Honden Belasting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik heb even gegoogled bij Wikipedia:

Historie & rechtsgrondslag
De hondenbelasting is geen uitvinding uit de tweede helft van de 20e eeuw. Het stamt uit de tijd dat de hondenkar gebruikt werd als transportmiddel voor de armen, terwijl de rijkeren het paard en wagen als vervoer gebruikten. Al sinds de Middeleeuwen wordt hondenbelasting geheven. Het werd ingevoerd om de overlast van honden en de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan. De overheid zag er tevens een middel in om transportbelasting te kunnen heffen. Het is niet bekend of het belastinggeld vervolgens ook in het toenmalig vervoer of wegenstelsel geïnvesteerd werd (d.i. een bestemmingsheffing). Tegenwoordig, begin 21e eeuw, wordt ervan uitgegaan dat de heffing van hondenbelasting is gerechtvaardigd teneinde de overlast van hondenpoep terug te dringen. Ook thans kan evenwel niet worden gezegd dat sprake is van een bestemmingsheffing. Veelal wordt de opbrengst van de belasting aangewend om een gat in de begroting te dichten. De veelgehoorde vraag "waarom niet ook kattenbelasting?" is juridisch simpel te beantwoorden: Omdat de wet alleen de mogelijkheid van een belasting op honden kent. (Er staat niet "op huisdieren" maar: "op honden"). Het instellen van belasting op andere dieren kan dus alleen als de Gemeentewet wordt aangepast, een gemeenteraad kan dat niet zelf regelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden Belasting " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Mijn ouders hebben hun hele leven al honden en nooit betaald en er werd ook niet gecontroleerd.
Wij hebben tot afgelopen maand ook niet betaald maar ineens stond er een mannetje op de stoep.
Aangezien ik de kpn verwachte deed ik open met Joy in mijn armen " oeps" dus heb haar maar aangegeven en gezegd dat ik haar net had uiteraard.
Jackie vond het allemaal te lang duren dus liet van zich horen en de man keek me raar aan.
Gezegd dat ze vasn mijn moeder is en dus een oppashond is.
Ik ga dus niet 200 betalen voor een chi en een dwergje, vind 100 meer dan zat :-)

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

@ Natastic.. haha ik neem ook altijd een sierzakje mee :-D geen id... dat niet..


Ook hier is het raar hoor, in die 26,5 jaar dat wij een hond hebben (gehad) ook hier nog nooit een controleur gezien..maarja ook wij betalen maar gewoon netjes de kosten. Ze kunnen beter in heel nederland hetzelfde tarief en dezelfde regels aanhouden... zou iets makkelijker zijn, of nog beter -> geen hondenbelasting meer... het is gewoon spekken van de gemeentekas

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Toch blijf ik het raar vinden dat je voor buitenlopende katten dan geen belasting hoeft te betalen. Ik weet wel dat het hier boven staat uitgelegd maar ik vind dat ze dat maar moeten aanpassen. Doe het dan maar voor alle dieren en door het hele land. Maar het is sowieso krom dat ze er geen voorzieningen voor de honden van hoeven te bekostigen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 3 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Een paar weken geleden zijn ze hier langs de deuren gegaan voor controle O-)
Gelukkig was hij net aangemeld :-D




xx Hannah

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Weet het nu zeker dat wij geen hondenbelasting gaan betalen.
Ben net terug van een rondje park en ik liep in dat kleine stukje losloopgebied.
Nou ik Spike 3 keer bij me moeten roepen omdat er fietsers en scooters voorbij kwamen.
Terwijl er ook staat dat het een voetpad is en geen fiestpad.
Heb het ook een keer niet gedaan en toch kreeg ik toch een grote meul.

