lekkere salontafel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Geike (5,5 maand) zit binnen in de living wanneer ik van huis ben. Had mijn meubels beschermd door er een kippengaas achtige metaaldraad voor te spannen. Die draad (50cm hoog) zat rond salontafel, eettafel en sofa's. Geen zicht maar werkte wel goed. Sind paar weken begon ze echter die draad los te maken. Was vastgemaakt met draad en ijzerdraadjes en die begon ze kapot te bijten.
Kwam eens thuis en toen lag die draad mooi in 2 geplooid naast mijn salontafel. Heb dan maar het risico genomen om de draad weg te laten. Ging goed ze beet niet aan tafeltje, tot gisteren. Zoals alles is het waarschijnlijk bij toeval gebeurd. Ze had haar dekentje naast salontafel gesleept samen met haar bijtspeeltje. Vermoed dat ze daar op haar zomerzij een beetje aan het kauwen was, toen ze per toeval even met haar muil rond tafelpoot zal gezeten hebben. Ze zal dan even eraan gelikt hebben, eens voorzichtig gekauwd en toen gedacht hebben. Hé, niet slecht.
Gisteren draad weer rondgedaan, maar deze voormiddag heeft ze die weer losgemaakt. Ookal had ik de tafel ingespoten met anti-bijt product gisteren, toch was ze verder gaan kauwen op de tafel. Heb er nu babyolie aangesmeerd in de hoop dat dat een vieze smaak geeft, maar wat als dit ook niet helpt. wanneer ik thuis ben doet ze het niet dus ik kan haar ook niet corrigeren. Je achteraf kwaad maken, helpt ook niet dus tja..
Mijn vraag is nu: dat tafeltje is nu toch om zeep, is het dan beter om dat gewoon te laten staan en bijt ze er op so be it? Eens ze uit de bijtfase is, koop ik dan nieuw tafeltje en hier blijft ze dan keurig af omdat ze dan ouder en wijzer is (voor haar geen associatie tussen oud en nieuw tafeltje). Of leert ze op die manier dat het ok is om op meubels te bijten (als ik op dit mag bijten mag ik op alles bijten)?
Bench is geen oplossing want dat is te benepen voor haar om overdag aantal uur in te moeten. Daar slaapt ze enkel in. Ze heeft ook verschillende soorten bijtspeeltjes dus dat is ook geen oplossing.Haar onbewaakt buiten steken, wil ik ook niet (god weet wat ze daar uitsteekt of aanleert van slecht gedrag)
Enige dat ik anders nog kan bedenken is om zoveel mogelijk meubels uit mijn woonkamer te verwijderen, maar alles wegnemen gaat natuurlijk niet. Dus ze kan altijd wel nog op iets bijten als ze echt wilt natuurlijk. Alle tips zijn welkom

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lekkere salontafel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Je hond heeft mogelijk verlatingsangst..

Honden die niet alleen kunnen zijn slopen, blaffen en zijn niet zindelijk in huis als de baas weg is..

Hoe en hoelang heb je de hond geleerd alleen te blijven..??

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Dat is het niet. Ze heeft het ruim 3 maand zonder probleem gedaan. Blaffen doet ze niet en zindelijheidsproblemen heef ze ook niet.
Ze is wel haar tanden vollop aan het wisselen, dus is op dat vlak wel een bijtgrage periode voor haar.
Het gaat mij eigenlijk dus niet om de oorzaak van het bijten (als ik erbij ben bijt ze ook heel veel, maar dan wel op haar speeltjes), maar over hoe dit tafel probleem aan te pakken. Kan ik deze tafel "opofferen" of gaat dit problemen geven omdat ze dan leert dat bijten op meubels ok is.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Wat is het probleem dat ze in de bench slaapt als je weg bent?

Als je het toelaat dat ze aan de meubels mag komen zal ze dit blijven doen en nieuw of oud maakt voor een hond niets uit.

Je geeft als het ware toestemming dat er aan meubels geknaagd mag worden.

