Perfecte pup, deel 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Oke, ik dacht even dat dat ik de perfecte pup (14 wk)in huis had. Is natuurijk ook zo, ze is 100% zindelijk, luistert naar alle opdrachten, zoals zit af wachten noem maar op, ze kan het.
Klinkt perfect he, ze ziet er ook nog eens mega schattig uit. Geeft heerlijke kusjes en maakt graag ogen en oren schoon. Piept nooit in de bench, ze loopt er zelf in.
Maaaaaarrrrrr jonge jonge jonge..wat is het een DRAAK!!!!!!!!! Ze doet de hele dag stoute dingen. Echt kattekwaad.
Nu kan ik aardig wat hebben maar toch wordt ik soms heel boos en sta als een moederhond haar uit te leggen dat ze te ver gaat. Gelukkig hoef je daar niets bij te zeggen :-)its alle about the energie. Ik heb mezelf wel in de hand hoor haha maar je moet ze toch bijbrengen dat niet alles mag. Ik heb goed gekeken hoe een moederwolf haar pups verteld wat wel en wat niet en ook Duke leert mij een hoop hondentaal beter begrijpen.

Vandaag heeft ze toch wel echt een overtreding gemaakt! Ze rent hier door het huis in haar 5 minuten gekte (af en toe laat ik dat toe). Nu springt zo door het raam naar buiten! Dat is niet zo gemakkelijk, er staat een opstakel voor dus geen aanloop en vanuit stilstand springt ze zo omhoog en dook zo dwars door de potten en planten de tuin in. een sprong van minstens 1.5 meter hoog.
Dat is toch niet normaal meer!! 14 weken!
Dus weer duidelijk gemaakt dat dit echt niet kan, ik geloof dat ze het doorhad aan haar reactie te merken...
Slikkie slik aan mijn kin en zo viel ze in diepe slaap..Nu is ze weer mijn liefste pefecte puppie ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Perfecte pup, deel 2" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Ik zou haar eerlijk gezegd meer rust geven, dit is hyperactief gedrag door te weinig rust ;-)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Nou ja eigenlijk is de Hele dag een beetje overdreven O-) het voelt soms als de hele dag dnek ik. Ze krijgt zeker benchrust van me. Heel belangrijk vind ik.
Elke ochtend 4 uur als we werken en in de middag na het eten en plassen/poepen ook nog even slapie slapie..
Het is van karakter gewoon een stoer hondje die vroeger al uitbrak uit haar puppiekennel bijvoorbeeld en dan de hele club meenam als haantje de voorste.

We hebben haar op karakter gekozen dus we wisten waar we aan begonnen maar ik had toch niet verwacht dat ze dit zo doen..zo zie je maar weer..je moet overal bij stilstaan als je een pup in huis hebt!
Maar desalnietemin is je advies wel een goeie hoor, veel pups missen rust. Kon je hier nu maar in huis kijken :-) totale rust met drie katten en twee honden. Hoe meer rust nu hoe meer balans straks als ze groot is, denk ik.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

sorry hoor, maar je hond is nog een baby en dan al zoveel "kunstjes"kunnenn is ook niet normaal..

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

@ilse, sorry hoor maar "kunstjes" ??
mijn pup luistert en leert gewoon graag en snel.
jouw reactie vind ik ook niet normaal. gelijk negatief met ondertoon..als dat de toon gaat worden haak ik direct af. ik heb echt schoon genoeg van alle negatieve reacties alktjd hier. de een mag geen boomer hond de ander niet op kleur kiezen, dan mag je weer geen brok voeren, nu is je pup leren om netjes te gaan zitten niet goed..
kritiek is prima maar dit is sagarijnig reageren! ik lees nergens kunstjes in mijn verhaal.
dank voor je fijne bijdrage

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget 3 doggies

honden foto van Angel, Google & Gadget

Puppy pubertijd??? ;-) Ik heb er ook een van 14 weken... en onze grote vent is nu volop aan het puberen geslagen, dus ik moet af en toe ook wel eens tot 10 tellen.
Gadget krijgt veel verplichte rust van ons. Als ik 'slapen' zeg, dan huppelt ze vrolijk haar bench in en gaat meteen liggen, heeft dan zelf ook wel door dat ze moe is. Anders wordt ze echt vervelend voor haar grote broer namelijk ;-)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Dit schijnt de periode nu te zijn..las ik bij een gedragstherapeute op haar site.

