Am. stafford ingeslapen na aanval op schaap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" of ik mijn hond zou laten inslapen als hij een ander dier dood...
JA!
kan ik nog met hem in 1 bed slapen wetende dat ie iets weerloos te grazen heeft genomen nee. "

Het 1 staat zo ontzettend los van het andere.. ik vind het geen vergelijk..

"
maar ik hoef mijn hond daar niet voor in te laten slapen...
gewoon nogmaals: OPVOEDEN!
hier heb ik een fret en een papagaai... (de papagaai sinds 3 dagen) en alles gaat hier prima.
net als katten op straat...
mijn hond ziet de kat. kat ziet hond kat rent weg hond kijk naar de baas en krijgt een koekje... of een aai...
tada niemand dood en er hoeft niks te worden in geslapen...
duiven zijn ook een koekje waard.
en eendjes zijn een soort brood machines als je netjes blijft zitten valt er een stukje op de grond...

en jacht instinct tja gewoon laten jagen op een bal..
ik vind het echt niet normaal dat een hond een schaap dood bijt... of iets anders.. het zou jouw dier zijn... leuke lieve rooie kater of een klein hondje..

kijk vechtende reu(en) of zelfs teven ala dat is een strijd onderling maar een hond die echt iets bijt met de intentie om het te doden..
kreeg ie wel voldoende voer???? want ik blijf het vreemd vinden.
ook als je weet dat je een hond heeft die er de neiging toe heeft laat je hem toch niet bij schapen lopen?
of in ieder geval niet los... "


Krijg ie we voldoende voer??
Het heeft niets te maken met honger hoor!!
Jij hebt misschien een hond die niet zo intens is. En daarnaast maken honden dus perfect onderscheid tussen thuis en buiten. Wat bij jou hoort en wat niet.
Mijn Aussies hebben ook geen intens jachtinstinct. Biko wel heel erg drijfinsctinct.
Maar er zijn honden met zo'n enorme drive, dat is heel moeilijk hoor, gedeeltelijk opvoeden, maar vooral ook training. En intense training.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Am. stafford ingeslapen na aanval op schaap" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ik denk ook, als bulletjes bijten dat het erger is, dan dat een ander type hond iemand bijt. Denk maar aan de kaakklem bij dit type honden. Mede hierom, is voorzichtigheid bij dergelijke situaties wel geboden. Nu was het een schaap, maar wat is het straks....? Stel je voor dat die het inderdaad in zijn kop krijgt om een mens/kind of wellicht een andere hond te bijten. Dan krijg je dan weer een topic: hond heeft eerst een schaap gebeten en dit keer een hond. Dan volgen de nodige berichtgevingen weer. Ook ik vind dat de baasjes de hond het beste kennen en dat ze wellicht toch goed gehandeld hebben.

Bovendien, het dogje is al ingeslapen, dus niemand kan er nu nog iets aan doen. Het hondje is niet meer terug te halen door alle discussies hier of het wel of niet zou moeten. Ik weet zeker dat het baasje en bazinnetje hier ongelooflijk veel verdriet om hebben gehad. En ik lees hier dat ze hem zelfs nog laten cremeren, dus ik denk zeker dat ze om de hond geven. Ze hadden hem ook daar kunnen laten en einde verhaal. Ik heb hier ondanks alles, toch respect voor.

Elke keuze heeft zijn consequenties.

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

"

Had je iemand van 30 ook een grietje en een wijsneus genoemd?
Lijkt me niet nodig om zo tegen iemand te praten, omdat ze 12 is.. "


Dit doet deugd om te lezen...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Het gedrag zit er al vanaf pup zijnde in, dus de hond doet helemaal niet iets wat vreemd voor hem is, de hond kan er zelfs wel de beste bedoelingen mee hebben, maar daar wordt weinig over nagedacht, het past niet in ons menselijke straatje dat is het punt, een muis of een rat of mol vinden we goed (wordt ie zelfs voor geprezen) maar is het iets wolligs of knuffelbaars dan hebben we een hond die niet deugt. Een hond is niet een mens en dat zal het ook nooit worden en dus kunnen we niet het menselijke (kromme) denken over brengen op onze hond. "


Precies,altijd draait het om de mens,superieur volkje.En dan meten we ook nog met 2 maten.

