dementie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

Ik heb voor een aantal jaren terug een hondje meegenomen uit italie, zit een heel lang verhaal achter maar uiteindelijk was dat mijn eerste hondje die mee ging op de vrachtwagen. Omdat hij in de truck steeds angstiger werd heeft mijn moeder gezegd, ik neem em wel onder mijn hoede kan die zo van een rustige oude dag genieten.
Zo gezegd zo gedaan, ik heb een jack russel gekocht en die is helemaal verslaafd aan het rijden met de vrachtwagen dus dat is toppie zo.
Maar inmiddels is mijn andere hondje bij mijn moeder een beetje rare gewoontes aan het ontwikkelen. Ik heb geen vaag idee hoe oud hij is. (wist eigenaar ook niet) Maar hij kijkt bijvoorbeeld naar een bepaalde raam (helemaal boven in de kamer) en gromt dan en blaft er ook bij. Maar meer van die korte blaffen. Dat doet hij ook bij wat ruiger weer, wat helaas veel voorkomt in nederland.
Hij maakt het daarbij soms zo bond dat de bc van mijn moeder van angst achter de stoel schiet....mss dat ie wat verschrikkelijks zegt in hondentaal we weten het echt niet.
Zouden dit tekenen kunnen zijn van dementie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dementie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik zou het niet weten, maar misschien ziet hij in zijn verbeelding schimmen, ik denk dat je misschien je dierenarts kan raadplegen voor het juist antwoord. :-D

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

@lise, ja zoiets zaten wij ook te denken, binnenkort moet hij weer voor zijn jaarlijkse controle. dan maar even vragen.
kon zijn dat er hier mensen zijn met ervaringen die erop lijken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een hond gehad die dement is geworden, het gaat geleidelijk, je ziet dat niet van de ene dag op de andere, ze zijn wat afwezig, slapen wat meer, en als ze wakker zijn, kunnen ze volop ergens naar staren, ook buiten zijn ze de weg vaak kwijt. er zijn honden die kunnen agressief worden, mijn hond was dat niet, maar kreeg een waarschuwing van de dierenarts dat dat kan gebeuren.

een voorbeeld, mijn hond ging voor de koelkast zitten staren, dus in het begin dacht ik dat ze graag wat wilde hebben eruit, dat was het niet, ze bleef gewoon zitten.

op een gegeven moment was er een aanleiding dat ik naar de dierenarts met dr ging, daar is ze 24 uur lang aan een ecg gelegd, en daar waren andere hersenactiviteiten te zien. op een gegeven moment moesten we haar in laten slapen, maar dementie begint niet van de ene dag op de andere dag, het sluipt erin, er komt een dag dat je denkt, jeeee wat is er aan de hand, en ja wij kregen door onderzoek met onze hond de diagnose.dementie. helaas. meestal gebeurt dat op oudere leeftijd.

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

@ willemijn, bedankt voor je reactie, ja bij hem is het ook al een poosje gaande hoor. verder is die gewoon helder. hij slaapt wel de hele dag door bijna, behalve als gipsy bij hem komt spelen. dan is die veel met haar aant ravotten. soms staat ie idd maar een beetje in de kamer. en als je em dan roept is het net of die uit een dagdroom komt. zo van, huh? riep je mij?
we weten niet hoe oud hij precies is. we schatten 8 jaar. is dat niet wat vroeg voor dementie?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Dat is wel erg vroeg ja voor dementie.
Dementie kan je herkennen aan bepaalde symptomen.