De rangorde periode

Vanaf 13 tot ongeveer 16 weken duurt deze periode.
In plaats van te spreken over dominant en ondergeschikt in de zin van rangorde, is het meer wenselijk om over hierarchie (harmonie) te spreken
Meer in de zin van hoe een gezin nu fuctioneert.
In tegenstelling tot vroeger spreken we nu niet meer over een vader, die de leiderrol vervulde in het gezin met onderaan in de rangorde de hond.
De hond werd geacht te gehoorzamen en zoniet werd hij bestraft (lijfelijk, opsluiting).
Tegenwoordig zijn we veel meer bezig met respect en samenwerken.Toch moeten er regels en structuren zijn, dat bevordert ook voor uw hond zijn lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Hier ook lekker in de bench en haar grote broer gaat altijd mee naar het kamertje waar de bench staat en gaat daar in zijn mandje liggen slapen. Samen rust. Duke is ook nog maar 1.5jr en heeft ook zijn rust nodig nog.
Nog even @claudia, ik merk inderdaad ook direct als ik haar te weinig rust heb laten nemen..de dag daarna is ze van god los..dan denk ik ah ja..mijn eigen domme schuld..
Rust is goed en ze vinden het zelf ook echt lekker.



honden page profiel btje & peanut & rubybtje & peanut & ruby 3 doggies

honden foto van btje & peanut & ruby

haha mijn platjas was ook zo'n draak in het begin, en kan je vertellen ze word volgende maand alweer een jaar (pfff wat gaat die tijd toch snel) en ze is het nog steeds hahaha
wel leuk hoor om een koppig,eigenwijs, pittig zwart draakje te hebben hoor, oke ben haar af en toe ook zat dan is ze zo'n klier doet echt alles wat niet mag maar nadat ik haar dan gecorrigeerd heb en ze dan maar ga slapen omdat ze niet mag etteren, moet ik ook weer in mezelf lachen hoor dan denk ik rotjong die je er ben, je weet het allemaal zo donders goed maar kijken hoe ver je kan gaan is ook zoo leuk al komt ze nooit een mm verder ;-)

en peanut kon ook al snel meerdere commando's hoor niet alleen lig,zit en zo maar ook plat en omrollen en zo, de standaard dingen begonnen al snel te vervelen en ze zat echt zo verveeld te kijken van ja ja dat ken ik nu wel.
zolang je voldoende rustmomenten geef is dat toch niet erg.
jij kent je hondje het beste en weet hoe ver je kan gaan.
tegen mij is ook gezegd ze kan te veel voor haar leeftijd, opzouten mijn hond ik weet wat ze aan kan, wat ze leuk vind,voed je eigen hond maar op, heb je die niet neem er dan 1, maar bemoei je niet met mijn schat.

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

honden foto van Meike

@ Ilse: Het is een border collie, laten we dat vooral niet vergetn.. Deze honden leren gewoon erg graag en snel. O-)

Ik lees dit even mee omdat wij ook in augustus een border collie krijgen. Altijd fijn om er al een beetje in te zitten :-D O-)

honden page profiel ••Tanja&Bullit••••Tanja&Bullit•• 3 doggies

honden foto van ••Tanja&Bullit••

Fijn he van die negatieve reactie's
Dat is de reden dat ik niet meer zoveel actief ben hier op het forum


ik heb echt schoon genoeg van alle negatieve reacties alktjd hier. de een mag geen boomer hond de ander niet op kleur kiezen, dan mag je weer geen brok voeren, nu is je pup leren om netjes te gaan zitten niet goed...

Helemaal mee eens! Het wordt er hierdoor niet gezelliger op altijd dat negatieve gez**k!

