Een mooie roos...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FabienneFabienne

Hallo iedereen,
Ik heb een dringende vraag, en met googlen kom ik écht nergens op terecht.
Sins 29 Januari 2010 hebben mijn partner en ik een kindje, hij is nu dus ongv. anderhalf jaar oud. Ook hadden wij onze Chihuahua kruimeltje al, en alles ging perfect. Kruimeltje is onderdanig aan het kindje, laat hem met rust en kan ook heerlijk spelen met hem, zoals: Kind gooit de bal, en kruimeltje gaat er achteraan. Ook kan het kindje makkelijk speeltjes weghalen en met zijn handjes in de voerbakjes zitten als wij, de ouders, er niet op tijd bij zijn om hem tegen te houden.

Nu hebben wij sinds een week, omdat we Kruimeltje toch een honden vriendje gunden, een klein vlinderhondje gekocht. We hebben echt gezocht op een hondje dat goed was met kinderen, en dit beloofde de verkoper ook. We zijn er gaan kijken met Chihuahua en kind en inderdaad leek alles geweldig te gaan! Maar nu merk ik af en toe dat als het kindje aan een speeltje zit van haar, of haar bench aanraakt wanneer zij erin zit, ze gromt en ook daadwerkelijk een poging doet tot happen. Godzijdank ben ik er iedere keer bij geweest en kond ik de hond wegduwen. Ik heb haar gestraft met zware stem en naar de plaats gestuurd wanneer dit voor kwam.

Ik snap, dat ze zo reageerd, maar overal op het internet lees ik dat je het kind moet 'leren'. Maar kan je een hond dan niet aan leren dat het weg loopt als het kind in de buurt komt, of iets onprettigs doet? Het kind kan nog niet praten of zijn eigen voeren dus hoe moet ik die ooit uit leggen het hondje met rust te laten?

Voor de rest is het een van de liefste honden die ik ooit heb gezien, en op basis van dat karakter heb ik haar destijd meegenomen, niet denkende dat dit zou kunnen gebeuren! Misschien weten jullie hoe ik dit zou kunnen oplossen, wat tips hoe ik het kind een positieve ervaring maak, laat stijgen in rang orde, of hoe ik het nieuwe hondje (10maanden oud overigens) moet straffen wanneer ze hapt naar mijn kind.

Ik zit met mijn handen in mijn haar. Mijn kindje gaat voor alles, maar de gedachte dit hondje naar een ander huis te moeten doen vind ik verschrikkelijk voor ons, maar zeker voor Kruimeltje die het er geweldig mee kan vinden...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een mooie roos..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FabienneFabienne

Het hondje, vrouwtje, heet Roosje overigens, vandaar de titelnaam...

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo, hoe klein je kindje ook is je zal het moeten leren niet naar het hondje toe te gaan of iets te pakken van het hondje.Je kindje is nog klein maar je hondje ook.Houd ze een beetje uit elkaar en laat je nieuwe hondje spelen met het andere hondje en je kindje voorlopig alleen met het hondje die het leuk vind.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hondje kan niet praten,alleen grommen als ze iets niet pretig vindt.Een speeltje is niet zomaar een speeltje maar haar 'prooitje',het is van haar in hondentaal mag een hond verdedigen wat hij heeft.Dat wil niet zeggen dat ze dan uiteindelijk moet bijten of zo hoor,maar dat is een taak voor jou als volwassen mens,de zorg voor je hondje en kind en dit in goede banen leiden.

Als je kleintje bij het hondje in de buurt komt om een speeltje te pakken en de hond gromt,dan haal of het speeltje weg of je kind.
De hond niet straffen met een boze stem,de hond gedraagd zich honds,die kent geen mensen etikette.
Jij daarin tegen kan je wel goed inlezen over hondentaal en gedrag en wat jou verantwoording hierin is als je ook een kindje hebt.

Ik zou ook het kindje niet bij de bench laten als het hondje moet rusten,als het kindje aan de bench zit ,dan heeft het hondje geen rust.
Als ik slaap en iemand gaat aan mij bed zitten 'rammelen'dan zeg ik : wil je daar mee ophouden,ik wil rust.
Jouw hondje kan dit alleen vertalen in een grom.

