dodelijke teek.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

goed datje dit even meldt,word extra controleren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dodelijke teek." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik hier ook op het forum vaak lees, vele teken dit jaar, wat moet je dan ?

dat is ook waar, een scolibar band is een doeltreffend middel, en is betrekkelijk veilig, doe de band snachts eventueel af, de band moet wel gedragen worden, anders zou ik zeggen, doe hem op de dag af, als je thuis bent, maar dan werkt de band niet, snachts is wel een optie.

en niet er mee zwemmen hoewel dat wel op de gebruiksaanwijzing staat. en als je in een teken gebied zit, kan je bijna niet anders. heb je nog een hond die weinig beharing hebt, kan je ze zo zien zitten, maar een hond zoals Bamse, daar zie je geen teek op. en voelen, doe ik ook, maar er kan er altijd een tussen door glippen. wees verstandig met middelen, dat is het enigste wat ik er op kan zeggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nu is er toch de gevaarlijke teek geconstateerd, de Ehrlichiose teek, het klimaat veranderd, deze teken komen dus hier nu ook voor, en ja dan is er geen andere oplossing als je in een teken gebied woont. gebruik daar de scolibar band.

wees er voorzichtig mee, wat nienke aanhaalt de pipetjes van Exil, zo zijn er nog wel meerderen middelen die helpen, maar raadpleeg je dierenarts daarvoor, ga geen pipetjes halen bij kruidvat of supermarkt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

@Guillaume, ja de parasiet rukt op, al een paar jaar geleden was hij al in Zuid Nederand gesignaleerd, dus ook in Belgie kan hij voorkomen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

In de scaliborband zit wel een giftig goedje (deltametrin) waar sommige honden niet goed op reageren

Deltametrin is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. De stof kan effecten hebben op het zenuwstelsel, met als gevolg gewaarwordingen aan het gelaat zoals tintelingen, jeuk of branderig gevoel. Inslikken kan de dood veroorzaken.

De stof is giftig voor waterorganismen, in het bijzonder vissen, en voor bijen.

Het werkt overigens niet tegen vlooien.

Ikzelf hou het bij de teatree, lavendel, geranium appelazijnmix ;-)







http://www.hondenpage.com/hondenforum/34029/scalibor-tekenband.php

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ik las het vanmorgen in de Telegraaf idd. Gelukkig heeft Bink tot nu toe nog geen enkele teek gehad, maar ik ga voor de zekerheid toch wel elke avond controleren (ook al woon ik niet in Drente O-) ).

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik vind het tot op heden, een bericht waarvan ik denk?????

Als je de uitleg over deze teek en ziekte leest, wat ik al wist en me daarom ook dingen afvroeg.

Natuurlijk moet je ten alle tijden opletten met teken en parasieten.
Het is nog niet duidelijk of deze teek al in Nederland is. De teek kan nl. niet in ons klimaat overleven.

Ik weet niet waar deze besmette hond vandaan komt cq. is geweest. Dat staat nergens vermeld.
De dierenarts en de Telegraaf moeten dit toch ook wel weten, anders hadden ze dit wel vermeld.

Zo van "de teek uit het middellandse zee gebied ook in Nederland aanwezig."....o.i.d.

Altijd op blijven letten.....voor mij nog een vaag verhaal van de Telegraaf.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je zegt, dobry, het is altijd moeilijk wat moet je gebruiken als je in een teken gebied leeft, en je hond komt onder de teken terug naar huis.

ik gebruik nog steeds de cdvet, en het eigen gemaakt middeltje, ga ik naar het reservaat, ik spuit geregeld even over de vacht, neem het mee. daar naar toe, ik nevel en het is een natuurmiddel, en tot nu toe geen teek gezien. en daar zitten toch heel veel teken, het is een gebied waar reen enz. leven, dus teken zat.