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Geike is geen hond die slaapt als er niets te beleven valt. Ze slaapt als ze moe is en anders speelt ze of kijkt ze naar buiten. In die bench ging het dus goed voor iets meer dan een uur. Dan was haar dutje gedaan en wou ze spelen. Heb haar gedrag in de bench gedurende een paar dagen opgenomen op video en het was iedere keer hetzelfde. Ze heeft geen probleem met de bench op zich, maar wel met het verplicht stilzitten. Ze nam dan haar speeltjes op en smeet die tegen de tralies terwijl ze gefrusteerd blafte.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Sorry ik heb geen oplossing voor je, maar ik moet wel lachen, kippengaas in de huiskamer heb er ook fotos van :-D :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,..

Hoe lang is de hond alleen als ik vragen mag..?
Een hond met verlatingsangst heeft ook niet alle drie de symptomen maar vaak één bij jouw dus mogelijk slopen..

De eerste drie maanden ging goed, ja toen sliep de hond ook meer omdat hij pup was..
Nu begint de hond ouder te worden en meer te eisen..

Een hond zeker zo'n hond zonder rem zou ik juist leren in de bench te zitten..
Het is handig voor jezelf en fijn voor de hond om een hond die geen rem heeft er een rem op te monteren, te trainen..
'Zelfbeheersing' is erg belangijk voor in het verdere leven van de hond..
Een van de eerste dingen waar aan ik met kleine stapje begin te trainen met een pup..
De pup dus ook in de bench zetten als je thuis bent..

Nee, het is geen optie deze tafel op te offeren..

De hond heeft kluiven kauw-kluiven om het gebit op te botvieren..
Of eens een lekker vlezig bot...

Als je hond overdreven actief is kan dit met voer te maken hebben hé..
Er zijn veel honden die een soort A.D.H.D. verschijnselen hebben van de kleurstoffen/geurstoffen en houdbaarheidstroep die in brokjes zitten.....

Wat doe je om je hond te vreden te laten voelen..
Geestelijke te ontwikkelen en moe te maken in het koppie..
Je hebt mogelijk een slimme hond, die kan je beter een stap voor zijn jij zal dus nog slimmer moeten zijn..

Als je de pup geregeld in de bench zet, dus standaard een aantal keer
ren p.d. dan zal de pup dit gewoon gaan vinden..
Een hond is een gewoonte dier..

Zo zal de hond het dus normaal vinden om in de bench te zitten..
Haal speelgoed uit de bench, zou mijn advies zijn..
Het gevaar dat de hond iets stuk maakt en naar binnen krijgt/op eet, stikt of de darmen verstopt krijgt is aanwezing...

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Hey Ilya,

De link tussen slopen van je huis (ongecontroleerde hond zonder rem) en zabberen op een tafelpoot ipv op ander bijtspeeltje is echt te ver gezocht.
ADHD is een modeverschijnsel van deze tijd en wordt jammergenoeg meer te onpas dan te pas in de mond genomen. Sommige honden slapen veel en zijn ideaal om in een bench te steken. Zo ook mijn vorige hond. Maar die was dan ook algemeen genomen rustig. Die wou niet naast de fiets lopen, geen zin voor agility, apporteerde niet graag etc. Wat ze wel graag deed was lange wandelingen, waarbij ze veel kon snuffelen. Niemand heeft mij ooit gezegd: de gemiddelde hond doet die dingen wel graag dus je moet je hond forceren om dit ook graag te doen. Waarom moet een hond met een hoger energie niveau dan persé geforceerd worden om uren stil in een bench te liggen?