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

" Weet het nu zeker dat wij geen hondenbelasting gaan betalen.
Ben net terug van een rondje park en ik liep in dat kleine stukje losloopgebied.
Nou ik Spike 3 keer bij me moeten roepen omdat er fietsers en scooters voorbij kwamen.
Terwijl er ook staat dat het een voetpad is en geen fiestpad.
Heb het ook een keer niet gedaan en toch kreeg ik toch een grote meul. "


Tsja, dat probleem ken ik, mooi losloopgebied hier bij mij achter de flat (dat is wel heel fijn), maar allemaal wandelpaden en mensen rijden er met fiets en scooter doorheen. En me dat pissed aankijken als ik niet aan de kant ga met mijn hond of als Benji in de weg loopt.
De eerste die mijn hond aanrijdt met zijn fiets ligt er binnen tien seconde naast zal ik je vertellen, ik trek hem/haar aan de haren van die fiets af en laat hem pas los als ik naam, adres en telefoonnummer heb waar ik de rekening naar toe kan sturen.
Wordt zo WOEST van die mensen.
En dan inderdaad nog een grote bek krijgen als je zegt dat het toch echt een WANDELGEBIED is.

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

Ik heb tibbe toen eigenlijk gelijk zelf aangemeld.
Ben zo'n muts, moet er niet aan denken een controleur aan de deur te hebben terwijl ik niet zou betalen. Sta ik daar met een rode kop!
Dus uhh ik betaal maar gewoon dan ben ik er geruster op.. Watje hè maar ja ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik moet heel eerlijk zeggen dat de hondenbelasting een van de weinige belastingen is die ik met plezier betaal.... waarom? Omdat ik hier in onze wijk juist heel goed kan zien waaraan het besteed wordt... namelijk hele mooie en grote uitlaat- en losloopvelden, die allemaal heel goed onderhouden worden, aan onze "poepzuiger" die niets anders doet dan iedere dag rondrijden op zoek naar poep op de stoep en poep in uitlaatgebieden waar de grasmaaier niet bijkan... en we hebben voldoende palen met poepzakjes, die allemaal regelmatig bijgevuld worden.... en dat ik hier als hondenbezitter aan moet meebetalen.... ja... dat vind ik nogal logisch....

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji 3 doggies

honden foto van Jacqueline en Benji

" ik moet heel eerlijk zeggen dat de hondenbelasting een van de weinige belastingen is die ik met plezier betaal.... waarom? Omdat ik hier in onze wijk juist heel goed kan zien waaraan het besteed wordt... namelijk hele mooie en grote uitlaat- en losloopvelden, die allemaal heel goed onderhouden worden, aan onze "poepzuiger" die niets anders doet dan iedere dag rondrijden op zoek naar poep op de stoep en poep in uitlaatgebieden waar de grasmaaier niet bijkan... en we hebben voldoende palen met poepzakjes, die allemaal regelmatig bijgevuld worden.... en dat ik hier als hondenbezitter aan moet meebetalen.... ja... dat vind ik nogal logisch.... "


Kijk, dat vind ik het nou ook helemaal waard!!

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)* 3 doggies

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


Hier in Almere moet je het ook aangeven. Ze controleren wel, maar heb in de afgelopen 7 jaar maar 1 keer meegemaakt dat ze ook echt aan huis controleerden. Die man belde dus aan en hij bleef even staan en concludeerde dat ik geen hond had, anders had hij hem allang gezien en/of gehoord. Terwijl er toch echt wel een hond in huis was! maar hij was boven bij de trap aan het kijken naar beneden (daar kan die man hem niet zien).

