hulp eerste hond: welk ras is geschikt voor ons gezin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ce5s97pce5s97p

Mijn kinderen zeuren al jaren voor een hondje en ik heb de boot lang kunnen afhouden maar nu vrees ik dat ik ga moeten toegeven aangezien mijn vrouw het er ook enorm heeft op staan om een hond in huis te nemen.

Ik ben altijd tegen een hond geweest, niet owv het feit dat ik niet van dieren houd, maar owv het feit dat ik vind dat dat een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat je daar niet licht overheen mag gaan. Een hond is in mijn ogen een volwaardig lid van het gezin en dat wil zeggen dat je ermee om moet gaan zoals met je eigen kinderen. Op zich wil ik ook wel een hond hoor, maar ik heb de bal afgehouden omdat ik vind dat ze alle drie heel goed moeten beseffen wat het inhoudt.

Maar nu is natuurlijk het probleem: wat voor hond gaan we in huis nemen want daar zijn we het niet over eens. Mijn vrouw wil een klein schoothondje (chihuahua, yorske, …) maar ik wil dat niet. Ik wil ook voor de hond zorgen en als ik ermee wandel, moet het wel iets zijn waar ik mee op straat durf komen. Te groot mag de hond ook niet zijn, dat vindt de vrouw niet goed en de jongste ook niet. We hebben gegoogeld op kindvriendelijke rassen en kwamen bij de beagle uit en dat vond ik best ok. Maar heb al met mensen gesproken en weet toch niet of een beagle het juiste ras is.

Wie kan ons helpen bij de keuze van het ras? Daarna komt natuurlijk nog keuze van waar de hond te kopen.

Kinderen willen per se een puppy die opgroeit in ons gezin. Dus een hond van een jaar is geen optie.

Onze gezinssituatie en leefomgeving:
- kinderen zijn twee jongens van 6 en 11 jaar en beiden gaan naar school.
- Ik werk als bediende en ben gemiddeld van 8u tot 17.30u van huis
- Mijn vrouw staat in het onderwijs en werkt 4/5. Is dus woensdagnamiddag thuis, elke dinsdag en alle schoolvakanties. Als ze werkt is ze van huis van 8u tot 16.30-17.00 u
- Op maandag komt de kuisvrouw gedurende een halve dag.
- Mijn ouders en schoonouders wonen ook in de buurt (max 7 km weg) en zijn allen op pensioen
- Wij wonen in een zeer rustige wijk op het einde van een doodlopende straat. Losbouw. Gewoon standaard huis en een afgesloten tuin achter ons huis van ca 18x16. Kindvriendelijke tuin: veel gras enkel de kanten begroeid.
- In de omgeving is er genoeg natuur om te wandelen en blokje om in de wijk kan ook.

Wat zoeken wij in een hond:
1. kindvriendelijk zijn
2. gemakkelijk zindelijk te krijgen en te trainen (hondeschool is vlakbij en voor ons natuurlijk een must)
3. niet te “vuil” zijn: bv een boxer vind ikzelf mooi maar dat gekwijl vinden we maar niets. Honden die ook veel haar afgeven vinden we ook niets.
4. moet alleen kunnen zijn overdag. Wij zouden opteren voor een bench binnen, maar wij hebben plannen om buiten een tweede garage te bouwen: graag zou ik dan die uitbreiden met een buitenhok en een ruimte dat de hond ook in de garage kan . Dat is wel toekomstmuziek natuurlijk.
5. hond mag niet heel klein zijn en niet te groot. Grootte zoals beagle is ok en lijkt ons ideaal. Iets groter mag wel maar niet te.
6. hond kan ravotten in de tuin en wandelen is geen probleem, maar een hond waar je meerdere keren per dag lange wandelingen mee moet maken lijkt ons niet ideaal. Af en toe zal dat wel gaan, maar niet dag in en dag uit. Soms moet een keer of drie blokje rond (half uurtje per keer) voldoende zijn
7. hond mag best een “karaktertje” hebben; dat geeft hem/haar iets extra en unieks.

Wij vinden het in elk geval een zeer moeilijke zoektocht. Hopelijk kan iemand ons hierbij helpen want het internet is ook een enorme doolhof.

