bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Ons pupje sliep bij de fokker in een grote reismand met zn allen.
Nu thuis had ik ook nog zo n mand in het klein daar sliep ze in.
Nu heb ik een bench aangeschaft, wat groter en comfortabeler en ook voor de langere termijn.
Alleen wil ik graag dat ze het ook als plekje ziet om zich terug te trekken maar zo ziet ze het nog niet, alleen om snachts in te slapen.
Hoe train ik haar hierin?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Leg er een lekker kussen/mandje in, en een deken/handdoek over de bench heen, zo word het een veilig holletje.
Verder niets forceren, ik zou haar een botje of een speeltje geven in de bench, je kan er ook voor kiezen haar eten in de bench te geven.
Als ze in slaap valt op schoot bijvoorbeeld kan je haar overleggen in de bench.

honden page profiel pascalepascale

honden foto van pascale

heel rustig aan
begin met haar eten te geven in de bench, ook snoepjes en speeltjes in de bench geven.
laat het deurtje in het begin gewoon open
zet de bench op een rustige plaats en als de pup ergens anders in huis in slaap valt gewoon oppakken en in de bench leggen om verder te slapen met het deurtje open. Later kan je het deurtje ook sluiten maar alleen als ze er al aan gewend is.
Als je pupje in de bench ligt moet je hem gewoon met rust laten en dit ook vragen aan je huisgenoten, zo leert je pup dat dit zijn eigen rustige plekje is.

honden page profiel Rip diesel, King en hummerRip diesel, King en hummer

honden foto van Rip diesel, King en hummer

Beste dineke
ik wist in begin ook niet zo goed hoe het aan te pakken met de bench maar de snoepjes hebben hun magische effect niet gemist :-)
ik verstopte snoepjes in de bench wanneer diesel het niet zag en natuurlijk als hij doorhad dat er daar wat lekkers te rapen viel ging hij vanzelf in zen bench
wat je ook kan doen is je hondje even in de bench laten met het deurtje open en belonen
dan eventjes weggaan en terug belonen en het deurtje gewoon openlaten heeft bij mij heel goed gewerkt in ieder geval
ook zijn knuffels speeltjes en been liggen in de bench ook zijn eten en drank staan erin waardoor hij er spontaan vanzelf ook ingaat
indien de puppy begint te wenen wanneer het deurtje dicht is zelfde tactiek wachten tot de pup stil is belonen en dan weer even weggaan beginnen met heel kort en altijd langer en langer
bij mijn pup heeft het slechts één avond oefenen gevraagd voordat hij het doorhad
veel succes!

honden page profiel DonneeDonnee

honden foto van Donnee

Hoi Dineke,

Maak de bench een leuke plaats, maar bewaar er wel de rust. Wij hebben er een lekker kussentje in gelegd, regelmatig een snoepje, een knuffeltje dat osn hondje leuk vind... In het begin hebben we hem ook in de woonkamer gezet, zodat het een bekend object wordt.
Daarna kwamen we er achter dat Diesel (ons hondje dus), graag in een soort holletje wilde liggen. Ik heb de bench toen aan de bovenkant, zijkanten en achterkant afgedekt met een eenpersoonsdekbedovertrek. Nu slaapt hij er regelmatig in, ook 's nachts, zonder problemen.

Succes!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik weet niet of ze op iets lag in die reismand? Leg dit ook in de bench. Maak er een lekker plekje van maar niet te dik. Ik merkte bij mijn hond dat die gewoon onder zn kussen kroop omdat die het te dik vond haha. Maar iedere hond is anders, moet je even kijken.

Zorg dat de bench de enige plek is waar ze mag slapen (niet op het kleed, een kussen of de bank maar voorlopig alleen even de bench.) Later kan je nog wel meer plekjes creeren maar als ze nog aan de bench moet wennen moet dit haar enige plekje zijn. Valt ze ergens anders in slaap, breng haar dan naar haar bench.

Lok haar bijvoorbeeld met een half snoepje en wanneer ze in de bench zit doe je het deurtje dicht en geef je haar nog een half snoepje. Blijf er 8 minuten bij zitten (de leuke 8 minuten regel). Binnen die 8 minuten zal ze slapen. Blijf dit doen elke keer als ze moet slapen van jou of als ze zelf wilt slapen. Op een gegeven moment zal je zien dat ze zelf de bench in kruipt. Je kunt dan in het begin nog het deurtje dicht doen en een snoepje geven maar op een gegeven moment zal ze het gewoon als haar plekje zien en daar heen gaan als ze rust wilt.

Overdag kun je haar ook met een bot er in leggen maar doe dit niet 's nachts. Van botten krijgen ze namelijk een enorme dorst, en dat wil je 's nachts niet hebben want een bench is om te slapen en drinken in de bench hangen zorgt alleen maar voor een opgeblazen gevoel terwijl ze nog de hele nacht moet wachten.

Een speeltje is ook geen goed idee. Wat ik net al zei, een bench is om te slapen en niet om te spelen. Een kong kan bijvoorbeeld wel. Deze kun je vullen met wat lekkers en daar is ze dan wel even mee bezig. Ze heeft dan helemaal niet in de gaten dat ze eigenlijk in der bench zit en heeft het wel naar der zin. Een kong kan ze eventueel ook nog op kauwen als hij leeg is, maar waarschijnlijk is ze na het leeghalen al zo moe dat ze vanzelf in slaap valt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Knoflook...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^