Am stafford samen met 2jr oude dochter.. Help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" hehe .. heb toch ook niet gezegd dat je de hond god weet wat moet aandoen !!!!! ***** !!


hoe zouden jullie het dan doen als een sterke pup tegen een 2jarig kind opspringt !!!! kan heus geen kwaad hoor !!! ... je moet je hond hier geen trauma's laten beleven maar aub er is hier niets verkeerds gezegd !! "


Het gebruik van scheldwoorden is ook niet toegestaan op HP. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Am stafford samen met 2jr oude dochter.. Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

uuuh scheldwoorden ?? waar ?? ik zie nergens een scheldwoord staan hoor :s

maar kijk ik wil hier niet over gaan beginnen discusieren want dat heeft geen zin !!

ik vind het weer ooh zo jammer dat er, naar mijn mening, weer onbezonnen een stafford word gekocht bij een kind word gezet en men weer niet weet wat ermee aan te vangen ...

wil hier ook niet de indruk geven dat ik of andere de honden pijn doen !! in tegendeel !!! positieve beloning daar ga ik voor !!! daarom luisteren mijn hondjes ook als 1 van de beste in hun groep !!! en ben daar trots op !!! ik ben ook nog lerende maar weet wel waar ik over spreek !! heb er namelijk 2 !!!

en schelden daar komt niemand ver mee dus als er scheldwoorden staan mag je ze mij aanduiden want heb de tekst 3x gelezen en kan er geen vinden !!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

"
ik vind het weer ooh zo jammer dat er, naar mijn mening, weer onbezonnen een stafford word gekocht bij een kind word gezet en men weer niet weet wat ermee aan te vangen ...
"


uhm...ze komt hier gewoon advies vragen....wie zegt dat ze onbezonnen een hond bij haar kind zet...daar kan jij in mijn ogen niet over oordelen.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik ga hier niet over discusieren .. iemand die zegt dat een pup van 14 weken lui is weet in mijn ogen niet veel van honden of heeft nog nooit een pupje gehad ... ik probeer te helpen maar word aangevallen over dingen waar eigenlijk nog niet eens een probleem over gemaakt moet worden maar goed het zij zo ik reageer hier niet meer op ...

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Kan me niet voorstellen dat een kind van bijna 2 jaar nog in een box zit.Kan de kop niet door de spijlen!!!

Even heel iets anders ,heeft je hond geen schildklier probleem.
hij zou moeten bruisen van energie,staan te stuiteren als je de riem pakt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

stilletjes het nekvelletje nemen en foei zeggen ...

dit lijkt me een gevaarlijk idee, de hond wordt daar alleen maar drukker van, het stresslevel van jezelf en de hond schiet omhoog en niet elke hond pikt zoiets, met alle gevolgen van dien,

beter voorkomen dat je hond tegen je kind opspringt door hem tijdig, op een kalme vrolijke manier af te leiden, ook dan leert hij dat het niet de bedoeling is om tegen kinderen op te springen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Een stafford is een geweldige hond met kinderen, ik zelf ben er ook mee opgegroeid. De pup was 4 maanden toen ik geboren werd. Mijn moeder heeft hem mijn eerste luier laten opvreten. Het klinkt heel vies, maar vanaf dat moment waren wij onafscheidelijk en moest echt niemand proberen mij pijn te doen. Mijn moeder kon ons ook gewoon alleen laten.

Het is dus mogelijk! maar je moet wel weten hoe je je hond moet trainen en aanpakken. Daarom raad ik echt een cursus aan en tot die tijd even die twee uit elkaar houden of dat jij er tussen zit. Misschien helpt de luier truc nog? Ik weet niet of ze die nog draagt.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Niet de luier laten opeten! Dat is achterhaald en onhygienisch.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hehe een luier eten? Die dingen zijn tegenwoordig toch van plastic en andere rommel?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dit is een fabeltje O-) ; luier leeg laten eten...brrrrrr...
Zo'n zelfde fabel als; als hij eenmaal bloed geproefd heeft ect. ect...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Hehe een luier eten? Die dingen zijn tegenwoordig toch van plastic en andere rommel?