Ik heb Sunny in november aangegeven, maar heb enkele weken geleden een brief met twee acceptgiro's ontvangen... Ik moet het dus in twee termijnen betalen ( 2 x iets in de 40 euro volgens mij was het 47,50), heb hier niet om gevraagd maar vind het op zich geen probleem. Wat ik wel een rotstreek vind is dat ze pas na 9 maanden een acceptgiro sturen. Wie weet wanneer de belastingaanslag van het jaar 2012 komt

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" ik moet heel eerlijk zeggen dat de hondenbelasting een van de weinige belastingen is die ik met plezier betaal.... waarom? Omdat ik hier in onze wijk juist heel goed kan zien waaraan het besteed wordt... namelijk hele mooie en grote uitlaat- en losloopvelden, die allemaal heel goed onderhouden worden, aan onze "poepzuiger" die niets anders doet dan iedere dag rondrijden op zoek naar poep op de stoep en poep in uitlaatgebieden waar de grasmaaier niet bijkan... en we hebben voldoende palen met poepzakjes, die allemaal regelmatig bijgevuld worden.... en dat ik hier als hondenbezitter aan moet meebetalen.... ja... dat vind ik nogal logisch.... "


dat klopt...dan zou ik ook met plezier betalen, wat, ik gooi de acceptgiro bij ze in de bus...maar wat jij noemt zie ik hier dus niet...gewoon totaal niet. de enige uitlaatstroken die er zijn zijn niet aangelegd of iets, het zijn stukken berm omgedoopt tot uitlaatstrook of losloopstrook...het is dus echt van bordje erin, klaar...

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ik betaal wel, vindt het ook best duur voor zo'n achterhaalde regeling. Ik zou het met veel plezier betalen als ik het geld ook terug zie, maar helaas is dat bij ons niet echt het geval. Betaal het wel, maar toch wel met tegenzin. Bij ons is 1 hond 71,50 en 2 honden 171,50. Elke hond meer dan dat is €100 extra. Als ze ontdekken dat je voor een hond geen hondenbelasting betaald dan is het zo dat ze eerst waarschuwen en vragen alsnog de hond aan te geven, bij een 2e keer krijg je een aangifte formulier die je verplicht bent terug te sturen, of je nu wel of geen hond hebt. Doe je dat niet dan krijg je automatisch een aanslag voor hondenbelasting. Ze hebben hier vaak 1 periode in het jaar dat ze controleren, maar dat kondigen ze altijd aan (lekker slim...) ken diverse mensen die dan even een tijdje de waakbordjes e.d. weghalen en al jaren voor 1 hond betalen terwijl ze er meerderen hebben.

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

Dat is netjes zeg!

Wij hebben hier geen speciale honden uitlaat veldjes, Ik stap regelmatig in de hondenpoep hier en zakjes zijn nergens te bekennen. Soms komt de grasmaaier en dan is alles weer schoon.
Als tibbe het niet meer kan ophouden en ergens poept waar iemand er last van kan hebben ruim ik het netjes op, anderen laten hun hond midden op het pad poepen. En lopen vervolgens door of het maar heel normaal is.

Nee hier merk ik niet dat er iets met de hondenbelasting word gedaan maar ja..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

nu ik dit zo bij anderen lees vind ik het eigenlijk belachelijk hoe karig het hier is...

ik overweeg nu gewoon serieus om heel burgerlijk en zeikerig een vette klachtenbrief naar de gemeente te sturen wat ze in godsnaam doen met het geld van de hondenbelasting

@ Esther, zo iritant he...ik dnek ook wel eens van: loop ik nou &^*&(8 als enige met zo'n poepzakje...
in de struiken ofzo laat ik lekker liggen, al moet je het daar officieel ook opruimen..verder, op straat, stoep of pad ofzo ruim ik het altijd op...maar ik loop overal door de stront van andere honden, zelfs naast mn deur lag het wel eens!!


honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

" ik overweeg nu gewoon serieus om heel burgerlijk en zeikerig een vette klachtenbrief naar de gemeente te sturen wat ze in godsnaam doen met het geld van de hondenbelasting

"


Heeft helaas geen zin. De gemeente is niet verplicht om de hondenbelasting te gebruiken voor doeleinden die met honden te maken hebben. Ze mogen zelf weten waar ze het aan uitgeven. Dit staat bijv. op de site van de gemeente Utrecht:

De opbrengst van de hondenbelasting is bestemd voor de zogenoemde algemene middelen. Dit betekent dat de belasting door de gemeente niet hoeft te worden besteed aan doelen die van te voren zijn vastgesteld. De gemeente is vrij om de opbrengst te besteden aan zaken die zij belangrijk vindt. Vanuit de algemene middelen worden overigens wel verschillende voorzieningen bekostigd die te maken hebben met het welzijn van honden. En ter vermindering van de overlast die het uitlaten van honden met zich meebrengt.



