American Stafford -Teef en dochter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Hey iedereen.

Onze teef is bevallen van puppies,
graag willen we ééntje houden.
Enkel twijfelen we of we een reutje of teefje houden.

Zou dat samen gaan De moeder en de dochter, dus teef en teef?

Wat denken jullie?
Is er iemand in dezelfde situatie, of me er meer kan over vertellen uit ervaring?

GRts

Marloes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Stafford -Teef en dochter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wij hebben hier moeder en dochter, 2 shelties en dochter is nu bijna 10mnd oud. We hebben haar aangehouden uit het 2e nestje van onze Abby. Zij had de beste klik met zowel moeders als onze andere hond en paste gewoon goed hier dus daarom is zij bij ons gebleven. De voorkeur ging wel uit naar een teefje maar uiteindelijk was het karakter van de pup echt doorslaggevend, had een reu dus beter bij ons gepast dan was een van haar broertjes gebleven.
Hoe dan ook ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Het gaat prima, geen problemen (afkloppen!) gewoon een heerlijke roedel met meiden. Onze chihuahua Ashley is de baas, moeders komt daarna en als laatste dochter Eevee. Zij begint inmiddels wel een beetje de strijd met haar moeder aan te gaan voor die 2e plek maar dat heeft ook nog niet voor problemen gezorgd hoor. Ik ben dus zeer tevreden met al mijn meiden O-)!

Nu moet ik er wel bij zeggen dat moeders echt een sul is hoor. De chi hier in huis voedt de pups altijd nog meer op dan mams zeggen wij altijd want Abby laat echt vreselijk over zich heen lopen. Dat is gewoon zo een lieve schat die alles best vindt. Ashley maakte we ons dus ook meer zorgen over dus die heeft eigenlijk de keus gemaakt welke pup hier zou blijven, en dat is dus haar goede vriendin Eevee geworden.

Nu ben ik niet goed bekend met jouw ras dus ik weet niet of dat nog een probleem kan zijn. Ik bedoel shelties zijn over het algemeen sowieso heel makkelijk, die vinden eigenlijk alles best. Maar dat is niet bij ieder ras zo. Ik kan dus echt alleen spreken voor mijn meiden (2 shelties en een pittige chihuahua ;-))!

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Dit ligt voor een groot gedeelte aan jezelf of dit goed gaat of niet! Als jezelf stevig de touwtjes in handen hebt kan er weinig slechts gebeuren. Althans bij hoge uitzondering.
Hier hadden we de regel dat iedere teef , een dochter mocht houden. Dus grootmoeder, dochter en daar weer dochters van. Er is nooit een echte roedelstrijd geweest. Ze konden goed met elkaar overweg en hingen als klit aan elkaar! Veel met alle honden appart doen , wandelen trainen enz. Ze niet altijd met een hele groep uitlaten.
Hier was regel dat ze per dag één keer samen uit gingen wandelen en de rest appart. Er werd dan met iedere hond appart getraind, gespeeld. Zo bouw je banden met iedere hond appart en blijft de stemming in het roedel optimaal! Het vreet wel energie en tijd, en dat moet natuurlijk wel voorhanden zijn!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een stafford kan niet altijd overweg met honden van hetzelfde geslacht. Voor de zekerheid kun je beter een reutje aanhouden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Stafford -Teef en dochter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Alpha teef en pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^