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Ja jammer inderdaad..

Ik snap dan ook niet hoe sommigen hier hun hond positief op kunnen voeden als zij zich hier al niet eens kunnen gedragen en zonder eerst even na te denken uit te halen als een kat.
Weinig balans in huis dan denk ik..

Ik hou in ieder geval heel veel van mijn doggies en ben heel trots op ze en heb het beste met ze voor en verdedig ze als een leeuwin als het moet! Ook hier op het forum dus..

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

mijn sheltie van 10weken leert ook snel maar dat zegt niet dat ik haar nu al vol gooi met kunstjes. Hoe wil je zit enz dan noemen? Natuurlijk gedrag? Vind het niet zo gek dat die de dolle 5min heeft en van die gekke dingen doet.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

nu ga je zelf ook oordelen hoe het er hier in huis aan toe gaat. Haha. Grappig. Hier is iig rust en regelmaat en ze zijn positief opgevoed en luisteren. En doen geen levens gevaarlijke dingen omdat ze over prikkeld zijn.

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

honden foto van Meike

Ik heb er geen problemen mee dat je een pup dingen leert. Zolang de pup het zelf maar leuk blijft vinden toch?
Ik vind dat je niet te snel mag zeggen wat een ander doet, wij weten namelijk helemaal niet of ze haar volgooit met kunstjes O-)

honden page profiel ••Tanja&Bullit••••Tanja&Bullit•• 3 doggies

honden foto van ••Tanja&Bullit••

Ach schei toch uit man!
Je bent toch lekker met je pup bezig,, en als het toevallig lukt dan is dat goed..
Het is niet zo dat we kei hard trainen omdat hij met 10 weken als moet kunnen zitten, liggen, blijven, op zun achterpoten moet lopen, salto's moet maken.
Altijd dat overdreven gedoe over dat je het niet goed doe omdat je pup toevallig al kan zitten op comando.
Wat een onzin weer zeg, BAH!
Dit lijkt meer op een gesloten forum,, voor mensen die alles het zelfde doen als een ander.
Ieder heeft een andere manier van opvoeden,, zolang het positieve opvoeding is wa maakt het uit of tie dan al kan zitten.
Wat een GEZEIK zeg!
Maakt niet uit waar het over gaat maar in ieder topic is wel iemand die komt klagen en negatief gaat lopen doen...
Als je pup de gekke 5 minuten heeft is dat super slecht en komt dat doordat hij moet zitten op comando..
Dat is echt de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.
Als ik 4 x per dag een rondje loop omdat ik de dag ervoor een dagje weg ben geweest met mijn 6,5 maanden oude pup en hij ligt dan de dag erna lekker te luieren en heeft dan eens gekke 5 minuten is het omdat ik hem brokken voer zeker,, of mischien omdat het een kruising is die ik bij een niet herkende fokker heb gehaald en op marktplaats gevonden heb?? Off is het omdat hij al veel commando's ken...
Wat een bull shit.. Laat de mensen de pup gewoon opvoeden zoals ze zelf willen,, en reageer pas zo als er een topic geplaatst wordt waarin iemand schrijft dat die zijn/haar hond slaat.. Maar reageer niet zo overdreven omdat de pup al kan zitten op commando!

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

@ilse
je hoeft van mij niet verder aandacht te schenken aan mijn topic. Bedankt.

Fijn voor je dat je het niet zo gek vindt allemaal.
Ik vind dat bijzonder want je hebt mijn hond (en mij)nog nooit ontmoet.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

nee maar als je pup van die gekke dingen gaat doen is t vaak overprikkeld maar goed ik zal mijn mening voortaan0voor me houden in topic want kritiek is niet welkom.

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

honden foto van Meike

Je mag best kritiek hebben, maar als je den verkeerde.conclusie trekt moet je dit ook in kunnen zien.