Het is niks geks hoor wat er bij thuis gebeurt met je kindje en je hondje.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Het kindje toch zo ver zien te krijgen dat ze dat niet meer doet
Want als er straks at gebeurt krijgt het hondje de schuld terwijl hij waarschuwt dat die er niet van gediend is
En de hond niet alleen laten met het kindje als je haar niet vertrouwd

honden page profiel FabienneFabienne

Hallo,
Het klinkt zeker allemaal logisch, en ik had me van te voren ook ingelezen. Ik denk dat ik ergens laks ben geweest, Kruimeltje ging natuurlijk al perfect met het kindje dus met die ervaring en de belofte van de verkoper dat dit hondje perfect met kindjes gaat ging ik er misschien wel vanuit dat alles geen probleem zou zijn, ik moet me nu alleen aanpassen op dit 'gedrag' wat geen probleem is, alleen vind ik het eng dat ik een kindje van anderhalf jaar echt niet veel kan leren nu. Hij ziet niet het verschil tussen 'zijn' speelgoed en dat van de honden, want hij heeft het als hun ballen en knuffeltjes en dingen die geluid maken.

De natuurlijke reactie van de hond, daar heb ik respect voor, maar is er dan geen manier dat ik kan aangeven mocht het onverhoopt eens gebeuren, dat ik 'De grote roedel leider' niet wil dat hij het kindje bijt?

En zou dit gedrag dan niet verdwijnen als ik het kindje een positieve ervaring maak?

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik krijg ook hier jammer genoeg een klein beetje het gevoel dat het kind alles maar moet kunnen bij de honden!

Je kind kan je leren om niet naar de hond te gaan. Ga samen met je kind en de hond spelen. Jij vraagt de bal en je laat je kind het balletje gooien, maar laat nooit het kind het speeltje zo maar afpakken, dat is vragen om moeilijkheden. Ook een kind bij de voerbakken van honden vind ik een slecht plan. Een hond kan op een gegeven moment zeggen en nu ben ik het zat, mijn voer, wegwezen hier en ook dan heb je problemen. Als een hond ligt te rusten, laat je kind er dan niet bij, maar zet desnoods een stuk van de kamer af zodat de hond ook rustig kan slapen en zo voorkom je ook meteen dat het kind naar de hond toe kan.

Het is onderzocht, maar tot een jaar of 15 kan je kinderen niet de leiderschap geven. Ik zie regelmatig kinderen met honden lopen zonder volwassenen en het gaat altijd net goed of net niet goed!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De natuurlijke reactie van de hond, daar heb ik respect voor, maar is er dan geen manier dat ik kan aangeven mocht het onverhoopt eens gebeuren, dat ik 'De grote roedel leider' niet wil dat hij het kindje bijt?

Ja dat kan,je hondje nooit afleren te grommen,anders gaan ze over in direct bijten,goed luisteren als je haar hoort grommen ,dan was het eigenlijk al een stapje te ver en dat in de toekomst zien te voorkomen.
Echt goed blijven opletten.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Waarom kan je dochter bij de voerbakken van de honden? Normaal gezien krijgt een hond 1 á 2x per dag te eten, om dan je dochter er tussen te laten kruipen vind ik nogal gevaarlijk. Als je honden de hele dag bij hun eten kunnen zou ik ze maar 1 of 2x per dag te eten geven, en dan je dochter even weghouden. Als er "ruzie" ontstaat over speeltjes: Dan alleen speeltjes van je dochter. Mijn hond heeft geen speeltjes, simpelweg omdat hij ze niet nodig heeft. Een balletje gooi ik buiten wel ;-)
En ook een trekspelletje op zijn tijd, BUITEN. Verban alle speeltjes van je honden naar buiten, en geef ze af en toe de gelegenheid om daar mee te spelen. Een hond hoort genoeg te slapen, en mijn hond slaapt ook als ik niks met hem doe. Nog beter is om gewoon goed op te letten: Op je dochter!

honden page profiel FabienneFabienne

'Ik krijg ook hier jammer genoeg een klein beetje het gevoel dat het kind alles maar moet kunnen bij de honden!'