Hanna, een teek die gevonden is, de dodelijke teek, wil niets zeggen over heel nederland natuurlijk, maar ze rukken op, zelfs op terschelling zijn er gevallen bekend met deze teek. het klimaat veranderd , soms zo warm dat een teek hier best en goed kan overleven, zelfs de winters zijn er tegenwoordig teken die overleven, wat vroeger ook niet was.

geen bangmakerij, maar gewoon een waarschuwing, van let op. controleer je hond, en ga niet onbeschermd een gebied in waar vele teken zijn, gebruik een middel liefst natuurlijk een natuur middel, maar voor vele honden is dat ook niet haalbaar. gebruik je iets ? let dan goed op de reactie van je hond.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier komen jammer genoeg heel veel teken voor ik borstel dan ook altijd zorgvuldig na de wandeling, en sinds Lola een keer in een weide liep waar ineens een heel tekennest over haar vacht wandelde neem ik voor onderweg ook een borsteltje mee als we die wandeling maken...bah het zijn zulke engerds..ik heb hier in de buurt nog niet van borreliose en andere ziektes door teken gehoord maar beter maar voorzichtig zijn.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ehrlichiosis is een infectieziekte die vooral honden treft en in veel mindere mate ook mensen en katten. Ehrlichiosis wordt veroorzaakt wordt door micro-organismen van de groep der rickettsiae, zoals Ehrlichia chaffeensis.

De infectie wordt door tekenbeten overgebracht en kan worden behandeld met antibiotica. In het acute stadium is deze ziekte goed te behandelen, maar als de ziekte chronisch is geworden, dan helpt antibiotica vaak niet meer voldoende. Er is dan al teveel schade in het lichaam aangericht.

Er worden twee vormen onderscheiden: monocytaire ehrlichiose en granulocytaire ehrlichiosis. De ziekte verloopt over het algemeen mild en zelfs asymptomatisch (geheel onopgemerkt) maar levensbedreigende gevallen komen wel voor. De ziekte is verwant aan de Rocky Mountains spotted fever, die ook door een rickettsia wordt veroorzaakt. 3 tot 16 dagen na een tekenbeet treedt koorts op, moeheid, spierpijnen, en soms een huiduitslag.

De diagnose is moeilijk en er is geen makkelijk beschikbare test. Er is in totaal maar een klein aantal gevallen beschreven in de VS, ongeveer 200, maar dit zou ook het topje van een ijsberg kunnen zijn.

Voor zover bekend kwam de ziekte alleen in Amerika voor en wordt overgebracht door de 'lone star tick' (Amblyomma americanum) Deze ziekte kwam in Nederland niet voor, slechts bij uitzondering bij een hond die in het buitenland was geweest. Door waarschijnlijk de klimaatverandering rukt deze ziekte op naar het Noorden. Er zijn in 2010 twee bewezen gevallen afkomstig van Terschelling, in juli 2011 werd de ziekte geconstateerd bij een hond in Drenthe

In maart en begin april 2004 zijn we opgeschrikt door drie fatale gevallen van Babesiose bij honden, zonder eerder verblijf in het buitenland, vastgesteld in de regio's Den Haag (Scheveningsebosjes) en Arnhem, waar de infectie inmiddels ook bij tenminste zeven andere honden met verschijnselen is vastgesteld. De analyse wijst op Babesia canis, een protozoaire bloedparasiet die wordt overgedragen door Dermacentor teken, die niet in Nederland voorkomen.



Dermacentorteek
Dermacentor teken zijn drie-gastherige teken die zowel in warme als in gematigde streken voorkomen, maar in Europa reikt het verspreidingsgebied tot in Zuid-Engeland, Zuid-België en Midden-Duitsland. Dermacentor teken zijn al wel eerder gevonden op honden van teruggekeerde vakantiegangers en ze zijn vermoedelijk daarmee samenhangend incidenteel aangetroffen op honden die niet in het buitenland waren geweest.

De vraag dringt zich nu op of Dermacentor teken zich toch in Nederland hebben gevestigd, dit zal nader onderzoek moeten uitwijzen Met het oog hierop wordt aan dierenartsen dringend geadviseerd om iedere patiënt met haemoglobinurie (bloedplassen) te verdenken van babesiose.




Babesia
Babesia ontwikkelen zich uitsluitend in de erythrocyten van de hond. De incubatietijd varieert van één tot twee weken. In het acute stadium worden de volgende verschijnselen waargenomen: apathie, anorexie, hoge koorts, versnelde pols en ademhaling. Later kan de haemolytische anaemie ontstaan, die gepaard gaat met haemoglobinurie (bloedplassen). In dit stadium zijn de parasieten vaak gemakkelijk aantoonbaar in een bloeduitstrijkje.