"


Dat ook nog ja! Niet echt gezond!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Is ook helemaal niet nodig, de hond wordt ook hierin weer zwaar onderschat....

honden page profiel AlphallomegaAlphallomega

honden foto van Alphallomega

Zo zie je maar hoeveel reacties en tips je kan krijgen van mensen die denken het allemaal beter te weten en/of met goede bedoelingen willen helpen. Het antwoord kan je hier vinden of niet. Het leuke aan het opvoeden van honden is dat elke hond individueel is...wat goed bij de ene hond past wil niet zeggen dat dat ook werkt voor een andere hond...dat ligt aan zoveel factoren wat ik niet allemaal op ga noemen. Hoe je een hond op wil voeden vind ik..is ook aan de baas. Deze heeft een vrije keus daarin en hij/zij moeten gaan vinden wat bij hem of haar hond past. Eigenlijk praten we over 2 technieken. Om het in goed duidelijk nederlands te zeggen hebben we het over belonen en straffen wat eigenlijk corrigeren mee wordt bedoeld. Mensen zorgen veel voor verwarring wat betreft het opvoeden van honden. Het ene moment willen ze de hond opvoeden zoals moeder natuur het doet..dus zoal in een roedel en de andere kant proberen we op een onnatuurlijke manier de hond ook weer op te voeden. Daaronder wordt verstaan het belonen met de brok wat in de natuur niet voorkomt dus menselijk is. In een roedel ziet men dat daar juist meer de correctie in voorkomt. Je hebt dus trainers die ook de voorkeur geven aan de correctie en geen/weinig brok geven als beloning.
Je moet als roedelleider laten zien wie boven aan staat en mensen zeggen dat men dat niet moet doen met koek, kaas, worst etc....ze willen daarmee te kennen geven dat de brok (de beloning) alleen goed is om honden kunstjes te laten doen zoals; zit, blijf, hier, sta etc..als een hond dit kan wil niet zeggen dat de hond je ook daadwerkelijk als roedelleider ziet. Zo zie je maar hoe men kan denken...100 trainers en 100 verschillende meningen en oplossingen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Tony@
Mensen schrijven hun ervaringen uit de praktijk ,de TS kan daar haar/zijn voordeel uithalen en adviezen uitproberen.
Wil je geen meningen moet je hier niet zijn.

We zijn niet allemaal hondenfluisteraars.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" Zo zie je maar hoeveel reacties en tips je kan krijgen van mensen die denken het allemaal beter te weten en/of met goede bedoelingen willen helpen. Het antwoord kan je hier vinden of niet. Het leuke aan het opvoeden van honden is dat elke hond individueel is...wat goed bij de ene hond past wil niet zeggen dat dat ook werkt voor een andere hond...dat ligt aan zoveel factoren wat ik niet allemaal op ga noemen. Hoe je een hond op wil voeden vind ik..is ook aan de baas. Deze heeft een vrije keus daarin en hij/zij moeten gaan vinden wat bij hem of haar hond past. Eigenlijk praten we over 2 technieken. Om het in goed duidelijk nederlands te zeggen hebben we het over belonen en straffen wat eigenlijk corrigeren mee wordt bedoeld. Mensen zorgen veel voor verwarring wat betreft het opvoeden van honden. Het ene moment willen ze de hond opvoeden zoals moeder natuur het doet..dus zoal in een roedel en de andere kant proberen we op een onnatuurlijke manier de hond ook weer op te voeden. Daaronder wordt verstaan het belonen met de brok wat in de natuur niet voorkomt dus menselijk is. In een roedel ziet men dat daar juist meer de correctie in voorkomt. Je hebt dus trainers die ook de voorkeur geven aan de correctie en geen/weinig brok geven als beloning.
Je moet als roedelleider laten zien wie boven aan staat en mensen zeggen dat men dat niet moet doen met koek, kaas, worst etc....ze willen daarmee te kennen geven dat de brok (de beloning) alleen goed is om honden kunstjes te laten doen zoals; zit, blijf, hier, sta etc..als een hond dit kan wil niet zeggen dat de hond je ook daadwerkelijk als roedelleider ziet. Zo zie je maar hoe men kan denken...100 trainers en 100 verschillende meningen en oplossingen. "


Zie mijn andere reactie in dat topic voor het roedelleider gedeelte.

