Jeckyll & Hyde Weimaraner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelMichel

honden foto van Michel

:'( Beste hondenvrienden. Ik hoop op wat goed advies. Ik heb zelf drie Labradors en sinds ruim een week pas ik op de hond van mijn ouders op. Het is een Weimaraner. Ze is vier jaar. Mijn ouders hebben veel met haar te stellen. Soms is ze ontzettend lief en ligt ze tegen je aan te kroelen op de bank (van mij mag ze niet op de bank), en soms zoekt ze de hele dag naar de confrontatie. Meestal gaat het om een object dat ze dan steelt en de bench insleept, of ze gaat ergens bij staan te grommen en blaffen. Het is dan zeer intimiderend. Vandaar Jackyll & Hyde. Je moet maar afwachten hoe de vlag op een dag waait.

Ik weet dat ze moeilijk is dus ik hou strikte discipline aan. Ze moet 's nachts in de bench, mag niet op de bank, krijgt als tweede te eten (nadat ik al gegeten heb en mijn oudste Labrador. Moet buiten met gentelier (anders is het net een ongeleid projectiel --> en ze zit al jaren op les voor moeilijke honden!), ze loopt dat niet vooraan buiten.

Als ze in de confrontatie gaat krijg ik haar alleen weg door vanuit mijn tenen boos te worden (maar mezelf nog wel beheers) en foei foei! te roepen of zelf grommen. Dat werkt soms, zojuist heeft ze me in de kuit gebeten! Een grote tandenafdruk en bloed langs het been tot gevolg. Even later laat ze zich gedwee de bench insturen en nu ligt madam lekker te snurken.

Mijn ouders zijn al iets ouder en ik heb altijd gezegd dat ik hun hond zou overnemen mocht hen iets overkomen, maar op het moment denk ik eerder aan een spuitje! Ze heeft ook al een vriendin van mijn ouders gebeten, en mijn moeder in haar vinger. Er zit wel maanden tussen de incidenten maar wat toch te doen? Mijn moeder gaat bij confrontatiemomenten een plakje worst halen om te ruilen maar ik verdom het hoor! Maar me laten bijten vind ik ook echt onacceptabel.

Morgen komen mijn ouders terug en nemem ze haar weer mee. Ik ben bang dat de hond op latere leeftijd nog moeilijker zal worden. Heeft iemand advies voor mij en mijn ouders?

Groet,
Beetje desperate nu, Michel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeckyll & Hyde Weimaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

" Mijn moeder gaat bij confrontatiemomenten een plakje worst halen om te ruilen maar ik verdom het hoor! Maar me laten bijten vind ik ook echt onacceptabel.
"


Je moeder is goed bezig op die momenten. Haar oplossing dan is goed. Ze wil iig ruilen? Dan ben je al een heel eind.

Probeer eerst uit die situatie te komen en ga dan weer verder.
Op die momenten der gaan aanvechten leidt alleen tot problemen.
Je kan idd beter buiten die problemen om werken aan de opvoeding.

En voorkom het probleem, ruim alles op, geef haar niets om te gebruiken.

Hebben jullie al eens een gedragstherapeut langs gehad?

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Het zijn honden die niet de makkelijkste zijn, ze moeten goede disipline hebben en wat het belangrijkste is een uitdaging in het leven. Net als bij de vizsla hebben ze niet genoeg aan een hondenschool of een wandeling. Misschien een tip voor je ouders om er jachttraining of behendigheid mee te gaan doen. Dan hebben ze een geestelijke uitdaging en zijn ze van binnen een stuk rustiger.

honden page profiel MichelMichel

honden foto van Michel

Dank voor jullie reacties.

@Mexx: Er liggen expres wel wat speeltjes die ze veilig mag pakken maar ze zoekt echt naar iets wat voor het baasje van belang is. Mijn computermuis bijvoorbeeld of een afstandsbediening. Natuurlijk kun je alles opbergen maar ze is best hoog en kan op alle tafels komen als ze wil. Fotolijstjes, echt alles moet dan weg. Nogal een kale boel. Ik maakte een paar dagen geleden nog mee dat ik niet de trap op mocht van haar, hoe ruim ik de trap op?

