy&Timo

honden foto van Samantha, Micah,Timmy&Timo

Ik heb zelf een chihuahua , en het zijn idd pittige hondjes en soms behoorlijk eigenwijs.. Maar als je er niet constant mee in een tasje loopt of optilt en gewoon opvoed als een hond.. Zijn ze zeker niet aggressief. :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Nou nee hoor, als je ze goed opvoed is er niets aan de hand:-D;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Nou nee hoor, als je ze goed opvoed is er niets aan de hand:-D;-) "


precies het ligt erg aan de opvoeding. hier in de buurt lopen er ook verschillende. en ik zie ook verschillen van baasjes, zo pakt de ene de chi op als er ook maar n hond aan komt wandelen. en zo heeft Dusty af gelopen week nog heerlijk met een chi in het park gespeeld! ook zijn dit hondjes die van nature weinig in te brengen hebben tegen aanvallen, dus moeten ze superalert zijn. en tja als je kwa gewicht niet veel hebt in te brengen wat moet je dan behalve blaffen om afstand te vergroten?! Behandel je hond (en dat geld voor alle rassen) als hond en dan komt het wel goed :-)

l (Gast)

Oke, dat ga ik zeker doen :-D
bedankt iedereen voor de reacties!!!!

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Chihuahua's kunnen inderdaad vaak het gevoel hebben dat ze hun baas moeten beschermen tegen vreemden. Het licht natuurlijk aan jou reactie en opvoeding hoe de hond hier mee leert om te gaan. Het is een beetje een oneerlijk vooroordeel om alle Chihuahua's maar gelijk agressief te noemen, want agressie is heel wat anders dan waaksheid, maar die waaksheid moet dan natuurlijk niet uit de hand lopen, maar dan licht het meer aan de eigenaar dan aan de hond zelf.

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

Laat ik het zo zeggen :-D als ze de power van een pitbull hadden waren ze levensgevaarlijk.....het zijn echt pittige hondjes.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

mijn dierenarts zei dat het voor haar het ergste ras is.
ze word er het meest door gebeten.

reden !!!!
de baasjes maken ze zo.
ze worden altijd op arm of handtas gedragen kort bij baasje.

ze voelen zich groot en hoog in roedel.
als ze ze op de grond moesten zetten en wandelen en niet zo betuttelen , dan voelden de hondjes zich niet zo stoer en hoog in rang.

geld niet voor iedere chi eigenaar (er zijn er ook die ze wel als een volwaardige hond behandelen)

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

" mijn dierenarts zei dat het voor haar het ergste ras is.
ze word er het meest door gebeten.

reden !!!!
de baasjes maken ze zo.
ze worden altijd op arm of handtas gedragen kort bij baasje.

ze voelen zich groot en hoog in roedel.
als ze ze op de grond moesten zetten en wandelen en niet zo betuttelen , dan voelden de hondjes zich niet zo stoer en hoog in rang.

geld niet voor iedere chi eigenaar (er zijn er ook die ze wel als een volwaardige hond behandelen) "


AHAHHA HET IS ECHT ZO....MIJN D.A ZEGT DAT OOK DAT ZE HET MEESTE BIJTEN VAN ALLE HONDEN.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

@ djairo we hebben toevallig toch niet dezelfde dierenarts hahaha :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je de chihuahua als een baby behandelt en steeds in een tas bij je houdt en aait, dan kunnen ze idd agressief (jou beschermend) naar anderen worden. Een chi heeft best veel energie en is van nature erg baasgericht en eigenzinnig/dominant, dus je zult hem wel consequent moeten opvoeden en goed socialiseren met andere mensen.

