Wat kan ik doen aan mijn blaffende honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Evelien Evelien

Hey iedereen,

We hebben 3 hele lieve honden maar... ze blaffen als we niet thuis zijn (ook als we thuis zijn maar dan kunnen we er direct op reageren)! Ik heb al veel opgezocht op internet maar het probleem is dat wij meer dan 1 hond hebben en dat is wat het zo moeilijk maakt.

Onze buurman komt er dikwijls over klagen en ik begrijp dat het heel lastig is maar wat kunnen we er precies aan doen? Als ze buiten iemand horen praten of als een auto stopt blaffen ze, komt er iemand onbekend binnen blaffen ze.. Heel vervelend!


Heeft iemand tips? Moeten we ze in een aparte kamer zetten maar dan horen ze elkaar nog?

Alvast bedankt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik doen aan mijn blaffende honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Hier van hetzelfde,
Meestal begint mijn meisje romi en
de anderen blaffen omdat romi blaft, wij hebben gelukkig nog geen klachten gehad.
Ik weet helaas geen raad om dit te stoppen

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Je hebt van die anti blafbanden (met elektrische schokjes) maar persoonlijk ben ik daar geen voorstander van...

honden page profiel YentlYentl

honden foto van Yentl

Honden blaffen om veel redenen: bewaken, opgewonden, aandacht trekken.. Ontdek waarom je hond blaft en probeer dat probleem eerst op te lossen. Daarna kun je zijn gedrag veranderen.

Je moet er eens op letten wie de aanzetter is, er zal normaal gezien altijd 1 hond zijn die de hele boel opstart en de anderen gaan gewoon volgen en meeblaffen..
Als je thuis bent probeer te voorkomen door de aanzetter direct te zeggen dat het niet mag (hoe je dat ook doet), normaal gezien zullen de anderen ook niet verder blaffen..

Je kan je hond het commando stil aanleren. Zeg 'stil' als je hond blaft en geef hem een handsignaal. Wacht tot hij stopt met blaffen en beloon hem onmiddellijk door hem te prijzen en geef een snoepje of speeltje.. Ik zou dit een aantal keer herhalen en uiteindelijk zal je wel effect hebben.

Wat je ook kan doen is als je hond blaft omdat hij opgewonden is, geen stap verzetten tot hij stopt met blaffen zodat hij leert dat blaffen tot niets leidt. (bv als je gaat wandelen, enz..)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er is er altijd een die begint, en die steekt de hele roedel aan.

hou degene die begint apart, bekijk dat gedrag eens, waarom blaft tie, als er iemand voorbij loopt, of als er iemand op bezoek komt, belt, pakt die aan.

let op als tie blaft, begint, commando stil. en zet hem desnoods even in een andere ruimte, anders aan de riem, en laten zitten, of af. geen straf geven, dat is niet nodig.

zodra die ophoudt met het geblaf, dan beloon je hem, niet overdrijven, gewoon ..goed zo, meer niet.
dit kan je oefenen met anderen, vrienden die je daarmee helpen.
de anderen honden beginnen meestal als de hond die begint, blaft, gaan ze mee doen.

dit kan je oefenen met vrienden, laat ze maar eens bellen, jij bent dan direkt alert, je hebt je hond al aan de riem gehouden, want de afspraak is dat er iemand belt, je hondt je hand laag, en zeg...stil. meer niet, neem de hond desnoods mee naar de deur, en doe open, laat je hond zitten. of laat hem afgaan. de anderen houd je in de gaten, is het zo dat ze met zijn drieen direkt beginnen dan neem je een voor een je hond apart, met behulp van anderen.


yante, zie dat je ook al goed advies gegeven hebt, een beetje het zelfde. de berichtjes zijn te gelijkertijd geplaatst, anders had ik niets geplaatst. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat kan ik doen aan mijn blaffende honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Waarom dat ene ras???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^