Zindelijkheidstraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Céline (Gast)

Hallo,

Ik heb twee weken geleden een sheltiereutje van 3,5 maanden gekocht, ondertussen is hij dus 4 maanden oud. Alles gaat heel goed thuis, behalve de zindelijkheidstraining. We zetten hem gemiddeld elke twee uur in de tuin en ook wanneer hij in huis gaat hurken, zetten we hem buiten. Het probleem is dat hij zich al wat kan ophouden en hij dat dus doet zodra hij in de tuin komt, eens hij terug binnen is laat hij dan alle remmen los. Hebben jullie tips om hem duidelijk te maken dat hij buiten moet doen? We hebben ook een oudere hond, een Franse bulldog van 4,5 jaar, maar die imiteert hij voorlopig ook niet.

De dierenarts zei ook dat het het beste was om de pup te laten castreren, aangezien onze twee honden twee reutjes zijn en de oudste niet gecastreerd is. Wat is jullie mening hierover?

Alvast bedankt voor de hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheidstraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Ik denk dat je de bezoekjes aan de tuin heel kort moet houden. alleen plassen. gaat ie spelen? meteen weer naar binnen!!

Van dat andere weet ik eigenlijk niet. het is natuurlijk wel zo dat 2 reuen onderling strijd kunnen krijgen, helemaal als er buurhonden zijn die wle eens loopt worden...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is pas 2 weken geleden... Je pup is nog erg jong en heeft waarschijnlijk daarvoor ook al weinig training gehad. Gewoon door blijven zetten: om de 2 uur naar buiten en binnen in een bench of goed in de gaten houden als hij losloopt in de kamer. Je hond heeft de koppeling nog niet gelegd dat hij naar buiten moet, anders deed hij het niet binnen. Dit kan even duren voordat hij de koppeling legt. Voor nu gaat het erom dat jij zoveel mogelijk voorkomt dat hij binnen kan plassen. Urinegeur zorgt ervoor dat de pup weer binnen gaat plassen, dus maak alles goed schoon en zorg dat de geurtjes weg zijn. Buiten belonen, ongelukjes binnen negeren (bij heterdaad oppakken en buiten verder laten plassen). En dan is het afwachten.... De blaas wordt vanaf 6 maanden sterker, dus tot die tijd kan hij het nog niet lang ophouden en zal plassen als hij moet.

Ik vind de mening van je dierenarts nergens op gebaseerd eerlijk gezegd. Een dierenarts moet zich niet bezighouden met opvoedkundige zaken, daar is hij niet voor geschoold. Ik zou niet in een gezonde hond snijden en zolang de honden geen 'ruzie' hebben, is er niets aan de hond. Mochten er wel gevechten komen, zou ik hiervoor een gt inschakelen. Vaak kun je dingen aanpassen, zodat de honden weer overweg kunnen met elkaar. Niemand hoeft dan gecastreerd te worden. Castratie helpt echt niet altijd en in sommige situaties kan het de gevechten zelfs versterken.

Céline (Gast)

Ok, bedankt voor de tips. Ik denk dat hij nu vooral nog snel afgeleid is wanneer hij in de tuin komt, vanavond ga ik bij mijn vader op bezoek en die heeft alleen kiezelsteentjes liggen buiten. Misschien dat hij dat minder interessant vindt dan het gras met de blaadjes en de takken en dat hij dan wel buiten doet, kan ik hem eindelijk eens belonen :-D

De castratie leek mij ook wat voorbarig, maar ik wou toch eens andere meningen horen. Voorlopig gaat alles goed tussen hen beide en aangezien de bulldog sterker en dominanter is dan de sheltie vermoed ik dat dit ook wel zo zal blijven. Ze zullen af en toe wel eens ruziemaken, maar wie/wat doet dat niet...