honden page profiel Samantha, Syndi&CaseySamantha, Syndi&Casey

honden foto van Samantha, Syndi&Casey

Ik heb ook een Chi, absoluut niet agressief, maar wel waaks! Ze loopt vaak buiten en laat ons weten wanneer er vreemde hier het terrein op lopen, dat vind ik alleen maar goed. Het is ook niet allemansvriendje, maar dat hoeft ook niet, ze hoeft niet bij iedere vreemde op schoot te springen en ook niet iedereen hoeft haar te aaien. Als wij bijv. Ergens naartoe gaan waar veel mensen komen zit ze bij me in de tas, anders word ze zo plat gelopen. Dan mogen ze haar ook niet aaien, heb al vaak genoeg gezien dat ze ineens met dr tengels in mn tas zaten, en toen hebben ze haar volgens mij ook een keer pijn gedaan. Nu komt niemand meer ongezien in mn tas, dat laat ze wel merken! Als ze het gewoon vragen mag het gerust, maar vragen ze het niet zullen ze het wel merken.. Niet iedereen hoeft aan mijn hond te zitten.
Bij de da is ze altijd super lief, wel bang, maar laat alles gewoon toe. Ze heeft 1 keer gehapt naar de da, toen ze oormijtjes had als pup, dat deed zeer toen ze erin gingen kijken, nogsteeds vind ze het eng als ze in haar oortjes kijken maar ze doet dan verder niks.
Verder is ze heel zachtaardig, laat alles toe, ook van andere honden.. Maar aan vreemde mensen moet ze altijd even wennen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

denk eerst dit is en geintje dit topic.
maar ja ze kunnen super fel zijn ja. omdat mensen er te zeikerig met omgaan.
heb er twee hebben allebei een heel verschillend karakter. worden helemaal gek als ze mensen zien hummer is bij vreemde een beetje gereserveerd en bentley gaat overal op af. hier worden ze ook verwend, maar tot een bepaalde mate. ze lopen wel gewoon op 4 poten en til ze niet op voor andere honden. mits de hond komt aangestormd of los is en ik vertrouw het niet.. til ze ook niet op. ze hebben hier wel een tas, maar dat is meer voor hele drukke dingen. maar voor de rest lopen ze altijd gewoon zelf. ze zitten hier ook niet de hele dag op schoot. dus ligt heel veel aan de opvoeding hoor, soms zit het er ook gewoon erin. maar zijn vaak pittige hondjes ja. maar hier heb ik twee schatjes ..iedereen kan ze aanhalen zonder vingers kwijt te raken ofzo. ze gaan ook bij iedereen zitten. en belangrijkste worden behandelt als honden. wel verwend met luxe , maar wel opgevoed hoor, zoals het hoort .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Fel ja...indien niet opgevoed zelfs ontiegelijke secreten haha.
Mijn DA stond ook te kijken dat Jackie alles maar toeliet want had ook meestal een paar kleine gaatjes in haar vingers.

Maar zoals bij elke hond, voed je de chi goed op en behandel je deze als een hond zijn het super lieve sociale en aanhankelijke hondjes die graag voor de baas willen werken.
Tuurlijk zijn ze fel en als iets niet gaat zoals ze willen laten ze het merken maar dat vind ik juist leuk bij een hond.
Jackie is echt een mensen hond en vind bijna iedereen leuk en aardig, honden daarin tegen moet ze eerst kennen want anders vind ze het helemaal niks.
Katten zijn haar beste vrienden daar speelt ze het liefst de hele dag mee.

honden page profiel DannyDanny

eigenwijs ja dat wel.
het is vaak de "soort" mensen dat het probleem is.

een hond is geen ding wat je in een tasje doet en kleertjes aan doet.
daar wordt elke hond sjaggie van.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik ben zelf eigenaar van een chihuahua en onze dobbermann is helaas gestorven en voor alle duidelijikheid
Er zijn geen agressieve honden, ze worden zo gemaakt !!! Ik bedoel,
je moet een hond een hond laten zijn en er mee omgaan zoals honden met mekaar omgaan. Dus veel boeken lezen en raad vragen aan ervaren hondenliefhebbers.

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

"

precies het ligt erg aan de opvoeding. hier in de buurt lopen er ook verschillende. en ik zie ook verschillen van baasjes, zo pakt de ene de chi op als er ook maar n hond aan komt wandelen. en zo heeft Dusty af gelopen week nog heerlijk met een chi in het park gespeeld! ook zijn dit hondjes die van nature weinig in te brengen hebben tegen aanvallen, dus moeten ze superalert zijn. en tja als je kwa gewicht niet veel hebt in te brengen wat moet je dan behalve blaffen om afstand te vergroten?! Behandel je hond (en dat geld voor alle rassen) als hond en dan komt het wel goed :-) "


