Bijten in buik/lies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Hallo mede forum leden,

Ik ben in het bezit van een lieve 2,5 jarige mechelse herder en ze vertoond sinds een 6 maanden raar gedrag en ondanks herhaaldelijk bezoek aan de DA nog geen uitkomst.

symptomen: Phoebe bijt in haar lies/buik ze trekt er echt aan en piept hierbij. wat zou duiden op pijn. daarnaast likt ze er soms hevig aan. Ze dachten eerst aan haar aalvleesklier, en later weer aan stress (wat een soort pijnlijke sap in haar maag zou veroorzaken). In heb begin kwam het vaak voor na het eten of drinken, wat ze overigens slecht doet. Daarnaast eet phoebe gras, graaft phoebe enorm in huis, op het kleed of de mat voor de deur.

Vorige week wilde phoebe bijna niet meer opstaan s'morgens. Ik gelijk de DA gebeld, en deze adiveerder om haar een week op de metacam te zetten, om vervolgens een uitgebreid bloedonderzoek en rontgenfoto's te maken. Ze loopt wel weer 'normaal' maar het bijten in de lies/buik en het graven is niet gestopt. Wel eet ze beter nu ze op de pijnstillers staat. Uiteraard zal ik morgen wijzer worden na het onderzoek, maar toch ben ik benieuwd of mensen deze klachten herkennen, en wat het bij hen bleek te zijn. Ik ben erg bang om haar 'kwijt' te raken, dat het iets niet te genezen blijkt.

Verder is phoebe erg actief en vrolijk.

Herkent iemand deze 'klachten'????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijten in buik/lies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChickaChicka

honden foto van Chicka

Hallo Michelle

Ik zelf herken de klachten niet die je beschrijft.

Ik wil je wel heel veel sterkte wensen morgen.

Dat je angst hebt, bang bent snap ik, konden onze kanjers maar uitleggen wat ze voelde :'(

Michelle sterkte morgen, groetjes Chicka

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Hallo Michelle,

Kan me voorstellen dat je bang bent, sterkte morgen
Konden ze inderdaad maar eens uitleggen wat ze voelen zoals Chicka zegt

Groetjes Mirjam

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Hallo,

Nou ben terug van de DA, en ze kunnen NIETS vinden....

heupen goed, geen atrose, en geen alvleesklier of andere uitkomsten uit het bloed.

Dus schiet mij maar lek..... De dierenarts denkt dat het dan wellicht de bespiering is, maar dit rijmt niet met het bijten in haar lies/buik.

phoebe ligt nu nog dronken te slapen....ik ben opgelucht dat het geen atrose of hd is maar het zit me ook niet lekker dat ik nog niets opgeschoten ben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zeg niet dat het aan de voeding ligt hoor, maar zou je als je brok voer eens naar vers vlees willen gaan ? het kan best zijn dat er een allergische reactie optreed van jeuk, van daar het bijten in de liesstreek.

en ik weet niet wat je voert, maar als er niets uit gekomen is, mooi zo, maar probeer het dan eens bij de voeding te zoeken.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ze heeft in het onderzoek stadium al dieet voer gehad, voor bepaalde alergien. Dat is nog geen vers vlees, maar als dat het zou kunnen zijn, waarom komt een DA daar niet mee dan he.

Je wordt er soms zo moedeloos van, ik ben inmiddels al bijna 750 euro aan onderzoeken kwijt en speciaal voer, en nog is er geen oplossing....

Het gekke is wel dat het soms periode 'weg' is.

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Misschien toch een allergie, ligt ze veel in huis op haar buik, en heeft ze bv veel jeuk als je net gedweilt hebt? Mischien ligt het aan een schoonmaakmiddel wat je gebruikt in huis? Of ga je veel naar het bos en heeft ze een allergie voor dennenaalden? Ik noem maar wat hoor, probeer een beetje mme te denken, kan me voorstellen dat je er moedeloos van word, benje al eens naar een holistisch dierenarts geweest? Die kijken naar je hond in het geheel, mischien dat het heel ergens anders wegkomt, kijk bv eens bij mijn topic: WAARSCHIJNLIJK OORZAAK EPILEPTISCHE AANVALLEN GEVONDEN. Wij wisten ook niet meer waar we het moesten zoeken