Mailen kan naar: [email protected] of posten hier op forum
bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp eerste hond: welk ras is geschikt voor ons gezin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Sorry maar vind de tijd dat de hond alleen moet zitten erg lang. Zeker voor een pup is dit niet te doen. Je moet de tijd om alleen te zijn opbouwen. En dan zou ik alsnog voor de donderdag en vrijdag iemand zoeken die de hond in de middag uitlaat.
Je zegt ook dat een hond makkelijk zindelijk te krijgen moet zijn. Maar dat weet je van te voren niet, bij de ene pup gaat het makkelijker dan bij de ander.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Moeilijk om zo advies te geven hoor.

Honden met een ruwe of broken coat vacht verharen niet, maar moeten geplukt worden bij de trimmer. Ik weet niet of dat een optie voor jullie is?

Hier: http://watvoorhondpastbijjou.nl/ kun je kijken welk ras op basis van je wensen geadviseerd wordt.

Honden worden onderverdeeld in rasgroepen, ieder met zijn eigen typen hond en bijbehorende eigenschappen.

Veel opzoeken op internet, lezen en nog eens lezen. Is toch ook voorpret en dan met het hele gezin beslissen wat jullie allemaal leuk vinden. Want elk gezinslid moet met de hond samenleven immers.

Oh ja, kleine honden zijn ook honden. :-) Zij weten zelf niet dat ze klein zijn hoor. Een Jack Russell is een grote stoere hond in een kleine verpakking. Deze komt ook met ruwe of broken coat vacht overigens.

Veel succes met jullie zoek tocht! :-D

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hoii!!

Is een Spaniël dan niet iets voor jullie? Het is geen hond die iedereen zomaar kan nemen.. Maar dat is bij iedere hond zo.
Labrador?

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

wat dacht je van een engelse staffordshire bullterrier?
geweldig met kinderen, kan gerust alleen zitten en zijn ook erg baasgericht.
en, je kan ermee op straat ;-)

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

ik dacht aan de labrador:-D

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" wat dacht je van een engelse staffordshire bullterrier?
geweldig met kinderen, kan gerust alleen zitten en zijn ook erg baasgericht.
en, je kan ermee op straat ;-) "


Zeker! :-D

honden page profiel ce5s97pce5s97p

vergeten te zeggen als aanvulling: in onze tuin zitten veel vogels en bijgevolg ook twee katten (die niet van ons zijn)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Maak een afspraak met de Sophia stichting die helpen je vrijblijvend met alle info..
Daar zitten mensrn die een goed inzicht hebben in welke rassen gechikt zijn..

http://www.sophia-vereeniging.nl/nl/view/huisdier/algemeen

Je kunt bellen en een afspraak maken voor een adviezen..

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Voel je niet aangevallen, maar ik vraag me toch een paar dingen af:

Mag ik vragen hoe snel je verwacht dat de puppy zindelijk is en wat er zal gebeuren als de pup niet binnen dit tijdsbestek zindelijk is ?

Wat is het plan voor de puppytijd ? Je kan niet meteen van 08:00 tot 17:00 de hond alleen laten (ik ben van mening dat het ook met volwassen honden niet kan). De puppy zal zeker weten niet snel zindelijk worden als er niet genoeg tijd is voor de opvoeding (niet alleen zindelijkheid zal een probleem worden).

Ben je bekend met de afkomst van de Beagle ? Je hebr bijvoorbeeld de amerikaanse en de engelse.
De Beagle is een jachthond. Hier moet je wel rekening mee houden.
Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.beagleclub.nl/beagleinformatie/beaglealgemeen/beaglealgemeen.html

De hond mag ook niet vies zijn. Dit is wel een hele moeilijke hoor. Honden zijn nou eenmaal vies :-D Ze nemen vanalles mee naar binnen...zand..modder blaadjes etc. Ik moet ook de eerste hond die netjes eet en drinkt tegenkomen :-) Een hond moet zich als een hond kunnen gedragen, dus ook lekker vies kunnen worden.

Verder weet ik niet welk ras geschikt is voor jullie, ik twijfel namelijk of jullie er klaar voor zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Geen een pup of volwassen hond kan hele dagen alleen zitten. Begrijp ik dat er de mogelijkheid is om de hond naar de ouders/grootouders te brengen? Dan zou het wel kunnen.

