Asielhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

DP (Gast)

Ik heb twee maanden geleden een kruising jack russel/teckel uit het asiel meegenomen. We hadden hem een weekend op proef, dit omdat hij toch wel heel erg druk was en we een kindje van nog geen twee hebben.

Het weekend en de weken erna ging het heel goed, met de katten alleen niet zo maar had zelf het gevoel dat hij er een beetje aan moest wennen. Ook ben ik direct met hem naar training gegaan, waar hij het geweldig vond om met alle andere honden te spelen.

Alleen komen er steeds meer dingen naar boven, waardoor ik niet meer zo goed weet of we de juiste keuze hebben gemaakt.

We lopen 5x per dag minimaal 20min met hem, waarvan ook 1 maal in het bos, en nog lijkt hij hier niet voldoende aan te hebben.

We kunnen hem namelijk niet los in de tuin laten, want hij vind overal wel een plekje om weg te lopen ook als de voordeur open staat en hij ziet iets is hij gelijk weg. Ik vind het zelf te zielig om hem heel de tijd aan een touw te moeten zetten.

Het wennen aan de katten is nog steeds niet gelukt. Hij word niet agressief maar geobserdeerd als hij ze ziet kan hij niets anders dan erachteraan rennen en af en toe in hun poten of staart happen.

Ook heeft hij naar mn zoontje gehapt (niet gebeten!) de hond lag bij mij op schoot en mn zoontje komt naast me zitten en steekt zn hand uit om hem te aaien. Op dit moment hapte de hond naar zn hand (denk zelf jaloezie)..

Zou iemand mij kunnen helpen. Het is namelijk een superlief hondje voor de rest, altijd enthousiast gek op honden en mensen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik denk dat je hondje heel blij is als je hem wat geestelijke uitdaging zal bieden. Niet alleen maar wandelen, maar ook zoekspelletjes, training, puzzels, etc. Maar begin rustig, niet te veel tegelijk. Hier worden ze erg moe van.
Misschien is een cursus ook iets voor jullie? Dit vinden de meeste honden super leuk om te doen en je krijgt er een (nog) betere band met je hond krijgt, zeker omdat je niet zijn eerste baasje bent.
Verder voorlopig maar even niet de hond op de bank/schoot/bed laten, gewoon op de grond.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

de hond is natuurlijk ook enorm aan het uit testen. Wel goed dat jullie al met m naar training gaan! Dit vind ik zelf erg helpen met een band op te bouwen.

Hoe oud is jullie hond? Misschien krijgt hij te veel prikkels omdat alles nieuw is? Probeer wat langere wandelingen, en denk spelletjes, puzzels, zoek spelletjes etc. Maar geef m daarna lekker veel rust. Desnoods m lekker in de bench leggen met een kauwstaaf erbij.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Oh oeps, lees nu pas dat jullie al op cursus zitten... O-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ben het eens met wat hierboven allemaal staat.. Vooral met het spelletjes doen ... wat ook leuk is voor een jackrussel is trek spelletjes.. ik ken geen één jack russel die dit niet geweldig vind.. doe dan tussen door ook wat keren los en weer vast..

Wat je ook kan doen; zo'n snoepjes bal .. doe je wat snoepjes oid in die bal en dan moet de hond uitzoeken hoe hij die snoepjes eruit kan krijgen ..
die kleine van mijn moeder ( kruising jack russel/beagle ) vond dit prachtig.. hij is er uren mee bezig geweest..
In eerste instantie moet ik de bal rollen dat hij snapte dat er snoepies uit zouden komen .. daarna is hij er uren druk mee geweest

zoek&vind spelletjes zal hij ook wel leuk vinden .. iets verstoppen dat hij het moet zoeken .. met de goede neus van een tekkel moet dit geen probleem zijn..

Succes! Ik weet zeker dat met wat tijd en moeite het hartstikke goed komt! ;-)

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Ik weet niet hou oud jullie hond is, maar kan het niet zijn dat hij zijn energie niet kwijt kan met wandelen. Heb altijd teckels gehad en nu hebben we er ook weer een, maar een rondje van 20 minuten is voor Ceasar veel te kort, daarnaast doe ik binnen en in de tuin zoekspelletjes met hem, brokjes zoeken. Of zoals Naomi zegt een kong , daar kunnen ze ook een hele tijd mee bezig zijn.

Heel veel plezier en het zal wel goedkomen, het zal ook nog wel een kwestie zijn van uitproberen van je hondje, wat hij wel en niet kan en mag doen.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

goed de roedelregels invoeren. jij eerst door de deur. de hond mag niet op de bank etc.

misschien is de hond wel te veel geprikkeld?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

uit welk asiel komt jullie hondje??? ik denk namelijk dat ik wel weet welk hondje jullie hebben...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

een jack russel is een jachthond, daarom rent hij achter je katten aan en de deur uit als hij iets ziet. je kan best jachtspelletjes met hem doen. zo kan je bv als je balletje gooit hem laten wachten dan moet hij de bal beter in het oog houden en hem gaan zoeken. geef je hond ook verplichte rust zodat hij niet overprikkelt raakt, je kan hem in de bech stoppen met een gevulde kong. kleine tip: je kan de kong vullen met yoghurt en dan in de vriezer, daar is hij veel langer zoet mee. eens hij de bench kent kun je hem zo ook socialiseren met je katten. ik zou ook je hond van de bank sturen als je zoontje bij je op de bank zit en je hond niet op je bed laten slapen.

honden page profiel ..

honden foto van .

allereerst heb je een pittige combi in je hondje zitten, zowel een JK als een teckel zijn jachthonden en werkhonden. ze zijn beide wel klein maar hebben een sterk karakter en heel veel energie. een teckel heeft zijn beweging nodig om mentaal in goede conditie te blijven en een JK zowel geestelijk als lichamelijk. pas 1x per dag al vast eens een grote wandeling van n 3 kwartier tot uur toe. en dan daarna 3 a 4 x een kortere ronden.
Daarnaast is geestelijke uitdaging heel goed voor je hondje een kong etc zoals boven al gezegd.
neem hem ook eens meer zwemmen, ik ben tot nu toe nog maar weinig JK's tegen gekomen die een hekel aan water hebben. zwemmen kost wel veel energie dus let goed op dat je het opbouwt.
het ontsnappen uit de tuin is echt de teckel in hem die dan naar boven komt. graaft ie ook al gaatjes? Loop je hekken goed na en controleer. geef de moed niet op na 3 maanden trainen weet dusty nu ook redelijk wat grenzen zijn en heeft af en toe alleen nog de neiging om er sneaky van door te gaan. Ik moest er altijd ook wel beetje om lachen als ik m zag rennen met zo'n happy koppie van whoehoooooeeee Vrijheid! :-D maar door veel belonen als hij terug kwam komt hij na 1 of 2x roepen snel weer aangerend. houd moed en zet door :-). heeft jullie bij zijn vorige baas wel katten om zich heen gehad? Zo niet dan is het terug naar de basis en opnieuw socialiseren!
het happen kan inderdaad jaloezie zijn maar kan ook zijn dat hij niet zijn plek kent. dus zoals al gezegd scherp de roedelregels even goed aan. blijf er even bij als je hondje en zoontje bij elkaar in de buurt zijn en leer je zoontje en hondje hoe ze leuk met elkaar om moeten gaan! :-)

heel veel plezier met jullie hondje en weet zeker dat het helemaal goed gaat komen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: tosa en akita
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^