In ieder geval veel sterkte, ik hoop voor je dat je er achter kunt komen wat het is

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

" ik zeg niet dat het aan de voeding ligt hoor, maar zou je als je brok voer eens naar vers vlees willen gaan ? het kan best zijn dat er een allergische reactie optreed van jeuk, van daar het bijten in de liesstreek.

en ik weet niet wat je voert, maar als er niets uit gekomen is, mooi zo, maar probeer het dan eens bij de voeding te zoeken. "


Ik denk ook aan een irritatie.
En zelf kunnen we ook wel een -jeuk onder huid- hebben, je ziet t niet maar t is er wel.
Zou ook zoeken in allergie oid.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

en vers vlees voeren, hoe gaat dat in zijn werk dan? kwa hoeveelheid enz. het is het proberen waard natuurlijk.

Het gekke is gewoon dat het er niet constant is, maar ook niet met regelmaat, of typische dingen die die dag gebeurt zijn.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

als er inderdaad niks uit alle onderzoeken komt is helemaal geweldig, maar je probleem is niet opgelost helaas, ik zou het ook in de voeding gaan zoeken, dat de dierenarts dit niet heeft gezegd is ook normaal want er zijn maar heel weinig dierenartsen die verstand hebben van voeding.
Een dierenarts is een ARTS en voor voeding heb je een dietist, zeg maar.
Welke voeding krijgt je hond nu en welke voeding heeft je hond gehad??
We helpen je hier graag op weg.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ze krijgt nu de herder brokjes van royal canin. Ze heeft een tijd op het dieet voer van hill's gestaan. Beide dus gewoon brok voer.

Mijn paarden dierenarts (een andere dan van de hond) opperde ook al een keer hypoalergeen voer. Maarja wat moet je dan kiezen he, er is tegenwoordig zoveel.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

" Ze krijgt nu de herder brokjes van royal canin. Ze heeft een tijd op het dieet voer van hill's gestaan. Beide dus gewoon brok voer.

Mijn paarden dierenarts (een andere dan van de hond) opperde ook al een keer hypoalergeen voer. Maarja wat moet je dan kiezen he, er is tegenwoordig zoveel. "

Nee ook geen hypoallergeen voer doen, wat je kan doen is eventueel een graanvrije brok uitzoeken met een hoog vlees gehalte zoals orijen of acana, echter ben ik daar ook geen fan van, het is en blijft een brok. Maar goed dat is mijn mening. Ik geef mijn honden alleen KVV kant en klaar versvlees, dit is een volledige voeding mits je 4 diersoorten in de 3 weken voert.
zelf heb ik ook 3 mechelse herders en alle drie eten ze KVV afgewisseld met NRV of BARF.
DIt is ook vers vlees alleen dan voer je hele stukken zoals hele kippen, karkassen, eendennekken enz, en uiteraard wel in de juiste verhouding van bot orgaan en spiervlees, daar ga ik je nu niet mee vermoeien wil je daar veel over te weten komen ga eens lezen op www.barfplaats.nl en www.voernatuurlijk.nl
Mijn advies is om een KVV te nemen welke je bij jou in de buurt kan krijgen en dat gaan voeren aan je hond en brokken de deur wijzen.
Enkele merken zijn smuldier, shaweca, haaksbarf, alaska all animal enz.
Je weet al je vragen kan je stellen hier dus blijf er niet mee zitten

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Bedankt voor de bruikbare tip.

Als leek op KVV gebied is nu natuurlijk de vraag, welk merk is goed en waar kan ik het beste mee beginnen?

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Wat naar dat er geen uitslagen zijn waar je iets mee kan...
Wel zou ik toch ook proberen om even KVV te gaan voeren, echt, dit kan schelen en is goedkoper dan al die dierenartsrekeningen... De reden waarom de dierenarts hier niet mee komt is omdat de meeste dierenartsen jammer genoeg veel geld verdienen aan brokken....

