ik word hier toch zo ziek van..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angel en ginoangel en gino

honden foto van angel en gino

@ soraya helaas ging het daar niet over.
het gaat wel over meer dingen die ik lees hier.

ik heb idd ook een kruising en als je wil mee praten soraya is me reu geen 1 jaar ;-)

en je mag het zien zoals je het wil dat ik een oepsnestje heb of een pretnest of dat ik een broodfokster ben wat vast zo wel door iemand geroepen word(maar daar lig ik totaal niet wakker van ik weet namelijk beter)
maar helaas dat het niet over alleen mijn honden gaat maar over ook andere kruisingen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik word hier toch zo ziek van.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Getest of niet getest.. Hmm oké en als Doowey nou niet getest is en straks blijkt dat hij zware HD en dus pijn heeft. Sla jij jezelf dan niet voor je hoofd?


"


Precies! Zelf vind ik het not-done om ongeteste pups te kopen of ongeteste nestjes te fokken. Je wilt een hond toch niet een leven vol lijden geven terwijl dat zo makkelijk te voorkomen is. Natuurlijk kun je altijd nog pech hebben maar met testen en voorouderonderzoek kom je echt een heel eind!

Als je een beetje shopt is officiele PL test 25 euro, een HD test rond de 120 euro en een officiele oogtest +/- 50 euro. PL komt bij nagenoeg alle kleine honden en HD bij nagenoeg alle grotere honden voor ook hebben veel honden oogproblemen. Als je dat niet kunt betalen moet je ook niet aan een nestje beginnen. Ik zie echt niet in waarom je niet zou testen.

Stamboomfok heeft mijn voorkeur omdat je weet wie de voorouders zijn en een redelijk beeld hebt van de gezondheid van de familie. Maar een geteste kruising die in de huiskamer opgroeit, daar heb ik geen problemen mee!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

In elk geval denk ik toch dat de meesten hier op hondenpage daar echt geen verschil in maken.
Waar ze wel voor waarschuwen zijn de broodfokkers.
Ikzelf heb vorig jaar mijn Luca verloren, kwam van een broodfokker, en omdat er veel problemen waren,
te vroeg bij de moeder weg, darm en huidproblemen, gedragsproblemen, heb ik voor mijn tweede hond, besloten een hond met stamboom te nemen.
Ik heb nooit geen onderscheid gemaakt tussen mijn ventjes.
Ik hou van alle honden, met of zonder stamboom, volbloed of kruising.



honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Getest of niet getest.. Hmm oké en als Doowey nou niet getest is en straks blijkt dat hij zware HD en dus pijn heeft. Sla jij jezelf dan niet voor je hoofd?

Er is heus niets mis met een niet geteste hond het is alleen hoeveel waarde jij hecht aan de gezondheid van je hond. Ik zou het mezelf niet zo snel kunnen vergeven als ik bewust een pup koop die naderhand vanalles blijkt te mankeren..

"


Doowey is niet getest, Misschien doe ik dat als hij 18 maanden is, maar dat ter zijde. Ik vind het onzin dat je eerst alles moet testen voor dat er een pup mag komen. Alleen om er zeker van te zijn dat het geen mis koop is/wordt. Natuurlijk moet je geen zieke honden kruisen, maar wat wil je ermee. Hond met stamboom (is ook niet water dicht) of ras zuiver of een schat van een kruising. Niemand kan garanderen dat een geteste hond nooit ziek wordt.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@sammy:Op mij komt het altijd over dat ik kaya niet had moeten kopen omdat ze gekruisd en niet getest is.. en tuurlijk is het onverantwoordelijk.. 'onwetendheid' zo ook bij de 'fokker' waar kaya vandaan komt...met de goede bedoelingen.. Maar ik ga toch echt niet zeggen dat rashonden altijd gezonder zijn.. hoeveel goed gecombineerde rashonden bijv. labradors hebben hd en ed.. ik vind het gewoon niet heel veel zeggen. Er zijn een hoop voor en tegens.. :-)

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Hey ,

Ik vind het ook niet boeiend of een hond wel of geen kruising is.

Ik heb een maltezer gehad vroeger. volle maltezer maar zonder stamboom. Super hond.
Nu Heb ik Danja. Ook volle maltezer, ook geen stamboom.

Zijn dus geen kruisingen maar ouders zijn dus ook niet getest etc. Ik vind stamboom of zuivere rashond niet boeiend.

