lymfklierkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hello,

Mijn hond heeft dezelfde kanker. Gelukkig heb ik aangedrongen dat ons dierenarts een bloed sample nam want hij was er veel te relaxed over dat haar lymph klieren opgezwollen waren. (eentje in haar keel, en een in haar achter been) Na biopsie, was het slecht nieuws! Ze reageert heel slecht met de chimo, (ze krijgt een keer /week een spuitje, 1x per de 3 weken een medicament die endoxan heet (maar die geeft heel veel slechte na effecten! Dus pas daar zeker mee op!!!) en alle dagen een ander. Het hijgen betekent dat ze koorts heeft. Je dierenarts moet haar dan een spuitje hiertegen geven. Die van ons at al een week nie (af en toe stukskes kip of hacher dat ik kocht), maar toen haar koorts afgezakt is, begint ze weer te spelen en te eten. Binnen 2 weken veranderen we van medicatie omdat de endoxan haar dus echt verschrikkelijk doet voelen. Ze is nu bijna 10 jaar oud, maar wil haar de beste qualiteit van leven geven dat ik kan. Ik ga nu wel bij andere dierenartsen gaan om een andere opinie te krijgen! Zoals bij doctors - ze weten niet altijd alles - en een tweede opinie kan nooit kwaad! Good luck!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lymfklierkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CobieCobie

Wij hebben gisteren 9 maart onze lieve Luna in laten slapen. Een engelse bulldog van ruim 6 jaar. Kerngezond was ze, en superlief. Ze was de afgelopen 2 weken totaal zichzelf niet. Overgeven, dik slijm, niets eten, en wat was ze daar dol op! veel drinken, plassen in huis, continu hijgen. Even een paar dagen aangekeken, koud washandje om af te koelen, midden in de nacht naar buiten. Uiteindelijk naar de dierenarts. Kuurtje mee van een weekn en pillen voor tegen het braken. Het leek 2 dagen goed te gaan. Ze at weer wat, wat waren we blij.
Later die week werd het alleen maar slechter. Elke ochtend de dierenarts aan de lijn. Ik had er geen vertrouwen meer in. Voor een second opinion naar een andere dierenarts. Een bijzondere vrouw met hart voor dieren, ze was zo lief voor Luna. Uitgebreide bloedtest op vrijdag afgenomen en maandag kregen we heel slecht nieuws!
Lymfklierkanker, het aantal rode bloedcellen was bizar hoog, slecht, organen aangetast. Ondertussen gaf ze alleen maar bloed op, ook in haar ontlasting/diaree zat bloed. We waren er kapot van, ze was niet meer te redden. Ze is heel vreedzaam ingeslapen met een roesje en uiteindelijk een 2e spuitje, ze was binnen no time weg. We zijn er zo kapot van.Het is niet te omschrijven. Wie weet hoe lang ze al pijn heeft geleden. Het is de laatse 2 weken zo snel gegaan. Het ras en zeker zij was zo sterk. Wat een drama, voor een ieder die dit meemaakt. :'(

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

veel sterkte

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Ik begrijp je volkomen, het doet toch zo'n pijn om je hond te moeten laten gaan, maar we moeten toch in eerste instantie denken om hun welzijn ipv het onze, hoe verschrikkelijk het ook klinkt....en hoe verdomd moeilijk dat dit is weet hier iedereen :'( :'(

Heel veel sterkte bij dit verlies en denk aan de mooie herinneringen die jullie mochten beleven.

Liefs

Martine

honden page profiel claraclara

honden foto van clara

Dat is niet een leuk bericht.
Hoe oud is ze?
Heb gehoord dat zoiets vaak met 7 a 8 jaar kan komen.
Voor je hond is het beter om haar uit haar lijden te verlossen.Pijn zal ze nu zeker hebben.
Ik heb het met Nadina, een flat..gehad.Ze kreeg een kankergezwel in haar hals, en binnen 3wkn kon het niet langer.
Ze kon ook niet meer lekker liggen,en het werd zo groot als haar kop.
sterkte

kris (Gast)

Hoi allemaal,zie dat er hier een tijdje niet geschreven word..
Toch wil ik ff mn verhaal kwijt,
2 maanden geleden hebben wij te horen gekregen dat onze duitse herder lymfklierkanker heeft.
We hebben gelijk prednison gekregen en behandelen hem nog steeds....hij was verder erg vrolijk,tot een paar dagen geleden ,hij eet slecht en begint weer af te vallen..naar mijn mening beginnen de bulten ook weer op te zwellen.

Wat is jullie mening hierover?

Groetjes Kris

Brenda (gast) (Gast)

Hallo allemaal,

Gisteren 31 januari 2010 hebben wij tot onze grote spijt onze rottweiler moeten laten inslapen op 12 jarige leeftijd. Vorig jaar oktober ontdekte we 2 grote bulten in haar keel. Na bezoek aan de DA werd er lymfklierkanker gecontstateerd. We zijn meteen met prednison begonnen. Ze begon af te vallen maar at nog wel goed tot en met de 2de week januari. Haar ademhaling werd hijg achtig. Hiervoor hebben we ook pillen gekregen en daarmee ging het een stuk beter. Op 31 januari vond ik haar in haar eigen ontlasting. Ze heeft niet eens meer de moeite genomen om op te staan. Dat was het moment dat we hebben besloten om haar in te laten slapen. Ze had ook al vochtophoping. Gelukkig ging het snel bij de DA. Na de injectie binnen 5 seconde was ze overleden.
Geniet zolang je nog kan. Als het moment daar is weet je het gewoon. Iedereen sterkte die hiemee te maken krijgt.
Ciao uit een zonnige aruba

rita (Gast)

hoi anita
ik heb gisteren tehoren gekregen dat mijn hond lana lymfklier kanker heefd.
en ik ben er kapot van,,ze moet in april nog 3 worden,
ik weet me ook geen raad groetjes rita