Dan heb je misschien hier over heen gelezen:
- De natuurlijke reactie van de hond, daar heb ik respect voor.
- moet me nu alleen aanpassen op dit 'gedrag' wat geen probleem is, alleen vind ik het eng.
- Ik snap, dat ze zo reageerd.

Ik vraag uiteraard niet hoe ik de hond helemaal onderdanig maak aan het kind, of alles maar zou moeten toelaten... Ik vraag alleen of er van beide kanten niet misschien iets meer kan worden ingeleverd? Als ik met mijn kindje van anderhalf jaar ga trainen om niet meer bij dié hond in de buurt te komen, kan ik een hondje van 10 maanden dus niet leren om óók weg te lopen wanneer het kindje iets onprettigs zou doen? En waarom kan Kruimeltje dat dan wel, en de honden van mijn ouders ook, en de honden van mijn schoonouders ook?

Misschien snap je mijn bezorgdheid niet? Of zie je niet dat ik gewoon álle opties wil doornemen die ik heb! Met Kruimeltje is alles zo vanzelf gegaan, dat ik hulp vraag van wat er mogelijk is om een hond allemaal aan te leren omdat ik daar nu voor hett eerst écht mee te maken krijg.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

"
Ik vraag uiteraard niet hoe ik de hond helemaal onderdanig maak aan het kind, of alles maar zou moeten toelaten... Ik vraag alleen of er van beide kanten niet misschien iets meer kan worden ingeleverd? Als ik met mijn kindje van anderhalf jaar ga trainen om niet meer bij dié hond in de buurt te komen, kan ik een hondje van 10 maanden dus niet leren om óók weg te lopen wanneer het kindje iets onprettigs zou doen? En waarom kan Kruimeltje dat dan wel, en de honden van mijn ouders ook, en de honden van mijn schoonouders ook?
"


Ik denk dat dit meer met karakter te maken heeft dan met opvoeding. De ene hond loopt weg, de andere hond pikt dit niet. Jij bent de bemiddelaar. Je kindje niet bij de bench/voerbakken laten komen, speeltjes opruimen en evt. je hondje apart zetten af en toe. Honden hebben veel rust nodig, dus voor de hond zelf zal het misschien ook wat prettiger zijn als hij even afgezonderd wordt. Kindje leren om zachtjes met de hond te doen, en spelen alleen buiten.

honden page profiel FabienneFabienne

Mijn woonkamer is trouwens niet heel groot, dus daarom is het tot nu toe moeilijk voorkomen geweest met in aanraking komen tot elkaar. Dit is wat er vanmorgen gebeurde":
Kindje en hondjes lopen los. Nieuwe hondje ligt onder de bank, en het kindje ziet daar de witte staart onder uit de bank uit komen. Hij zit er niet aan maar loopt er heen en gaat op afstand door zijn knieeen om te kijken wat er onder de bank ligt, meteen komt het nieuwe hondje eronder uit om te happen naar het gezicht van het kindje. Het gaat dus iets verder voor mijn gevoel dan speeltjes afpakken of bij voer en slaapplekken komen, want daar kan en moet ik nu gewoon veeel meer op gaan letten dan eerst, en dat is prima natuurlijk.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Onder de bank liggen is toch de rust zoeken ,nee dat ze hapt is niet leuk,maar het is aan jou om dit allemaal in goede banen te leiden.

Het hoeft gelukkig niet allemaal voor eeuwig,je kindje groeit,je hondje groeit en jij groeit ook met hen samen mee.

honden page profiel FabienneFabienne

Conclusie van alle reacties, en dus de tips die jullie mij meegeven:
- Opletten!
- Kind weghouden bij het hondje wanneer deze eet slaapt, of een speeltje heeft.
- Afwachten tot het kindje ouder is en ook leren uit de buurt te blijven bij het hondje.
- Hondjes en Kind niet een moment alleen laten.
- Kindje weghouden bij voerbakken en slaapplekken.. Misschien kan ik deze naast de bank zetten daar hebben ze een wat meer private spot dan waar het nu allemaal staat.