Ik ben het met je voor de rest 100% eens, maar je ziet een klein dingetje over het hoofd:
In een roedel hoeft een hond dus geen commando's uit te voeren, vandaar dat ze honden ook niet met een beloningen zitten te lokken...
Dus ik snap je punt ook niet echt. Als de rest van de gedragingen zowel met straf als beloningen aangeleerd gekregen kan worden, kies ik voor belonen...

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

In een roedel hoeft een hond dus geen commando's uit te voeren dit zie je dus verkeerd puppen moeten op jonge leeftijd al veel dingen doen van de moeder, verplicht.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je moet als roedelleider laten zien wie boven aan staat

@alphallomega.

Ik ben geen roedelleider,de laatste ontwikkelingen zijn toch wel dat wij met onze hond geen roedel kunnen vormen,omdat we anders zijn,de hond kan ons niet als hond zien.Heb ook enig idee hoeveel spanning ervan uit gaat als je je zelf als roedelleider ziet over een hond??

Buiten dat heb ik een samenwerking met mijn hond,ik doe graag dingen voor haar ,zij doet graag dingen voor mij.Met veel liefde en geduld bereikt zonder constand boven haar te willen staan.
Zij wil mij volgen,zij wil bij mij zijn.Ik geef haar eten,bescherm haar,zij weet dat ik dingen voor haar kan oplossen.
Het enige stukje "roedel"wat er in ons te herkennen valt (als je dan de vergelijking wil trekken die gelijk staat aan een wolvenroedel én dan wel de roedel die bestaat uit wolven die in de wildernis leven en niet in gevangenschap)is dat we samenwerken ,met constante ruzie of mot in de "roedel"kun je niet samen jagen enz.Wij zijn 1 en horen bij elkaar,respect voor elkaar,net als een familie.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

probeer de hond op te tillen en m stukje verder neer te zetten om naar huis te lopen :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Haha leuk al die reacties over die luier! Ten eerste wil ik vooropstellen dat het 19 jaar geleden was, en hij niet de complete luier kreeg, maar alleen de inhoud!

Het is ook onhygienisch, maar in mijn geval heeft het toen gewerkt haha. Bewust was ik er natuurlijk niet bij. Nu zullen er ook wel veel meer manieren zijn, maar he, wie weet helpt het!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Zo zie je maar hoeveel reacties en tips je kan krijgen van mensen die denken het allemaal beter te weten en/of met goede bedoelingen willen helpen. Het antwoord kan je hier vinden of niet. Het leuke aan het opvoeden van honden is dat elke hond individueel is...wat goed bij de ene hond past wil niet zeggen dat dat ook werkt voor een andere hond...dat ligt aan zoveel factoren wat ik niet allemaal op ga noemen. Hoe je een hond op wil voeden vind ik..is ook aan de baas. Deze heeft een vrije keus daarin en hij/zij moeten gaan vinden wat bij hem of haar hond past. Eigenlijk praten we over 2 technieken. Om het in goed duidelijk nederlands te zeggen hebben we het over belonen en straffen wat eigenlijk corrigeren mee wordt bedoeld. Mensen zorgen veel voor verwarring wat betreft het opvoeden van honden. Het ene moment willen ze de hond opvoeden zoals moeder natuur het doet..dus zoal in een roedel en de andere kant proberen we op een onnatuurlijke manier de hond ook weer op te voeden. Daaronder wordt verstaan het belonen met de brok wat in de natuur niet voorkomt dus menselijk is. In een roedel ziet men dat daar juist meer de correctie in voorkomt. Je hebt dus trainers die ook de voorkeur geven aan de correctie en geen/weinig brok geven als beloning.
Je moet als roedelleider laten zien wie boven aan staat en mensen zeggen dat men dat niet moet doen met koek, kaas, worst etc....ze willen daarmee te kennen geven dat de brok (de beloning) alleen goed is om honden kunstjes te laten doen zoals; zit, blijf, hier, sta etc..als een hond dit kan wil niet zeggen dat de hond je ook daadwerkelijk als roedelleider ziet. Zo zie je maar hoe men kan denken...100 trainers en 100 verschillende meningen en oplossingen. "


Belonen alleen is geen opvoedmehtode. Belonen is onderdeel binnen een methode van positief opvoeden. Belonen kan stoffelijk zijn in de zin van eetbaar, maar belonen kan ook iets anders. Als het maar iets is wat voor de hond een sterke motivatie is, sterker dan die andere motivatie die je als mens graag wilt ombuigen. Gedrag wat iets oplevert neemt toe en gedrag wat niets oplevert neemt af.

