wat zou dit kunnen zijn?/

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

Hallo, Mijn hond is al een hele tijd blind geworden maar kan er goed mee om gaan. Ze gaat nu ze 14 is natuurlijk hard achteruit maar ze had nog kwaliteit van leven. Ze vond de bal leuk en naar de zee ook. VandaAR dat we besloten nog een keer naar zee te gaan. Van te voren schudde ze vaak met haar oor kreeg daar ook mediijnen voor maar daar leek of ze daar van om viel dus gestopt. Aan zee genoot ze een energie met haar bal. lopen was wel wat minder. Toen ging ze weer naar een bepaalde kant vallen en zijn we naar dierenarts op vakantie gegaan die zij dat er een poliep zat. Volgende dag ging het beter. Maar toen... vanacht gaf ze over en ze trok al met haar kopje naar recht maar nu draaide ze met haar ogen en was onrustig en dronk nog meeer dan ze al deed. Naar de dierenkliniek en daar spoot de diaree er uit . Nu krijgt ze een infuus en iets voor de misselijkheid en voor rustig te worden maar haar kopje wijkt nog steeds uit. Dierenarts gaat nu ook een echo maken van baarmoeder. Ze denken aan herseninfarct of iets dergelijks. Het vreemde is als ze ons zag nu dat we haar kleedje en een jas van ons kwamen afgeven dat ze enorm kwispelde en zeer actief werd. Ben benieuwd wat het is. Maar ik zo bang het lieve hondje te verliezen
Honden Foto\'s

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zou dit kunnen zijn?/" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Het scheve kopje duid op een infarct,dat blij zijn herken ik wel.
Je hond is erg ziek,je hond wil er misschien wel mee stoppen,maar jij bent bang je hond te verliezen.Waarom die onderzoeken van de baarmoeder.Is daar ook iets mee mis. Laat je hond niet opereren dat zou heel zielig zijn je moet je denk ik gaan voorbereiden op een afscheid.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

pfff ik zou het niet durven zeggen kan van alles zijn.
wens je veel sterkte met haar

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Het kan inderdaad een infarct zijn.

Ze is al 14 jaar en ik denk dat je niet te veel meer aan haar moet laten doen en eens goed met de dierenarts gaan praten.

Sterkte.

honden page profiel ladylady

honden foto van lady


Inderdaad kan het van alles zijn ga niet meteen een spuitje geven. Ze doen onderzoeken naar baarmoeder omdat ze altijd al veel plaste. Als ik zelf naar de sympthomen kijk lijkt het het meest op een Geriatrisch vestibulair syndroom


Bij oudere hond (12.5 jaar en ouder) komt deze aandoening regelmatig voor. Dit ziektebeeld uit zich in een scheve stand van de kop. Dit komt door schade aan het evenwichtsorgaan (vestibulaire systeem). Omdat bij mensen vooral hersenbloedingen zich uiten in een halfzijdige verlamming, wordt vaak ten onrechte geconcludeerd dat het bij de hond (of kat) ook om een dergelijke aandoening gaat. Helaas wordt deze verkeerde en te sombere diagnose vaak bij de kat of hond gesteld, soms met alle gevolgen van dien. Daarom willen wij u graag over deze aandoening informeren.
De oorzaak van dit ziektebeeld is niet bekend. Men denkt dat het te maken heeft met een ontsteking van de zenuwen die het binnenoor met de kleine hersenen verbinden.

Klachten
Scheve kopstand hond



Een plotseling optredende scheve kopstand
Evenwichtsstoornissen
Een wiebelige, onzekere gang bij het lopen. Soms valt de hond ook om
Ongecontroleerde snelle bewegingen van de oogbol (nystagmus). De pupil beweegt horizontaal of in een cirkel.
Misselijkheid, braken en verminderde eetlust
De klachten duren vaak een paar dagen tot maximaal drie weken. Sommige honden houden restklachten, zoals bijvoorbeeld een wat scheve kopstand of een wat onzekere gang.

Onderzoek en Behandeling

Als uw hond dergelijke kenmerken vertoont, zal de dierenarts een uitgebreid algemeen lichamlijk onderzoek doen.
Het is belangrijk om andere oorzaken van een scheve kopstand en evenwichtsproblemen uit te sluiten. Dit zijn bijvoorbeeld aandoeningen in de (kleine) hersenen, zoals tumoren, hersentrauma of hersenbloedingen. Deze zijn allemaal zeldzaam bij de hond. Een andere mogelijkheid is midden- of binnenoorontsteking. Deze infecties komen iets vaker voor.
Indien de symptomen wijzen op het geriatrisch vestibulair syndroom, wordt aanvullend onderzoek voor meer zekerheid, zoals röntgenologisch onderzoek, meestal uitgesteld, omdat de verschijnselen van dit syndroom binnen enkele dagen zullen afnemen. Indien de symptomen niet snel verbeteren, is verder onderzoek geïndiceerd om andere oorzaken van de scheve kopstand geheel uit te kunnen sluiten.

Behandeling is meestal niet nodig. Zonder behandeling zullen de symptomen binnen 2-3 dagen verminderen. Eventueel kan wat ondersteunende therapie worden gegeven tegen de misselijkheid. De meeste dieren leren binnen 1 tot 2 weken de afwijking te compenseren en kunnen verder een normaal leven leiden. Een herhaling van het geriatrisch vestibulair syndroom komt niet vaak voor.




" pfff ik zou het niet durven zeggen kan van alles zijn.
wens je veel sterkte met haar "

honden page profiel ladylady

honden foto van lady



Hond is niet echt ziek meer. Eet en drinkt ze draait nog steeds met haar ogen en scheefstaand hoofdje. Het is afwachten de diagnose. Maar we gaan haar halen om 1600 lekker vertrouwd in haar eigen huis. Lady is ons alles.

" Het scheve kopje duid op een infarct,dat blij zijn herken ik wel.
Je hond is erg ziek,je hond wil er misschien wel mee stoppen,maar jij bent bang je hond te verliezen.Waarom die onderzoeken van de baarmoeder.Is daar ook iets mee mis. Laat je hond niet opereren dat zou heel zielig zijn je moet je denk ik gaan voorbereiden op een afscheid. "

honden page profiel ladylady

honden foto van lady


Kan van alles zijn maar dat moet de tijd uit wijzen.

Ze heeft ook haar eigen website www.hond-lady.nl



" Het kan inderdaad een infarct zijn.

Ze is al 14 jaar en ik denk dat je niet te veel meer aan haar moet laten doen en eens goed met de dierenarts gaan praten.

Sterkte. "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat zou dit kunnen zijn?/" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^