chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik vind het juist super dat je je al zo vroeg inleest voordat je er aan begint!

Laat inderdaad de ouders checken als ze geen stamboom hebben, en kijk ook goed naar hun karakter.
Verder moet je gezellig op cursus gaan. Wel een waar ze vooral werken met positief gedrag belonen en negatief negeren zoals een clicker training (ik weet niet waar je woont?).

Ik had voor mijn hond 1 jasje gekocht voor de winter, maar deze vond het maar niets en rende veel liever zonder jasje door de berg sneeuw heen. Mocht jouwe wel een jasje willen dan moet je geen jasje kopen met mouwen. Dit vinden de meeste namelijk vervelend. Zo iets is prima: http://winkel.chewies-online.nl/produkt_detail.asp?arintnum=201120&groepb_code=37&groepc=KLEDING&merk=alle+merken&at=PUFFY%20vest%20mt%20xs%20%20ruglengte%20tot%2021cm

Ik heb deze in een iets kleiner formaat zodat het niet de hele rug bedekt, maar het gaat om het voorbeeld.

Ik zou verder voer geven wat geperst is. Mijne deed het op normale brok wel goed alleen at ze heel weinig en liet ze de helft staan (ook al liet ik het de hele dag staan op een gegeven moment). Nu ik geperste brok geef (van Farmfood nu) Eet ze in 1x alles op en is ze een stuk energieker.

Ze kunnen heel goed alleen blijven als je dit maar goed intraint. Mijne kan de hele dag alleen zijn als het moet zolang ze maar lekker haar benchje heeft waar ze in kan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

oke ja ik weet dat je met positief werken moet doen want als ik met mijn hond en met diva ga wandelen mikey loopt nogal vooruit en diva loopt achter je aan zeg maar en dan soms als mikey een hond ziet gaat hij trekken en dan word ik een beetje mee getrokken en diva ook en dan kruipt ze helemaal inelkaar of ze iets fouts heeft gedaan. ik woon in heerlen.

ja zo'n soort jasje heb ik ook voor mikey gekocht voor in de winter alleen hij vond het niks haha

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Waar en chi liefst op getest moet worden is:

PL, hart, ogen, en liefst ook syri. Dat laatste wordt nog maar zelden gedaan maar ja...

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

oke ik zal vragen of ze dat willen doen

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

O nog iets. Mijn chihuahua wilde haar tandjes niet wisselen. Haar volwassen gebit kwam wel al (gelukkig op de goede plek) maar het babygebit wilde er niet uit. Dit hebben ze operatief moeten doen. Ze had gewoon botjes en brokken enzo maar ze bleven gewoon zitten!

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

dat heeft de chi van een kennis van ons ook gehad

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat had Bijou ook, dit komt vaak voor bij kleine hondenrassen, dit is geen erfelijke aandoening of probleem. Inderdaad kan tijdens een operatie de tanden verwijderd worden (hier is dat tijdens sterilisatie gedaan).

Kimberley, ik vind het heel goed dat je informeerd en doorgeeft aan die mensen hoe en wat met ziektes en testen!! Alleen denk ik niet dat je kan/mag verwachten dat een 'gewoon' iemand dit allemaal gaat doen. JA, het zou wel het beste zijn, maar als je dit allemaal getest wilt hebben zal je naar een fokker op zoek moeten gaan die dit doet/wilt.
PL is in iedergeval een goed begin.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jackie had ook 4 hoektandjes die er niet uit wouden maar heb het niet laten verwijderen.
Heb het even aangekeken en met 7 maanden en veel laten knabbelen op kauwstaafjes ed zijn ze er vanzelf uitgegaan.
Je kan gerust wachten met die tandjes tot een leeftijd van 10 a 11 maanden en als ze er dan nog zitten altijd nog laten verwijderen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Klopt Jacqueline, hier is het met 12 maanden verwijderd. Je kan het niet te lang laten zitten, de wortel van de tand groeit namelijk door..Hier waren de wortels veeeeel langer dan de tand zelf, 1 tand kregen ze er niet eens uit..Met boren en doen wel hoor, maar hij zat muurvast.

honden page profiel kimberley,Mikey&Divakimberley,Mikey&Diva

honden foto van kimberley,Mikey&Diva

oke ik zal er dan op letten :-)

Svb (Gast)

Een chihuahua geen gemakkelijk ras? Ik heb er 4 en ik heb geen van allen iets speiaal moeten ondernemen. Ik heb daarvoor een cavalier king charles spaniel gehad (volgens internet de braafste hondjes) en daar heb ik veel last mee gehad (beet alles stuk, blafte heel de dag) Ze waren echt makkelijk in opvoeding. Alleen goed socialiseren in het begin als pupje. Ik heb er enkele eentje die soms in huis haar behoefte doet maar verder geen problemen. Een kleine tip: laat je hondje al vroeg zelf op de grond wandelen buiten. Als je ze altijd draagt vinden ze zichzelf een grote jan en dan durven ze venijnig doen naar andere honden. En ook van in het begin andere mensen kennis laten maken en alle dieren waarmee je hem/haar vertrouwd wil maken.

