Een prachtig succesverhaal!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Even een heerlijk, vrolijk en gezellig onderwerp:

Mila doet het geweldig!

Toen ze bij ons kwam was ze een hoopje angst. Ze straalde ellende uit wanneer ze niet veilig in haar mandje kon liggen maar mee moest voor zo'n ontzettend enge wandeling.
Met heel veel tips van hier, geduld, liefde en koekjes heb ik haar zover gekregen dat ze met de woorden 'ga je mee?' al staat te springen bij de riem! Dit doet ze echter alleen als ik het zeg, bij iemand anders blijft ze lekker veilig opgekruld in haar mandje liggen.

Na wat dieptepunten tussen Mila en mijn vader (happen en grommen) heeft ze nu ook het vertrouwen in mijn vader gevonden. Ik heb mijn vader aan zijn verstand gepeuterd niet over haar heen te hangen, niet met zijn hoofd tegen haar hoofd aan te wrijven, haar niet uitgebreid in haar mand te aaien etc.
Mijn vader heeft dit, na wat tegenstribbelen, ten harte genomen en is het toe gaan passen. Haar gedrag tegenover mijn vader is aanzienlijk veranderd! Wanneer hij thuis komt stormt ze al kwispelend op hem af en gaat languit op haar rug liggen om een heerlijke aaibeurt te ontvangen van hem!

Ook wanneer we vreemden tegenkomen tijdens onze wandelingen rent ze niet zo gauw meer weg.
Ze houdt afstand, is zelfs nieuwsgierig en wil komen snuffelen en laat zich zo nu en dan eens aaien door wildvreemden! Sommigen willen liever dat vreemde mensen hun hond met rust laten, maar ik wil juist dat Mila leert dat vreemden lief, leuk en fijn zijn om tegen te komen! Iedere voorbijganger die aandacht aan Mila besteedt krijgt dan ook een lekker koekje van me om haar aan te bieden. In het begin vond ze dit ontzettend spannend, griste het gauw weg en ging het op een veilige afstand op zitten peuzelen. Tegenwoordig pakt ze het voorzichtig aan, eet het gelijk ter plaatsen op en laat zich daarna rustig onder haar kinnetje aaien.
Een hele vooruitgang dus!

Ze is ook ontzettend speels geworden! Er is geen houden meer aan. Ik had zoveel speeltjes gekocht, en ze schonk er totaal geen aandacht aan. Ik baalde enorm, want een hond heeft een zoveel fijner leventje wanneer het lekker kan spelen en ravotten! Het enige wat ze leuk vond was een lekker bot, die ze dan ook dagelijks kreeg. Ondertussen vindt ze een bot niet meer zo interessant, af en toe eens lekker kauwen en dan laat ze het weer liggen. De speeltjes zijn veel meer in trek nu! De tennisbal heeft geen stof meer, het is zo'n kaal balletje geworden. Versleten door al het spelen! Haar flostouw is al flink aangetast en ook andere objecten zoals plastic flesjes zijn geweldig om mee te spelen!! O-)

Ook honden waren niet zo geweldig in haar ogen. Ze waren te druk en te direct met benaderen en Mila gaf ze dan snel een grauw om duidelijk te maken dat ze óf rustiger moesten doen, óf weg moesten wezen. Anders gaf ze een fikse correctie om ze dat eens extra duidelijk te maken!
Voortaan rent ze vrolijk op een hond af om kennis te maken. Het is niet vaak meer te druk, te direct of te eng voor haar. Wanneer de hond leuk is, is de baas ook leuk. Dus dat voordeel hebben we ook weer, vreemden zijn op deze manier leuk!! :-D

Sinds ze gesteriliseerd is, is ze ook nog eens een stuk minder angstig geworden! Of het tussen haar oren zit weet ik niet, maar ze loopt voortaan rustig tussen mensen, paarden en andere honden door. Nog steeds oplettend bij mensen, maar minder schichtig. Honden zijn nóg leuker dan voorheen, paarden op de manege gaat ze eens even uitgebreid aan snuffelen en ze stond vandaag zelfs neus aan neus met een paard!
Mensen zijn af en toe nog eng, maar meestal verloopt een ontmoeting zonder problemen. Zo nu en dan stuift ze weg omdat iemand te direct of confronterend op haar af komt. Gelukkig stuift ze nu naar mij toe voor steun, en rent ze niet meer weg :-)
Ook gaat ze zelf op onderzoek uit. Ze snuffelt wat af op de manege en tijdens het uitlaten. Ze loopt lege stallen met openstaande staldeuren in om eens even te bekijken wat daar dan weer is, ze kijkt in emmers, ze springt op hooibalen.. Ze durft te ontdekken!! :-D