Anoniem (Gast)

Ocharme die hond... :'(
Als hij een kind had doodgebeten oké, maar een schaap...
De hond wàs nog maar 1 jaar, ze konden dit gedrag nog gemakkelijk afleren... :'( :'( :'(

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik denk dat we erg zwart wit kijken.. Als je erbij ben en ziet hoe je geliefde huisdier in een bloeddorstig monster verandert en een ander dier doodbijt.. Ik kan me voorstellen dat je die hond niet meer bij je kinderen of je katten wil hebben.. Hij hoeft maar 1x aan te vallen, dan is het gebeurt, je krijgt hem er nooit meer af (op tijd) en je kind of kat is dood, of verminkt.. En als je hem naar het asiel brengt, denk je dat iemand hem wil als hij een schaap heb doodgebeten? Want ze vragen altijd wat de reden van afstand was.. Dus dat is gewoon uitstel van executie..

Ik heb zelf een Amstaff, ik zie haar dit niet doen, maar soms als ze heel enthousiast aan het spelen is en ze gromt er een beetje bij schrik ik wel.. Ik wil niet meemaken dat ze een keer boos wordt..

Toevallig heb ik gisteren op YouTube - Pitbull Attack ingetypt, omdat ik probeerde te begrijpen waarom mensen met zo'n boog om me heen lopen.. Ja dan snap ik de reactie's wel.. Ik mag de filmpjes hier vast niet plaatsen.. Maar het is echt doodeng als een Stafford of Pitbull aanvalt.. Ik zag een filmpje van een Pitbull die een andere hond bij z'n strot had.. Het was net een leeuw die een gazelle beet had.. Z'n hele kop zat onder het bloed en die eigenaar stond compleet op hem in te slaan en hij hield vast.. Als je dat meemaakt begrijp ik dat je je hond een spuitje geeft sorry.. En wat ik van TS begrijp is die mevrouw er niet trots op en heel verdrietig erover dus het was ook niet zo dat ze toch al van hem af wou ofzo..

Ps mods, ik hoop niet dat ik een regel overtreed met me tekst hierboven, niet me bedoeling..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

.. Ik zag een filmpje van een Pitbull die een andere hond bij z'n strot had.. Het was net een leeuw die een gazelle beet had.. Z'n hele kop zat onder het bloed en die eigenaar stond compleet op hem in te slaan en hij hield vast.. Als je dat meemaakt begrijp ik dat je je hond een spuitje geeft sorry.

In zo'n geval zou ik zeggen: we geven het baasje een spuitje.Waarschijnlijk zijn het filmpjes uit Amerika.Je wilt niet weten hoe deze kneuzen daar omgaan met hun hond,ze zien het ook als vechtmonster.Als je hem zo behandelt dan zal hij zich hiernaar gaan gedragen.Een hond aanvallen zoals op die filmpjes gebeurt in Amerika vind ik niet helemaal hetzelfde als een hond in NL waarvan het jachtinstinct omhoog komt.
Ook wordt er met de pitbulls gefokt en zo gaat het foute gedrag van generatie op generatie over.

En dat slaan op die beesten,daar worden ze niet rustig van,maar ja die hond heeft hoogstwaarschijnlijk nooit rust in zijn koppie gekend. :'(

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik bedoel met instabiele Pitbulls wordt er ook gefokt.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Het leek gewoon op straat hoor, in de berm.. Het was absoluut niet de bedoeling want z'n baasje was helemaal in paniek.. Ja ik wil hem je wel sturen maar zijn echt schokkende beelden..

Ps leuke foto van je hond, weer es wat anders..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Ik denk dat we erg zwart wit kijken.. Als je erbij ben en ziet hoe je geliefde huisdier in een bloeddorstig monster verandert en een ander dier doodbijt.. Ik kan me voorstellen dat je die hond niet meer bij je kinderen of je katten wil hebben..

En

Maar het is echt doodeng als een Stafford of Pitbull aanvalt.. Ik zag een filmpje van een Pitbull die een andere hond bij z'n strot had.. Het was net een leeuw die een gazelle beet had.. "


Ik vraag me dan af waarom mensen zo'n type hond hebben. Als je van zoiets dergelijks bang wordt van je eigen hond terwijl je weet waar ze toe in staat zijn dan vind ik het apart dat je toch voor zo'n type kiest.