Mijn vriend heeft 2 honden (nu dus ook een beetje van mij hihi) die zijn geadopteerd.
Sita is een halve witte herder met een labrador. Sefa is een deel appenzeller sennenhond en het andere deel is voor ons onbekend.


Ik hou van alle honden die lief en ondeugend zijn haha. Dan doet het er niet toe of ze wel of geen kruising zijn.

Ik denk dat bijna iedereen er zo over denkt. anders missen ze toch echt iets.... een hart ofzo...

Natuurlijk kan je wel een voorkeur hebben, maar kom op mensen, alle rassen/kruisingen zijn toch leuk XD

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Quote]ik stoor me echt aan dat honden die kruising van zijn.
Waarom stoor jij je aan die honden dan die een kruising zijn..??


quote]en het doet er niet toe welke rassen gekruist zijn daar gaat het totaal niet om.
Oh, dus ongeacht welke kruising dan ook, je stoort je er aan.....

quote]maar het gaat me er meer om dat als het geen volbloed rashonden zijn is het net alof je hond niet telt.
Deze zin begrijp ik niet helemaal, of misschien beter gezegd helemaal niet ..??

quote]ik vind het echt onzin een kruising ken net zo lief zijn als een rashond.
Helemaal mee eens.. Ik ben dol op Sterre..

quote]en ook rashonden kunnen ziek worden en overleiden wel aan ziektes.
Klopt, overlijden ook, ook wel eens aan ziektes, helaas...

quote]je ken tegen een halfbloedje ook niet zeggen je moeder is wit en je vader is bruin dus je telt niet mee.
???? halfbloed-honden..??? bestaan die ook...??

Ik snap er eigenlijk niets van waar dit over gaat...

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Met stamboom heb je iets meer zekerheid, en vaak heb je garantie! dat is natuurlijk altijd fijn!

De cocker heeft wel stamboom, cavalier niet!
Van beiden hou ik evenveel!

Als ik eerlijk ben ik vind dit een discussie van niks, want ik heb nog nergens gelezen dat kruisingen niks waard zijn, alleen dat je op moet passen waar jij je hond weg haalt!
En dat mensen zonder nadenken een hond laten dekken, daar lees ik altijd negatief over
Maar nog nooit dat kruisingen verkeerde en altijd zieke honden zijn!

honden page profiel LizLiz

Toch is het wel zo dat er aardig wat rashonden zijn, die terwijl je een fokker hebt uitgezocht die bij de vereniging is aangesloten, die op van alles en nog wat getest zijn en die je voor veel geld gekocht hebt een hele lage levensverwachting hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de Berner Sennenhond en naar de Duitse Dog.

Er zijn ook fokkers die niet eens meer bij verenigingen willen aangesloten zijn, of stoppen met fokken omdat ze vinden dat er niet op genoeg afwijkingen/ziektes getest wordt.

Zo las ik een tijdje geleden bij een fokker van de Engelse Springer Spaniel, die was compleet gestopt met fokken omdat ze het niet met de vereniging eens was, ze werden namelijk al wel gestest op HD, ED en een bepaalde oogziekte. Maar het bleek dat er nog een oogziekte is die steeds vaker bij deze honden voorkomt en waar de hond blind van kan worden. Deze fokkers vonden dat iedere fokker van de Engelse Springer ook op deze ziekte moet laten testen, de vereniging vond het echter niet nodig. Voor deze mensen had het ook geen zin meer om dat verder te fokken, want ze wilden natuurlijk niet dat hun honden gedekt worden door honden die daar niet op getest zijn.

En dit zijn maar een paar voorbeelden, volgens mij is er nog veel meer in het fokkers-wereldje aan de hand. Uiteraard zijn er ook goede fokkers, maar wij mensen zijn eigenlijk als je het goed bekijkt simpele consumenten, die moeten kunnen vertrouwen dat als je een hond bij een fokker koopt die bij de vereniging is aangesloten een gezond gefokte hond is. Je kan niet verwachten dat wij "kopers" ons op een zelfde materie gaan inlezen als dat fokkers zouden moeten doen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" @sammy:Op mij komt het altijd over dat ik kaya niet had moeten kopen omdat ze gekruisd en niet getest is.. en tuurlijk is het onverantwoordelijk.. 'onwetendheid' zo ook bij de 'fokker' waar kaya vandaan komt...met de goede bedoelingen.. Maar ik ga toch echt niet zeggen dat rashonden altijd gezonder zijn.. hoeveel goed gecombineerde rashonden bijv. labradors hebben hd en ed.. ik vind het gewoon niet heel veel zeggen. Er zijn een hoop voor en tegens.. :-) "


Nouja ik vind ook dat je haar niet had moeten kopen maar moeten krijgen haha.