Ik zou voor een gezelschapshondje gaan. Die zijn niet te moeilijk qua beweging... Wel vaak klein en duur in aanschaf.

Een grote hond heeft gewoon veel meer beweging nodig dan een blokje om en heeft vaak ook training nodig. De hond hele dagen in de tuin is geen vervanging voor een wandeling. Een hond moet snuffelen en los kunnen rennen en niet alleen in de tuin. Een hond heeft interactie nodig. Een hond heeft ook gezelschap nodig, dus buiten in een hok de hele dag is te geestdodend voor een intelligent en sociaal dier als de hond.

De hond zindelijk krijgen en trainen heeft puur met jullie te maken. Onervarenheid en ongeduld zijn lastig bij het trainen. Als jullie duidelijk en conseuquent kunnen opvoeden en hulp zoeken als jullie er niet uitkomen, dan kan het goed komen. De kinderen horen de hond niet op te voeden en ook niet zelfstandig uit te laten. Ze zijn te jong om overwicht over de hond te hebben. Kinderen kunnen ook erg onduidelijk communiceren, wat de training niet ten goede komt. Leer de kinderen over hondengedrag, hondentaal en geef hen regels m.b.t. de omgang met de hond. Anders leren zij de hond af wat jullie met hard trainen voor elkaar hebben gekregen (bijvoorbeeld bedelen, opspringen etc.).

Ik moet wel zeggen: een hond is in bepaalde mate gewoon vies. Kwijlen, poep, plas, haren die overal rondvliegen. Als jullie erg 'schoon' zijn, kun je beter geen hond aanschaffen.

Een beagle is erg eigenzinnig en heeft ook wel wat te speuren nodig. Willen jullie een speurcursus gaan doen? Dat is wel leuk voor de hond...

Er zijn ook nog wel andere honden, maar een gezelschapshondje lijkt me toch het makkelijkst.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

Sorry hoor, maar ik vraag me echt af of jullie wel geschikt zijn voor een hond.. ?

Elke hond brengt vuil met zich mee.. daar kan je gerust op wezen,
Elke hond moet wandelen, Gezelschapshondje zou eventueel kunnen, maar dat vindt je te klein..
Een middelgrote hond heeft meer dan een half uurtje nodig en elke hond moet zo'n 3 a 4 keer naar buiten om te wandelen.
Je geeft ook aan dat derest van het gezin een hond wilt, maar jij eigenlijk zelf niet...?
Gemakkelijk zindelijk te krijgen, verschilt per hond... maar aan een pup besteed je ontzettend veel tijd! Het is natuurlijk geen baby born wat je in huis krijgt ;-)
En een hele dag thuis... voor een pup is dit sowieso al geen optie, een oudere hond misschien wel mits je een uitlaatservice of oppas regelt..

Ik denk dat jullie er behoorlijk makkelijk over denken om een pup in huis te nemen..

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

even afgezien of het een goed idee is om een hond in huis te nemen.. (dat hebben de vorige comentaren al genoeg gedaan..)
Al eens gedacht aan een bullterriër?
en kijk zeker eens naar een herplaatser

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Je schrijft dat de kinderen per se een puppy willen... maar ik denk dat je het idee van een herplaatser misschien toch een kans zou kunnen geven. Vraag naar de redenen waarom er per se een puppy moet komen, wat voor extra's denken jullie dat een puppy jullie zal geven ten opzichte van een volwassen hond die in veel gevallen al zindelijk is, alleen kan zijn, basiscommando's al kent...? De band die je krijgt met een volwassen hond is vaak net zo hecht als met een puppy.

Qua rassen moet ik denken aan Cavalier King Charles Spaniel, een kleine hond maar niet overdreven klein en 'echt' een hond, hebben wel last van een aantal gezondheidsproblemen; een Cocker Spaniel, wat groter dan de Cavalier maar nog steeds niet een grote hond, zegmaar een kleine middelmaat, hebben wel een redelijke hoeveelheid beweging nodig per dag. Voor zover ik weet verhaart de Cavalier meer dan de Cocker (onze Cocker verhaart niet zo veel, de hoeveelheid haarverlies valt in ieder geval in het niet vergeleken bij onze herder. Aan de andere kant verliest de Cocker meer haar dan veel kleine gezelschapshondjes met lang haar)

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik zou ten eerste niet voor een Pup gaan, want die moet veel te lang alleen zijn..en
ook een volwassen hond zou ik niet zolang alleen laten.
Een hond die geen vuil met zich meebrengt bestaat niet, iedere hond komt buiten en wordt wel's
lekker vies, je kunt beter een binnenkat nemen als je dat echt niet wilt...

