perianaalbreuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

chili (Gast)

Hallo,
Hopelijk herkent iemand onze zorgen en steken we er wat van op...
Onze 8 jarige dobermann (reu), heeft na grondige controle in dierenkliniek, jammer genoeg heel wat klachten...
ten eerste een dubbele perianaalbreuk, ook darmhernia genoemd;
er is ook een gezwel op prostaat gevonden
en alsof het nog niet voldoende was...hartruis!!

Diagnose: vrij dringende operatie om de hernias aan te pakken, gezwel van prostaat van dichtbij te bekijken. Hij neemt nu vetmedin 5mg (3 per dag), in de hoop dat tegen volgende week zijn hart wat stabieler is om de narcose aan te kunnen.Hij wordt dan ook ineens gecastreerd. Vonden wij tot nu niet nodig, maar hormonaal zou het gezien zijn aandoening wel aan te raden zijn..
Zo, hopelijk niet te verwarrend allemaal, iemand ervaring hiermee?
Alvast bedankt
Bezorgd baasje van Chili

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "perianaalbreuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Een perianaalbreuk word vaak gezien ten gevolge van prostaat vergroting. Bij oudere reuen is dit vaak hormonaal en verhelpt castratie de vergrote prostaat. Hoe dan het verband met de perianaal breuk (ik weet niet of je dierenarts dit verteld heeft). Door de vergrootte prostaat kan de hond moeilijker poepen. Ze gaan het erg persen op de ontlasting en soms gaat dit proces (ongemerkt) zo lang door dat hij door al dat gepers een perianaal breuk veroorzaakt. Een perianaal breuk komt door een verslapping van de spieren van de buikwand, omdat deze verslappen door het persen gaat poepen nog moeilijker, met als gevolg nog meer persen. Uiteindelijk kunnen de spieren zelfs scheuren (breuk) en kunnen de buik organen de bekken holte inzakken. Hierdoor gaat poepen nog moeilijker en gaat hij nog meer persen en perst hij nog meer buik inhoud de bekken holte in. Dit is soms zelfs zichtbaar als een bult naast het gebied van de anus. Soms komt ook de blaas in de beken holte terecht. Afhankelijk van de ernst van alle problemen die hij heeft is het de vraag of een operatie nut heeft. Het prostaat probleem moet sowieso verholpen worden om de darm operatie succesvol en zinnig te maken. Zou de prostaat te groot blijven dan gaat hij weer persen op zijn ontlasting en dan zit je met het zelfde verhaal. Buiten dat word er ook na een operatie met regelmaat een recidief gezien (terug keer van de breuk) waarop weer een operatie zou moeten volgen.

Ik hoop dat je iets met deze iformatie kunt. En ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke situatie

Wendy (Gast)

De correcte naam is hernia perinealis, dat googled wat makkelijker. ;-)

Chili (Gast)

Amber en Lootah, en Wendy

Fijn dat je wil reageren. De dierenarts gaf me gelijkaardige informatie. De enige twijfel is nu nog of ze langs de poep gaan opereren of de buik openen, om de narcose niet te lang te laten duren. Zijn medicatie was eerst even van de markt maar zou nu opgelost zijn. We voelen ons wel begrepen en hebben vertrouwen in het team van faculteit Merelbeke. Hij is ook op een aangepaste voeding van eukanuba gezet om de darmtransit wat vlotter te laten gaan.Toevallig niemand die een exemplaar van die nieuwe halskragen heeft? Maar misschien verkopen ze die wel in de dierenkliniek, want zou natuurlijk een aanrader zijn dat hij even van zn wonden afblijft, ocharme, heb nu al medelijden met hem
Nogmaals bedankt om te reageren

Chili (Gast)

Nog even iets, misschien een weetje voor mensen die nog honden hebben waarvan de staart is gecoupeerd. (bij de onze de oren niet maar staart nog wel,hebben hem zo aangekocht...)dat zou hoogstwaarschijnlijk de kans op die hernia nog vergroten, aangezien door het knippen van de staart een deel van de staartspier weg is...gevolg laat zich raden natuurlijk, dat is eigenlijk op voorhand om problemen vragen; ik stond daar nooit eerder bij stil, maar als je eens logisch nadenkt...
Moest ik nog even kwijt, bij deze, voi
la!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Wat voor een halskraag bedoel je? De Mooncollar? Die zijn opblaasbaar

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik wens je heel veel sterkte toe.

Bowie heeft ook een hartruis en hij heeft een aangeboren hart afwijking.

Maar hij is ook onder narcose geweest voor een castratie en is prima gegaan.

Anoniem (Gast)

Ja, idd Amber en Lootah, die bedoelde ik dus, zullen ze wel verkopen in Merelbeke denk ik; merci

Corrie koopman, dank je voor bemoedigend berichtje. En net voor de operatiewordt hart toch nog eens nagekeken, om zeker te zijn, langs de buik zal de operatie langer duren dan langs de poep, dus willen ze zeker zijn hé, hopelijk heeft de medicatie een beetje geholpen, was wel even paniek,want de Vetmedin was even van de markt, is er nu weer, gelukkig!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Als ze ze niet hebben kun je ze ook via internet bestellen :-)

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik heb wel ervaring met Dobermannen (heb er twee gehad) maar niet met de problemen die jouw lieverd heeft.... Wel heb ik ook ervaring met Merelbeke, ik weet niet welke arts je daar hebt? Mijn Dobermann Ziva is jaren lang intensief behandeld in Merelbeke, ook meerdere keren op de IC gelegen... Ik kan dus zeggen dat je hond wel in goede handen is daar en dat ze erg kundig zijn. Ook mijn andere Dobermann is in Merelbeke geweest vanwege botkanker, ook heel goed geholpen... Niet alle artsen zijn even goed in de manier van communicatie, sommige kunnen nogal bot over komen... De internist (Geert Paes) die ik had is echt een hele vriendelijke vrouw en ook heel erg kundig.

Heel veel sterkte voor de komende periode, volg in ieder geval altijd je gevoel, jij kent jouw hond het beste!

honden page profiel carla en cyracarla en cyra

honden foto van carla en cyra

hallo
onze andere hond heeft dit ook gehad de dierenarts gaf weinig kans op herstel met een operatie gezien zijn leeftijd was inmiddels 14.
2 zware operaties waren erg veel dus was het afwachten hoelang hij nog normaal ontlasting kon krijgen met af en toe wat hulp.op een gegeven moment kon hij niet meer afgaan en begon pijn te krijgen bleek bij onderzoek bij de da helemaal vol te zitten en hebben er voor gekozen hem in te laten slapen.
Het voordeel is dat je hond een stuk jonger is maar wens je veel succes en hopelijk gaat het allemaal goed en komt hij er weer boven op.groetjes carla en cyra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "perianaalbreuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^