Ze blijft bijten....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Brenda *Tessa & Sky*Brenda *Tessa & Sky*

honden foto van Brenda *Tessa & Sky*

Onze Sky is nu 12,5 weken, zij en Tessa,7 jaar, spelen meestal erg leuk samen, maar Sky bijt Tessa ook veel, nu is dat geen mega probleem, maar Tessa lijkt het soms echt niet leuk meer te vinden en geeft haar danook op haar beurt een flinke sneer, Sky verblikt of verbloosd niet en gaat (nadat Tessa haar op laat staan en zelf wegloopt) weer meteen op haar doel af, oren, nekvel, poten, staart af.
Ik vraag me af hoelang Tessa dit toe gaat laten en wanneer het aan ons is om in te grijpen, we leiden ze zo nu en dan af met een speeltje/ koekje als het heel heftig wordt, maar nog geen minuut later zitten ze er beide weer helemaal in.
Tessa heeft zelf nooit een nestje gehad, ze was al gesterreliseerd toen ze (1,5 jr) bij ons kwam, en daarom vraag ik me af of ze dus wel weet hoe ze moet reageren.
Sky is onbevreesd en lijkt geen pijn te kennen, ook niet als Tessa haar aan haar nekvel omkeert en op de grond gooit.......

Mijn vraag is dus moeten we het aan Tessa over laten om Sky te corrigeren of moeten we dit zelf doen???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze blijft bijten...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jen Modi en Borka† Jen Modi en Borka† 3 doggies

honden foto van Jen Modi en Borka†

Zelf ingrijpen, door haar af te leiden. Kost heel veel tijd, dat hoort bij de opvoeding. Dit is voor Tessa ook niet leuk meer op den duur. Oudere honden doen pups niks tenzij het te erg wordt.
Maar je moet in dit geval de oudere hond beschermen.
Het kan ook zijn dat ze overprikkelt wordt, zet haar op tijd in de bench laat haar lekker veel slapen hebben ze nodig.

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Inderdaad, gewoon zelf ingrijpen.
Nouja, "ingrijpen" klinkt zo zwaar, maar appart houden als het te erg wordt.

En zolang die pupvergunning nog niet verlopen is, duurt dit gedrag nog even. ;-)

En heb het bij onze Landseerpup ook gezien.
Toen haar vergunning was afgelopen is ze een paar keer flink gecorrigeerd door onze reu.
En dan heeft een pupper echt snel door dat ze zich normaal moeten gaan gedragen..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mijn persoonlijke visie is dat je ze het tot op zeker hoogte zelf laat regelen. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat beiden weten dat jij degene bent waar ze zich tot kunnen wenden voor rust, kalmte en stabiliteit.

Ik zou ze daarom sowieso niet onbeperkt bij elkaar laten, maar ook ieder hun eigen rust en ruimte. Ook zou ik de volwassen hond max 2 a 3 keer laten corrigeren en als de pup door blijft donderjagen even apart zetten met een kluifje voor wat rust in de tent. Pups hebben tot een week of 17/18 puppenkrediet. Dat wil zeggen dat de volwassen hond nog behoorlijk loyaal is naar de pup. Daarna wordt steeds meer zelfbeheersing en respect geeist.

Het is natuurlijk belangrijk dat de pup met honden onderling de kans krijgt zich te ontwikkelen, maar het is aan jou om hier de supervisie over te hebben en te splitsen voordat het 'emmertje' overloopt.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Als je ziet dat ze weer te ver gaat dan kun je zeker ingrijpen, jij bent tenslotte de leider en bepaald tot hoe ver een hond mag gaan... Ik zou je pupje zeker laten weten als ze te ver gaat.. Ik heb dit ook gedaan bij mijn twee dobermannen (overleden) de jongste was soms echt te wild en beet dan in zijn achterpoten... Door haar te laten weten dat ik dit gedrag niet accepteerde (tot een bepaalde hoogte) is het op den duur afgenomen...

honden page profiel Brenda *Tessa & Sky*Brenda *Tessa & Sky*

honden foto van Brenda *Tessa & Sky*

Bedankt voor jullie snelle reacties, soms hebben we het idee dat het gewoon niet klikt tussen die 2, maar op andere momenten spelen ze samen met een touwtje of hun donut en dan zijn ze zo leuk samen.....
Gaan aan de gang met allebei en hopen dat het allemaal in orde komt....
Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag!!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zou ze dus ook voldoende apart laten en niet onbeperkt de gelegenheid tot elkaar op de lip zitten (voor zover ze dit zelf niet opzoeken). Bovendien heeft de pup ook voldoende slaap nodig om niet vervelend te worden.

Als jij de speelmomenten inlast heb je gewoon veel minder kans dat het irritatie wordt, uit de hand loopt en er negatieve ervaring wordt opgedaan door overkill van de pup naar de volwassen hond.

Zorg daarnaast ook dat jij met ieder apart voldoende quality time hebt!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik lees nu pas onderstaande ...
Sky is onbevreesd en lijkt geen pijn te kennen, ook niet als Tessa haar aan haar nekvel omkeert en op de grond gooit

Het corrigeren wat een 'normale sociale' volwassen hond doet is normaal gesproken subtiel en mild. Als jij merkt dat de volwassen hond het beu is, is dat al een signaal om serieus te nemen. Ik zou dus zeker niet wachten tot Tessa zo ver gaat. Zoals ik zei hebben puppen puppenkrediet, dus als jij ziet dat Tessa het echt beu is splits jij op.

honden page profiel Brenda *Tessa & Sky*Brenda *Tessa & Sky*

honden foto van Brenda *Tessa & Sky*

Hey Petra,

Sky is onbevreesd en lijkt geen pijn te kennen, ook niet als Tessa haar aan haar nekvel omkeert en op de grond gooit
Wij dachten dat dit misschien de aard van het beestje is (raseigenschap???)....