Ik lees hier dat een gezelschapshondje wel kan ivm beweging, maar daar ben ik het niet mee eens...
Mijn mops wil lekker vaak lopen, mijn zus heeft een mini York en als je die haar gang laat gaan
zou ze het liefst een uur lang naast de fiets rennen, mijn vriendin heeft een kruising chihuahua en ook hij is gek op lang lopen en veel beweging....
Een Beagle moet speuren en is best een pittig hondje en erg actief...

Ik zou misschien denken aan een king cavalier, maar dat is wel een teer hondje met wat
gezondheidsprobleempjes. Maar het is een zeer kindvriendlijk hondje...
Na alles wat ik lees vraag ik me eigenlijk af of jullie wel echt geschiks zijn voor een
hond en dat bedoel ik echt niet vervelend, maar ik lees echt een aantal dingen die juist
heel erg bij het hebben van een hond horen maar bij jullie niet gewenst zijn..

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Beagles zijn leuke hondjes, maar hebben wel aardig wat lichaamsbeweging nodig. Bij ons in de buurt lijkt het op het moment een trend: een Beagle. Niet normaal hoeveel er in een dorpje van zo’n 2000 inwoners kunnen wonen. :'(
Ik zie ook heel veel mensen die gewoon onvoldoende lopen met een Beagle.
Bedoel je met je ouders en schoonouders dat deze bereid zijn zo nu en dan op de hond te passen bij afwezigheid?
Is een poedel niks? Persoonlijk vind ik een grote poedel best stoer, maar die is misschien weer te groot.
Deze heeft een mooi en niet overdreven kapsel, zoals je vaak het beeld hebt van een poedel:

En een Labradoodle is ook erg leuk…..

En een Amerikaanse Cocker spaniel?
Wel moet ik erbij zeggen dat ik niet zeker weet of bovenstaande rassen er blij mee zijn om maar blokjes van een half uur per keer te lopen. Ik denk dat een Poedel namelijk meer nodig heeft. Zijn ook zeer intelligente honden. Dus hierbij zorgen voor een geestelijke stimulans lijkt me ook geen overbodige luxe.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik denk dat je iets minder moet kijken naar wat de kinderen willen, en meer naar wat bij jou en je vrouw past. uiteindelijk maakt het kinderen toch niet uit, als je een volwassen hond krijgt zijn ze ook blij, en vinden ze hem ook lief. een puppy brengt een hele hoop werk met zich mee, en de kinderen gaan dat echt niet doen.......... (kunnen ze ook niet)
kinderen denken alleen na wat ze leuk vinden, en niet over wat de consequenties van die keuzes zijn.......

verder moet je even nadenken over opvang, en kosten. een hond kost veel geld, en de aanschaf van een rashond helemaal, dan zit je snel rond de 1000 euro voor een pup. ik weet niet of je al weet wat broodfok is, zo niet, zou ik me daar even over inlezen. het grootste deel wat bijv. op marktplaats staat is broodfok.

het is goed dat je er zo overna denkt, en je voorbereid, maar je moet ff een aantal dingen uitwerken met je vrouw, om te kijken of je het uberhaupt rond kan werken met tijd e.d.
naar mijn mening zijn de kinderen namelijk nog te jong om de hond uit te laten, dus dat komt toch echt op jullie neer.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Waarom werken mijn foto's nu niet???
Labradoodle

Poedel

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Weet men wel HOEVEEL WERK de vacht van een poedelachtige vacht is..??
Daar ben je uren mee aan het borstelen per dag..
Naast het wegbrengen en ophalen uit de trimsalon en de kosten die daar voor komen kijken..