Voor zover ik weet geldt dit voor alle gemeentes...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

gatver!

en nu heb ik dus serieus echt spijt dat ik mn hond netjes heb aangegeven...want dan betaal ik het gewoon voor jan doedel...
als het algemeen kan worden gebruikt, en dus vaak ook gebeurt, waarom draaien de hondenbezitters ervoor op dan????

geef dan iedereen zon algemene aanslag...net als met rioolrecht en die onzinnige dingen...


honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

@Claire; Als het hier ook zo geweldig was geregeld voor de honden, dan zou ik met plezier de hondenbelasting betalen, inclusief een fooi ;-)O-). Nee maar ff serieus, zo hoort het dus wel, er word iets gedaan met het geld en daar heeft iedereen plezier van.

Gekke is inderdaad dat ze de hondenbelasting ook voor andere dingen mogen gebruiken, maar waarom heet het dan een 'honden' belasting? Snapt iemand dat? Ik vind dat echt stom, helemaal als je de bedragen leest, ik vind het heel veel geld voor niets. f

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Voor Andor betaal ik hondenbelasting maar voor Deamon? Wat denk je zelf O-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

" @Claire; Als het hier ook zo geweldig was geregeld voor de honden, dan zou ik met plezier de hondenbelasting betalen, inclusief een fooi ;-)O-). Nee maar ff serieus, zo hoort het dus wel, er word iets gedaan met het geld en daar heeft iedereen plezier van.

Gekke is inderdaad dat ze de hondenbelasting ook voor andere dingen mogen gebruiken, maar waarom heet het dan een 'honden' belasting? Snapt iemand dat? Ik vind dat echt stom, helemaal als je de bedragen leest, ik vind het heel veel geld voor niets. f "


De reactie van Truida & Rocky geeft grotendeels antwoord op je vraag. Volgens mij staat op wikipedia ook een hele uitleg. Het komt er op neer dat die belasting al heel erg oud is en het kan niet zomaar even veranderd worden, omdat de wet alleen een belasting op honden toestaat.

Heb me er ooit helemaal in verdiept. Volgens mij was mijn conclusie dat afschaffen de enige oplossing is, want een algemene huisdierenbelasting is niet mogelijk. Niet te controleren ook. Maar als ze het afschaffen, lopen de meeste gemeentes teveel inkomen mis en dat willen ze natuurlijk niet.

En ja, heel stom en niet eerlijk!

honden page profiel Jenny&BonnyJenny&Bonny 3 doggies

honden foto van Jenny&Bonny

Ik betaal hondenbelasting en ruim ook de poep op.
Vind ik wel zo netjes.

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji 3 doggies

honden foto van Jacqueline en Benji

Nou, ik blijf er toch bij; je kunt geld maar 1x uitgeven en zolang ik het kan voorkomen gaat die 100 per jaar naar mijn lieve Benji en niet naar de gemeente om hun reiskostendeclaraties te betalen.

