Ik zoek een ...........

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

IK ZOEK EEEN .................. (Gast)

Heeeeei allemaal ik zit nu al zo lang te wachten op een hondje en volgend jaar gaan we er 2 kopen mischien kunnen jullie me helpen
wat ik zoek in een hond is lief braaf en aanhankelijk klein maxi 40 cm

ik zelf heb geen ervaring met hondjes maar mij ouders wel we gaan ze kopen in de vakantie zodat ze al zeker 2 maanden kunnen wennen als wij er allemaal bij zijn en dat ze ons ook eers beter leren kennen hebben jullie tips alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zoek een ..........." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Koop een pup bij een betrouwbare, goede fokker...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Neem geen 2 pups tegelijk, koop een pup met stamboom, die getest is op de erfelijke aandoeningen die bij het ras voorkomen.
Ga je verdiepen in welk ras het gaat worden. Lief, aanhankelijk en braaf kan elke hond zijn. Ligt aan de opvoeding.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Je zult toch echt meer informatie moeten geven dan dat. Wat zoek je in een hond? Wat ben je van plan te gaan doen met de hond? Hoe vaak/lang moet die alleen thuis zijn? Wil je gaan sporten? Shows lopen? Hou je van kort/lang haar, herders of juist gezelschapshondjes? Dat soort dingen...

Ga eens langs bij een hondenshow, bekijk wat rassen van dichtbij een koop een hondenencyclopedie, verdiep je in wat rassen en zoek zo het ras uit dat bij je past.

En koop er nooit 2 tegelijk!
Een goede fokker zal ook niet gauw 2 pups tegelijkertijd verkopen want dit is gewoon nauwelijks te doen, 2 pupjes van ongeveer dezelfde leeftijd helemaal uit hetzelfde nest tegelijkertijd opvoeden.
En ga er ook niet van uit dat je de pup in je vakantie kunt ophalen. Want een goede fokker heeft maar enkele nestjes en fokt dus niet op bestelling, de kans dat een pup dus opgehaald kan worden vlak voor de vakantie is zeer klein. Tja als je naar de broodfok gaat kijken dan is het mogelijk maar geloof me dat wil je echt niet...

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ieder hond is lief, braaf en aanhankelijk als deze goed wordt opgevoed... zoek inderdaad naar een erkende goede fokker... en... koop er 1 tegelijk.... dus niet meteen 2.... aan 1tje heb je al je handen vol.... als je er dan 1tje goed hebt opgevoed... dan pas gaan kijken voor de tweede....

Een goede fokker die weet waar hij mee bezig is zal je ook geen twee tegelijk aanbieden....

??? (Gast)

Het maakt niet uit of het haar langharig is of niet ik wil gewoon tips dan ga ik opzoeken op het internet en zien ik zal het zeker niet verwaarlozen

en ik weet dat het mischien stom klinkt maar wat is een broodfokker

en waarom geen 2 pups tegelijk

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

een broodfokker is iemand die hun dieren fokt maar niet let om de gezondheid van de dier, het draait dan alleen maar om het geld. de hondjes worden meest niet geent, niet ontwormt en groeien meestal op of in een schuur of in een vies huis. worden gewoon niet verzorgt.

Kijk bij een herkende fokker. of ga naar een dierenasiel. tegenwoordig kan je niet alle advertenties op marktplaats vertrouwen.

Kijk aub uit en ga naar een erkende fokker of een asiel. zijn vele hondjes die een warm mandje nodig hebben.

OK (Gast)