Dat sommigen de chi oppakken is dubbel. Ik ken heel veel schrijnende verhalen van chi's die zijn gepakt door grotere honden, heel erg veel zelfs, ook in mijn omgeving.
Je moet heel veel ervaring hebben met honden en dan nog is het moeilijk in te schatten wat een andere hond doet, ze zien ze zoo vaak als een speeltje, dus het is niet kwaad bedoeld van de andere hond, maar een chi is nu eenmaal kwetsbaarder;-)
Ik heb harnasjes voor ze, in geval van nood til ik ze zo in de lucht :-)
Mijn meiden zijn evengoed niet agressief, want je moet ze opvoeden en dat doen velen niet want t is maar een klein hondje en dat kan toch geen kwaad??
daardoor worden ze schuw of agressief. mensen aan mijn kar vinden onze meiden altijd zo lief, want de meesten die ze tegenkomen zijn agressief of schuw, dat is heel jammer, en inderdaad, alleen maar dragen in een tasje, niet laten lopen, dat is zielig, juist een chi is gek van lopen, en ze kunnen een heel eind hoor, vergis je niet, maar voorzichtihgeid is dus geboden met andere honden, dat is gewoon een feit, en diegenen die daar niet alert op zijn lopen t op een dag op, en dat is heel triest voor het hondje want die houden er of vanalles aan over, of ze zijn half/helemaal dood.
Nouja, wij hebben ze al 25 jaar, wilde dit toch even opnoemen :-)

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Hier ook een Chi,
Erg waaks,slaat veel en vaak aan.
Hij is ontzettend lief.
Ook ik til hem bijna nooit op.
Hij wordt opgevoed en zit ook op cursus wat mensen vaak belachelijk vinden.
Ik niet het is een hond ook al is het een kleintje.
Mensen vindt hij geweldig, hij geeft altijd kusjes ook aan wildvreemde als
ze maar met een lief,hoog stemmetje tegen hem praten worden ze vaak afgelebberd.
Agressief,nee nooit.
Hij moet niet veel van kleine kinderen hebben,die komen vaak op hem afgestormd
of willen hem aaien en zijn toch een beetje bang,daar wordt hij onzeker van.
Hij heeft toen hij 5 maanden was met een herderpup( een schat overigens) gespeeld die heeft hem waarschijnlijk op een spier geraakt dus ik naar een
vervangende DA.
Het eerste wat hij vroeg toen we binnen kwamen"ben jij een lieve Chi"
Ik zeg ja hoor hij is heel lief.
Hij zei tegen mij mevrouw u wilt niet weten hoevaak ik ben gebeten door een chihuahua ik stuur ze nu meestal door naar een collega,dus ze kunnen best pittig zijn.
Hij heeft hem onderzocht en een rontgenfoto gemaakt.
Na de foto vroeg hij mag ik hem hebben?
ik zei nee hij is onbetaalbaar :-D

claudia (Gast)

Ik heb toen ik thuis woonde een jaar of 26 geleden hadden we er 2 chi's dus lang voor ze een modehondje waren. toen ik op mezelf ging hadden we er 3 (zijn inmiddels alle 3 overleden)
wij waren er niet tuttig mee lieten we ze gewoon lopen ze gingen samen met mijn 2 middelslag bastaards mee naar mijn werk (asiel en pension voor honden) en zagen daar heel wat honden voorbij komen, dit was jaren geen probleem geweest. maar met uitlaten thuis is er in de buurt een husky ontsnapt en greep 1 van onze chi en probeerde hem dood te schudden de eigenaar van die hond heeft goddank onze chi uit zijn bek weten te krijgen hij had 4 gaten in zijn buik maar heeft mege geluk gehad. hierna is voor ons alles veranderd dit hondje heeft zo een trauma hier van gekregen dat hij geen enkele vreemde hond in de buurt wilde eerste tijd ontweek hij honden maar al snel viel hij uit naar andere honden of beet honden in hun achterpoten. heb erg lang geprobeerd dit gedrag tegen te gaan maar het risico dat mijn chi gebeten zou worden werd te groot en mijn anderen honden gingen mee in dit nieuwe gedrag. vanaf toen ben ik jaren omgelopen voor andere honden. waarop mensen dan zeiden mijn hond doet niets dan probeerde ik uit te leggen maar de mijne wel en kunt u dan garanderen dat de uwe niets terug doet?
mijn middenslag bastaard heeft ooit haar kluif verdedigd tegen onze chi ze gaf alleen een knauw, helaas zat haar hoektand een milimeter naast het schedeltje tussen ogen wenkbrouwen.
en dan besef je hoe kwetsbaar ze zijn mijn middelslagje was zeer eerlijk in haar gedrag heb vele cursusen met haar gedaan. kortom chi's zijn wel vaak dominant maar dat zit ook wel in het ras net als bv de rottweiler alleen onder de juiste omstandigheden goede inprentings fase opvoeding kunnen ze gewoon sociaal met soortgenoten. ik zou geen chi's meer willen ze zijn mij te kwetsbaar in omgang met andere honden.

