Gentle leader

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Voor Indy kregen wij bij de cursus de gentle leader aangeraden. Het helot wel.
Zij vindt hem zelf niet altijd even prettig, want ze wil blijven trekken. Als ze niet trekt is er niets aan de ha d.
De trainster (Nicky Gootjes) heeft ons precies verteld hoe je ermee om moet gaan. Indy was trouwens toen 8 maanden en zeker niet te jong. Je moet echt op het juiste moment belonen en zijwaarts naar je toe trekken wanneer je hond trekt, dit moet je heel rustig doen en absoluut niet abrupt. Het trekken bij Indy is een stuk minder geworden, maar als ze een andere hond ziet trekt ze nog steeds. Daaraan kun je ook merken dat een gentle leader dus helemaak geen kwaad kan voor een hond, anders moet je maar bedenken dat zij degene is die eraan trekt en niet jij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle leader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Rosanne (Gast)

Mijn dwergkees heeft ook een gentle leader. Hij heeft ambivalent gedrag naar honden.
Hij wil heel graag spelen maar is ook bang. Daardoor ging hij heel erg blaffen. Ook viel hij uit naar auto's al ze voor zijn idee te hard reden. Ik kon hem helemaal niet meer bereiken, terwijl hij gek op voertjes is. Ik heb een gedragsterapeut ingeschakeld en toen hebben we een gentle leader aangeschaft, helemaal geweldig vindt mijn hondje het niet, maar hij is veel rustiger, blaft minder, en valt niet meer uit naar auto's, simpelweg omdat ik hem nu kan bereiken, als er een auto aankomt dan kan ik een oefening met hem doen: op aandacht lopen, zit, touch.
En dan reageert hij niet meer op auto's. Hij speelt nu ook echt met honden, zonder bang te zijn.
Ik gebruik het als hulpmiddel zodat ik weer contact met hem krijg. Ik ga het ook zeker afbouwen met de gentle leader omdat ik geen fan ben van hulpmiddelen. Maar mij hond is nu wel een zelfverzekerde hond.

honden page profiel Magdalena Magdalena 3 doggies

honden foto van Magdalena

Ik heb gemerkt dat als ik de dag begin met een goede wandeling van een uur, dar Bobo veel relaxter is door de dag heen en daardoor ooknzijn overtollige energie kwijt kan. Door lang in de ochtend te wandelen en als beloning te gaan eten wordt de hond 'zen', ontspannen en zal hij rustiger aan zijn dag beginnen. Door vroeg op te staan en zo de dag te beginnenis niet alleen fijn voor de psyche van mijn hond maar ook voor mijzelf! Bobo rent daardoor nauwelijks meer achter de katten aan. Lange wandelingen doen wonderen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gentle leader" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: pitbull getuigt tegen baasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^