Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Een kong, of zo'n bal waar snoepjes uitvallen als je hond hem met zijn snuit een duwtje geeft. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel julia en spikejulia en spike 3 doggies

honden foto van julia en spike

mijn hond slaapt als ik iets anders doet
vaak speelt hij met zijn knuffels
maar soms geef ik hem een kauwbot dan hou ik hem even bezig ;-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

hier slapen ze ook veel.
Roosje heeft wat meer uitdagingen nodig dus dan vul ik af en toe een leeg flesje(van water)doe er snoepjes in ,zij is dan even zoet met het uithalen van de snoepjes :-D

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

hier slapen ze in huis bijna altijd tussen de actie door.
Ik vind dat zelf ook pretigger adan een hond die constant druk is.
bij mij is het ook zo dat op het moment ze druk gaan doen in huis ze gewoon te weinig beweging/uitdaging hebben gehad, merk ik dat dan gaan we of lekker lopen of trainen (als het MIJ uitkomt)

Daarbij kan ik je ook vertellen dat ze hier geen speeltjes hebben en kauwsnacks krijgen ze ook bijna niet. ze zijn meestal ook wel een ruim half uur bezig met hun maaltijd (barf) wat ook veel uitdaging geeft natuurlijk..

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Isa en Bowie spelen heel vaak samen.

En het flostouw zij ze ook veel mee bezig en de bal.

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu 3 doggies

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

Ik herken het.......de dames komen ruim aan hun wandel uren....krijgen hun natje en hun droogje.....veel knuffels....spelen samen.....stoeien samen....
maar als we een uur binnen zijn na een wandeling van 1 1/2 uur en hun al weer in de startblokken staan om weer de hot op te gaan denk ik bij mezelf dames ga slapen....maar voel me onder tussen ook een beetje schuldig dat we niet gaan....het voelt aan of ze zich vervelen....

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo slaapt dan of ligt te kauwen op een lamsoor of runderoor.
Hij kan heel leuk alleen spelen.
Zelfs met een lamsoor speelt hij eerst, gaat zich behoorlijk aanstellen dan.
Ligt op de rug, gooit het oor in de lucht, gooit het weg en valt hem aan.
Als het fijn weer is, krijgt hij de kong buiten en daar mag hij dan mee spelen.

honden page profiel VickyVicky 3 doggies

honden foto van Vicky

Meestal slapen ze hier dan. Of graven eens in hun bak in de tuin. Ook kunnen ze zich met elkaar amusseren en dan is het een vechtspelletje. Kanouk speelt ook graag met een balletje aan een touw, neemt ze dat touw vast en draait in het rond, of loopt er mee achteruit ofzo en kijkt hoe het volgt. Best wel grappig om te zien. Soms kijken ze gewoon de boel af. Ze hebben allesinds genoeg dingen om zich bezig te houden.

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Als Billie Jean niet ligt te slapen, dan ligt ie op het balkon naar beneden te kijken, of hij legt zn hoofd zo überschattig op mn schoot van 'vrouwtje, aai me alsjeblieft' :-P of hij vermaakt zichzelf met zn speeltjes, vooral speeltjes die heel veel geluid maken vindt ie geweldig. Ik hoor zo af en toe enthousiast geknor van een speelgoedvarkentje om me heen :-D.. Maar hij is eigenlijk erg rustig in huis, zelfs als ie een dagje weinig beweging krijgt!

Toen ie jonger was, was hij ook heel druk. Ik heb hem toen na elke wandeling zeker wel 2 uur in de bench gedaan. Zo weet ie inmiddels dus dat in huis rust betekent, en dat ie zich buiten helemaal kan uitleven.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Leuk, al die reacties.
Was gisteren van 's morgens vroeg tot 's avonds laat aan het werk dus kon niet reageren.
Maar zo grappig, vanavond gaat ie na de wandeling en het eten ineens een paar minuten met z'n flos spelen!! Ik moet me er misschien ook niet zo druk over maken, hij krijgt veel beweging en aandacht. Ik kan hem niet 24/7 entertainen.