Svb (Gast)

Oja en mijn ervaring met het geslacht (heb 2 reutjes en 2 teefjes). Als je echt maar 1 chihuahua gaat nemen kan je een reutje nemen als je dat graag hebt. Maar meerdere reutjes onder elkaar of een reutje en een teefje kan ervoor zorgen dat hij zijn pootje overal gaat opheffen (ook in huis tegen tafels en stoelen) of ruzie maakt met een ander reutje. Je hebt wel speciale plasbandjes, zodat je meubels proper blijven. 1 reutje in huis is geen probleem.

Teefjes worden 2x per jaar loops, dit kan 3 weken duren. Dan moet je het teefje HEEL goed apart houden als je een reutje in de buurt hebt want ze zijn erg inventief (ik heb al gehoord over teefjes die gedekt worden DOORHEEN een hek, of dat ze zelf deuren openkrijgen) PLUS er kan dan gans de nacht gejankt worden door de reutjes als het teefje vruchtbaar is.

Dat is het zowat kort uitgelegd. Beste zou eigenlijk zijn een teefje dat gesteriliseerd is, want een reutje laten castreren wil niet zeggen dat het plassen of het willen dekken stopt. Soms neemt het instinct de bovenhand, ook al is hij gecastreerd.

Verder zijn beiden even lief. Reutjes zijn niet 'drukker' dan teefjes want ik heb een heel wild speels teefje en een heel wild speels reutje. Het andere reutje en teefje zijn heel rustige.

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

hee ik ben ook op zoek naar een chi. bij mij duurt het nu wel heel lang, hoor.
maar het is heel moeilijk in NL een chi te kopen. :'(
vooral door broodfok enzo..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Nadine; Heb je al via de rasvereniging gekeken? Contact opgenomen met fokkers die daarbij aangesloten zijn?

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

" @Nadine; Heb je al via de rasvereniging gekeken? Contact opgenomen met fokkers die daarbij aangesloten zijn? "


nee, jammer genoeg niet, ik wil eerst al mn mogelijkheden bekijken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Oke, dat kan natuurlijk :-) Maar ik denk dat als je serieus op zoek gaat naar een Chi, je al een heel end komt via de rasvereniging.
Neem contact op met de fokkers, maak eens een afspraak om te gaan kijken, vragen stellen, enzovoorts..Zo kom je vanzelf uit bij een fokker die bij je past.

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

" Oke, dat kan natuurlijk :-) Maar ik denk dat als je serieus op zoek gaat naar een Chi, je al een heel end komt via de rasvereniging.
Neem contact op met de fokkers, maak eens een afspraak om te gaan kijken, vragen stellen, enzovoorts..Zo kom je vanzelf uit bij een fokker die bij je past. "


das waar. :-)

honden page profiel CanidaeCanidae

honden foto van Canidae

Ik heb al jaren Chihuahua's, en er zitten hele leuke hondjes bij maar ook minderleuke. Mijn ervaring is dat langharigen vaak wat vriendelijker zijn dan kortharigen.

Het kunnen uiterst agressieve honden worden door ze te behandelen als een pop/diva/knuffelbeer. Daar is een boze pitbull niks bij. Ze kunnen in de puppytijd vrij makkelijk getraint worden, daarna bijna niet meer. Chihuahua's moet je goed socialiseren op een jonge leeftijd.

De ziekten die ik heb meegemaakt bij stamboek honden de afgelopen 5 jaar: Hernia, Hersenbloeding met dodelijke afloop (hondje was 3'5jaar), tandsteen in ernstige mate (elk halfjaar onder narcose om te verwijderen), overbeet, losse knieschijven, anorexia, hartproblemen, slechter gehoor, ernstige allergien, en dan vergeet ik vast wel wat.

Daarbij worden ze gestolen als ze een keer weglopen. Op amivedi staan heel veel chihuahua's die nooit meer terug gevonden worden. (helaas apreek ik uit ervaring :( ).

Mijn chihuahua's krijgen vers vlees om tandsteen te beperken (en dat is nodig!!!).

En wat heel belangrijk is, is dat je ze behandelt als een echte hond, kleertjes aandoen kan, maar doe dat pas als ze volwassen zijn zozat ze leren omgaan met regen, wind en sneeuw. Wel zo goed voor het imuunsysteem.

Mijn chi's in de sneeuw (dat witte hondje is helaas overleden aan die hersenbloeding, huil er een halfjaar later nog om):

http://www.mijnalbum.nl/Album=V4O3DYUC

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hoezo vrij geworden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^