Als een Chi een muis zou vangen of eens uitvalt naar een andere hond zijn de meeste mensen niet bang. 'Ah kijk die kleine nou eens, een muis gevangen!' Terwijl er precies hetzelfde gebeurd met een grote hond naar verhouding maar dan wordt er gesproken over een spuitje.

Naar mijn mening moet je dan niet zo'n hond kiezen, ongelukken zitten in een klein hoekje en je moet weten waar je aan begint.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Je zou toch denken dat wanneer je beslist om een hond te gaan zoeken je wel verdiept in het ras en de eigenschappen die hierbij horen. Blijkbaar geldt dit niet voor iedereen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Sjonge jonge ik zeg alleen dat ik hoop dat mijn Stafford nooit boos wordt omdat dat me een ramp lijkt zo sterk als ze is, en dan krijg ik gelijk een typische HP hysterische reactie dat ik dan geen Stafford had moeten nemen!

honden page profiel LizLiz

@Laura
Maar, als je veel leest over de Stafford, hier bijvoorbeeld op het forum dan krijg je juist dingen te lezen als; ze zijn zo lief, ze doen helemaal niks, waarom zijn mensen bang voor mijn hond het is echt een schatje etc. etc.

Wat ik daarmee bedoel te zeggen is, als je dat soort verhalen hoort en leest van andere mensen, denk je misschien wel, nou dat zou dus wel een ras voor mij kunnen zijn. Later merk je dan misschien dat het ras toch wat eigenschappen heeft, waar je zelf dus niet mee om kan gaan.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Christien, mijn reactie was niet naar jou gericht hoor. Eerder naar de eigenaresse van de inmiddels overleden hond (maar haakte even in op je tekst.)

Ik kan gewoon niet begrijpen dat je voor een hond kiest waar je waarschijnlijk altijd al de twijfels bij hebt. Anders word je niet ineens bang.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Tenzij ik me heel erg vergis, heb ik ergens aan het begin gelezen dat dit al de derde Am Staff van deze mevrouw was.... dus een onbekende met het ras is ze niet....

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

" @Laura
Maar, als je veel leest over de Stafford, hier bijvoorbeeld op het forum dan krijg je juist dingen te lezen als; ze zijn zo lief, ze doen helemaal niks, waarom zijn mensen bang voor mijn hond het is echt een schatje etc. etc.

Wat ik daarmee bedoel te zeggen is, als je dat soort verhalen hoort en leest van andere mensen, denk je misschien wel, nou dat zou dus wel een ras voor mij kunnen zijn. Later merk je dan misschien dat het ras toch wat eigenschappen heeft, waar je zelf dus niet mee om kan gaan.
"


Liz, ik bedoel met verdiepen in het ras ook niet alleen de meningen van de mensen op dit forum. Er zijn genoeg boeken en artikelen over hondenrassen waar je informatie in kunt vinden. Mensen op dit forum reageren vanuit hun persoonlijke mening (hoewel er ook zeker mensen tussen zitten die wel degelijk veel van honden afweten) en als zij een Stafford hebben zullen zij die vast heel poepig en schattig vinden, terwijl iemand anders er niets mee heeft.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ow oke sorry dan.. Ik word niet bang, maar ik weet wel waar ze toe in staat zijn, en ik bedoelde meer dat ze een keer ruzie krijgt met een andere hond ofzo, aangezien ze best vaak een snauw krijgt terwijl ze altijd heel onderdanig doet naar andere honden, dat is nu nog als pup zo dat ze met d'r staart tussen d'r benen wegspringt als een hond naar d'r snauwt.. Maar ze wordt volwassen en als ze wèl een leer gegrepen wordt en het wordt vechten, dàn hou ik me hart vast want ik weet wat ze kunnen, en het andere baasje waarschijnlijk ook dus die geeft mij een boze preek terwijl zijn hond misschien net begon.. Dat bedoelde ik meer.. Ik ben niet bang voor d'r want mij zal ze niks doen, en als ze wel een andere hond of die aan zou vallen zou ik niet twijfelen om d'r eraf te trekken.. Ze heb vaak tuigjes om dus ik bedoelde niet nekvel ofzo..

honden page profiel LizLiz

@Laura, daar heb je gelijk in, uiteraard kan je veel rasinformatie in boeken lezen. Maar, ik kan me toch voorstellen dat je de informatie van ervaringsdeskundigen (de eigenaren dus) juist ook heel belangrijk vindt en daar geloof aan hecht. Zo zie je trouwens maar dat het geen eitje is, om het ras te vinden dat het beste bij jou en je situatie past.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Christien, daar moet je niet aan proberen te denken. Flex is al meerdere keren in een gevecht beland en ja, het is heel heftig.

