Al die merken.....ik weet het niet meer!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda BerghoefLinda Berghoef

Ik ben sinds een paar weken op zoek naar ander voer voor Duffy, mijn 2 jarige kruising jack russel/cocker spaniel. Ik heb haar een tijd Beneful gegeven wat ze erg lekker vind nadat ik een paar keer een grote zak "duur" merkvoer had gekocht en weg heb kunnen geven omdat ze het niet moest. O.a Royal Canin, Eukaneba, Hills
Omdat er toch een gevoel knaagde dat Beneful nou niet "je van het" is wil ik toch wat anders. Ook omdat ze zeker 5x per dag poept en gigantisch veel dronk waardoor ze in huis ging plassen.
Na een enorme hoeveelheid proefzakjes bleek dat ze farmfood en fish4dogs het lekkerst vond. Ook de maat brok beviel goed, te grote brokken eet ze niet.
Ik over gegaan op Farmfood, in eerste instantie ging het goed, ze poepte minder en dronk veel minder. Nu twee weken later poept ze toch weer zeker 5x op een dag en ik heb het idee dat ze veel meer jeukt dan normaal ondanks het schapenvet wat ik geef.
Zal ik toch nog even doorgaan met Farmfood? of zal ik fish4dogs gaan proberen? Zou ze toch last kunnen hebben van de granen die erin zitten?
Ik heb zitten denken aan Orijen en Acana maar de prijzen....jeetje wat duur.
Ze is een jaar geleden ongeveer toen ze nog bij haar vorige baasje was volledig binnenste buiten gekeerd omdat zij toendertijd ook al vond dat ze zoveel dronk en bang was dat ze het aan haar nieren had. Er is toen niks gevonden en nu denk ik dus dat het waarschijnlijk toen al aan het voer gelegen heeft.
Kunnen jullie me helpen met wat advies? Zou ik misschien toch het beste op vers over kunnen gaan? Ik kom er zelf echt niet meer uit en de zak farmfood is bijna leeg..... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Al die merken.....ik weet het niet meer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Linda BerghoefLinda Berghoef

Ik ben vergeten erbij te zeggen dat ze erg gevoelige darmen heeft. Ik heb ook al twee keer geprobeerd pens te geven, ze vind het heerlijk maar is er ook twee keer doodziek van geworden. Ben dus een beetje huiverig voor dat vers voer.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Veel mensen zullen nu inderdaad zeggen: vers vlees.

Ik ga zelf morgen, om diverse redenen, over op een brok.
Een nieuwe brok genaamd Pro Vet.
Helemaal niet zo duur, een geperste brok en deze variant is speciaal tegen allergien.

Heb Frodo de afgelopen tijd al wat beloond ermee en het bevalt goed.

Ik snap goed dat je de weg helemaal kwijt bent want er is zoveel!

Bereid je voor op nog meer verwarring!

gast (Gast)

kijk eens op www.nutro.eu
Nutro Choice is goed voer en misschien kan jouw hond hier wel tegen.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Mijn Kyra is ook een gevoelig hondje en heeft ook heel vaak vieze ontlasting (mijn Bindy hetzelfde liedje trouwens). Ik heb ook heel veel geprobeerd, het beste hielp Biofood krokant.
Ik ben nu toch bij vers vlees uitgekomen (ook weer meerdere geprobeerd), maar ik kan begrijpen dat je daar huiverig voor bent.
Biofood krokant is ongeveer €30,- voor 12,5kg niet zo heel duur dus.

Succes met je zoektocht! Ik weet hoe irritant het kan zijn O-)

honden page profiel Linda BerghoefLinda Berghoef

Jullie zijn het in ieder geval met me eens dat 5x poepen niet helemaal normaal is? Verder ziet ze er prima uit trouwens en is ze hartstikke levenslustig.
Biofood was geen succes dat wilde ze niet eens als tussendoortje. Pro Vet en Nutro choice ga ik eens bekijken.

Ik vind het echt een drama...zo jammer ook dat er zo weinig proefzakjes te bestellen zijn. Ik ga toch echt niet een zak van 15kg kopen en daarna blijkt dat ze het niet moet...

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

5 keer per dag poepen is belachelijk, echt niet goed inderdaad.

Je hoeft natuurlijk ook niet meteen 15kg te kopen he.. Ik heb nu ook een verpakking van 4kg gekocht en daar doe ik dan net 2 weken mee. Daarna zien we wel weer verder..