Het is steeds leuker om met haar een lekkere wandeling door de bossen te maken, of door de polder. Het is ook heerlijk om naar een stukje bos te gaan met vijver, waar veel honden en mensen komen. Daar speelt ze lekker met de honden, gaat ze tot haar 'enkels' het water in en wordt ze zo nu en dan eens geaaid door wat lieve mensen die het beste met haar voor hebben O-)

Vandaag op de manege heeft ze het ook super goed gedaan! Normaal hou ik haar nog even aan de riem totdat ze gewent is aan de mensen om haar heen. Vandaag begon ze meteen te spelen met de 5 honden die op haar af kwamen rennen, ging ze een aai halen bij verschillende mensen die ze al een beetje kende en kwam ze zelfs met een bot bij me liggen terwijl ik met wel 10 personen zat te kletsen aan tafel. Mila onder de tafel aan het kauwen, en iedereen was trots op haar en blij dat ze zoveel vooruitgang heeft geboekt!! :-D
Oftewel: Op de manege aangekomen heb ik haar direct losgelaten toen ze ging te spelen en het is de hele middag goed gegaan!
Thuis heeft ze lekker liggen dromen, alle leuke dingen van vandaag verwerken! ;-)

Ik straal. Mila straalt. Ze is zo ontzettend lief, mooi, gezellig, fijn, slim, speels en al het positieve wat ik nog meer kan bedenken! In een woord: Prachtig! Dat is de beste omschrijving voor Mila! :-D

Toen ik vandaag foto's aan het kijken was van toen ze net bij ons was, ging ik die eens vergelijken met foto's van nu..
Wat een verschil. Ik zie een heel andere hond! :-D
Haar buikje was ontzettend opgezet en haar ribbenkast puilde zowat uit toen ze bij ons kwam. Ook had ze totaal geen spieren en conditie. Oké, conditie is niet te zien, maar ik merk het O-)

Zien jullie ook een verschil tussen 3 maanden geleden..



En nu..?



De laatste foto is niet zo mooi, maar daar kun je wel goed haar lichaam op zien ;-)

Heel veel trotse groetjes van mij,
en een high ten van Mila :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een prachtig succesverhaal!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat een heerlijk verhaal om te lezen (en ook herkenbaar)

wat fijn dat het zo goed gaat,super :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb je verhaal in een adem uitgelezen, wat heb je veel bereikt met haar, fijn dat je je vader ook kon opvoeden, en je hem geleerd hebt hoe met Mila om te gaan O-) ;-) .

Van een angstig slecht doorvoed meisje, is ze veranderd in een vrolijke hond die plezier in haar leven heeft, en wat ziet ze er fantastisch uit, vooral op die laatste foto is dat goed te zien, een zelfverzekerde, goed gebouwde vrolijke hond,
complimenten Iris!!

honden page profiel ..

honden foto van .

Bedankt voor jullie reacties!
En uiteraard ook erg bedankt voor de complimenten O-)

Ik denk dat dit voor velen zeer herkenbaar zal zijn, en ik hoop dat als mensen dit verhaal lezen, zij ook niet terug zullen deinzen voor een asielhond die bekend staat als 'probleemhond'.
Mila was ook zo'n 'probleemhond', maar met de juiste opvoeding, veel geduld en heel veel liefde merken wij daar helemaal niets meer van.

Wat ben ik blij met mijn lieve Mila-meisje! :-D

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Jij straalt,Mila straalt...en ik ook door jou verhaal!!!

Knap werk hoor,je vader overtuigd en al.Super geweldig.Mila heeft kei veel mazzel gehad met zulke leuke en nadenkende baasjes :-D

Geniet ze nog een heel leven lang van lieve Mila :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Dat genieten komt zeker goed Soraya! Ik hoop dat ik nog ontzettend lang van haar mag genieten!!

Ik denk dat de liefheid aan de naam ligt, denk je niet? O-)
Haha! ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja er zijn heel wat succesverhalen gelukkig, en het konden er nog veel meer zijn als mensen zich verdiepen in de hondentaal en zich aanpassen aan de hond ipv te verwachten dat een hond zich automatisch aan hen kan aanpassen. Een beetje geduld, een beetje tijd, inzicht en liefde en je krijgt er zo oneindig veel voor terug.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Fijn dat het zo goed gaat met Mila :-D :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Inderdaad Dobry!:-D
Mensen verwachten helaas dat de hond zich aan hen aanpast.
Wanneer ze zich wat (meer) interesseren in hondentaal en dit ook toepassen, maakt dat een wereld van verschil!
De mensen die dit wél doen, kunnen ook succesverhalen schrijven. Daar ben ik van overtuigd ;-)

Jij ook erg bedankt Mirjam! :-D

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Yep ;-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een prachtig succesverhaal!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ach mijn lieve poppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^