:-D

honden page profiel btje & peanut & rubybtje & peanut & ruby 3 doggies

honden foto van btje & peanut & ruby

je kent het beestje niet eens, hoe kun je er dan over oordelen?
dus jou pupsel haalt geen kattekwaad uit?elke pup doet dingen die niet mogen zo hoort het ook vind ik,
maar ja wie ben ik een halve zool uit brabant die geniet van de dolle 5 minuten van mijn hond, die horen bij haar

nicole voed haar hondje op zoals zij denk dat goed voor het beestje is en zoals zij dat wil net als jij met jou honden doe,
waarom zo vallen over of iemand zijn pup van 10/14 weken wel leert zitten en liggen en zo, het is toch jou hond niet.
ieder voed zijn hondje op zoals zij dat willen,daar heeft een ander geen fluit mee te maken.
maak je niet druk over mensen die alleen het beste voor hun hond willen,die energie kan je beter stoppen in die lieve viervoeters van je

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ik heb mijn mening en daar verander ik niets aan hoor.

honden page profiel CornelieCornelie 3 doggies

honden foto van Cornelie

" nee maar als je pup van die gekke dingen gaat doen is t vaak overprikkeld maar goed ik zal mijn mening voortaan0voor me houden in topic want kritiek is niet welkom. "


Er bestaat ook nog opbouwende kritiek, jou reactie komt best 'aanvallerig' over en dat is gewoon niet prettig.
Niemand doet alles perfect, toch?!

We zijn hier om elkaar te helpen en niet elkaar de grond in te boren.

honden page profiel ••Tanja&Bullit••••Tanja&Bullit•• 3 doggies

honden foto van ••Tanja&Bullit••

@ btje..

Zal daar wel aan liggen ja O-)
Ik ben ook zo een gek uit brabant die van de gekke 5 minuten geniet ;-)

honden page profiel MeikeMeike 3 doggies

honden foto van Meike

Ik zeg ook niet dat je je mening moet veranderen. Maar iets minder snel een conclusie trekken levert minder discussie op.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Gelukkig denk ik nog altijd voor mezelf, ongeacht de mening van anderen. Als ik iets zie waar ik wat aan kan hebben zal ik dat ook zeker tot mij nemen, maar ik behandel mijn hond nog steeds op mijn manier en duidelijk werkt het.

Vroeg commando's is op zich niet verkeerd, zolang het maar leuk blijft voor het hondje. Doe alles spelenderwijs zodat ze er later ook nog altijd lol in heeft. Belangrijkste is dat je er gewoon niet teveel druk op legt, het is een baby en het hoeft allemaal niet perfect.

Voorbeeld van hoe het niet moet: Wij hadden laatst een man op de club met een angstige mechel pup, van ongv 12 weken oud. Hij was al eerder komen kijken en wilde met het hondje ook beginnen met trainen. Alles goed en wel, een keer later stond hij met het hondje dus op het veld en omdat het zo'n bang ding was wilde we eerst zien hoe hij met het hondje speelde en omging. Nou dat was echt geen leuk spelen, hondje werd meteen tegenaan geblaft dat het aan de voet moest en zitten... *zucht* Waarschijnlijk had hij onze honden dit zien doen en besloten dat die van hem dit ook maar alvast moest leren.

Dus: zolang je dit allemaal leuk en luchtig aanleert kan het allemaal geen kwaad, maar doe rustig aan. ga eerst eens een vertrouwensband opbouwen en dan kun je uiteindelijk alles wel aanleren. :-)

ps de man hebben we daarna nog maar een enkele keer gezien en laatst belde hij weer omdat hij hem niet meer aankon en hem nu wilt herplaatsen. :'( Zonde, want ik vond het wel een prachthondje.

honden page profiel btje & peanut & rubybtje & peanut & ruby 3 doggies

honden foto van btje & peanut & ruby

en nog in de buurt ook zie ik, haha ik woon in steenbergen ben elk weekend in roosendaal ;-),mooi doggie trouwens

enne nicole maak je niet druk om zulke reacties je weet zelf beter denk ik

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

"

Er bestaat ook nog opbouwende kritiek, jou reactie komt best 'aanvallerig' over en dat is gewoon niet prettig.
Niemand doet alles perfect, toch?!