Dankjewel allemaal, het is nu dus een stuk duidelijker voor mij wat allemaal wel en niet kan, en hopelijk wanneer er wat tijd verstreken is, en het kindje ouder en ouder wordt, het ook hem als roedelleider zal zien.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Wat super van je dat je op zoek gaat naar oplossingen vóór het te laat is! :-)
Ik vind het idee van hond-kind gescheiden houden helemaal niet gek. Daarbij neem ik aan (ik ben geen kind expert) dat een kindje van 1,5 jaar nog vrij veel slaapt.
Als je genoeg met de hondjes doet, wandelen etc, dan kunnen de honden toch prima leren dat als het kindje wakker is dat ze dan hun 'plaats' aan moeten houden?

honden page profiel FabienneFabienne

Nou het valt opzich nog tegen hoor, het kindje wordt wakker rond 09:00 uur, middagslaapje van 13:00 tot - + 15:30 en gaat om 19:00 weer naar bed, dat is misschien iets te lang om de hondjes plaats te houden. Het kindje zit wel nog veel in de box etc of in zijn stoel dus het kan wel zoveel mogelijk gescheiden natuurlijk, en dan wanneer ik kindje los wil laten lopen de hondjes buiten of inderdaad op de plaats, voor hun misschien een middag dutje? Ik hoopte hier een antwoord te vinden dat ik toch iets kan aanpassen. Ik meende dat Ceasar van Animal planet of discovery? Dit ooit heeft gedaan bij een Chihuahua voor dat gezin, maar omdat niet veel echte honden liefhebbers fan van hem zijn (zo heb ik gelezen) zoek ik liever alternatieven...

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" Nou het valt opzich nog tegen hoor, het kindje wordt wakker rond 09:00 uur, middagslaapje van 13:00 tot - + 15:30 en gaat om 19:00 weer naar bed, dat is misschien iets te lang om de hondjes plaats te houden. Het kindje zit wel nog veel in de box etc of in zijn stoel dus het kan wel zoveel mogelijk gescheiden natuurlijk, en dan wanneer ik kindje los wil laten lopen de hondjes buiten of inderdaad op de plaats, voor hun misschien een middag dutje? Ik hoopte hier een antwoord te vinden dat ik toch iets kan aanpassen. Ik meende dat Ceasar van Animal planet of discovery? Dit ooit heeft gedaan bij een Chihuahua voor dat gezin, maar omdat niet veel echte honden liefhebbers fan van hem zijn (zo heb ik gelezen) zoek ik liever alternatieven... "


Ik gebruik de methodes van Cesar Millan niet om 2 redenen:
-Ze passen niet bij me: Ik gebruik liever belonen als straffen.
-Hij heeft het steeds over de roedelleider zijn, maar dominantie is conspecifiek. Dat betekend dat de dominantie alleen mogelijk is bij soortgenoten. Aangezien mensen en honden geen soortgenoten zijn ís er geen dominantie mogelijk. Of de hond moet een uitzondering zijn in de ethologie? Wat lijkt je logischer!? Aangezien er geen dominantie mogelijk is, hoef ik geen roedelleider te zijn. Echter moet ik als baas, wel sturing, zekerheid en vertrouwen geven aan de hond

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Je zou eens op you tube kunnen zoeken naar die aflevering van Ceasar, mssn vind je hem daar wel! Je kan je hondje een heleboel leren net zoals je kindje en van allebij de kanten moet er gewerkt worden aan een rustige omgang.

Je hondje moet leren om niet te happen en je kindje moet leren om het hondje met rust te laten en dat hij alleen iets met het hondje mag doen samen met jou, b.v buiten, jij roept de hond en pakt het speeltje, je kindje mag het speeltje weggooien, maar mag niet zelf het speeltje pakken (voor het geval dat). Binnen in huis kan je op de grond gaan zitten met kindje tussen je benen en kan je daar onder strenge leiding van jou, knuffelen of spelen met een speeltje (jou hand over de hand van het kindje als bescherming).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een mooie roos..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ceasar's eerste vangst!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^