Alleen ik merk dat als je daar steeds aan denkt en het is eenmaal gebeurd je heel gespannen gaat worden. Iets wat automatisch invloed heeft op je hond.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

" @Laura, daar heb je gelijk in, uiteraard kan je veel rasinformatie in boeken lezen. Maar, ik kan me toch voorstellen dat je de informatie van ervaringsdeskundigen (de eigenaren dus) juist ook heel belangrijk vindt en daar geloof aan hecht. Zo zie je trouwens maar dat het geen eitje is, om het ras te vinden dat het beste bij jou en je situatie past.

"

Je moet ook niet over 1 nacht ijs gaan bij het nemen van een hond. Vind ik. Het is een levend wezen en geen brood dat je koopt :-)

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Christien, ik bedoelde dit niet persoonlijk naar jou, anders had ik dat er wel bij gezet
Het valt me op dit forum soms op dat mensen een hond kiezen omdat ie er bijvoorbeeld zo leuk uitziet. Dan valt mijn mond open van verbazing, je kijkt toch ook naar andere eigenschappen (karakter).

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Pff, wat een domme doos.. Zegt wel weer genoeg over haar kennis in dat opzicht..
Dat een hond een schaapt aanvalt wil niet zeggen dat de hond vals of gevaarlijk is..

Sneu, dit soort dingen..
Jammer dat zo'n dier slachtoffer moet worden van de onwetendheid van de mens..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ow oke Laura, sorry voor me felle reactie dan..:-) Ja het is wel zo.. Stafford zijn hartstikke 'in' nu, ze ziet overal pups en overal worden nestjes aangeboden.. Maar als 'ie je uitprobeert en beetje dwars doet gaat 'ie meteen naar het asiel en de asiels zitten er vol mee.. :'(

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan


Maar het is echt doodeng als een Stafford of Pitbull aanvalt.. Ik zag een filmpje van een Pitbull die een andere hond bij z'n strot had.. Het was net een leeuw die een gazelle beet had.. Z'n hele kop zat onder het bloed en die eigenaar stond compleet op hem in te slaan en hij hield vast.. Als je dat meemaakt begrijp ik dat je je hond een spuitje geeft sorry.. quote]

Dat is nou eenmaal een raseigenschap.
Ook jouw hond, en ook mijn twee Staffies zijn daartoe in staat.
Wat is daar nou zo moeilijk aan te begrijpen?
Voorkomen is het enige dat je kunt doen.
Mijn reu heeft in het verleden ook op zo'n soort manier een hond te pakken gehad.
Is dat de fout van mijn hond geweest? Nee, dat was mijn fout, ik besefte niet wat voor hond ik in handen had, en waar hij toe in staat kon zijn.
Waarom denk je dat ik vind dat je een Staf niet los moet laten spelen met vreemde honden als hij eenmaal volwassen is?
Gelukkig leeft mijn hond nog, en ipv een spuitje was ik bereid er alles maar dan ook alles aan te doen om te leren hoe ik beter controle kon krijgen over hem. En hoe ik ervoor kon zorgen dat ik herhaling voorkwam.
Hij is inmiddels 10 jaar oud, en wat ben ik blij dat hij nog bij ons is zeg.
En ik heb veel van hem geleerd ipv hem de doodstraf te geven.

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

" @Laura
Maar, als je veel leest over de Stafford, hier bijvoorbeeld op het forum dan krijg je juist dingen te lezen als; ze zijn zo lief, ze doen helemaal niks, waarom zijn mensen bang voor mijn hond het is echt een schatje etc. etc.

