Tinlo barfmenu, wie heeft er ervaring mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michelle Michelle

honden foto van Michelle

Hoi allemaal,

Ik heb sinds kort een Groenendaeler pup. Nu kwam ik het barfmenu van Tinlo tegen. Ik wil graag weten of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben?

Mijn pup weegt nu 5 kilo, hoeveel moet je dan geven per gram per kilogewicht?

Ik hoop dat ik snel reactie krijg en reacties, dan kan ik het eventueel ook gaan geven.

Groetjes,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tinlo barfmenu, wie heeft er ervaring mee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

zou eerst met een goede KVV beginnen en dan later naar Barf overschakelen, ongeveer 5% van hun lichaamgewicht per dag voor een pup :-D

honden page profiel Michelle Michelle

honden foto van Michelle

Ik ben hier niet in thuis, maar wat is het verschil tussen KVV en Barf? Ik ben zeg maar nu rollen tegengekomen die je in je vriezer moet bewaren. En dan hoeveel je geeft eraf halen?

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" zou eerst met een goede KVV beginnen en dan later naar Barf overschakelen, ongeveer 5% van hun lichaamgewicht per dag voor een pup :-D "


Tinlo BARFmenu is een KVV. O-)
Maar eerst dan samengesteld volgens de BARF-methodes, dus vandaar dat het zo heet. Nu is het, volgens mij i.v.m. BTW e.d., samengesteld volgens de NRV-methode.

Maar Tinlo is een goede KVV, hoor. :-)
Over de standaard lam-versie kregen ze wel eens klachten, nu hebben ze ook 'Premium-versies', dit wil zeggen dat er ook een klein percentage haar & huid e.d. inzit, voor o.a. een betere ontlasting.
Ik geloof dat ik op dit forum wel eens gelezen heb dat er een wat hardere ontlasting kwam door Tinlo.
Maar zelf heb ik er geen ervaring mee.

Afhankelijk van hoe oud je pup is, moet deze tussen de 7 en 5% krijgen.

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Ik ben hier niet in thuis, maar wat is het verschil tussen KVV en Barf? Ik ben zeg maar nu rollen tegengekomen die je in je vriezer moet bewaren. En dan hoeveel je geeft eraf halen? "


Bij BARF stel je zelf een menu samen. Dit is zeg maar met dingen als kipkarkassen, eendennekken etc.
Je moet zelf dan erg op de goede percentages letten (aantal procent bot, spier- en orgaanvlees en evt. groenten e.d.), dus dat is best wel lastig en het vereist veel verstand van voeding.

Maar wat jij bedoelt, die "diepvriesworsten", zijn prima, hoor.
Deze zijn al compleet. Tenminste, ze zijn compleet als je min. 4 diersoorten, vis niet meegerekend, in 3 weken geeft.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

dan heb ik niets gezegd

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Voer al een hele tijd Tinlo! Ben er zeer tevreden over! Voor een pup voer je volgens Tinlo tot 8 maanden 50 gram per kilo lichaamsgewicht! Belangrijk is om ook met de ogen te voeren wordt de pup te dik , wat minder geven , te mager iets meer!

Tinlo heeft genoeg variatie in diersoorten! het is de bedoeling dat je minimaal 4 diersoorten voert, vis hoort hier niet bij, maar wordt ook gegeven minimaal 1 keer per week ivm de omega vetzuren.

In de link van Tinlo onder f.a.c. vindt je meer aanwijzingen wat voeren betreft!

http://www.tinlo.nl/

honden page profiel Michelle Michelle

honden foto van Michelle

Ja kipkarkassen enz ga ik dus echt niet voeren haha. Dit vind ik zo zelf niet fijn.
Ik heb inderdaad de dipevriesrollen gezien en die hebben dan 5 verschillende smaken en dat is een doos van 10 kilo.
En dan 1 van die smaken is natuurlijk? Ik heb dit nog nooit aan mijn honden gegeven. Normaal deden mijn honden het gewoon op brokken en 's avonds kregen ze dinner met vlees. Maar ik kwam dit tegen en was toch wel heel erg nieuwsgierig.

