Niet meer loops geweest, hoe kan dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Mijn moeder heeft ongeveer 1,5 jaar geleden een herplaats golden in huis genomen van 4 jaar oud. Er is haar toen verteld dat ze niet geholpen was en binnen ongeveer 2 a 3 maanden weer loops moest worden.

De hond is toen inderdaad loops geworden en dat leek dus normaal te verlopen allemaal. Echter is dit in al die tijd dat ze de hond heeft de enige keer geweest dat de hond loops was, ze is dus zeker een jaar niet meer loops geweest.

Ik vind het vreemd en heb al tig x tegen me moeder gezegd dat ze naar de da moet gaan, maar dat heeft ze dus nog steeds niet gedaan. Weet iemand van hier wat het kan betekenen dat de hond niet meer loops is geweest?

De hond is ook vrij dik en heeft een beetje een vreemde bouw. Zelf denk ik dat er flink met haar gefokt is en heb ik het gevoel dat ze kanker ofzo heeft omdat ze een harde buik heeft, enorm slechte vacht en 2 bulten op haar lijf heeft. Zou dit dan verband kunnen houden bijvoorbeeld?

Wie weet dat als ik enig idee heb wat het niet loops worden betekent ik haar toch bij de da kan krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer loops geweest, hoe kan dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

onze zaza is ook maar 1x in haar leven loops geweest.. voor de rest nooit iets gemerkt.. de dierenarts zei dat dit voor kan komen.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Stille loopsheid???
Maar dat zou vreemd zijn, want de eerste keer is het wel opgemerkt...
Ik zou toch even naar de DA gaan ;-).

Trouwens... Onze Mindy was nog maar net loops af en ze stierf (wij denken aan kanker). Dus die combi is het iig niet, maar wat dan wel???

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier is een loopsheid een keer in de 14 15 maanden. dat kan dus ook.

maar, als ik lees dat de hond {de hond van je moeder} een vrij dikke buik heeft, en flink wat bulten heeft, en een rare bouw heeft, misschien loopt met een wat kromme rug ? en flink verhaart.
dan is er misschien iets mis met de hond, waarom niet even na laten kijken bij de dierenarts ? een check bij je dierenarts zijn de kosten niet, maar dan weet je zeker dat er niets bijzonders aan de hand is, zo wel, dan ben je er snel bij misschien voor iets ergers.

overtuig je moeder van de ernst van een check bij de hond, even nakijken kan toch geen enkele kwaad zeker niet bij deze grote twijfels.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Volgens mij kan het wel inderdaad, dat er nog geen loopsheid geweest is.

De harde buik met 2 bulten lijkt me wel een reden om snel naar een dierenarts te gaan, maar dit heb je zelf ook al meerdere malen aangegeven. Stel dat het wel iets kwaadaardigs is, kan je er niet snel genoeg bij zijn.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Toch je moeder motiveren naar de da. te gaan.wat je zo verteld klinkt niet goed.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bedankt voor jullie antwoorden!

Het hoeft dus gelukkig niks te betekenen dat ze niet meer loops geweest is, ben blij dat te lezen!

Wat betreft de dikke buik, bulten enzo blijf ik volhouden in ieder geval!!

Ben in ieder geval opgelucht dat het uitblijven van de loopsheid niks hoeft te betekenen.

Nogmaals bedankt!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

de hond van mijn ouders is ook in haar leven maar 1x loops geweest, daarna nooit meer we zijn er mee naar de DA geweest en hebben het laten onderzoeken, en die kwam met een simpel antwoord onze hond was niet geschikt om ooit mee te fokken want er was iets mis met haar cyclus (schrijf ik dat zo goed? O-) verder was er lichamelijk niks mee aan de hand maar ze had gewoon een afwijking. lichamelijk mankeerde onze hond niks en is verder ook nooit geholpen ze is nu bijna 17 jaar en loopt nog steeds vrolijk rond. Wel wordt ze ieder jaar daar ook gecontroleerd gewoon uit voorzorg. ivm eierstokkanker etc. dus ik zou je moeder echt motiveren om naar de Da te gaan eventueel aanbieden om zelf te gaan. het hoeft niks te zijn maar het kan wel degelijk ook medisch zijn en er iets anders met haar hondje aan de hand zijn. vooral als haar hond ook een harde buik heeft en bulten zou ik geen risico nemen en het laten onderzoeken.

Gea (Gast)

Dag, die foto van die twee witte honden......zijn deze van een bepaald ras? Zien er precies uit als mijn oude hond, qua koppie en kleur en ook grote van oren. Ze was officieel vuilnisbak destijds (30 jaar geleden)!? Of zijn deze twee beauty's dat ook en niet van een bepaald soort.

" Stille loopsheid???
Maar dat zou vreemd zijn, want de eerste keer is het wel opgemerkt...
Ik zou toch even naar de DA gaan ;-).

Trouwens... Onze Mindy was nog maar net loops af en ze stierf (wij denken aan kanker). Dus die combi is het iig niet, maar wat dan wel???
"

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet meer loops geweest, hoe kan dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: grom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^