En ik ruim ook netjes zijn poep op.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik woon in Delft en hier hoef je indd geen hondenbelasting te betalen :-D
Als ik het zo bij de meeste hier hoor, kan ik niet klagen O-)
We hebben wel losloopveldJES die netjes bijgehouden worden :-)
Het is alleen 1o meter lang en 5 meter breed O-) MET een fietspad ernaast waar ze ook met brommers enz, doorheen komen (wat dus niet mag)
En met lekker weer zitten ze te vissen, OP het enige plekje waar je hond het water in kan..
Uitlaatstroken hebben we hier ook wel, alleen staan er grote berenklauwen :'(

Als ik het zo lees, dan kan ik echt niet klagen, maar van mij mag er hier alsnog meer voor de honden komen :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

@* tuGba & SantiaGo (L)* ze zijn heel lang niet geweest maar nu volop ivm eilandenbuurt die met een actie bezig zijn.
Ze hadden beter vorig jaar kunnen komen O-)

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

"
@ Esther, zo iritant he...ik dnek ook wel eens van: loop ik nou &^*&(8 als enige met zo'n poepzakje...
in de struiken ofzo laat ik lekker liggen, al moet je het daar officieel ook opruimen..verder, op straat, stoep of pad ofzo ruim ik het altijd op...maar ik loop overal door de stront van andere honden, zelfs naast mn deur lag het wel eens!!

"

Ja inderdaad dat denk ik dus ook, maar ik blijf volhouden hoor.. Al ligt het hele grasveld vol met poep ik blijf het goede voorbeeld geven, over ons kunnen ze niets zeggen. Maar het blijft rot, net de poep van je hond opgeruimd en vervolgens sta je in die van een ander.pffff!
Gelukkig heeft tibbe zichzelf (met een beetje hulp) aangeleerd om bij de bosrand te poepen.. Al overdrijft hij nu een beetje want tegenwoordig staan we zo wat in de struiken hahaha.

honden page profiel ..

honden foto van .

@soraya ,Wateringseveld ,bosjes van pex ook !

En heb papi opgegeven , belasting beter te vriend houden en de slapende honden maar wakker maken !
We betalen dikke centen voor de verzorging kan die mijer p.jaar er ook wel bij:-)
Waar is meer en bos ook al weer dan ? Bij de tennisbanen of wat ?

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Sinds ik Cody heb heb ik er nog geen stuiver hondenbelasting voor betaald. Er gebeurd hier helemaal niets met dat geld. Je hond mag niets. Er is een kooi van 30 bij 50 meter afgezet. Cody kan zo door alle gaten in het hekwerk en zelfs over het hek heenspringen. Maar ook al was dat niet het geval, dan ligt de hele kooi vol met poep. Net stond ik er weer in. Nergens poepzakjes, Alleen maar borden: VERBODEN VOOR HONDEN.
Nee, ik betaal het niet en ga het ook niet betalen ook. Het enige losloopplekje wat een beetje leuk was hier in de buurt is in een sloopwijk, en er staat nu een grote bouwketen op. Allemaal gevaarlijke stukken ijzer en zooi ligt er. Ik woon al 24 jaar hier, en ik heb nog nooit een controleur gezien.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Langs de Laan van Meerdervoort,meer en bos.

Ik bedacht me ook dat er bij de Bosjes van Poot ook een waterpomp staat.

honden page profiel { Marianne & Cita }{ Marianne & Cita } 3 doggies

honden foto van { Marianne & Cita }

hoi hoi.

wij betalen hier per hond 81 euro.
dan krijg je zo'n penning, die de hond eigenlijk altijd om moet houden( dus niet ,ligt in de la thuis) en daarvoor krijg je een plattegrond met veel uitlaatplaatsen en losloopveldjes.
nou moet ik zeggen dat ze echt wel mooie losloopplaatsen hebben gemaakt met flinke hekwerken en er wordt vaak gemaaid maar vind het een bak met geld hoor, pff

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik kom daar eigenlijk nooit , ln van poot is volgens mij bosjes v pex daar staat z'n pomp bij de zandvlakte .
Wel relaxt lopen daar kan je ook nog een bakkie doen op t terrasje daar!

Zwarte pad ( strand ) ben ik vaak , maar hebben ze suf gedaan want het honden strand is ook gelijk het naaktstrand :( kunnen de honden worst happen :-)

Groetjes mischien komen we elkaar nog wel tegen .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden Belasting " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^