Ik vond het vooral heel erg moeilijk met hoeveel gram je per kilo moet geven. Overal kom je wat anders tegen, op een andere site kwam ik tegen dat je 25 gram per kilo moet geven. En dan ergens anders kom je weer tegen dat pups meer moeten hebben en dus 50 gram per kilo.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Michelle ik pak altijd de compleet doos, en eventueel nog andere diersoorten erbij die niet in de doos zitten. Zo zit je altijd goed. Zou in eerste instantie uitgaan van de gegevens die Tinlo aangeeft en dan inderdaad met de ogen voeren! Je kunt dit echt niet zeggen precies hoeveel. Verschilt per hond, en activiteit!

De smaak Natuurlijk is rundsvlees, kipbotten en orgaan! Déru eet het graag!

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Natuurlijk is volgens mij een combinatie van rund & kip.
Tinlo heeft bijv. kip wel "apart", maar rund enkel i.c.m. kip.

Je kan dan bijv. de volgende soorten afwisselen: natuurlijk, kip, eend, konijn en makreel (bijv. 1x per week). Dit is ook de samenstelling van een 'Compleet-doos'.
Meer afwisseling mag natuurlijk ook, afhankelijk van wat je hondje lust.

Ik zou gewoon de maatstaf van Tinlo zelf aanhouden, wat betreft de hoeveelheid.
Dus wat Annelies zegt: 50 gram per kg lichaamsgewicht.
En indd. met de ogen voeren. Dat is het belangrijkste!

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

hier kun je veel info vinden

http://www.voernatuurlijk.nl/

honden page profiel Michelle Michelle

honden foto van Michelle

Okee er is me veel duidelijk geworden. Maar aan 1 doos compleet heb ik dus niet genoeg en moet ik er een smaak bijnemen? En wat nou als je een hond heb die bv maar 1 smaak wilt eten?

Ik ben er wel veel wijzer door geworden! Ik ga gewoon per dag een andere smaak voeren aan der zodat ze aan de afwisseling komt en niet maar 1 smaak totdat de rol op is.

50 gram per kilo totdat ze 8 maanden is en dan terug naar 25 gram per kilo. Natuurlijk wel kijkende hoe ze het zelf doet ermee qua gewicht & of ze dun is of te dik.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Michelle , natuurlijk wel tussendoor geregeld iedere week je pup blijven wegen. Je hondje groeit snel in het begin en heeft dan ook meer voeding nodig! Voor deverdere rest wijst het zich vanzelf.

Zelf geef ik alle smaken, die niet in de doos zitten erbij! Paard, eend, hert! Dus variatie zat!

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Je hebt een middel grote hond dus ik zou als je Tinlo wil gaan voeren, veel afwisselen en op hun site de analyses er bij zoeken en zorgen dat je de smaken waar veel calcium in zit tegen over een smaak voert waar weinig clacium in zit, om zo problemen bij de groei te voorkomen.
Calcium is voor een pup belangrijk maar een teveel aan calcium is niet goed voor de groei, let hier wel op, op de analyse lijst staan 2 smaken, volgens mij lam en eend die ver boven de 1 zitten met hun calcium, als je dan op maandag of zo lam hebt gevoerd, probeer dan de 2 dagen daarop volgend een smaak te pakken met een veel lager calcium zo ergens rond de 0.6.
Een pup zijn menu moet ongeveer uit 15% bot bestaan, en maximaal 20% al is dit percentage al wat hoog, zeker bij middel grote tot grote honden.
Persooonlijk ben ik voor groente om dat te geven aan je hond, en dat zit niet in hun KVV, dit kun je eventueel zelf dan toevoegen. tinlo heeft ook een groentemix , maar dat is meer kip, makreel, pens en boekmaag dan groente, dus ik zou zelf toevoegen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tinlo barfmenu, wie heeft er ervaring mee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wat irriteert jou aan je hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^