Eerlijk gezegd zou ik geen hond kiezen als ik het verhaal lees...
Je moet als gezin ALLEMAAL gemotiveerd zijn voor een hond..
Je krijgt allemaal te maken met het dier..
Een hond die door een deel van het gezin niet welkom is/liever niet gezien wordt, is een garantie voor een niet gelukkige hond een niet gelukkige hond wordt /is een zieke hond..

Ik hoop op inzicht en wijsheid om de juiste keuze te maken..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

" Ik lees hier dat een gezelschapshondje wel kan ivm beweging, maar daar ben ik het niet mee eens...Mijn mops wil lekker vaak lopen, mijn zus heeft een mini York en als je die haar gang laat gaan zou ze het liefst een uur lang naast de fiets rennen, mijn vriendin heeft een kruising chihuahua en ook hij is gek op lang lopen en veel beweging.... "


Veel beweging willen is wat anders dan het nodig hebben. Elke hond heeft beweging nodig, maar niet bij iedere hond is het nodig om elke dag voluit te gaan. Een werkhond zoals een border collie vraagt veel meer beweging dan een mops of york. Dit hebben ze ook echt nodig, ze kunnen niet zonder. Dat is het verschil wat ik probeer aan te geven tussen een (veeleisende) werkhond of jachthond en een gezelschapshondje.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Hhmm, opzich zou het wel kunnen, maar als je een pup in huis neemt, moet je natuurlijk wel de eerste tijd (denk wel aan meerdere weken) de tijd hebben om de pup goed te socialiseren en bijv. om de 2 uur mee naar buiten te nemen.

Sowieso vind ik een beagle eigenlijk wel afvallen, als je denkt aan 3x per dag een blokje om..

Ook de bovengenoemde rassen als labradors en poedels vind ik niet geschikt.
Een labrador staat dan wel bekend als "ultieme gezinshond", maar kijk maar hoe dik deze tegenwoordig vaak zijn. Veel te weinig beweging.

Verder ga ik mee met Angela.
Al moet je een gezelschapshondje indd. ook niet onderschatten en moeten jullie echt állemaal gemotiveerd zijn om een hond te nemen.
Anders is het natuurlijk ook niet eerlijk ten opzichte van de hond.

Wat ik alleen niet snap, is dat jullie een pup nemen, omdat jullie zoontjes dat persée willen.
Als ik roep dat ik een Saarloos wolfhond wil, krijg ik deze ook niet zomaar, alleen omdat ik het zo graag wil.. Misschien zijn jullie op dit moment wel helemaal niet geschikt voor een pup.. (Net als wij op dit moment helemaal niet geschikt voor een wolfhond zouden zijn.)
Ik zou eerder denken aan een leuke herplaatser. Misschien een hondje van een jaar of 5/6/7. Heeft hopelijk nog jaren te gaan, vaak wat rustiger en al gewend aan veel dingen. Als je een wat oudere, rustigere hond neemt, heeft deze natuurlijk ook minder beweging nodig dan een jonge hond.

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Een Beagle is zeker geen geschikt ras: Een Beagle heeft veel behoefte aan bewegen, verhaart als een gek en is niet snel zindelijk. Ook zo lang alleen blijven is echt niets voor een Beagle, o ja, en ze kunnen ook best veel kwijlen.

Beer (Gast)

Vind dat de hond wel veel alleen komt te zitten...voor een pup moet je ook langere vrij kunnen nemen.
Ook vind ik dat je een hond niet moet nemen voor de kinderen, de meeste zijn er binnen een jaar op uitgekeken, neem een hond omdat je het zelf graag wilt.
wij zouden na meerdere herpaatsers ook eens voor een pup gaan, wat de kinderen erg leuk vonden, tot ik een volwassen hond tegen kwam die een nieuw huis zocht en die ik graag wilde opvangen, was even bang dat de kinderen erg teleurgesteld zouden zijn maar ze waren alle 3 even enthousiast over de herplaatser.

De bench is een goed hulp middel bij het opvoeden en is niet bedoelt om je hond de hele werkdag in te stoppen. nou zeg ik niet dat jullie dat zouden gaan doen maar het gebeurd best veel.
Hoe gaan jullie het buiten jullie werkdagen om doen, gaat de hond mee als jullie naar verjaardagen en andere verplichtingen moeten? zo niet dan zou ik die tijden ook mee rekenen bij het alleen zijn, is dat dan wel eerlijk tegenover een roedeldier?