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Mijn dierenarts zei over castratie: "Als het medisch niet noodzakelijk is, dan raad ik het af."
Twee reuen kunnen prima bij elkaar. Zij maken onderling uit wie de hogere is in rang is. Jij als eigenaar moet de leider zijn, dan vallen die ruzies best mee, of ze zullen nooit ruziën.

Over de zinderlijkheidstraining; Elke 2 uur naar buiten. Heeft hij geslapen, gespeeld, gegeten, hup naar buiten. Doet hij buiten iets dan uitbundig belonen met je stem en een snoepje. En tja, het ene hondje begrijpt het sneller als het andere.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Het kan wel tot 9 á 10 maanden duren voot een pup zindelijk is..
Je bent met een baby hond bezig..
GEDULD zou ik zeggen,..!

Je pup waarschijnlijk brokken dan drunekn ze ook heel veel..
Van brokken krijgen ze een enorme berg granen binnen..
Dus de darmen zitten altijd vol..
Brokken hebben water nodig dus automatisch ook altijd een volle blaas...

misschien eens versvlees overwegen, dan is je pup zo zindelijk...
Pas op met kiezels ook die kan de hond opeten..
Puppen vinden alles spannend dot hoort bij het pup zijn...

Ja, een zéér vreemd advies van een dierenarts om daat een hond voor te castreren..
Liever de hond fijn compleet houden hoor als het even kan..
De pup zet nu geen 'vlaggen'..
Ook 'vlaggen' is te beheersen met reuen in huis....

Geduld en regelaat..

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Wij hebben het zo aangepakt omdat Nabu dat in het begin ook deed.

Om het uur 5 minutjes naar buiten, als hij dan iets deed heel uitbundig belonen. met snoepje enz.


Ook eens een hele dag in de tuin zitten, zodat hij de tuin kan verkennen en dat de prikkels in de tuin de volgende keer dat hij daar gaat minder zijn, of als je een rondje loopt, altijd hetzelfde rondje lopen zodat het minder spannend wordt. Ook door heel veel buiten te zijn zal hij het op een bepaald moment toch echt wel moeten doen.

Wij hebben Nabu op 4 maanden gekregen en hij is nu 5.5 maanden en helemaal zindelijk.

honden page profiel Annemarie en TristanAnnemarie en Tristan

honden foto van Annemarie en Tristan

Ik zou zeggen: Gewoon doorgaan met om de 2u buiten zetten. Je hebt de hond net.
Castereren zou ik nog niet doen. Het is een pup die gewoon nog zinderlijk moet worden. Denk dat het na een casteratie echt nog niet over is.

Consequent volhouden. Gaat je vast wel lukken. Schijnt dat een hond tot een half jaar een misser binnen kan maken. Daar hou ik me aan vast en heb ik nog 1,5 mnd te gaan. ;-)

Suc10

Céline (Gast)

Bedankt voor de tips! Voorlopig volhardt hij nog steeds in de boosheid en blijft hij gewoon alles binnen doen, maar ik ben geduldig (of probeer dat toch :-D). Ik vroeg mij daarstraks nog wel iets af. Wanneer ik hem betrap op plassen en hij is nog maar net begonnen, onderbreek ik zijn plasje en zet ik hem buiten waar hij steevast begint te spelen en dan weer wacht tot hij binnen is om zijn plasje verder te zetten. Nu vroeg ik mij af of hij dat buiten zetten niet als een beloning ziet voor het feit dat hij binnen pipi gedaan heeft, net omdat hij dan begint te spelen en gek doen. Wat denken jullie?

Ik ga proberen om tegen het weekend een 'saaie' hoek in de tuin af te bakenen met gaas of houten panelen en hem altijd daar te zetten wanneer hij zijn behoeftes moet doen in de hoop dat hij dat na een tijdje oninteressant gaat vinden en dan denken aan het feit dat hij zijn behoeftes moest doen.

honden page profiel YentlYentl

honden foto van Yentl

Met mijn puppy ging ik om het uur buiten, wanneer we langer dan 5 min buiten waren en hij nog geen behoefte had gedaan ging ik terug naar binnen en dit herhaalde ik dan om de 10 min!