Ok bedankt dit is weer iets dat ik heb buigeleerd

en wie doet nu zoiets

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Een goede, erkende fokker fokt volgens de regels van de rasvereniging van zijn/haar ras. Fokt geen kruisingen en ook niet zonder stamboom. Doet de nodige gezondheidstest bij de ouderdieren en indien nodig ook geboren pupjes, loopt af en toe een show om te kijken of zijn/haar hond wel aan de rasstandaard en dus eisen voldoet en laat de pups niet vertrekken voor ze 8wkn oud zijn. Een goede fokker socialiseert zijn pups binnens- maar zeker ook buitenshuis en zal je aan een kruisverhoor leggen voordat deze jou een pup verkoopt. Een pup van een goede fokker krijg je immers niet zomaar, je moet aan de fokker kunnen bewijzen dat je goed voor de pup zal zorgen.
De meeste goede fokkers adverteren niet op sites als Marktplaats (al zijn er wel uitzonderingen hoor maar dit zijn echt enkelingen) en werken met een wachtlijst dus ga ruim van tevoren op zoek naar je pupje, neem contact op met fokkers en ga eventueel al een keertje bij voorbaat kijken bij de ouderdieren.
Je hoort kopietjes mee te krijgen van alle gezondheidsonderzoeken die zijn uitgevoerd bij de ouderdieren (en dat is dus geen 'gezondheidsverklaring' of 'garantiebewijs' waarmee broodfokkers werken maar echte uitslagen van een ECVO oogonderzoek bijvoorbeeld of een HD onderzoek gecontroleerd door de RvB) en ook van hun stambomen. Bij vertrek hoort de pup geënt en gechipt te zijn en hoor je een mapje met informatie over het ras, de pup zelf en andere spulletjes uit het nest (en voeding onder andere) mee te krijgen.
Even denken en verder... Let bij het kiezen van een pup uit dat de pups levendig zijn, dat het huis er schoon uitziet en ze in de kamer opgroeien en dat de pupjes gezond en schoon ogen. Zorg ook dat je de moederhond ziet en let goed op diens karakter want is deze angstig of terughoudend dan is dit ook al slecht nieuws.
Nou hier kom je denk ik al een heel eind mee ;-)!

Verder zou ik je adviseren wat betreft het zoeken naar een ras om wat ik al zei... Een hondenencyclopedie aan te schaffen en die eens helemaal van voor tot achter door te lezen. Kijk welke rassen je aanspreken, desnoods eerst alleen op uiterlijk selecteren. En ga je daarna goed verdiepen in de rassen die je aanspreken om zo je keus te maken. Vraag dan eventueel ook nog om advies hier, want er zullen hier vast ook wel mensen zijn die je meer kunnen vertellen over verschillende rassen.
Met deze informatie kunnen wij echter allemaal weinig en je dus niet adviseren van neem dit ras of dat ras, want aan jouw eisen voldoet in principe iedere goed opgevoede hond onder de 40cm en dat zijn alleen al tientallen rassen.
Wat je ook kunt doen is wat ik al zei shows bezoeken. Langs de ringen lopen en kijken welke rassen je aanspreken. Praatje maken met de eigenaren, meer te weten komen over de type honden die daar rondlopen.

En onthoud vooral... Goedkoop is vaak duurkoop! Om een gezonde hond te kunnen fokken heb je alleen al erg veel geld nodig en dan heb ik het nog niet eens over het karakter en het uiterlijk van de hond. Daarom zijn pupjes van goede fokkers veelal duurder dan broodfok pupjes, maar dit is dus om een goede reden.

Uiteraard is het asiel ook een optie! Hier zitten ook wel eens pupjes en sowieso genoeg herplaatsers die op zoek zijn naar een goed nieuw thuis. In dat geval moet je meer uitgaan van het verhaaltje bij de hond dan van een rasverhaal want de meeste honden in een dierenasiel zijn kruisingen (raszuivere honden afkomstig van fokkers gaan meestal immers terug naar de fokker als deze niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven om wat voor reden dan ook). Maar ook kruisingen zijn geweldige maatjes en kunnen ook kerngezond zijn, daarvoor hoef je echt niet alleen een stamboomhond te hebben hoor! Het asiel is dus ook echt een goede optie die ik zeker als ik jou was wat beter zou bekijken. Helemaal omdat jullie graag in de vakantie een pupje zouden willen en met een asielhond is dat natuurlijk ook al wat gemakkelijker te realiseren dan bij een pup afkomstig van een fokker.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

" Het maakt niet uit of het haar langharig is of niet ik wil gewoon tips dan ga ik opzoeken op het internet en zien ik zal het zeker niet verwaarlozen

en ik weet dat het mischien stom klinkt maar wat is een broodfokker

en waarom geen 2 pups tegelijk "


Waarom geen twee pups tegelijk??
Omdat het dubbel veel werk is...

je moet ze allebei apart trainen en met ze wandelen, maar OOK samen.
Dus het is echt enorm veel werk.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Hoi Gast,

Onze pup Max is nu 11 maanden oud. vooral in het begin, maar ook nu nog, hebben we onze handen vol aan Max. Superlief! Maare.. ook superontdeugend. Als je 2 pups hebt, heb je er ook 2 nog niet zindelijk, 2 in de pubertijd ed.