Nee maar nu even serieus, ik zeg ook niet dat alle rashonden gezond zijn. Ik heb alleen een hekel aan mensen die vermeerderen voor de lol met hun zogenaamde rashond. Geen stamboom is geen ras namelijk in mijn ogen. Ze testen niet, ze doen niets maar vragen wel de hoofdprijs. Daar kan ik wel misselijk van worden..

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Dat vidn ik ook.. daarom koste mijn Kayatje ook maar 100 euries.. en dat heb ik dan nog uit mezelf gegeven voor 11 weken zorg.. :-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

" Toch is het wel zo dat er aardig wat rashonden zijn, die terwijl je een fokker hebt uitgezocht die bij de vereniging is aangesloten, die op van alles en nog wat getest zijn en die je voor veel geld gekocht hebt een hele lage levensverwachting hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de Berner Sennenhond en naar de Duitse Dog.

Er zijn ook fokkers die niet eens meer bij verenigingen willen aangesloten zijn, of stoppen met fokken omdat ze vinden dat er niet op genoeg afwijkingen/ziektes getest wordt.

Zo las ik een tijdje geleden bij een fokker van de Engelse Springer Spaniel, die was compleet gestopt met fokken omdat ze het niet met de vereniging eens was, ze werden namelijk al wel gestest op HD, ED en een bepaalde oogziekte. Maar het bleek dat er nog een oogziekte is die steeds vaker bij deze honden voorkomt en waar de hond blind van kan worden. Deze fokkers vonden dat iedere fokker van de Engelse Springer ook op deze ziekte moet laten testen, de vereniging vond het echter niet nodig. Voor deze mensen had het ook geen zin meer om dat verder te fokken, want ze wilden natuurlijk niet dat hun honden gedekt worden door honden die daar niet op getest zijn.

En dit zijn maar een paar voorbeelden, volgens mij is er nog veel meer in het fokkers-wereldje aan de hand. Uiteraard zijn er ook goede fokkers, maar wij mensen zijn eigenlijk als je het goed bekijkt simpele consumenten, die moeten kunnen vertrouwen dat als je een hond bij een fokker koopt die bij de vereniging is aangesloten een gezond gefokte hond is. Je kan niet verwachten dat wij "kopers" ons op een zelfde materie gaan inlezen als dat fokkers zouden moeten doen. "


Je hoeft niet via de vereniging te fokken. Ik ken border collies fokkers die niet aangesloten zijn bij de rasvereniging maar niet per definitie slecht fokken. Ik doe zelf veel meer testen dan verplicht en vind het belachelijk dat bepaalde testen vanuit de rasvereniging niet verplicht zijn.

@ TS - kruisingen stoor ik me niet aan. Ik word toch zo ziek van ONVERANTWOORDE fok, door welke fokker dan ook

honden page profiel LizLiz

honden page profiel Roy en NicoleRoy en Nicole

honden foto van Roy en Nicole

"

Ook weet je zeker dat papa en mama geen familie zijn, lijkt me ook wel belangrijk. "


bij een kruising lijkt me dit toch heel moeilijk. letterlijk betekent kruising twee of meer honderassen door elkaar.........
maar kruising van een kruising van een kruising en dan papa en mama kan natuurlijk wel |:-)

honden page profiel LizLiz

@Marit, daar heb je helemaal gelijk in, ik geloof zeker dat er goede fokkers zijn die niet aangesloten zijn bij de vereniging van hun ras. Maar waar het mij om gaat, is dat mensen moeten kunnen vertrouwen dat als ze via de vereniging een fokker vinden, dat het een goede fokker is. Het moet dan gewoon goed zijn, je betaald dan laat maar zeggen 1200 euro voor een hond en dan blijkt later, dat er op een bepaalde afwijking die regelmatig voorkomt bij het ras niet is getest. Dan zou jouw hond maar niet die afwijking krijgen, ben je toch pissig als je er dan achter komt dat dit iets is wat steeds vaker voorkomt.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik zal nooit minderwaardig tegen iemand doen die een kruising heeft,

Maar het is wel zo dat er veel kruisingen zijn waarvan de ouders niet getest zijn, en daar komt nog bij veel afwijkingen slaan ook een paar generaties over, en heb je dus meer kans op erfelijke afwijkingen.