Geike is een heel lieve hond die al zeer veel zelfcontrole heeft: ze trekt niet aan de lijn, als ze speelt met andere hond tijdens de wandeling en je zegt "gedaan" dan stopt ze en loopt weer flink mee, ze kan super lang "blijf" commando opvolgen ongeacht de afleiding, ze gaat mee op restaurant zonder probleem etc. Dus het is echt geen spast die mijn huis sloopt omdat ze niet voldoende slaapt en geen zelfcontrole heeft. Ze verscheurt haar speeltjes of dekentjes niet, springt of krabt niet aan deuren, ze sprint niet door de hor wanneer ze buiten een vogel of poes ziet zitten, ze sprint niet als een gek door het huis, etc. Wanneer ze in de bench zat begon ze echter wel gefrusteerd dwangmatig gedrag te vertonen zoals bovenaan beschreven: onophoudelijk blaffen, speeltjes non stop tegen tralies gooien, aan deurtje liggen krabben. Dacht eerst dat de bench haar goed deed omdat ze 's avonds zo rustig was, maar ze was gewoon compleet uitgeput. (duidelijk geworden na klachten van buren en mijn video opnames)

Als mensen hun hond tijdens het eerste levensjaar in de bench steken is dat toch hoofdzakelijk omdat het nu eenmaal eigen is aan jongen honden om dingen kapot te bijten, zonder dat dit op een probleem duidt. Mijn vorige hond zat in ren buiten wanneer ik naar school was. Daar zat ze veilig en kon ze niets slopen, dachten we... Tot we haar slaapkot eens van binnen inspecteerde. Ze had de steunbalken bijna volledig weggebeten! Gelukkig had mijn vader een heel goed en sterk kot gemaakt zodat het na die sloopactie toch nog recht stond en het is haar ganse verdere leven meegegaan omdat dat bijten nu eenmaal stop op een bepaald moment.
Mijn vraag was dus echt puur gerelateerd met hoe hier best mee omgaan als hond toch in woonkamer zit en niet in bench. Zal wel niet de enige zijn bij wie dit het geval is, niet?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hoihoi.ik zou dat tafeltje gewoon laten staan en dat bijten stopt vanzelf wel.ik heb het hier ook meegemaakt en het heeft niets te maken met een rem of geen rem.jazzy heeft in zijn leven 1x keer echt iets gesloopt en daarna nooit meer.en poppy ook.ze hebben nooit aan meubels lopen knagen of zo maar poppy had de tuintafel te pakken en op een gegeven moment stopte dat ook en ze heeft niet maar aan de tafel gezeten.dus kijk het even aan.jou hond is gewoon een hele lieve hond die nu wisseld met de tandjes.het komt wel goed hoor :-D :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

dank u dank u! ik voel met je mee want ik had hetzelfde!
ja zeiden ze verlatingsangst terwijl hij het nog nooit deed en altijd heel goed alleen kon!

ik noem het een fase...
wat je kunt proberen (werkte bij mij)'
bezig houden! kongs vullen
voer verstoppen.
en flink afmatten voordat je weg gaat.
lees moe hondje is moe en vol gegeten en na het eten vallen we allemaal het liefst in slaap op de bank toch?

dit kost je misschien een kong (tenzij je die al hebt natuurlijk)
en wat moeite maar zeker het proberen waard

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik ga niet mee met trends hoor.. ;-)

Alle succes met je probleem oplossen..! O-)

honden page profiel DD

honden foto van D

MEt Dj heb ik het precies hetzelfde meegemaakt. Eerst aan mijn antieke oud grenen kasten, de hoeken moesten het ontgelden. Daar heb ik toen ijzeren hoeken opgezet. Maar toen was daarna de salontafel aan de beurt, ook oud grenen.
Maar, meneer was slim en deed het aan de onderkant, zodat we het niet zagen. Maar ja, je bukt ook weleens om wat te pakken en opeens zag ik dat dus.
Ik ben weinig weg, maar omdat wij nooit geen bench gebruiken, (ik heb 25 jaar honden en nog nooit een bench gebruikt, maar gewoon hup, gelijk los in de woonkamer.) kon hij dit dus ook 's nachts doen. Als hij het weer had gedaan, zag ik de splintertjes op het kleed liggen.

