ben ik nou gek of ligt het toch aan mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

nou loop ik net lekker in het park met chevy.
(we hadden eerste een stuk gefiets dus meneer was een beetje moe)
en ik heb dus al sinds een tijdje zijn k9 tuigje om met daarop de tekst: NIET AAIEN!

waarom: ieder jan doedel aait mijn hond.
of nog leuker tilt hem op.
en ik zit daar niet op te wachten...
dus ik bepaal wie hem aait en wie vooral niet.

dus ik laat chevy lekker los in het park het is tenslotte losloop gebied...
staan er een paar kinderen bramen te plukken.
nou prima maar nu gaan ze mijn hond lokken dus van die geluidjes maken en bukken en hand uit steken.

dus ik roep: NIET AAIEN AUB!!!!!
waarop de opa/vader/oppas van die kinderen zegt/schreeuwt:
HOU JE HOND BIJ JE!!!
dus die grijpt zijn kinderen gelijk vast want ja het monster van loch chevy komt er natuurlijk vrolijk aan gewaggeld.
dus ik zeg dat ie zo een lekker voorbeeld geeft voor zijn kinderen.
beetje lopen schreeuwen...
ja want mijn hond bijt.
nee mijn hond bijt niet ik il niet dat mensen hem aaien.
daarom staat dat er ook op.
ja dus moet me hond maar vast....

in het losloop gebied...

kijk nu snap ik het dus niet meer...
omdat ik niet wil dat ieder jan piemel mijn hondje aait moet ie gelijk vast...
ik denk dan het staat er toch op....
als je hem gewoon negeert is er niks aan de hand. hoef ik niet te roepen niet aaien, hoeft de vader zich niet druk te maken en kan chevy gewoon los...
OF BEN IK TOcH GEK EN ZIE IK HET VERKEERD???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben ik nou gek of ligt het toch aan mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Greetje & OdieGreetje & Odie 3 doggies

honden foto van Greetje & Odie

kweet niet om eerlijk te zijn. Misschien dat mensen denken dat hij een bijtertje is juist vanwegen het "niet aaien" Ik denk dat in een seconden de mensen met kinderen niet gaan nadenken maar reageren en dat is dan voor jou niet zo leuk maar misschien wel te begrijpen.

Ik sta met odie veel op het schoolplein en heb een anti trek riempje om zijn neusje omdat hij anders na ieder kind wil en ik alleen maar sta terug te trekken en dat vind ik niet zo leuk maar hoeveel mensen nu rageren door hun kinderen weg te trekken is niet normaal meer maar ik laat het maar zo want ik vind ook niet dat odie het maar moet pikken dat het hele schoolplein over hem heen valt...

Je bent niet gek maar ik snap de schrik ook wel van mensen die misschien helemaal niks met honden te maken hebben en dus ook de lichaamstaal niet kunnen lezen...

Groetjes Nikkita

Pootje Odie

honden page profiel Aaltsje en SamAaltsje en Sam 3 doggies

honden foto van Aaltsje en Sam

Dit meen je toch niet? Wie gaat er nou andermans hond optillen? Moet niet gekker worden.
Ik vind zo'n tuigje met tekst een goed idee. Mensen willen Sam ook altijd maar aaien en daar heeft het arme beest helemaal geen zin in. Maar ja, als het niet mag zien ze je hond direct als een gevaar voor de samenleving ofzo. Jammer.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Vaak kijken ze niet eens naar het tuigje, maar doen ze gewoon waar ze zelf zin in hebben. Misschien laat ik het ook wel op mijn tuigje zetten! Bailey doet namelijk ook niets, behalve als je in haar private zone komt. Ook dan doet ze geen kwaad, ze jaagt je alleen weg. Ook als je te dicht bij Diesel in de buurt komt jaagt ze je weg haha. Daarom laat ik ze altijd apart uit, en gaan ze 1x per dag samen naar het bos. Ik wilde namelijk niet dat diesel mensen ook zo zou gaan zien, maar gelukkig vind hij mensen geweldig.