Ook bepaalde(slechte) genen die normaal gesproken alleen voorkomt bij bepaalde rassen worden door het kruisen ook verspreidt.

En degene die een kruising koopt kan juist de markt stimuleren om juist meer te kruisen(ook de broodfok of juist de broodfok)

Ik zou niet, door de praktijk, weten welke honden volgens statistieken nu gezonder zijn, wij krijgen veel meer klanten met kruisingen(op de honden school), dus de medische problemen die wij tegenkomen zijn meestal bij kruisingen.

Van de zo ongeveer 70 puppen die wij gefokt hebben zijn er 2 ziek geworden, tenminste wat we gehoord hebben, één kreeg epilepsie na hersenvlies ontsteking, en de andere kreeg epilepsie toen die 7 jaar was....dus dan is de vraag of dit een erfelijke aandoening was?

Maar iedereen is blij met zijn hond, en iedereen hecht zich aan zijn hond, en dat is het belangrijkste, de één heeft slechte ervaring met stamboomhonden, de ander met kruisingen. ;-)







honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

"
Niemand kan garanderen dat een geteste hond nooit ziek wordt. "


Bij labradors komt naast HD ook prcd PRA voor, als je de dna test uitvoert kun je wel uitsluiten dat de pups lijder worden (als je iets met de uitslagen doet). Dragers vertonen geen symptomen lijders pas op latere leeftijd. Dus het kan best dat je een ogenschijnlijke gezonde hond met gezonde hond kruist en de pups uiteindelijk blind worden.
Ook komt er RD (retina dysplasie) voor, hier is ook een DNA test voor. Dus dan kun je het wel volledig uitsluiten.
Dus ik snap echt niet dat je kunt zeggen dat testen niet

Ik vind het niet kunnen dat je dit kunt voorkomen en niet doet.
Mijn reu wordt hoogstwaarschijnlijk maar 1x ingezet. Toch is hij DNA getest. Ik zou niet in de spiegel kunnen kijken als een van zijn pups blind zou worden terwijl ik dit met een test van 110 euro had kunnen voorkomen!
Ik kan er echt niet met mijn hoofd bij dat hondenliefhebbers het wel okee vinden dat een hond dit risico wel loopt alleen voor een paar knikkers!

HD is natuurlijk niet uit te sluiten, maar er spelen wel degelijk erfelijke factoren mee!

Ik zou nooit van de ogenschijnlijke gezondheid uitgaan. Laatst was hier een border collie die prijzen in wedstrijden had gewonnen met HD D! En wat een wonder zijn dna testen toch, leed is nu zo makkelijk te voorkomen.

Tegen kruisingen heb ik niets. Tegen mensen die om centen te besparen een pups met een veel hogere kans op gewrichts- en oogproblemen op de wereld zetten, daar heb ik wel degelijk iets tegen :'(

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

" @Marit, daar heb je helemaal gelijk in, ik geloof zeker dat er goede fokkers zijn die niet aangesloten zijn bij de vereniging van hun ras. Maar waar het mij om gaat, is dat mensen moeten kunnen vertrouwen dat als ze via de vereniging een fokker vinden, dat het een goede fokker is. Het moet dan gewoon goed zijn, je betaald dan laat maar zeggen 1200 euro voor een hond en dan blijkt later, dat er op een bepaalde afwijking die regelmatig voorkomt bij het ras niet is getest. Dan zou jouw hond maar niet die afwijking krijgen, ben je toch pissig als je er dan achter komt dat dit iets is wat steeds vaker voorkomt. "


Precies, daar maak ik me ook kwaad :'( Helaas geeft een stamboom of aansluiting bij een rasvereniging geen garantie van goede fok. Het is een eerste stap richting een verantwoord gefokt hondje. Net als overal een kwestie van vraag en aanbod.. Daarom zouden ook de consument zich moeten orienteren bij diverse fokkers.