Om toch met een ras te komen:
als je de Boxer leuk vind dan misschien de Franse bulldog ook wel.
Franse bulldoggen zijn dol op kinderen, (Voor elk ras die met kinderen kan geldt wel dat er door kinderen met respect mee omgegaan wordt om ook uit te groeien tot een kindvriendelijk hond) De mijne is echt verliefd op baby\'s. :-)

Heb je interesse dan raad ik je aan bij een goede fokker te gaan kijken die haar teefjes en de reu die ze gebruikt door een dierenarts gecontroleerd worden op o.a. de gezondheid van de luchtwegen. pas op voor broodfokkers! De franse bulldog is vrij populair geworden dus op marktplaats staan er veel.

De garage raad ik af voor een franse bulldog, het is echt een gezinshond en niet geschikt om in een garage en tuin te houden. Zeker in de winter heeft hij (net als de Boxer) een warme plek nodig. Een ander nadeel is het zindelijk worden dat kan bij de Fransoos wat langer duren, de mijne was met 7 maanden zindelijk.

Verder zou dit grappige, vrolijke, karaktervolle ras wel bij jullie passen denk ik.

Kijk ook even naar de Basenji (Ook niet geschikt voor de garage en het buiten leven)

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

" . Elke hond heeft beweging nodig, maar niet bij iedere hond is het nodig om elke dag voluit te gaan. Een werkhond zoals een border collie vraagt veel meer beweging dan een mops of york. Dit hebben ze ook echt nodig, ze kunnen niet zonder. Dat is het verschil wat ik probeer aan te geven tussen een (veeleisende) werkhond of jachthond en een gezelschapshondje. "


Wat de Mops betreft geef ik je gelijk, die knul heeft het zeker niet iedere dag nodig..
De mini York daarentegen wel anders vliegt ze door het plafond heen..de Yorkjes die ik
ken zijn zeer actief en moeten flink bezig gehouden worden..
maar er is idd een groot verschil tussen een jachthond ( heb ik ook gehad )en of een gezelschapshond.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik ga helemaal met Ilja mee :-D

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Wat de beagle betreft..ik heb een beagle :-D
Schat van een hond,maar jankte me het 1ste half jaar om 6 uur sóchtends wakker..en niet zo zachtjes ook O-)(werk gelukkig partime)
Ben het 1ste jaar heel intensief met hem aan het trainen gegaan,inmiddels is hij 6 jaar oud en heb alles met liefde en plezier gedaan en nog,maar zou nooit meer voor een beagle kiezen zolang ik in een woonwijk woon.Het is en blijft een zeer bewerkelijke hond!
En als ik uitga van jullie werktijden,lijkt me geen enkele hond geschikt.
Daarbij komen ook nog je boodschappen,je sociale leven in de weekenden zeker met kids.
Kinderen vinden hondjes geweldig ja..zolang het puppies zijn maar dan is al snel de lol eraf voor ze,dus je moet er zeker als ouder 200% achter staan.
Verwacht van je kinderen niks.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Even tussendoor :-D , boxers kwijlen zo???? nou dacht het echt niet O-)
Boxers kwijlen als ze het wordt aangeleerd, als ze bijvoorbeeld wat meekrijgen als ze eigenlijk niets zouden moeten krijgen.
Oke, als ze water drinken druipt er wel eens wat langs hun snuit i.v.m de vollere lippartij, maar das met een handdoekje snel verholpen hoor :-)

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Maar even terug te komen op de vraag O-), gezien de tijd en het voorwaarden lijstje zou ik er toch nog eens goed over nadenken :-)

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Ik zou hier tussen kijken/ zoeken als ik jullie was: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hondenrassen#Rasgroep_9:_Gezelschapshonden

Succes met de zoektocht!

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

ik ben afgehaakt bij de werktijden dit is gewoon te lang en sowieso voor ene pup al helemaal maar voor ene gewone hond is dit ook snue.

denk nu ana je eigen kinderen vinden jullie het leuk als zei 8 uur op een dag alleen thuis zijn vinden hun dat zelf leuk?

misschien ene ander huisdier die minder verantwoordelijkheden met zich meebrengt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hulp eerste hond: welk ras is geschikt voor ons gezin?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe heet je hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^