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Jeetje wat erg allemaal...iedereen heel veel sterkte.

gerda (Gast)

heb vandaag ook te horen gekregen dat mijn frans bulletje van 5 jaar oud lymfklier kanker heeft weet ook niet wat te doen
hij kan chemo krijgen maar hetis afwachten of het aanslaat.
de dierenarts zegt 40%

iris (Gast)

haaj anita
mijn hond heeft ook kanker gehad.
maar toen was ik nog klein, de dokter zei dat ie nog maar een paar dagen televen had. ik helemaal over stuur maar door de medicijnen en onze leifde en exstra steun heeft ie nog wel een paar jaar verder geleeft en is uit eindelijk van ouderdom dood gegaan.
hij is toch nog 16 jaar geworden ondanks dat ie kanker had.

ik hoop dat jouw hond ook nog verder leeft ondanks die akeligge en stomme ziekte. ik leef met je mee.
;-) sterkte

meriam (Gast)

hoi

ik heb vorige week te horen gekregen dat me hond rakker een westy hij is bijna 13 ook die ziekte heeft kan het nog niet eens uitgesproken krijgen zit hier gewoon te schreeuwen terwijl ik dit typ
hy heeft 3 bobbels in zijn keel en op zijn achter benen hij heeft ook prednison gekregen enzo en als het niet minder wordt volgende week terug . hij is me trouwe vriend maar merk dat hij heel aanhankelijk begin te worden hij volg me overal .
het is maar afwachten hoe of wat maar merk dat het ook verdomd zeer doe bij me


gr meriam

De lauw (Gast)

Vandaag ook te horen gekregen > rottweiler van 8 jaar moet inslapen omwille van lymfeklierkanker . Smiddags hem buiten laten opeens overal tegen lopen , op slag blind , onmiddelijk naar dierenarts > hij moet inslapen > vaarwel sjerka bedankt voor de 8 mooie jaren en keep on smiling eh vanuit u rustplaats

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Mijn lieve hond moet a.s. dinsdag naar de dierenarts voor een rontgenfoto. Waarschijnlijk heeft hij lymphekanker.
Een bevriend dierenarts die geen praktijk meer heeft , heeft me gezegd dat ik in geen geval een eventuele chemokuur moet laten geven. Hij noemt het oplichterij omdat de kanker niet genezen kan, het is uitstel van executie meent hij. Ook zei hij me dat ik er mijn hond geen plezier mee doe. Wij mensen weten wat er aan de hand is als we ziek worden van chemo of bestraling;een hond niet en voelt zich alleen maar ellendig.
Ik wens iedereen veel moed en sterkte toe
Ik ben zo bang, mijn hond is alles wat ik heb

honden page profiel GinaGina

honden foto van Gina

Wat naar voor jullie Anita en Caroline. Ik heb vorig jaar mijn lieve labrador in moeten laten slapen. Ze zou geholpen worden aan een vetbult op haar schouder wat achteraf kanker bleek te zijn. Wij waren er al bang voor omdat ze in het weekend voor de operatie snel achteruit ging. Hijgen, slikken, raar met haar poot liggen, vrijwel niet meer kunnen wandelen. Op de operatietafel bleek ook dat ze vol kanker zat en er niets meer aan te doen was. We hebben besloten haar niet meer wakker te laten worden.
Sterkte ermee!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Mijn lieve hond moet a.s. dinsdag naar de dierenarts voor een rontgenfoto. Waarschijnlijk heeft hij lymphekanker.
Een bevriend dierenarts die geen praktijk meer heeft , heeft me gezegd dat ik in geen geval een eventuele chemokuur moet laten geven. Hij noemt het oplichterij omdat de kanker niet genezen kan, het is uitstel van executie meent hij. Ook zei hij me dat ik er mijn hond geen plezier mee doe. Wij mensen weten wat er aan de hand is als we ziek worden van chemo of bestraling;een hond niet en voelt zich alleen maar ellendig.
Ik wens iedereen veel moed en sterkte toe
Ik ben zo bang, mijn hond is alles wat ik heb "


Wat moeilijk voor je. Maar je schrijft "waarschijnlijk"... Het is dus nog niet zeker. We hopen en duimen met je mee dat het iets anders is wat kan genezen.

Medicijnen toedienen bij een uitzichtloze situatie waarin je hondje afziet is natuurlijk niet het juiste. Soms kan de pijn nog een poosje gestild worden en het leven aangenamer ondanks een ziekte en dat kan voor een baasje soms belangrijk zijn om echt en bewust afscheid te nemen... Bij voorbeeld door nog eens wat lekkers te geven wat de hand daarvoor niet mocht wegens dieet... of door een laatste uitstap naar het lievelingsplekje.. het maken van een lieve foto als herinnering enz...

Maar indien je nu of na de diagnose graag reacties hadt op HP kun je best zelf een topic openen, bij voorbeeld in topic openen in de categorie "diagnose"... Want dit is reeds een heeel oud topic.

Alle goeds gewenst met je hondje en mocht het lympheklierkanker zijn... dan wens ik je de sterkte toe om in eerste instantie aan je hondje te denken en de juiste beslissing te nemen.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Dank je wel voor je aardige reactie en goede raad Kylie.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Graag gedaan Hanna.

Gaat het over het hondje op je profielfoto ? Ik hoop dat je goed nieuws krijgt !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lymfklierkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Blafprobleem...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^