honden page profiel Tessa & haar kleine QuinnyTessa & haar kleine Quinny

honden foto van Tessa & haar kleine Quinny

Het hangt af van chi tot chi (qua karakter van het beestje zelf) maar grotendeels bepaal je zelf hoe je hond is. Heb zelf ook een chihuahua en het is zo'n brave. Ze zal eerder plassen van schrik dan bijten of agressief zijn.
Toen ik Quinny net had gekocht en we het eerste bezoekje aan de dierenarts brachten, zei de dierenarts meteen 'ohnee pas goed op met wat je doet, behandel je hond alsof hij een deense dog is'
Veel mensen denken als een chi iets fout doet 'maar schatje toch' terwijl je hem echt met zen nekvel moet nemen om hem duidelijk te maken dat het niet mag.
Ik til Quinny vaak op en ze is helemaal niet agressief, ze weet dat ze moet luisteren en bij het minste kikje dat ze in het begin deed bij vreemde mensen, corrigeerde ik haar al. Het draait allemaal om timing ook :-)
Je moet geen bang hebben om je hondje pijn te doen ookal is hij zo klein. Dat is een fout die veel mensen maken. Ik behandel Quinny net hetzelfde als mijn cocker die hier thuis rondloopt.
Je hond moet jou respecteren :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Pardon??? Veel mensen denken als een chi iets fout doet 'maar schatje toch' terwijl je hem echt met zen nekvel moet nemen om hem duidelijk te maken dat het niet mag.
:'(

Dat hoeft bij een deense dog niet maar ook niet bij een chihuahua hoor, dat doe je bij geen enkele hond.
Mijn chi luisterd gewoon en is nooit bij haar nekvel gepakt.
Maargoed dat veel mensen bang zijn om een chi pijn te doen want wat jij doet is not done.
Ik moet het ook niet zien want dan pak ik jou bij je nekvel of je de hond nou pijn ermee doet of niet (doe ik ook als je het bij een deense dog of welke hond je het dan ook doet)

Je hoort een chi op te voeden als elke andere hond, dus niet continue oppakken, niet te lief behandelen, niet fysiek worden en vooral op cursus gaan want ook kleine hondjes hebben opvoeding nodig.

honden page profiel Sem • Dusty †, Doortje, JipSem • Dusty †, Doortje, Jip

honden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jip

Pardon, een hond mag niet in de nekvel gepakt worden hoor. O-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

Hondenpage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Het promoten of adviseren van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier. Deze reacties worden aangeduid met een rode pijl. Het adviseren en/of promoten van dergelijke adviezen kan leiden tot een waarschuwing en ban.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

@Tessa, je hond moet je respecteren schrijf je. Dit kan alleen als jij ook respect toont voor je hond he. In haar nekvel grijpen en pijn doen horen daar niet bij, een slecht advies geef je daar.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Jeetje wat sneu weer voor zo'n hondje(Quinny),je hebt denk ik geen idee hoe je hondje aan het beschadigen bent.Bah!

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Hier lopen 2 chihuahuas, dat zijn speelse honden hoor, ik noem ze altijd "de dwerg labjes"

honden page profiel EviEvi

honden foto van Evi

Ik ken chihuahua's die rotverwend worden en eerder behandeld worden als accessoire dan als dier en ik ken chihuahua's die echt HOND mogen zijn. Het verschil is metersbreed. De accessoiretjes zijn heel bezitterige hondjes die gemakkelijk een knapje durven geven en degene die mee mogen doen met elke andere hond gedragen zich niet anders dan pakweg een labrador. Heel fijne beestjes dan! Het scheelt al heel veel of ze steeds gedragen worden of zelf mogen stappen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is een chihuahua agressief?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kotelet met bot en al opgegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^