Heeeeel vervelend zulke mensen!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ach joh, ik liep net hier in de wijk terug van het park, met een rustig naast me stappende Gorby, zie een man aan komen met een JR reutje (wat altijd voorop mag, als hij stopt, stopt meneer, en altijd zit het staartje van het hondje zo'n beetje in zijn oren, ik heb niks tegen JR's, maar het zijn pittge hondjes die een consequente baas nodig hebben, deze zal nu zo'n 2 jaar zijn)

maar goed ik loop een straat in, op de stoep, aan de andere kant is ook een stoep (waar die meneer loopt met zn russel aan een haspeltje) maar ik denk in mn onschuld, die blijft daar, komt er opeens een JR reu om een auto heen vliegen, recth voor Gorby staan, poten stijf, staart stijf omhoog, trillend lipje........... wel daar wist Gorby wel raad mee, hoe onbeleefd kan je als hond zijn. Dus Gorby stapt met een grom naar voren, ik haal hem terug, zeg nee, en stap opzij, was gelijk over, Gorby luistert goed en eigenlijk is dit voor hem helemaal geen partij

en vraag vervolgens boos aan die meneer "waarom hou je hem niet bij je"?
wordt tie toch kwaad "is jouw hond vals dan, ja dat zal wel, de mijne wil -let op- alleen maar spelen". NOu meneer zeg ik: volwassen reuen die elkaar niet kennen, spelen niet zo erg, deze niet in ieder geval, en waarom houdt u hem gewoon niet bij u?

weer fout, ik had de rot hond en hij het schatje, dus toen heb ik voorgesteld dat ik de volgende ontmoeting Gorby maar los laat, tenslotte wil zijn hondje alleen maar spelen (jaja, met zn staart in zn oren recht op een andere reu af) ach...... en wat er toen allemaal uit kwam

mensen weten niks vaak van honden, zijn onverdraagzaam, alles moet maar kunnen en zelf degene die een hond hebben, verdiepen zich niet in de aard van een hond.

lekker hoor, weer zo'n 5 meter voorop lopend reutje wat alles mag, lekker vrij en vrolijk, tenminste dat denkt die man........

moest mn hond maar laten afmaken, want hij was vals...... nee, ik wil dat hij zijn hondje bij mij weghoudt, ik had nergens om gevraagd, Gorby ook niet, die trouwens naar honden helemaal niet vals is, maar wel heel zuiver en dit was onbeleefd en dom (in hondentaal)

zulke mensen verzieken je dag nog ook.

en toen werd Gorby kwaad, die voelde de spanning en ging in een houding staan met een kop op onweer, die is niet mis te verstaan, en als hond die weet wat en hoe aan te vallen...........

ben maar weggelopen, wat een ei***

wij proberen onze honden op te voeden, uit de problemen te houden, maar een ander verziekt het wel weer voor je, zo jammer

dusse....... ik voel helemaal met je mee ;-)

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Hier hetzelfde, heb ook 2x "NIET AAIEN" erop staan.

Gelukkig is ze wat groter en durven mensen haar amper aan te kijken :-D
(en dat is maar goed ook, ze kan er heel slecht tegen als mensen rare geluidjes maken)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik leer mijn kinderen nooit zomaar een hond te aaien, ze moeten altijd eerst vragen.
Ik begrijp dat het frustrerend is dat iedereen zomaar aan je hondje zit, en zomaar optillen. Persoonlijk vind ik het not done om zomaar ongevraagd aan een hond van een ander te komen.

Maar....als ik een hond zie met een jasje "niet aaien" of een neusriem of iets dergelijk dat ik met ook op de kinderen toch wel iets voorzichtiger reageer. Je kan van buiten niet zien wat er is waarom hij dat aan heeft, en dan ben ik zeker met kleine kinderen liever safe then sorry...begrijp je?

