Benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ann-Sofie en LouAnn-Sofie en Lou

honden foto van Ann-Sofie en Lou

Binnen 3 weken komt onze Golden Retriever pup Lou naar huis :-)
Toch zou ik graag al op voorhand willen weten hoe ik de benchtraining het beste aanpak, het is namelijk onze eerste pup. Wanneer hij bijvoorbeeld niet vanzelf in de bench wil gaan, moet ik hem dan vastnemen en in de bench zetten? Wanneer hij dan uiteindelijk in de bench zit zal ik hem zeker en vast belonen! Ik vraag me wel af als ik het deurtje van de eerste keer moet dichtdoen of het gewoon laten openstaan zodat hij er rustig aan kan wennen en dat hij weet dat het voor hem een aangename, veilige plek is. Maar wat dan met de verplichte rust? Want als het deurtje blijft openstaan de eerste dagen zodat hij er aan gewend raakt, kan hij de bench gewoon in - en uitlopen wanneer hij wil. En een energie pup zoals onze Lou zal niet braafjes in de bench blijven zitten om te rusten :-D

Kan iemand mij zeggen wat ik het beste kan doen?

Groetjes
Ann-Sofie :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benchtraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Goed dat je je nu al voorbereid en sowieso dat je een bench aan schaft! Dat ding ziet er misschien niet uit maar het is zo'n verlossing!

Het beste is om de bench zijn enige plekje te maken. Niet op de bank slapen, niet in bed, niet op de grond of in een ander mandje. In het begin moet de bench zijn enige plekje zijn, zodat hij dit als veilig plekje gaat zien en hier dan ook graag in wilt.

Valt hij ergens anders in slaap, leg hem dan in zijn bench en blijf er even bij zitten.
Maar meestal zul je je pup verplicht moeten laten slapen. 1 uur wakker = 2 uur rust. Zo kun je het een beetje uitrekenen. een pup moet ongeveer 80% van de dag slapen. Erg saai maar het is het beste voor je pup zodat hij alles kan verwerken wat hij mee maakt.

Ik heb mijn honden de bench aangeleerd met een snoepje. Ze gingen er sowieso wel in en mijn stafford pup vond de bench helemaal het einde en sliep al nergens anders maar dan nog het deurtje dicht haha! In mijn fotoalbum staat ook een foto van de eerste keer het deurtje dicht. Echt geniaal! Hij gaf wel binnen 5 minuten op maar het was echt hartverscheurend!.

Wat je vooral moet hebben is consequentie en uithoudingsvermogen, maar als je het goed aanpakt dan heb je er je leven lang plezier van. Als jij namelijk verhuist en je neemt de bench mee dan zal de hond geen last hebben van de verhuizing. Zijn huis veranderd namelijk niet, alleen de omgeving.

maar goed.. het benchtrainen.
Wanneer je je hondje verplicht in de bench wilt om te slapen dan lok je hem in de bench met een half snoepje bijvoorbeeld. als hij er in zit geef je het snoepje. Je doet het deurtje dicht en geef hem de andere helft. Wij hebben een deken over de bench zodat hij alle rust heeft en niet afgeleid wordt door de omgeving. Hij gaat dan ook sneller slapen. In het begin ga je bij de bench zitten met je hand tegen de bench aan (niet er in steken maar er tegen aan houden). Kijk niet naar de bench maar ga tv kijken ofzo. Je hond zal binnen 8 minuten in slaap vallen (gek, maar het werkt!). Later kun je dit uitbouwen naar er gewoon bij zitten zonder je hand en daarna door gewoon de deken er over heen en klaar.

Je hond kan gaan piepen, gillen en zijn bench op stelten zetten, maar geef niet op. Is hij na die 8 minuten nog niet gaan liggen dan kun je je afvragen of je hond wel echt dat uur bijvoorbeeld moe is kunnen worden (uitgelaten? even gespeeld? of rondgelopen? Niet heel de tijd niets gedaan bijvoorbeeld). Maar meestal werkt de 8 minuten regel heel goed!

Je kunt er ook voor kiezen om je pup een puppy kong te geven en deze te vullen met kongstuff of een snoepje of iets dergelijks. Daar is die even mee bezig en daarna valt hij ook in slaap (blijf er wel bij zitten met je hand er tegen aan etc.)

Dan heb je het ook nog als je hond er vanzelf in loopt en gaat slapen. Laat af en toe het deurtje open, maar je kunt het deurtje ook dicht doen als die ligt te slapen. Doe het zachtjes zodat hij niet wakker wordt en als hij wakker wordt dan ga je er weer bij zitten + hand etc.

Stop je bench ook niet helemaal vol met kussens, leg bijvoorbeeld 1 benchkussen er in. Pups kauwen op alles dus koop niet een hele dure. Denk ook om de stof waar het van is gemaakt. Wij hadden bijvoorbeeld deze:
http://winkel.chewies-online.nl/produkt_detail.asp?arintnum=200744&groepb_code=37&groepc=DRAADKOOIEN&merk=alle+merken&at=ZZBENCHMATRAS%20107x66cm%20wit%20%28topper%29
Voor midden in de zomer is hij een beetje warm, maar de honden liggen er ook nu nog graag op. Wij hebben nu gewoon een fleece deken er in liggen en een plastic onderkant (geen metalen).

Zorg wel dat je bench zo klein is gemaakt dmv een tussenschot/kussens/bierkratten etc zodat je hond alleen maar plek heeft om te liggen en te slapen. Zo heb je gelijk de zindelijkheidstraining. Zorg daarom ook dat je geen kussen hebt die vocht opneemt, want als je hond dan een plasje doet dan heeft hij er geen last van en doet hij het zo nog een keer. In principe bevuilt hij zijn slaapplek niet omdat hij er niet in wil liggen. let hier dus op.