Als je voor 2 honden gaat, zou ik voor 2 uit het asiel gaan die bv. bij elkaar horen. Daar kun je ook ongelovelijk veel plezier mee beleven!

Veel succes met de keuze!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

zoals Annet zegt, als je voor 2 honden gaat, neem er dan 2 uit het asiel die bij elkaar horen en elkaar al door en door kennen. je zult dan merken dat ze in een nieuwe omgeving veel steun bij elkaar kunnen vinden.
koop geen 2 pups! niet alleen is het heel veel werk, het is ook niet eerlijk tegenover de pups! je kan 2 pups nooit de tijd en aandacht geven die ze echt nodig hebben en verdienen. 2 pups gaan ook heel hard aan elkaar hangen en als er dan 1tje door omstandigheden toch alleen komt te zitten zit je waarschijnlijk met grote problemen. sommige honden kunnen daar heel erg van afzien.

honden page profiel Tanja, Jindi en Joysa † Tanja, Jindi en Joysa †

honden foto van Tanja, Jindi en Joysa †

Ja geen 2 pups zoals hierboven al is gezegd.

Ik heb nu een pup van bijna 12 weken.
Ook wij hebben haar dus in de vankantie gekocht maar nu de vakantie voorbij is heeft ze zeker nog alle aandacht nodig en kan voorlopig nog niet lange tijd alleen zijn. (dus er moet in ieder geval iemand bij jou in huis thuis zijn)
Jindi onze pup is gelukkig heel makkelijk 's nachts maar er zijn ook pups die de hele buurt bij elkaar schreeuwen of plassen en poepen. (stel dat je dan twee pups hebt)
In de eerste paar maanden leert een pup heel veel en heeft dan ook al je aandacht nodig en nog een pup erbij zou zeer verwarrend zijn.
Ook de kosten zijn dan natuurlijk allemaal dubbel, denk aan mandjes, voerbakjes enz. maar ook de inentingen enz.

Over wat voor een ras je moet gaan nemen tja... dat kan niemand je vertellen.
Het moet uit je hart komen en niet omdat iemand je een ras aanraad.

Ik ben al jaren gek op Jack Russels drm heb ik ook nu weer een Jack gekozen.
Ga eens langs bij een asiel en kijk bij welk ras jij een goed gevoel krijgt. (een klik)
En misschien wordt je daar wel zo verliefd op een hondje dat je die graag een plekje in jullie leven gunt.
Er zitten niet alleen maar oudere honden in een asiel hoor ook pups of hondjes vanaf 1 jaar kun je daar vinden.
En dan kun je er idd twee nemen want op die leeftijd zijn ze al heel wat gewend en hebben (meestal) al de nodige aandacht gehad.
Laat je daar eens goed informeren.

Succes.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

wij hadden 2 pups in de opvang en het was heel zwaar. als de een plaste in huis deed de ander het ook, srong de een op de bank deed de ander het ook etc.

kijk zeker eens bij het asiel!!!
en waarom gelijk 2 honden=
begin erst eens met 1 om te kijken of het goed gaat en lukt.
of inderdaad 2 die bij elkaar horen uit het asiel.

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

je kunt ook altijd eerst één pup nemen, en als die een jaar is, of iets ouder, dan nog een pup nemen. Zo zijn ze toch samen. Als je begint met twee pups zijn ze ook erg snel op elkaar gericht,en minder op jou. Dit gaat beter als je één volwassen hond en een pup hebt. Hier thuis hebben wij ook een pup (bijna 5 maanden nu) en ik vind hem fantastisch, maar als ik ook zijn zusje had moeten opvoeden, zindelijk maken etc. in de zelfde tijd, dan was ik behoorlijk uitgeteld geweest, en ik weet niet of ik het heel lang leuk was blijven vinden...

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

veel leuke rassen onder de 40 cm. hebben, als je een goede fokker neemt, wel een lange wachtlijst. Als je graag in de vakantie een pup wilt, kan het soms zijn dat je nu al op de wachtlijst moet staan.. Dan heb je wel kans dat er in de zomer een pupje beschikbaar is.

ok (Gast)

ik heb eens gekeken er er zijn wel wat hondjes

zoals tanja jindi yoysa als zijnden ik ben ook gek op een jack russell

dus ik heb gevonden

jack russell

parson jack russel

markiesje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou je je eens herkenbaar willen maken ? en een account aan maken zodat we je veel beter kunnen helpen ? hoe oud je bent enz. ?


je bent op zoek naar een hondje, en liefst twee, vandaar mijn vraag. :-D

ok (Gast)

ik zal eens kijken kost dat geld

honden page profiel robbyrobby

honden foto van robby

het kost geen geld.

honden page profiel Tanja, Jindi en Joysa † Tanja, Jindi en Joysa †

honden foto van Tanja, Jindi en Joysa †

Leuk dat je ws een Jack Russel gaat kiezen.