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

irritant he? dat iedereen even de hond aait? Sam heeft een tijdje gehad dat hij al vrolijk kwispelend op zijn achterpootjes ging staan, omdat er aan de andere kant van de straat iemand aankwam, die hem, wie weet, heel misschien, wel eens zou kunnen gaan aaien...
Ik vind ook niet dat mensen dat zo maar moeten doen...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik kan me wel voorstellen dat ''NIET AAIEN'' afschrikt als je kinderen bij je hebt, maar daarnaast vind ik het ook gruwelijk irritant dat mensen altijd maar willen aaien.

Er is een verschil in iemand tegen komen, een praatje maken en even elkaars hond aaien (als de hond dan naar je toekomt, je snapt wel wat ik bedoel).
Maar mensen die bewust de hond lokken of er op af denderen om een aai te geven terwijl de hond ergens aan het snuffelen is en daar op dat moment geen interesse in heeft, is inderdaad erg vervelend.

Weet je wat bij mij dan erg hielp? De desbetreffende persoon compleet negeren. Als ik niet reageerde, reageerde Bijou ook niet, gewoon door lopen en je zult zien dat Chevy achter je aan komt hobbelen;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Bij ons op de cursus wordt er ook aandacht aan besteed. Je hoort leert zich op jouw te concentreren, ookal wordt hij geaaid en dergelijke. Als een hond niet reageert wanneer iemand hem aan is het al snel niet leuk meer! Vaak vragen ze dan waarom hij niet enthousiast mag doen en dan zeg ik gewoon heel kort: Omdat ik dat niet wil. Je mag hem best aaien hoor. Ik laat hem even zitten en je mag zijn rug aaien. Ze vinden het dan gelijk niet meer leuk. Pas als ik in het bos ben en zeg 'ga maar kijken' dan gaat hij. Het is een hele sociale hond, en het liefst wordt hij ook over enthousiast naar honden en mensen toe. Daarom train ik het nu even terug. Maar als ik dan zeg dat hij mag gaan kijken, dan speelt die ook echt heel leuk!

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

mja het geeft misschien een iets verkeerd beeld over je hond (niet slecht bedoeld hoor!!!)... De mensen denken dan mss dadelijk dat je hond bijt.
Je kan mss erbij zetten: niet aaien, hond in training, ofzoiets??? Ik denk maar hardop hoor. O-) :-D

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Misschien laat ik wel op mijn tuigje zetten 'negeren' of 'negeer haar'. Nu leest niet iedereen het, en je moet wel heel laag kijken bij die chihauhua, maar misschien is dat iets minder afschrikkend, en hopelijk negeren ze haar dan ook! Vaak roep ik het ook wel, maar niet altijd luistert iedereen!

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Ja ik begrijp je héél goed!
Kallista heeft ook zo'n "aaibaarheidsfactor" iedereen wil ze aaien O-)
Ze is 6 maanden nu
In het begin moest ik constant zeggen "niet aaien" ,ik wou voorkomen dat ze tegen iedereen opsprong...(want door ze te aaien werd ze enthousiast en durfde ze op te springen )

Ik heb ook vreemde opmerkingen gekregen! oh?...zou ze bijten als ik ze aai? tuurlijk een pup van 9 weken O-)
In het begin doe je dan je uitleg...het hoort bij haar opvoeding...pfff
We moesten er soms om lachen en zeiden nog eens tegen elkaar " zou een bordje om haar nek met -niet aaien- helpen ?! " hahahaha

Vorige maand meegemaakt op reis!
Aan het wandelen,gestopt aan een terrasje, we stonden wat rond te kijken...
Hoor ik achter mij dat een mevrouw Kallista aan het lokken is(daar krijg ik het van!!!), natuurlijk draait Kallista zich om en wil naar die mevrouw,ik doe ze ipv zitten,en zeg tegen die mevrouw niet aanraken(want ze kwam nader en wou Kallista aaien)de vrouw gaat terug en ik zie ze bij haar man staan,ze kijken onze richting uit en de vrouw zei tegen de man "het is zo'n hond: niet aanraken!!! " ze keek me boos aan!
Ah,grrrr

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Hihi Jan piemel! ;-)
Maar ik snap je frustratie. Melo wordt, als ik niet uitkijk, ook door Jan en alleman aangehaald, terwijl ik dat dus niet wil. Melo is erg enthousiast en soms iets té enthousiast, dus wil ik dat hij eerst rustig wordt en gaat zitten, vóórdat er uberhaupt geaaid gaat worden. Dat zeg ik dan ook duidelijk. Krijg ik als antwoord: 'nee joh, geeft niks, hij is zo lief en maak je niet druk.' Pffff... O-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

ik snap je frustratie..
Die man had zelf het goede voorbeeld moeten geven, en op het moment dat die kinderen jou hond gaan lokken! Lekker makkelijk om het op jou af te schuiven..