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Een bank...
Ja... toch wel de bank, dat is waar ze zich het meest mee vermaken.
Hoewel onze asielzoekert tegenwoordig ons bed liever gebruikt..
Maar al met al...
Als ze maar kunnen ....slapen.. :-)

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)* 3 doggies

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


Sunny slaapt dan meestal. Als hij niet slaapt dan knaagt hij meestal aan een botje, probeert een vlieg/mug te vangen of is bezig met zijn kong. Wat hij ook leuk vind is spelen met een lege flesje (zonder dop) waar nog een paar druppels water in zit. Hij heeft een kongballetje dat een piep geluidje maakt, daar is hij verliefd op. Dan blijft hij erop bijten zodat het piept en als hij het piepje zat is gaat hij ermee spelen of brengt het naar mij zodat ik het gooi.

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy 3 doggies

honden foto van Ineke & Remy

Remy slaapt of speelt met zijn balletje. En met het kauwen op een botje van Farmfood kan ze zich ook goed vermaken. Kranten en folders scheuren vindt ze ook erg leuk. En speelgoed van de kinderen te pakken zien te krijgen en daar lekker op te gaan kauwen. Ach, ze is nog geen jaar.... ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Tess houd zich dan bezig met.... slapen :-D Als ze niet heel moe is dan in de voorkamer, op de bank met zicht naar buiten zodat ze lekker loom alles in de gaten kan houden.... als ze wel heel moe is dan gaat ze in haar mand op mijn kantoortje.... dan ziet ze niets en hoort ze niets en is binnen 5 minuten vertrokken... :-)

Als ik voor wat langer weg moet dan geef ik haar een moeilijk gevulde kong..... is ze lekker het eerste halfuur druk bezig met lebberen... en daarna gaat ze nog lekkerder slapen O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Kylie is altijd in voor een wandeling of een spelletje met de bal, een trekspeeltje, een knuffel... als we meespelen :-) Als ze al eens alleen speelt met een knuffel dan kunnen we haar best in de gaten houden, want de vulling eruit halen is dan wel haar liefste bezigheid. Eigenlijk houdt ze niet erg van echte hondenspeeltjes die piepen. Eén piep en ze hoeft die nooit meer. Als ik er al eens eentje koop dan gaat de pieper er dadelijk uit.

Als we niet thuis zijn slaapt ze vooral. Buren, zelfs in een vakantieverblijf zeggen dat ze nooit blaft behalve wanneer er echt iemand aan de deur komt of zo nu en dan wanneer ze door het raam een hond of de toeristische huifkar met belletjes voorbij ziet komen. Maar vooral slapen dus.

Als ik in huis aan't stofzuigen ben ofzo is ze liefst buiten. We hebben haar het graven afgeleerd toen we haar pas hadden, maar er is één kuil onder een paar struiken waar ze wel mag graven. Die kuil is al groot en meer dan een meter diep. Daar werkt ze verder aan. Ook als Zora, haar beste vriendin komt. Dan lopen ze samen te spelen, lopen langs de omheining met de buurhonden op en neer om dan weer te eindigen met het echte werk : het dieper maken van de kuil. Ze komt dan hijgend met vrolijk blinkende ogen, een brede smile en als het regent, vieze poten weer naar huis. Echt wat je moet hebben als je net gepoetst hebt! Als de tv aanstaat kijkt ze ook vaak mee. Het zal wel heel raar lijken, maar het is zelfs al gebeurd dat ik stopte met tv kijken en die toch nog maar even aanliet omdat Kylie nog aan 't kijken was. Mja, na een zoethoudertje te zijn voor kinderen... ook voor honden ? Nee, daar maak ik geen gewoonte van :-) Dan moet ik ook nog opletten waar ze naar kijkt! M'n vriend was eens in slaap gevallen samen met Kylie op de bank. Ik ging de tv uitzetten en zag dat Kylie heel ernstig aan 't kijken was. National Geographics : Predators! Pppfff!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Een bank...
Ja... toch wel de bank, dat is waar ze zich het meest mee vermaken.
Hoewel onze asielzoekert tegenwoordig ons bed liever gebruikt..
Maar al met al...
Als ze maar kunnen ....slapen.. :-) "


Haha Landseer, hij mag niet op de bank, zielig he? ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

@Kylie, hier zag ik ook laatst dat Santa heel geinteresseerd naar de tv zat te kijken, wij hebben vaak animal planet of NG aanstaan en dan hoort ie bijv een blafje of piepje en dan gaat die kop richting het scherm, wel grappig om te zien!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ja hoor, Kylie kan net als de poezen makkelijk 8 uren aan een stuk slapen zonder zich ook maar om te keren :-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van BC & CC