Er zijn nog altijd meer verantwoord gefokte rashonden dan kruisingen. Maar met een goed gefokte kruising vind ik niks mis. Sterker nog, ik heb zelf ook overwogen een kruising nest te fokken met 1 van mijn teven ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zoals ik al vaker heb gezegd heb ik helemaal niks tegen kruisingen MITS dit op de goede manier wordt gedaan en daar horen testen bij.

Voorbeeld 1: als ik Joy zou laten dekken door de chi van mijn vriend zijn nicht en wij doen allebei de benodigde testen en we weten de achtergrond van de honden heb ik daar niks op tegen.
Dan krijgen we chi x dwerg.

Voorbeeld 2: als ik Joy laat dekken door een herder waarvan ik niks weet ben ik er falikant tegen want dat hoor je niet te kruisen zowel niet doordat het ras vele malen groter is maar ook omdat je geen bal weet van de herder.

Voordat ik iedereen over mij heen krijg ;-) dit is een voorbeeld !!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ TS ik denk dat jij alleen leest wat je wil lezen. Niemand is hier tegen een kruising hond. We hebben niks tegen de hond, wel tegen het fokken met die hond of de manier waarop die hond is gefokt (onverantwoord namelijk, net als wat jij aan het doen bent).

BV.
Wij zijn dus niet tegen jou hond, maar tegen jou als foute fokker (aangezien je dit topic niet zomaar opent, maar waarschijnlijk omdat wij jou manier niet goedkeuren spreek ik jou ook aan als voorbeeld).

En als je het hier zo verschrikkelijk vindt dat de mensen hier zo verschrikkelijk zijn, waarom blijf je dan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer dat je dat denkt, ook ik ben hier niet tegen gekomen dat een kruising niets is.

integendeel, er zijn zat mensen hier die over hun kruising hebben, en nergens staat er dat tie niets waard is.

wel als mensen er aan willen beginnen , een nestje van kruisingen, waar niets van bekend is, maar dat geld natuurlijk ook voor rashonden, die zet je ook niet zomaar op een andere rashond.

voor de rest, ik heb niet mee gemaakt dat hier forummers zijn die minderwaardig over een kruising doen.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik heb zelf het tegenovergesteld meegemaakt. Ik was eens naar een actie gegaan voor het goede doel, voor honden te helpen en ging aan een standje allerlei prulletjes kopen voor de hond om hun te steunen. Mijn 2 schatten waren erbij, eerst kwamen de complimentjes, maar toen kwam de vraag "dat is wel een rashond zeker hé? " Op zich niets mis mee dat hij dit zei, maar de toon waarop vond ik wel erg. Ik moest me bijna schamen dat ik daar met 2 rashonden stond terwijl er zoveel hondjes in het asiel geholpen dienen te worden... . Misschien gaan ze het zo niet bedoeld hebben, maar het voelde toen wel zo aan. Ik wist even niet hoe ik moest reageren... .

Ik vind kruisingen trouwens even lief en leuk en knap als rashonden. De enige reden dat ik voor een rashond ben gegaan en geen asielhondje, is dat ik perse een malamute wou. Mits het mijn eerste hond was, en malamute's toch wel een karaktertje hebben, wou ik liefst niet een hond met een verleden om te beginnen. Gewoon omdat ik nog neit zoveel ervaring had en dit stilletjes wou opbouwen door met een pup te beginnen.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Jeetje mensen wat een zinloze discussie weer??!!
Ik denk dat inmiddels alle 'kruising mensen' weten hoe de 'rashonden mensen' erover denken, en andersom....
NIEMAND zegt dat een kruising minder is of minder lief of wat dan ook dan een rashond.
Alleen dat eeuwig raak gefok van mensen, die geen idee hebben van waar ze mee bezig zijn, en maar wat aanklooien omdat 'de teef zo'n leuk karakter heeft' of ' de buren willen zo graag een pup van haar' of 'ze is toch hardstikke gezond!' zijn gewoon niet slik bezig, en dan druk ik het zacht uit.
Niet al te lang geleden heb ik een enorme discussie gehad met een kennisje van mij. We onmoetten elkaar omdat we beiden borders hebben, ik met stamboom en zij een teefje zonder stamboom. We konden het leuk vinden en de hondjes oo. Gingen wandelen enzo.
Totdat ik haar 2 weken geleden op msn spreek en ze me doodleuk verteld dat ze hoe dan ook een nest gaat doen met haar niet geteste, met een onbekende achtergrond, boerderij teefje.
Mijn klomp brak....
Ik heb de 3 maanden voor dat gesprek een ruime 500 euro uitgegeven aan testen.....
Omdat ik een bijdrage wil leveren aan goed en gezond ras.
Mensen die daar hun oren voor sluiten hebben gewoon een plaat voor hij hoofd en WILLEN niet begrijpen waarom wij dat soort dingen doen en waarom wij het zo vreselijk frustrerend vinden als mensen maar wat aanklooien...
Weet je wat haar antwoord was toen ik zei wat ik uitgegeven had aan testen de afgelopen tijd??
'tja.... Daar kies je zelf voor.....'
Men, je kan dan net zo goed tegen de muur gaan taan kletsen toch?