We zijn hier om elkaar te helpen en niet elkaar de grond in te boren. "


Ja maar ookal had ik het anders gezet dan was het nog steeds kritiek hgeweest en daar kan men tegenwoordig niet tegen.. prima, maar daar is een forum voor toch? om dingen te leren...


en jaa mijn pup doet ook wel eens gek als ze an het spelen is met mij of de andere tuurlijk.
en nee ik geniet niet als ze dolle 5 minuten heeft... dan betekend het dat ik iets verkeerd gedaan heb of te weinig rust of teveel prikkels...

honden page profiel ••Tanja&Bullit••••Tanja&Bullit•• 3 doggies

honden foto van ••Tanja&Bullit••

Ik weet niet wat jij verstaat onder de gekke 5 minuten hoor
Maar als je pup eens lekker door het huis rent en zijn speeltjes op pakt en der zelf mee gooit er dan achteraan rent en dan luidruchtig blaft omdat hij er lol in heeft dan heb je iets niet goed gedaan?
En dan zeg jij dat je geen commando's aan moet leren met 10 weken omdat je pup een pup moet zijn..
Bij een pup horen nou eenmaal de gekke 5 minuten

Dan is je pup een pup!

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ik bedoel dat ze als een bezeten door huis gaan rennen, piepend zonder speeltje oid..
op dingen springen eraf enz enz..... dat noem ik dolle 5 min...

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

" nu ga je zelf ook oordelen hoe het er hier in huis aan toe gaat. Haha. Grappig. Hier is iig rust en regelmaat en ze zijn positief opgevoed en luisteren. En doen geen levens gevaarlijke dingen omdat ze over prikkeld zijn. "

Ik had het over sommigen hier, ik weet niet hoe het bij jouw thuis gaat en ik heb ook niet geschreven bij Ilse thuis, maar bij sommigen. Je voelt je blijkbaar aangesproken, iets om over na te denken misschien?

Ik geniet ervan als ik zo'n lekkere vol overgave een pootje van Amy krijg omdat ze dat gewoon super leuk vindt. Ze krijgt ook brokken naast haar vers voer..:-) hihi
Even serieus en dan ga ik naar bed. Ik ben echt niet de hele dag dingen aan haar aan het leren. Borders hebben het ook nodig om over dingen na te denken ipv altijd fysiek bezig te zijn.
Denk spelletjes worden erg gewaardeerd. Ze slaapt vele uren in een rustige ruimte en doet geen gekke dingen die niet door de beugel kunnen. Behalve haar springactie van vandaag dus en daar was ik zo van onder de indruk dat ik dat hier wilde delen.
Ze wordt netjes opgevoed en in balans. Er lopen hier veel dieren rond en als hier geen balans is wordt je stapel gek. Er is zoveel rust in huis dat bezoek niet eens doorheeft dat we ook nog drie katten hebben naast twee honden (in een heel klein huisje met klein tuintje).
Steekwoorden hier. Rust, stimulatie en vriendschap. Onze honden zijn ook niet onze kinderen en worden zeker niet vermenselijkt (is dat een woord??).
Gewoon lekker hond zijn.
Oja en we doen aan schapendrijven omdat Duke dat helemaal te gek vind en het heel goed voor zijn ontwikkeling is.
Ik hoop dat jullie nu dus weten dat het hier geen dolle bende is zonder enige grens.
slaap lekker allemaal.
en een pootje van Amy ;-) ownee ze slaapt al :-D

honden page profiel CornelieCornelie 3 doggies

honden foto van Cornelie

Nouja goed, ik wil hier verder ook niet teveel woorden vuil aan maken,
maar je weet niet hoe Nicole gereageerd zou hebben als je het wel anders had verwoord, misschien helpt het wel degelijk iets.

Ik denk dat veel mensen hier best goed kunnen dealen met opbouwende kritiek.

Ik laat het hierbij het gaat tenslotte niet over mij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Perfecte pup, deel 2" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
^