Sam slaapt dan.. Bij voorkeur ;-)
Choice is echt nog een pup en wil graag actie. Als Sam zich niet laat misbruiken dan pakt hij wel een speeltje en gaat er mee gooien.
Van mij mag hij. Als ik vind dat hij genoeg heeft gehad gaat hij richting bench. Weltrusten Choice ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hier wordt ook veel geluierd binnen en lekker knuffelen, spelletje af en toe ... maar buiten zijn wandelingen om ligt hij vaak lekker languit op het kleed, en heel soms in de mand O-) Kleed ligt veeeeeeeeel lekkerder :-D ! O ja baasje plagen als ze op HP is is ook favo bezigheid ... dan met z'n koppie op het toetsenbord gaan liggen O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

O ja, Astrid... dat ook nog... Poes op het toetsenbord.. Kylie die "hangjongere" speelt door over m'n schoot te hangen als ik aan de pc zit... Maar daar heeft de TS niets aan, want zij wilde weten wat onze honden doen als wij geen tijd voor hen hebben :-)

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi 3 doggies

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

noa houd vandaag een slaapdag!
Ze gaat gelijk slapen als we thuis van het uitlaten komen

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

't Is ook weer om te slapen....

Anoniem (Gast)

Als we werken en ik kom thuis gaat Bowie altijd eerst met een knuffelmuis spelen. Die gooit hij dan de lucht in en rent er steeds achteraan. Daar kan hij een hele tijd mee bezig zijn.
Nu hebben we vakantie en speelt hij er niet mee. Ligt zowat de hele dag te slapen. Hij slaapt
trouwens ook meer als het slecht weer is.

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

Hoi Anna!

Ik herken jouw verhaal helemaal! Ik heb ook het idee dat ik heel veel met mn hond bezig moet zijn, maar dat kan idd niet! Mijn hondje heeft een mandje met speeltjes, maar daar speelt ze niet veel mee, slapen daarentegen vindt ze heerlijk! Ik vind het fijn te lezen dat het normaal is dat een hond veel slaapt, ik dacht soms dat het aan mij lag, nu weet ik dat dat niet zo is! :-)

groetjes esther en poot doortje

PS: Doortje ligt nu heerlijk een oortje ;-)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

eerlijk...als ik niet met haar speel of wandel slaapt ze. zo af en toe loopt ze me wat achterna naar de keuken ofzo maar niet dat ze zelf gaat spelen ofzo...:-) het enige wat ze soms doet is zo'n pensstaafje eten...maar alleen als ik het haar geef, als ze niet eet gaat het weg.

honden page profiel GestoptGestopt 3 doggies

Jazz is 9 maanden en dus ook veel slapen.Verder heeft hij een krat met speelgoed met vnl knuffels. Een paar speeltjes vist hij er zelf uit en vermaakt zichzelf ermee. Ook een simpel doekje is een favoriet. Hij is erg rustig van aard dus ik heb eigenlijk ' geen kind' aan hem. s'Nachts of als we een paar uurtjes weg zijn gaat hij ook slapen op zijn kleed of op de bank en met warm weer op de plavuizen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Flex gaat als hij niet slaapt het huis inspecteren en bewaken. Kauwen en spelen is ook niet aan hem besteed. Ja van die keiharde spelletjes maar die doen we niet. Faya slaapt constant buiten de wandelingen om.

Denk dat je hond gewoon wat rust in z'n kont moet leren krijgen, als dat hem zelf niet lukt en het echt overdreven is kun je over verplichte benchrust denken.

Maar is de hond niet oververmoeid of iets dan lekker laten gaan. De een slaapt wat meer dan de ander.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Buiten de activiteiten met mij slapen ze, heel soms spelen ze even samen, ze liggen op de straat te kijken vanonder de poort of aan de andere kant van het huis en Duuk kan nog wel eens heel af en toe een speeltje pakken als dat voorhanden ligt.

Heb daar ook ooit moeite mee gehad hoor, dat ik me bezigheidstherapeut voelde. Ik begrijp je dus goed. Gelukkig merk ik nu dat ze de rust keihard nodig hebben, en zo is ook mijn 'schuld'gevoel langzaam verdwenen.

honden page profiel ~Yasmine&Cece~~Yasmine&Cece~ 3 doggies

honden foto van ~Yasmine&Cece~

mijn moeders hond leer ik vooral trucjes en ze slaapt ook heel veel.
Mijn hondje is nog jong en vermaakt zich vooral door te slapen, en haar moeder irriteren. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarmee houdt je hond zichzelf bezig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^