Ik dacht vroeger dat ze gewoon de grenzen, kaders wilde weten. Maar ik ben altijd zo duidelijk als wat geweest. Ik zou echt graag willen weten wat dit nu triggert. De trainer van de hondentraining is weleens langsgeweest en zijn conclusie is dat ze bezitterig is. Volgens mij wil ze gewoon koste wat kost topdog zijn, zelfs boven haar baasje. Maar ik ben natuurlijk geen gedragstherapheut. Die zou ik wel graag eens langs zien komen!

Dat van die plakjes worst, misschien als tijdelijke oplossing? Wordt het probleem er niet erger van? Slecht gedrag belonen?

@Anja: Ik denk dat zo'n training wel een goed idee is. Ik zal de tip doorgeven.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je kan het zo zien, je ruilt met haar, dus je beloont alleen het geven van een object aan jou.

Misschien kan je haar eens expres voorwerpen laten apporteren.
Bv een oude afstandsbedoening, daar de naam aan leren koppelen en vragen of ze die wil brengen en dan belonen. En dat bv ook met een oude schoen ofzo doen.
Er een soort training van maken. Misschien gaat ze dan het pakken van voorwerpen niet meer als domineerspelletje zien.

Maar ik zou er iig een GT bijhalen. Want misschien dat ze dan iets anders gaat verzinnen.

Het is vanachter een pv moeilijk in te schatten. Zon GT kan je hond goed lezen en kan je goede tips geven over hoe het probleem aan te pakken.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik zou hier zeker een gedragsdeskundige bij halen, blijkbaar kan niemand van jullie die hond aan, en jij begrijpt haar al helemaal niet.

Zelf grommen? Sorry maar dat gaat mij toch echt te ver. Je maakt die hond alleen maar agressiever..

Waar woon je? Misschien kunnen we iemand aanraden..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dit is wel extreem gedrag. Ik zou daar ook een gedragstherapeut bij halen. Die weet meer dan een gemiddelde hondentrainer.

honden page profiel MichelMichel

honden foto van Michel

@Gerdine Grommen - tja, je probeert wat hé?! Het heeft vaak wel geholpen, dan droop ze met de staart tussen de benen af, maar hoe ouder ze wordt hoe minder dingen helpen. Gisteravond beet ze dus in mijn been. Maar goed, misschien heb je gelijk en is dat niet de goede manier.

Dat ik de hond helemaal niet begrijp is natuurlijk onzin. Ik begrijp veel wel. Je moet haar niet te dwingend je wil proberen op te leggen want daar is ze niet van gediend. Daar proberen we altijd rekening mee te houden. Er zijn alleen momenten dat er schijnbaar niets aan de hand is. We zitten gewoon tv te kijken ofzo. En dan zie je in haar ogen ineens een blik en je weet, die gaat iets pakken en dan moeilijk doen. Dat deel snap ik niet.

Meer geestelijke uitdaging lijkt me een goede tip. En een gedragstherapeut een must. Mijn ouders wonen in Klazienaveen, vlakbij Emmen. Weet je daar iemand?

Dank voor de reacties!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

geen enkele hond slaat opeens over op dit gedrag, mits ze een tumor in der kop heeft.

Je hond dwingen is geen enkele hond van gedient, dit is ook heel onnatuurlijk.

maar goed een GT in Emmen, nee ik ken er geen.

Heb wel even gegoogled, en kwam uit op deze:

http://www.hondentherapeut.nl/index.html

verder zag ik er geen..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Misschien omdat ze weinig tot geen uitdagingen krijgt, dat ze dan alternatieven gaat zoeken? En dan dus vooral dingen doet die niet mogen..
Hoe houd je haar in huis bezig? Ik zou beginnen met een lekkere kluif, gevulde kong of samen een hondenpuzzel doen..Snoepjes door het huis verstoppen, ga zomaar door, genoeg ideeën om een hond mentaal bezig te houden en daardoor te vermoeien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeckyll & Hyde Weimaraner" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gastouder worden? Ja of Nee??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^