Zonder behandeling kan een aanzienlijk percentage van de voor het eerst geïnfecteerde honden aan Babesiose sterven; overlevende honden blijven de infectie dragen.




Preventie
Het beste advies hieromtrent is zonder twijfel om tekenpreventie toe te passen. Hiertoe zijn verschillende middelen geregistreerd. Het is belangrijk dat de eigenaar zich realiseert dat geen van die middelen volledige zekerheid biedt. Dus is het daarnaast van belang om te adviseren honden die met name op braakliggende terreinen, verruigde graslanden of in natuurgebieden worden uitgelaten dagelijks op de aanwezigheid van teken te controleren (aftasten). Dit laatste was natuurlijk altijd zinvol met het oog op de inheemse teek


DIT EVEN VOOR DE VERSCHILLEN VAN DE TWEE ZIEKTEN. EN DE DUIDELIJKHEID.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik wil nog even toevoegen...Het had de arts en de Telegraaf gesiert om de berichtgeving in deze vorm te verspreiden.

Maar goed...dat is mijn mening, en daarom heb ik een hekel aan de Telegraaf. O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

www.artsendier.nl

dit kwam ik tegen, het is nieuw.

***Nieuw in het assortiment***
Effipro

Effipro is een eenvoudig toe te dienen middel tegen vlooien, teken en luizen bij hond en kat.
Het bevat als werkzame stof Fipronil, deze stof is wereldwijd de meest gebruikte werkzame stof in de vlooien- en tekenbestrijding bij hond en kat. Bovendien is het momenteel het enige toegelaten uitwendig toe te dienen middel tegen teken bij de kat.
Effipro is verkrijgbaar als spot-on en spray.
De spray werkt behalve tegen vlooien en teken ook tegen luizen.
De spot-on zorgt voor een snelle en lange werking.
Effipro is veilig voor u, uw kind en uw huisdier.



Anoniem (Gast)

Fipronil zit ook in frontline

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ik was de gast hierboven was niet ingelogd ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel goed kath. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is nieuw, kath, ik ken het niet. maar wat ik er van lees ? lijkt het me ook een goed middel, maar altijd aan de dierenarts vragen zou ik zeggen. om zomaar iets te nemen ? zou ik zelf niet doen.

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Pffffffffffff mijn hond is een wandelende. Tekenbunker maar heeft nu in eens gen teken meer. Is er al een hond dood gegaan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee gelukkig niet, in terschelling zijn ook honden die met deze teek in aanraking zijn geweest, en gelukkig er snel bij waren. antibiotica is een afdoend middel tegen deze teek, blijft de teek ongemerkt, dan kan er wel schade aan de hond komen, dodelijk zelfs, dus wees verstandig, voelen savonds, of een goed middel gebruiken dat de teek niet te lang blijft zitten in de vacht huid van de hond.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes 3 doggies

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

blegh ben daar net op vakantie geweest en lizzy heeft een teek opgelopen.bahhhhh :'(

honden page profiel elke de proostelke de proost 3 doggies

honden foto van elke de proost

Ik lees dit net , maar dit komt overal voor hoor... Besmette teken. Mijn tante heeft 3 jaar geleden een teek gehad die besmet was. 2 jaar heel moe geweest... medicatie moeten nemen,... ze is er nu gelukkig van af.
Maar het komt dus ook in Belgie,...voor. gewoon heel goed nakijken elke dag en de honden behandelen.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

He wat een eng bericht! We wonen in Drenthe, Daisy loopt af en toe teken op. Ikzelf ook, laatst bij het Dwingelderveld. Om nou chemische middelen te gaan gebruiken gaat me te ver, maar ik ga extra goed opletten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed opletten, en besmette teken zijn er zeker al lang, alleen deze is nog niet vaak gesignaleerd, komt meestal voor in de zuiderlijke landen , hier in nederland niet. en nu hebben ze je erop geattendeerd.
, dat deze teek hier nu ook al gesignaleerd is.

honden page profiel julia en spikejulia en spike 3 doggies

honden foto van julia en spike

ik gebruik altijd middel van frontline tegen teken,luizen,vlooien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dodelijke teek." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Collages maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^