Sommige mensen kiezen er ook voor om het voer in de bench te geven zodat ze hier aan wennen dat het een leuk plekje is. Ikzelf ben hier persoonlijk op tegen omdat ik vind dat de bench alleen een plek is om te slapen, eventueel even kauwen op een bot of kong, en verder niets. Zorg ook dat hij na 7 uur 's avonds geen drinken meer krijgt (en loop/speel dan ook niet meer veel maar doe rustig aan). Zo raakt je hond ook niet vol en krijgt hij 's nachts geen last van een volle blaas waar hij niet vanaf kan.

Ga er in het begin rond een uur of 2 nog een keer uit en daarna rond een uur of 6. Zodat hij niet langer dan 4 uur in de nacht alleen is. Overdag in het begin niet langer dan 2 uur (plastijd!) Dit kun je steeds verder uitbouwen. Mijne sliep binnen een week al de hele nacht door en kon toen ook al 4 uur overdag alleen zijn. Komt ook omdat het gewoon een slaapzakkie is.

Verder kan ik zo even niets meer bedenken haha.. kom er nog wel op na andere reacties! Hopelijk heb je er iets aan.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou je pupje in de bench lokken. Je kunt benchtraining doen door eten en drinken in de bench te geven, ook beloningen/kluifjes/extraatjes in de bench. Verstop eens iets lekkers in de bench, dat je hondje 'zomaar' vindt. Slapen ook altijd in de bench. Ook kun je spelletjes in/rondom de bench doen, bijvoorbeeld een snoepje/speeltje verstoppen wat je pupje moet gaan zoeken, of op een speelse manier de commando's 'in de bench', 'uit de bench' e.d. aanleren.

Ik zou het deurtje wel dicht doen, bijvoorbeeld eventjes na het eten. De tijd opbouwen dat je pupje in de bench verblijft. Deurtje dicht doen en er dan de eerste paar keren bij blijven zitten (met je zijkant naar de hond toe; de hond niet aankijken). Als het deurtje niet dicht is, gaat je pup meestal weer de bench uit. De bench wordt een veilige plek als er leuke dingen in gebeuren (dus eten en spelletjes) en als jij in de buurt bent.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik moest voor Chels 3,5 uur in de auto zitten heen en terug, dus Chels was 's avonds doodmoe, de terugreis eerst, ze had paar keer overgegeven en geplast in de auto, thuis zat iedereen natuurlijk op handen en voeten met 'r te spelen, nog even rondje lopen met 'r buiten, weer iedereen d'r aaien en begroeten, nou toen wij naar bed gingen en we Chels in d'r bench deden (deken er overheen zodat het een holletje lijkt) was het gelijk stil.. Alleen na een paar uur begon ze te piepen, ze had in d'r bench geplast, op zo'n niet-absorberend kussen dus ze zat middenin dat plasje.. Helemaal dol-enthousiast dat ik beneden kwam en de bench opendeed, alsof ze nog nooit zo blij was geweest dat ze een mens zag, alsof ze dacht dat ze verlaten was in een donker hol hihi.. Chelsea even afgespoeld en bedje verschoond, even spelen en weer naar bed.. Ja toen piepte ze wel even maar dat hield na een goed kwartier wel op.. Zo ging het de eerste paar dagen alleen, daarna was het goed.. Maar ik doe (nogmaals) wel een deken over de bench heen, en als de bench dichtgaat doe ik dat deken ook over de voorkant..

Dus tip, goed moemaken.. Niet overdreven want het is al druk genoeg, die eerste dag, maar de eerste paar weken hielden we ze (vooral 's avonds) beetje bezig zodat ze extra moe waren als ze 'naar bed moesten'..

Als ze nu 's nachts piep weet ik dat ze diarree heb of over moet geven.. Verder is er nooit wat.. Maar ze gaat uit d'rzelf niet snel in de bench liggen hoor, maar ik denk dat dat is omdat ze op de bank mag, ze ligt liever bij ons op de bank dan alleen in de bench, maar als ze wèl in de bench moet is dat zeker geen straf voor d'r..

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Zo'n deken werkt inderdaad echt super! alsof die deken hun ogen gewoon sluit haha.

Mijne mag nu ook op de bank of overal liggen overdag, maar als het voor hem te druk is dan loopt hij regelrecht zijn bench in, terwijl die ook midden in de kamer staat. Zijn kussen ligt er 1 meter vanaf en de banken ongeveer 2/3 meter. Toch kiest hij dan voor zijn bench omdat dat gewoon zijn veilige plekje is.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ja oke als ik visite heb en het is best druk, of ze heeft een drukke dag gehad omdat ik bijvoorbeeld bij me pa ben geweest en ze heeft met zijn honden gespeeld de hele avond, dan gaat ze ook als we thuiskomen al vrij snel in d'r bench liggen, dan is ze zo moe.. Of als ze iets doet wat niet mag en ik zeg "wat doe je nou??" dan kruipt ze ook d'r bench in.. Of als ze een koekje krijgt.. Maar als ze gewoon een lekkere hangplek zoekt is het toch de bank hihi..

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

KIJK boven in de balk daar staat benchtraining opgebouwd ook alleen blijven staat uitgelegd..
Dos ik zou zeggen ga in de encyclopedie lezen dan ben je volleerd als je dat allemaal leest,,]

Succes hoor..

honden page profiel Ann-Sofie en LouAnn-Sofie en Lou

honden foto van Ann-Sofie en Lou

Bedankt voor jullie reacties!
Ik denk dat ik nu wel weet hoe ik zal moeten aanpakken :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benchtraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vlo bestrijding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^