Welke KVV je wil gaan voeren heeft een beetje te maken met wat je zelf wil...
Vanwege dat het allergie kan zijn voor bijvoorbeeld graan zou ik wel een KVV nemen zonder rijst erin... Carnibest heeft volgens mij ook smaken zonder rijst,maar durf ik niet met zekerheid te zeggen Haaksbarf en Darf zijn sowieso zonder rijst als ik het goed heb en ook van goede kwaliteit... Lotgering is goedkoper en ook zeker niet slecht, alleen wel even goed kijken waar dan geen rijst in zit... Lotgering heb ik zelf pas sinds vandaag binnen en mijn honden eten wel smaken met rijst dus vandaar dat ik niet precies weet waar het wel en niet in zit...

Op bijvoorbeeld Caroba.nl kun je meerdere vergelijkingen doen van KVV merken en kun je ook de prijs bekijken.... Ze leveren door heel Nederland en ik heb er goede ervaringen mee...

Succes!

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Nog even ter aanvulling...

Als je KVV gaat voeren mag je ook merken af wisselen, dat is alleen maar goed...
Ik doe dit zelf ook, voer verschillende merken (zie mijn profiel)

Ook is het goed om in ieder geval 4 verschillende soorten dier (smaken) in de twee weken te geven... Elke week een ei (gekookt of rauw) is ook erg goed, 1 keer in de week vis is ook heel gezond en vinden ze vaak ook erg lekker, vis is ook in KVV te verkrijgen...

Als je hond een poos op KVV staat kun je ook kippennekken gaan voeren, dit kun je dan bijvoorbeeld samen stellen tot maaltijd door het te geven met pens, lamshart of vis...

Het lijkt allemaal ingewikkeld als je voor het eerst gaat lezen er over, maar neem van mij aan dat het allemaal reuze meevalt... ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heel veel honden zijn overgevoelig voor KIP en bepaalde kippen-eiwitten, rundvlees, granen, rijst mais enz..

Vermijd dus deze vleessoorten en ingredienten..

Het zou misschien een nog een idee zijn een klass. veterinair er eens naar te laten kijken ..
Heel honden komen door behandeling van een goede homeopaat van de klachten af..


Kijk ook eens krities naar wat je laat vaccineren..
Lees eens wat daar uit kan voort komen aan klachten..


http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_407-VaccinerenInenten...php
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_396-VaccinerenInenten...php

Wil je een vertrouwd adres van een goede homeopaat dan mag je mij altijd een pb sturen..
Ik zal je dan naar een zéér goede homeopaat sturen..
Helaas kom je er als leek niet achter wat een goede homeopaat is en ben je op zoek naar een naald in de hooiberg..

Succes ..

Anoniem (Gast)

Hallo,

Ik ben al enige tijd met mijn jack Russel bezig om er achter te komen waarom hij in zijn lies bijt.. Paar keer een bezoek aan de DA gehad, maar ook zij weten niet waar het aan ligt.
Verschillende soorten voer geprobeerd en ook druppels etc. voor de anaalklieren.
Ik heb je een foto mee gestuurd om je even te vragen of het bij jouw hond er ook zo uit ziet?

Groetjes Miriam

www.hond enplaza.nl/hondenforum/viewtopic.php?f=1&t=13236

(spatie tussen hond / enplaza moet even worden verwijderd, anders kon ik hem niet plaatsen.

honden page profiel KatjaKatja

honden foto van Katja

De mechelse herder van mijn buren deed dit ook! Het bleek een vorm van stress te zijn! Ze hebben dit met bachbloesems onder controle gekregen. Ook zijn ze overgeschakeld op dog lovers gold voer.

miriam (Gast)

Hallo Katja,

Bij één van de bezoekjes aan de DA, dachten ze ook dat het misschien stress was. Dit misschien omdat ik ook regelmatig overdag werk. Maar de afgelopen 3 maanden ben ik elke dag bij huis geweest en hij heeft het nog steeds. Het zijn vooral momenten dat hij er last van heeft. Ik heb nog steeds het idee dat het aan zijn anaalklieren ligt. Want als deze zijn uitgedrukt, dan heeft hij er juist heel erg last van. Maar ik ben nu volledig over gestapt op vers vlees voeding (door de tips van hierboven). Nou hoop ik dat het met de vers vlees voeding minder gaat worden. In iedergeval bedankt voor je reactie!

Groetjes Miriam en een poot van Max

honden page profiel KatjaKatja

honden foto van Katja

Graag gedaan hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijten in buik/lies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Blaffen bij deurbel afleren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^