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dogloversgold kan je ook proberen. Een goede brok die goedkoper is dan orijen en acana.
5x poepen is idd teveel. In Farmfood zit nog redelijk wat graan dus het kan zijn dat je hond daar gewoon slecht op reageert.
Maar het kan ook komen omdat je hond nu aan het ontgiften is, je kan dus beter nog even een week of 2 volhouden voor je weer overstapt.

honden page profiel ..

honden foto van .

precies 5x poepen per dag is niet goed, beetje jammer van de brok die er dan in stopt he als je hond het er net zo snel weer uitpoept. kwa brokken zonder of weinig graan kom je inderdaad al gauw uit op biofood, taste of wild, acana, farmfood!
misschien heb je ook wat aan deze link, het is een brokvergelijkings site!
http://brokkenvergelijken.wordpress.com/

honden page profiel ..

honden foto van .

werkt dit allen nog niet kun je altijd even paar pakjes kvv van smuldier inslaan om uit te proberen hoe je dit vind en of je verbetering ziet. smuldier is niet een van de beste kvv's die er zijn maar wel goed om kennis met vers voeren te maken. zo ben ik ook begonnen alleen let wel ook in smuldier zitten granen! dus als het echt een granen probleem is dan zul je opzoek moeten naar een Kvv die geen granen bevat
hier een link voor je voor kvv's vergelijken:

http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Luca is ook gevoelig in de darmen, maar doet het prima op Cavom (geperst, wel met graan, 20 kg = 32,-).
Lastig als je hond niet zoveel kan verdragen of sommige soorten niet moet.
Succes met het uitvogelen, hopelijk ben je er snel uit!

honden page profiel Linda BerghoefLinda Berghoef

De ingeving om 4kg te kopen had ik net ook....Zie ik het nog even aan met farmfood. Wat ik denk ik wel ga doen is toch maar dat vers voer, kvv heet dat geloof ik erbij te geven en misschien langzaamaan overstappen. Ik ben helemaal niet tegen brokken maar ergens zit er een stemmetje wat me zegt dat deze hond geen brokken hond is.

Zou ik bv 's ochtends brokken en s'avonds vlees kunnen geven? of andersom?

Dogloversgold ga ik ook eens naar kijken en ook Cavom. Ik krijg weer een beetje hoop! Fijn dat jullie me helpen de boom weer in het bos te zien! ;-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

De combinatie brokken/vlees is zeker mogelijk, maar zover ik weet moet er minimaal 8 uur tussen zitten ivm andere verteringswijze van de twee voedingssoorten. Volgens mij moet dat geen probleem zijn. Voeding is echt een lastig iets hoor, voor honden. Daar kan je een hele studie van maken!

honden page profiel ..

honden foto van .

ja hoor kan prima om brok en kvv te combineren, doe ik ook nog aangezien ik een grote zak had gekocht en vind het nou ook weer zonde om deze weg te gooien! zoals ellun al zei zorg dat er minimaal 8 uur tussen zit door de andere verteringstijd. dus je zou heel goed s'morgens brok kunnen voeren en dan s'avonds dan kvv! :-)
Schrik niet met de eerste tijd kvv geven veel honden kunnen even aan de dunne gaan of wat prutoogjes hebben door het ontgiften van de darmen wat de kvv doet, is niks ernstigs :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik geef de ene dag Orijen en de andere dag kvv.
Je kunt ook 's morgens kvv en 's avonds brok geven. Of andersom.
Ik ken het probleem met die zakken.
Ik heb nu Orijen 2.5 kg gekocht om uit te proberen.
Verhoudingsgewijs helemaal duur, maar als hij het er niet goed op doet is het nog kostbaarder.
Als je Orijen of Acana wilt kijk eens op food4pets.be
Dat scheelt echt veel met bijv zooplus.

honden page profiel { Marianne & Cita }{ Marianne & Cita }

honden foto van { Marianne & Cita }

ik ben met cita nu overgestapt op nutro choise. ik heb vanaf dat ze bij ons kwam haar orijen gegeven, super verhalen, veel vlees,maar ze poepte vaak wel 4 keer per dag en de ontlasting was vaak erg dun.
ik weet niet of het gaat helpen, overstappen zorgt ook vaak voor wat waterige poep dus ben benieuwd.
heb inmiddels ook een zak dog lovers gold besteld...
blijft denk ik per hond uitproberen.

en ik zag ook en nog door de bomen het bos niet meer ;-)

honden page profiel Linda BerghoefLinda Berghoef

Ik ben blij dat Astrid het zei over de prutoogjes want vanochtend was het een en al prut. Anders had ik weer gedacht dat het van de sloot kwam en had ze weer niet mogen zwemmen........
Morgen naar de grote diervoeder winkel en wat KVV inslaan. Toch ook nog maar een kleine zak farmfood. Nu nog even uitzoeken wat het beste versvoer is..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Al die merken.....ik weet het niet meer!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jou favoriete ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^