'snachts door het huis wandelen onrustig
Slopen
staren
Buiten in de war raken desoriëntatie
Meer eten of juist veel minder
Naar dingen blaffen
Niet snappen wat het commando zit ook alweer was
Agressie vertonen ( niet in alle gevallen)

Het klinkt misschien gek maar jou hond kan wel heel erg bang zijn voor dat raam en echt iets zien.
Honden hebben een zesde zintuig en voelen dingen veel eerder als wij.
Ik weet niet wat je hond nog meer doet?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Brokken kunnen een oorzaak zijn van chemische reacties in de hersenen je hebt een bepaalde brok van Hills speciaal voor dementerende honden Hills BD bij mijn hond zag je na een week al verbetering.
Maar het beste is gewoon vlees geven waar geen rommel inzit.
Je hond kan ook iets medisch mankeren ik zou toch naar een dierenarts gaan.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

8 jaar lijkt me wel wat vroeg, maar dan vraag ik me af of dementie niet net zo kan werken als bij mensen? de ene kan op vroegere leeftijd al last krijgen van dementie terwijl een ander mens er pas last krijgt op hun 70ste! misschien kan dit bij honden ook gebeuren ?
De hond van mijn ouders, nu bijna 17 jaar is ook zo'n 2 jaar geleden begonnen met dementeren, eerst merk je het niet zo op, ze ging wat meer slapen, soms was ze meer afwezig. en verloop van tijd worden sympthomen meer duidelijker en ging ze echt dagdromen, was ze soms echt de focus en aandacht voor de omgeving helemaal kwijt. en moest je echt een paar keer roepen om haar weer op "aarde" te krijgen zeg maar, ze is nog steeds een vrolijke hond maar loslopen is een probleem geworden, ik laat haar sowieso al niet meer los omdat ze zo in een keer de weg kwijt kan zijn en me ouders aan een bos wonen en als ze daar de weg kwijt raakt is het zoeken een onbegonnen taak.
Nou was ze eigenlijk altijd heel erg fel naar andere honden, maar sinds een jaar is ze echt 180 graden omgedraait en speelt ze weer met iedereen. nu haar zicht ook achteruit gaat vind ik het zo ongelovelijk mooi om te zien dat andere honden het toelaten dat ze met haar voorpootjes echt boven op hun staat. en net als een blind mens mag voelen

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

wat doet ie nog meer....euhm nou dat blaffen en grommen dus, en grom die langzaam ingaat op een rare blaf. wat ik al eerder melde dat de bc van mijn moeder er zelfs bang van wordt. zij wordt heel onrustig van zijn geblaf. hij gromt dus en dan een ligte jank of iets wat daar op klinkt en dan een hoge blaf, heel vreemd om te horen. lastig uit te leggen ook. en vaak gaat ie dan onder de tafel zitten om naar dat raam te staren en te grommen.

voor een half jaar terug heb ik mijn ribben zwaar gekneusd gehad en mocht ik van mijn ouders een paar nachten niet in mijn eigen huisje slapen, toen heb ik in hun kamer geslapen. hij trippelt wel heen en weer snachts. maar heb em toen net als eerder in de truck bij mij in bed genomen, rolt ie zich op tegen mijn buik en blijft dan wel doorslapen tot de volgende ochtend.

en de weg raakt ie nooit kwijt, dat is verder allemaal wel prima, kan ook nog steeds goed met alle honden opschieten enzo zeg maar.

en astrid ja leek mij ook wat vroeg. maar wat je zegt, ik heb een buurman van in de 40 die in een verzorgings tehuis zit met dementie....heel triest maar mss werkt het ook zo met honden geen idee.

honden page profiel Tanja Tanja

honden foto van Tanja

oh ja en wat betreft voeding, hij woont niet meer bij mij dus heb ik weinig zicht op. volgens mij eet ie met de pot mee. tenminste zo hebben mijn ouders de meeste van hun honden opgevoed. en ik zie weleens geperste brokken staan, maar johnny (de hond in kwestie) kennende trekt ie daar z,n neus voor op. af en toe pakt ie dat, maar meestal is die daar niet voor te porren

ja hij moet zo weer naar de da, zullen het dan daar eens aankaarten. is niet iets wat zeg maar van de laatste dagen is. dit gaat al een poos zo. en ik zet zo langzamerhand vraagtekens bij dat geblaf de hele tijd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dementie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^