En nee, een profiel/account hier aanmaken kost niets en is erg leuk.
Je kunt hier met al je vragen terecht of een leuk of verdrietig verhaal delen met iedereen.(over je hond)
Je kunt foto's van je pup erop zetten of evt. een filmpje.

Dus reden genoeg om ook een profiel/account aan te maken.

Groetjes, Tanja

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben jaren jack russls gehad hele leuke honden.

Nu hebben we 2 border terriers en die zijn ook heel erg leuk en aanhankelijk :-)

ok (Gast)

ok dan maak ik een profiel aan en tanja je hebt een super keuze jack russell s zijn al heel mijn leven mijn favorite ik vind ze zo mooi en lief en ik zal er graag met gaan wandelen en naar een groot gras veld gaan maar ik heb nog niet besloten ik heb wel nog een vraag mijn mama kent een hondenkappsters die veel goede mensen kent en als die nu toevallig pups hadden dat we er daar een van gaan pakken mischien is dat een goed idee :-) :-) :-) :-D

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

Markiesjes zijn, voor zo ver ik weet ook echt super leuk. Sam is een kruising met een Markiesje O-), maar om echt te weten hoe ze zijn, kun je eens eop de markiesjes club kijken. (een kruising is immers geen échte..)Ze zijn sportief, kunnen goed in huis, vriendelijk etc. Er is alleen een heeeeeeele lange wachtlijst. Als je slim bent, dan bereid je je daar op voor, door je bij tijds op de wachtlijst te zetten. Er worden ook veel look-a- likes aangeboden op sites, maar daar moet je heel erg mee uitkijken. Vaak zijn dit typische broodfok hondjes. Liever geen rashond dan een fakerashond. Sam is een kruising, van een nestje bij mensen thuis.

honden page profiel honden honden

honden foto van honden

ik denk dat ik een profiel heb

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

ik denk het ook :-D

honden page profiel honden honden

honden foto van honden

kei schattig foto heb ik van het internet

honden page profiel Tanja, Jindi en Joysa † Tanja, Jindi en Joysa †

honden foto van Tanja, Jindi en Joysa †

Ja het hoeft natuurlijk niet perse een fokker te zijn.
Ik bedoel dat het ook wel een nestje bij iemand thuis mag zijn.
Als je maar een pup haalt die in een gezin opgroeid met moederhond en evt. vader erbij.
Zodat je kan zien hoe lief die zijn.
Is zeer belangrijk dat de ouders lief zijn, want ouders die grommen en bijten of heel schuw zijn die moet je niet hebben.
Grote kans dat de pup daar dan ook iets van mee neemt.
Mijn eerste Jack kwam ook gewoon uit een nestje bij iemand thuis.
En als die hondenkappster mensen kent en weet dat die mensen goede bedoelingen hebben (dus niet alleen maar nestjes nemen voor het geld) dan is dat ook wel goed.
Maar ga je nu dan binnenkort een hondje kopen of toch volgend jaar zomer?
Het belangrijkste voor een pup is dat er de eerste maanden altijd iemand thuis is.
En daarna kun je ze langzaam wennen om alleen te zijn.

Spannend voor je.

honden page profiel honden honden

honden foto van honden

we kopen ze volgend jaar in de zomer maar eigelijk is dat nog niet zeker eerst moeten we een huis vinden of huren waar hondjes mogen

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

als het een nestje bij iemand thuis is, zoals Sam ook, dan moet je wél even extra opletten op bv. gezondheid van de pup, en beide ouders. Verder heb ik geïnformeerd over het aantal nestjes dat de moeder in totaal zou krijgen. (de moeder mag niet worden uitgebuit)Het zag er allemaal wel prima uit, ik had er wel een goed gevoel bij. Toch weet je het nooit helemaal zeker, en bij een fokker kun je terug met de pup als er wat mankeert, en ze moeten zich aan eisen van de rasvereniging houden.

succes ermee ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zoek een ..........." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: rundsvlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^