Wat ik daarmee bedoel te zeggen is, als je dat soort verhalen hoort en leest van andere mensen, denk je misschien wel, nou dat zou dus wel een ras voor mij kunnen zijn. Later merk je dan misschien dat het ras toch wat eigenschappen heeft, waar je zelf dus niet mee om kan gaan.
"


Ik word ook altijd pissig dat mensen het karakter van hun ras onderschattten, en niet eerlijk informeren.
Ik zal altijd en overal eerlijk zijn, en mensen uitleggen dat dit geen hond is zoals anderen.

honden page profiel LizLiz

@Paulala, dat valt enorm te waarderen, zou iedereen moeten doen vindt je niet? Gewoon erkennen wat de moeilijkheden kunnen zijn bij het ras wat je hebt en waar je van houdt, niet alleen de positieve dingen. En wat tot op heden niet gebeurt is, kan altijd nog gebeuren. De meeste honden ondergaan ook nog wel veranderingen op het bereiken van de volwassen leeftijd. Als ze 1 zijn, spelen ze soms met alle honden, rond de tweede is dat soms helemaal afgelopen en vinden ze opeens niet elke hond zo leuk meer.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik denk dat een Stafford dezelfde reactie opwekt als een Herder of een Rottweiler, alleen kan de Stafford dan z'n kaken op slot zetten oke oke.. Chels loopt altijd los, ze is vreselijk onderdanig en gaat echt voor ieder tegemoetkomend mens of dier op d'r rug liggen en ze is pas een half jaar dus ze blijft lekker loslopen, als de andere hond aangelijnd is hou ik 'r bij me en als het druk is op straat lijn ik 'r gewoon aan.. Als ik 'r aanlijn zijn juist de verhoudingen anders, toch? Is hetzelfde als dat 2 mensen willen vechten, pas als er andere mensen tussen gaan staan is het echt menens, daarvoor stonden ze alleen nog maar te dreigen.. Maar als ik 1x merk dat mijn Staffie alleen maar gromt naar een andere hond gaat ze ook voortaan altijd vast.. Ze kan het maar 1x verpesten, ze snapt redelijk dat als ze niet luistert naar me stem dat ze vastgaat en ze loopt echt het liefst lekker los, dus als ze naar gaat doen naar andere honden gaat ze voortaan ook vast..

En Paulala, er is niks wat ik er niet aan begrijp, ik zei alleen dat ik hoop dat het nooit gebeurd.. Ze is nu nog zo onderdanig en goed gelovig.. Maar het schijnt dus dat als ze 1x door een hond gegrepen worden en ook terug gaan vechten en daar ook bij winnen (!) dat het vanaf dat moment 'ze de smaak te pakken hebben'.. Ik weet niet of dat zo is maar dat zeggen veel mensen..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het kaakslot is een fabeltje, dat wist je he?

Verder wil ik je niet af gaan zeiken maar ik zou erg oppassen met haar steeds los laten lopen om de reden die je bedenkt. Honden horen vast waar het hoort, het is echt bijzonder irritant voor mensen met aangelijnde honden al die loslopende gezelligerds te moeten ontwijken.

Want je wilt geen aanval uitlokken maar dat doe je juist! Als je hond maar even niet onder controle is kan de aangelijnde hond al gaan bijten. De meeste honden zitten niet voor niets aan een lijn en het is dan ook compleet jouw schuld als het gebeurd.

Verder heeft Flex al meerdere keren "gewonnen" maar is onder normale omstandigheden nog net zo gezellig als daarvoor hoor, ligt er aan wat je zelf doet.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ze kan het maar 1x verpesten, ze snapt redelijk dat als ze niet luistert naar me stem dat ze vastgaat en ze loopt echt het liefst lekker los, dus als ze naar gaat doen naar andere honden gaat ze voortaan ook vast..

Goh wil je me dit nader uitleggen? Dan hoef ik namelijk al die cursussen niet meer te volgen en kan ik met een praatje onze honden laten luisteren.......Als ik je geloof verstaat een hond dus wel onze taal?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Christien,grommen is echt alleen communiceren,echt geen reden om je hond voor altijd aan de lijn te houden.

En zou je het grommen ook nog afleren ,omdat je het niet wilt horen uit haar mond ,dan krijg je een hond die direct overgaat in bijten.
Grommen is goed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Am. stafford ingeslapen na aanval op schaap" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^