Sorry maar ik raak hier vreselijk gefrustreerd van.... Sommige mensen stoppen heel erg veel geld, tijd, liefde, moeite en noem het allemaal maar op in het fokken...
Terwijl anderen maar wat aan blijven rommelen... Kruisinkje hier kruisinkje daar eens zien wat er nu weer uit komt...
Ondertussen staan de forums, weblogs en noem maar op vol met verhalen over overvolle asielen.....
ff serieus hè... Hoe vaak ben je een stamboom hond tegen gekomen in een asiel???

honden page profiel AnjaAnja

Follow You Home
Helemaal eens

Niets tegen bastaardjes maar ook de baasje van deze honden mogen wel eens begrip opbrengen voor de fokkers van rashonden. Ik zou zeggen verdiep je er eens in. :-)
Verder zijn het inderdaad doelloze discussies die toch steeds op het zelfde uitkomen. Baasjes van bastaardjes zullen altijd mensen tegenkomen die tegen bastaardjes zijn. Baasjes van rashonden zullen altijd mensen tegenkomen die al dat fokgedoe maar niets vinden.

Persoonlijk blijf ik zeggen dat ik het jammer vind van mijn geliefde ras als hier puur misbruik van wordt gemaakt maar kom ik kruisingen tegen dan vind ik ze net zo lief en ik behandel ze met net zoveel respect als mijn eigen honden.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Laten we er op houden dat niet ieder de super geteste hond met, doordachte, geplande met allerij regels verbonden stamboom pup kan of wil betalen. De een is de ander niet, dus niet gefrustreerd raken.

En op de vraag hoeveel stamboom in het asiel tegen komt, Geen idee.
Ik denk dat als je 1000+ eurie hebt betaald, je wel eerst hebt nagedacht over hoe en wat.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

" Laten we er op houden dat niet ieder de super geteste hond met, doordachte, geplande met allerij regels verbonden stamboom pup kan of wil betalen. De een is de ander niet, dus niet gefrustreerd raken.

En op de vraag hoeveel stamboom in het asiel tegen komt, Geen idee.
Ik denk dat als je 1000+ eurie hebt betaald, je wel eerst hebt nagedacht over hoe en wat. "



Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen 1000 euro kan missen.
Maar, er zijn ook rassen die tussen de 450 en de 650 kosten en dat moet toch te sparen zijn. (anders zou je voer, belasting +verzekering ook niet kunnen betalen als de hond er nu eenmaal is)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Voor een border betaal je ook niet 1000+ maar in ieder geval meer dan genoeg om er heel erg goed over na te denken.
Terwijl een hondje van 50 of 100 euro makkelijk in een impuls gekocht kan worden... Nóg een reden lijkt me, om daar niet mee bezig te gaan....

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ten eerste, ik heb niks! maar dan ook niks tegen een bastaard.
een hond is een hond dus of het een kruising is of niet, maakt me niks uit.
zolang ze maar lief zijn!
Maar wat Follow You Home al zegt, die pretnestjes,oepsnestjes van kruisingen worden vaak goedkoop verkocht.
waardoor weer het impulsief kopen van sommige mensen naar boven komt en de asielen overvol zitten!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Ayla: en als ze voor veel verkocht worden.. ben je of een broodfokker of laat je je belazeren.. ze moeten tenslotte goedkoop zijn omdat ze niet getest zijn toch? het is ook nooit goed O-)

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Wat een aparte discussie dit. Weet je waar ik van hou? Van honden, punt uit, klaar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik word hier toch zo ziek van.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Vanavond examen
^