Bij ons was het verder van tijdelijke aard. Het had toch ook te maken met het wisselen van zijn tandjes en de pubertijd. Het is vanzelf overgegaan en ik heb hem nooit kunnen betrappen, dus hij heeft er nooit straf voor gehad.

Dat van die ADHD, tja............tegenwoordig heeft elk kind het en nu krijgen de honden ook al deze stempel. Ik heb het weleens voor de gek gezegd, dat wel, want mister DJ kon aardig als een debiel door het hele huis rondrennen.

Ik denk dat dit bij jou ook van tijdelijke aard is. Let er wel op, geef hem desnoods een kong met lekkers erin, zodat hij bezig moet zijn om dat lekkers eruit te krijgen.
Maak hem lekker moe voordat je weg moet en doe spelletjes met hem. Je hebt van die leuke speeltjes warbij de hond echt na moet denken. Geestelijke spelletjes dus. DJ is er helemaal weg van en zodra ik zo'n spel pak, gaat hij helemaal uit zijn dak.

Succes en je ziet, je bent niet alleen hoor!
;-) ;-)

honden page profiel Margarita, Lisa en LotteMargarita, Lisa en Lotte

honden foto van Margarita, Lisa en Lotte

Toen Lotte klein was en Lisa had nog haar halsbandje om, beet ze altijd op het uiteinde ervan. Hierdoor heb ik een hele dure halsband weg kunnen gooien :'( Ze beet er alleen niet op als ik er parfum op spoot. Maar dat is natuurlijk wel een heleboel parfum die je dan nodig zou hebben.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Ilja ik geef je helemaal gelijk.... O-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Bij Mickey heb ik met ruim 4 maanden de bench weggedaan, ze was zindelijk en sloopte niet, als ik wegging had ze de hele beneden verdieping tot haar beschikking, opeens besloot ze na een tijdje op haar rietenmand (was inderdaad misschien niet zo slim voor een jonge boxer)te knagen, meestal als ik even weg was, heb ook van dat vieze spuit spul gebruikt maar dat hielp totaal niet,heb haar een aantal keren kunnen betrappen op knagen en "foei" gezegd en ander speeltje gegeven, toch bleef ze het af en toe proberen, blijkbaar was mand erg lekker. Heb toen een groot laken genomen en een paar weken om hele mand gedaan zodat ze nietmeer lekker kon knagen maar wel in kon liggen, ze is,op een enkel krasje na op een ander meubelstuk (blijkbaar niet zo lekker)ermee opgehouden, Mickey is nu bijna 10 en slaapt nog steeds in dezelfde rietenmand met wat kleine beschadigingen

Om een lang verhaal kort te houden O-) niet al je meubulair hoeft eraan te gaan.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Thanks Cia..

honden page profiel Baasje E&EBaasje E&E

honden foto van Baasje E&E

Dat gefrustreerde gedrag door een bench herken ik wel.
Ik ben persoonlijk ook niet zo voor een bench. Wat een ander doet, die doet maar, maar ik vind het zelf maar niets.
Ik houd ervan als mijn hond kan doen wat hij/zij wil. Daar bedoel ik dan mee dat ze vrij mogen rondlopen in huis en naar buiten kunnen gaan, op mijn erf uiteraard, wanneer ze zelf maar willen.
Ik vind dat een bench de vrijheid beperkt en dat het alleen een oplossing is als het voor de veiligheid van de hond nodig is, bijv. in geval van ziekte en zelfbescherming.
Voor mijn eerste hond had ik op advies van een zgn 'kenner' een bench aangeschaft, maar zij werd daar ook helemaal gefrustreerd van en heb dit ding meteen naar buiten gegooid.
Daarbij vind ik het fijn als ze achter mij aan kunnen lopen en telkens dat getrippel om mij heen. Dat wil verder niet zeggen dat ik geen regels had voor mijn honden, want natuurlijk moesten ze wel eens in de mand blijven liggen als het écht nodig was. Een baas kan dat echt wel voor elkaar krijgen zonder een bench. Waarom moet een hond tegen tralies aankijken en opgesloten worden?
Ik zou er zelf super gefrustreerd van raken, dus waarom zou ik dit dan wel willen voor mijn honden?