Wanneer je je puppy ziet rondjes draaien en snuffelen ook meteen buiten zetten, als hij buiten zijn behoefte doet hem heel uitbundig prijzen voor zijn goed gedrag.. Mijn puppy is hier nu bijna 2 weken en begint al te vragen om naar buiten te gaan wanneer hij dringend moet, natuurlijk hebben we nog wat ongelukjes maar die techniek heeft mij heel goed en snel geholpen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Volhard in zijn boosheid..????

Je hond doet dit niet uit boosheid...!!
Je hebt met een pupje te maken, een babyhond..


Alles overzindelojk maken wat er ook geschreven is..

Geduld en regelmaar..
Na het slapen..
Na /tijdens het spelen..
Na het eten...
En verder elk uur en houd e hond in de ruimte war je zelf bent als hij los loopt..
Zo kan de pup niet perongeluk een plasje doen..
Leer de lichaamstaal kennen van je pup, een pup zal altijd eerst gaan snuffelen..

Een hond wordt pas zindelijk als hij zich aan het hol hecht ..
Dat kan ook pas met een jaar zijn..
Veel geduld..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/zoeken/zindelijk-maken.php

Lotje (Gast)

Dus ik mag mijn pup van 9 weken niet in de tuin laten spelen (bij mooi weer?)

honden page profiel YentlYentl

honden foto van Yentl

Jawel want daar mag hij zijn behoefte toch doen?
Als je binnen bent is het beter dat hij altijd dicht bij jou in de buurt is zodat hij niet binnen hoeft te plassen, van zodra je ziet dat hij zijn behoefte moet doen kan je direct ingrijpen en hem op de juiste plaats zetten.

honden page profiel LotjeLotje

honden foto van Lotje

Ja hoor, ze gaat 1 maal per dag buiten de tuin (5-10 min) wandelen en de rest speelt ze binnen of in de tuin en doet daar ook haar behoefte.

honden page profiel YentlYentl

honden foto van Yentl

Dan mag je ze alleen in de tuin laten, wel opletten voor je planten ;-) !
Mijn puppy, James eet namelijk zeer graag kruiden, om precies te zijn Oregano.. hehe

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Natuurlijk mag je je pup in tuin laten spelen..
Maat dit zou ik zeker niet onbeperkt doen..

Eén uur wakker staat tegenover 2 uurtjes slapen..
Als de de pup dan weer in de bench tot rust laat komen in de bench, zo wordt de bench verknoopt met iets positiefs...] dan kan je NA dit slaapje de pup buiten de tuin zetten om een plas/poep te doen..

Overrigens betekent het niet - dat als je je pup nu laat plassen - dat hij/zij dit voor de rest van zijn leven doet...
Ook dit is weer om te trainen..
Het wil zeker ook niet zeggen dat - als je je pup nu leert plassen/poepen buiten de tuin - hij/zij dit dan ook nooit IN de tuin zal doen...

Céline (Gast)

Het was feest daarnet, hij heeft buiten geplast :-D Ik heb vandaag de dweil weer ingevoerd, omdat hij anders overal plast en hij het dan toch beperkt houdt tot de omgeving van de dweil. De dierenarts had dat afgeraden, maar dat werkt blijkbaar toch het beste voor hem. Daarstraks dan de dweil mee in de tuin gelegd toen hij een plasje moest doen en ja, het is gelukt!!

honden page profiel YentlYentl

honden foto van Yentl

Ik ben heel blij voor jou!! volhouden is de boodschap

Céline (Gast)

Ja, nu hopen dat het blijft duren. Want de afgelopen weken was het zo dat hij het 1 keer deed en dat het dan weer een week niets was...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheidstraining" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vanavond naar "puppycursus"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^