Meestal zoekt Sky Tessa direct op als ze uit de bench komt.
We hebben een bench in de huiskamer staan waar we haar inzetten als ze vervelend is, maar ook als ze moet slapen, nu gaat ze vaak wel liggen maar bij de kleinste beweging van Tessa of ons zit ze 8 van de 10 keer weer overeind, gaat ze op haar mat liggen bijten, op de bench zelf bijten of ze gaat aan alle kanten tegen de bench aan staan springen, het is een tralie bench dus ze kan alles wat er om haar heen gebeurt volgen en dat doet ze dus ook.....
nu hebben we bedacht dat we de bench aan de andere kant van de eetkamertafel kunnen zetten op deze plek krijgt ze minder prikkels van buiten de bench behalve dan de dagelijkse geluiden, we overwogen om de bench gewoon in de gang te zetten maar dan ziet en hoort ze helemaal niets meer en zijn we bang dat het een hond wordt die van ieder geluidje of iets wakker wordt..... heb jij daar een idee over????
Tessa mag naar boven, daar staat haar 2de mand, als ze het zat is, deed ze voor de komst van Sky ook, gaat ze bij de deur zitten om naar "bed" te gaan, we lieten dit niet meer toe omdat we van mening waren dat ze gewoon beneden kan blijven, misschien maar beter om dit net als eerder gewoon toe te laten, het lijkt alsof ze dan gewoon zelf de rust op wil zoeken en die moeten we haar dan ook gunnen.
't Is wat als je een tweede hond erbij neemt, alles is weer aftasten, niet alleen een ondekkingsreis voor onze Sky maar ook Tessa en zeker ook voor ons..... ;-)
Je merkt al gauw dat je soms met de komst van een tweede hond veranderingen aanbrengt en ook wel de verkeerde keuzes maakt, maar daar leren we dan weer van, en ook van dit forum en iedereen die ons helpt door tips te geven!!!

Dus wederom onze dank voor alle tips en aandacht op dit topic!!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Sommige honden hebben meer moeite met zelfbeheersing en prikkelverwerking. Zelfbeheersing kun je ze bij helpen en prikkelverwerking ook door verplicht rust te geven.

Je gebruikt een bench en dat werkt soms heel goed. Ik heb hier ook een hond die moeite heeft met prikkelverwerking. Zijn bench staat in de keuken met uitzicht op de keukenkastjes. Over de bench ligt een kleed. Sinds de bech daar staat en hij (met hulp van verplichting) geleerd heeft zijn rust te pakken gaat hij ondanks keuzemogelijkheid daar liggen. Helemaal achterin de bench verstopt, zijn veilige hol. Het werkt super. Je zult zelf even moeten uitzoeken wat de ideale benchplek is.

Je moet even over het punt heen dat hij het oppikt. Dus leg hem daar met een kluifje en laat hem daar in slaap vallen Dat kan de eerste tijd wat langer duren (protest, zintuigen op scherp, overprikkeld hyper), maar als hij daar doorheen is komt het slapen. Door meer slapen ontprikkelt de hond en zal hij ook minder hyperalert reageren op alle geluidjes.

Pups hebben 18 tot 20 uur slaap nodig. Dus voor iedere periode aktie de dubbele hoeveelheid tijd aan rust. Dus 1 uur, spelen, wandelen, eten, los >>> 2 benchtijd.
Dit geeft jou dan ook de gelegenheid quality time te besteden aan Tessa, wat ze hard nodig heeft!

Succes, ik hoop dat je er wat aan hebt.

honden page profiel JoyJoy

honden foto van Joy

Hallo,
Ik heb bij mijn ouders een tervuerense herder gekregen aan mijn 12 jaar, superlieve hond.
aan mijn 16 kwamen me ouders thuis met een mishandeld jack russel puppytje,
ze zijn al 3jaar hier en spelen vaak samen maar soms bijten ze ook speels op elkaar de oudere vind het ook niet leuk, maar zij dan als de jack russel drinkt dat de grote ook voor te spelen bijt..
Denk dat dit gewoon voor te spelen is.. nu komt het erger omdat de grote ouder word en meer rust nodig heeft en dat zien we ook, de grote hond gaat bijna niet meer buiten terwijl de kleine naar de grote hond bijt tot hij naar buiten gaat. grtjs joy.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Klinkt als een ideale situatie waarbij de volwassen hond d.m.v. spel de pup aan het opvoeden is.

honden page profiel Brenda *Tessa & Sky*Brenda *Tessa & Sky*

honden foto van Brenda *Tessa & Sky*

Tessa speelt vaak heel leuk met Sky, ze kunnen samen uit de waterbak drinken zonder problemen, als mijn man met een handje brokken op de grond gaat zitten eten ze gezamelijk zonder probleem uit zijn hand, samen spelen met een touw of hun donut doen ze ook goed. Het is niet alleen maar rottigheid, maar met sommige dingen weten we ons gewoon even helemaal geen raad....
Sky komt ook bij een fokker vandaan die in een rijtjeshuis woont waar diverse grotere volwassen honden (ik schat zo'n 16) rondliepen, een drukste van jawelste dus, misschien dat ze daardoor wat "overactief" is, door waarschijnlijk een tekort aan rust.... Maar dankzij alle adviezen weten we nu waar we moeten beginnen om haar de rust terug te geven....

Thnxxxxxxxx allemaal

honden page profiel Brenda, Tessa & SkyBrenda, Tessa & Sky

honden foto van Brenda, Tessa & Sky

Nieuw profiel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ze blijft bijten...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^