De tekst kan misschien mensen afschrikken, maar het is wel beter dan dat mensen ongevraagd aan je hond zitten..

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

O daar kan ik inderdaad ook niet tegen. Als ik langsloop hoor ik wel soms een stel zeggen: Jeetje wat een mooie hond, of 'wat luistert die goed' en dan zeg ik ook gewoon dankjewel! Andere mensen negeer ik gewoon of zeg ik even wat van.

Net zoals iemand die zegt: mag hij een snoepje? In eerste instantie zeg ik dan nee, want ik heb zelf altijd brokken bij me en hij weet dat ik ze heb. Maar als ik met iemand aan het wandelen ben in het bos of iets dergelijks en die traint op dezelfde manier als ik en die vraagt het dan zeg ik: Ja hoor, alleen wel mijn eigen brokken/snoepjes.

Ik wil namelijk niet dat hij weet dat hij bij een ander iets veel lekkers kan krijgen dan bij mij (zijn normale brokken + snoepjes + jackpot). Als ik het ook zie in de verte, dan roep ik ook snel mijn hond met zijn toverwoord en krijgt hij ook zijn jackpot (toverlekkers). Dat woord roep ik ook alleen maar in noodsituaties, en hij weet dus ook dat hij dan zijn jackpot krijgt, dus komt gelijk. Als ik zijn eigen naam roep of fluit komt hij ook wel, alleen wil ik zeker weten dat hij komt in zo'n situatie en door die jackpot beloon ik hem daar dus ook door.

Bailey loopt sowieso weg van mensen en jaagt ze ook weg als ze te dichtbij komen. Die zal ook nooit komen naar iemand, en blijft altijd binnen een straal van 2 meter bij me. Dit wil ik ook graag zo houden. Ze is sociaal voor de mensen die ze kent, en ik laat haar ook soms met rustige hondjes lopen dat ze niet elke hond als gevaar ziet, maar aan de andere kant ben ik wel blij dat ze eenkennig is en niet op vreemde afgaat (tenzij ze diesel aanraken haha).

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik word er ook zo moe van....
Djago loopt ook echt achter iedereen aan.
Iedereen is leuk want mensen aaien hem of pakken hem inderdaad op.

Ik heb er ook al eens heel erg over lopen nadenken voor ee tuigje met niet aaien erop.
Ook vanwege het trekken aan de lijn van Djago, zie topic:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/88101/gentle-leader.php

Ik zeg zovaak tegen mensen ik heb liever niet dat jullie hem oppakken.
Het enige wat je dan hoort is 'ja maar hij is zo schattig'.
Ja dan is het dus al weer te laat.
Of mensen gaan hem inderdaad proberen te lokken vanaf de andere kant van de straat!

Hoe kan je een hond nou op die manier leren om mensen te negeren???

Wij zijn ook zo bezig met het negeren van andere honden.
Even een voorbeeld van van de week:
Djago en ik lopen hier altijd op fietspad (zoals iedereen).
We komen een man tegen met een labrador.
Hij houd hem strak en ik hou Djago ook bij me.
We lopen allebei gewoon door.
Djago is wel enthousiast maar als we eenmaal voorbij zijn is het goed dan loopt ie ook gewoon mee.
Op de terug weg komen we diezelfde man tegen.
Maar nu mocht zijn hond ineens wel snuffelen enzo.
Weg training :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ben ik nou gek of ligt het toch aan mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ra, ra, wat ben ik???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^