Als roedelleider hoef je niet te laten zien dat je bovenaan staat. Als je als roedelleider betrouwbaar, stabiel, consequent en zorgzaam bent dan kan de hond daar zijn veiligheid en stabiliteit uit halen. Honden zijn afhankelijk van ons je hoeft dus alleen maar gebruik te maken (positief) van de kennis van die afhankelijkheid. Als de hond iets van ons wil dan kunnen wij dit aanbieden vanuit onze voorwaarden. En daar schuilt de kracht van beloning. Het vraagt alleen wel een stuk inzich en creativiteit.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" dit zie je dus verkeerd puppen moeten op jonge leeftijd al veel dingen doen van de moeder, verplicht. "


Krijgen ze letterlijk commando's aangeleerd? Ze doen dit voor hun moeder vanuit hun instinct, commando's opvolgen is dus alles behalve instinctmatig, commando's moeten dus geconditioneerd worden...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In het wild wordt helemaal niet zoveel gecorrigeerd... Dat er veel wordt gecorrigeerd is achterhaalde informatie, gebaseerd op wolven in gevangenschap. Maar dat zijn geen natuurlijke roedels en bovendoen hebben ze te weinig ruimte en te weinig te doen, wat de wolven kribbig maakt.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

honden praten alleen door geur en lichaamstaal, verbale commando's is iets menselijks, maar er wordt tussen honden heel veel afgepraat op deze manier, meer dan wij denken, en ze doen het niet uit instinct dit wordt geleerd door de moederhond, dieren hebben alleen een bepaalde genetische aanleg voor bepaalde dingen, maar alles moet geleerd worden door de ouders e.a.(kijk maar in de natuur elke jong dier krijgt een opvoeding van de ouders om zich op de juiste manier door het leven te bewegen, ook zo met onze huishonden)

Belonen met lekkers is ook iets menselijks, en heeft ook heel veel nadelen, de motivatie van een hond kan je niet zien namelijk, en daarom gaat het ook veel te vaak niet goed.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" honden praten alleen door geur en lichaamstaal, verbale commando's is iets menselijks, maar er wordt tussen honden heel veel afgepraat op deze manier, meer dan wij denken, en ze doen het niet uit instinct dit wordt geleerd door de moederhond, dieren hebben alleen een bepaalde genetische aanleg voor bepaalde dingen, maar alles moet geleerd worden door de ouders e.a.(kijk maar in de natuur elke jong dier krijgt een opvoeding van de ouders om zich op de juiste manier door het leven te bewegen, ook zo met onze huishonden)

Belonen met lekkers is ook iets menselijks, en heeft ook heel veel nadelen, de motivatie van een hond kan je niet zien namelijk, en daarom gaat het ook veel te vaak niet goed. "


Natuurlijk, maar dat staat los van het aanleren van commando's...
Aangezien het iets menselijks is, zal er ook een menselijke beloning komen--->Iets lekkers
Hoe wil je een commando aanleren zonder motivatie? De motivatie van een hond kan je wel zien...
Mijn hond is namelijk gek op stenen, wanneer je merkt dat je hond ergens gek op is kan je er mee belonen.
Wat zijn dan de nadelen volgens jouw? Om iets lekkers/motiviatie te gebruiken om de hond een commando aan te leren?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Claudia&Jento,

Wat doet jou hond met stenen?

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" Claudia&Jento,

Wat doet jou hond met stenen? "


Er achteraan rennen, doe maar rustig, hij kauwt er niet op ;-)
Hij neemt ze niet eens in zijn bek...
Als ik er tennisballen voor zou gebruiken, zou ik elke dag bij de tennisbaan staan om een zak in ontvangst te nemen ;-)
Bovendien vind hij tennisballen niet leuk genoeg...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Am stafford samen met 2jr oude dochter.. Help!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandeling maatje gezocht.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^