Het is inderdaad frustrerend als ze dingen vernielen, maar je moet zeker weten of ze dit doen uit verlatingsangst, verveling of baldadigheid, voordat je aan een oplossing kunt werken.
Dan kan het ook nog voorkomen dat het per ongeluk gaat, daar heb ik zelf een voorbeeld van.
Mijn hond mocht graag een nestje maken in haar mand. Ze graafde als het ware een soort kuil in haar mand en draaide dan telkens wat rondjes voordat ze dan ging liggen. Dit deed ze dus ook een keer op mijn bankstel, alleen kwam daar een echte kuil in. ;-) Ze had een gaatje waar wat wit vlieseline of zo uitkwam en toen waren de rapen gaar, want dit leek op de vulling van een knuffelbeer. Ik kocht n.l. zo nu en dan een knuffel waar ze dan mee mocht spelen en na verloop van tijd gesloopt werd. Die vulling lag dan overal door het huis. Zij sloopte dus mijn hele bank.
Toen ik thuiskwam kon ik wel janken om mijn mooie 1 jaar oude bank, maar door boos te worden loste ik niets op. Ik moest eerst zeker weten waardoor ze dit had gedaan. Ze kon dit gedaan hebben omdat ze een nestje wilde maken óf omdat ze gefrustreerd was dat ze niet naar buiten kon, aangezien de achterdeur dichtgewaaid was. Ik heb toen van voor naar achter nieuwe hondenluiken geplaatst, zodat ze ten alle tijden naar buiten kon en ik heb een sterkere leren bank gekocht. Dit was voor ons de oplossing, want daarna heeft ze het nooit meer gedaan.

Jouw hond Geike kan ook toevallig de smaak te pakken hebben gekregen toen zij om wat voor reden aan de tafelpoot begon.
Als Geike het alleen doet wanneer jij niet thuis bent, dan zou je toch zeggen dat ze het doet uit verlatingsangst of verveling. Het is inderdaad niet een oplossing om alle meubels te verwijderen.
Eignelijk zijn er al vele oplossingen genoemd, maar iedere hond is anders van karakter. Mijn laatste hond kon ik wel een bot geven, maar daar begon ze pas aan als ik weer thuis was. Als ik een lange werkdag had, dat mijn moeder haar dan ophaalde om te wandelen, maar soms wilde ze niet eens mee. Feitelijk zou je van alles kunnen proberen en het kan ook zo zijn dat het vanzelf oplost, omdat ze inderdaad last van haar gebit heeft.

Ik wil je in ieder geval succes toewensen en ik zou nog een paar maandjes wachten met een nieuwe tafel.

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Bedankt voor het delen van ervaringen.Ik heb geike dit weekend kunnen betrappen op het bijten aan dat tafeltje.Ik zat er gewoon bij toen ze er weer aan begon. Ik toen "foei" gezegd en ze keek toen echt verbaasd van "hoezo? mag dat niet?" Heb toen toch maar besloten om tafeltje weg te nemen omdat ik vrees dat ze anders wel eens het gedacht zou kunnen krijgen dat bijten aan meubelen ok is. Verder lijkt ze geen enkele interesse in mijn meubels te hebben, dus denk niet dat ik echt gans mijn woonkamer ga moeten leeg halen :-)
Zo'n kong is bij haar direct leeg als ik het met brokken vul. Had eens van die kong vulling gekocht, maar dat lijkt haar dan weer niet te interesseren.



honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Een kong met alleen brokken is zo leeg en is niet echt een uitdaging.

Hier zet ik de kong een halve minuut in de magnetron en doe tussen de brokken wat kaas. Deze smelt en dan wordt het veel moeilijker om het eruit te krijgen. Wel opletten want door de kaas blijft het lang heet dus goed af laten koelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lekkere salontafel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Volwassen?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^