vervelend gedrag van een pup, tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hennyhenny

honden foto van henny

hallo,

even een paar vraagjes. onze pup is nu 4 mnd oud en echt een lieverd, maar ook wat vervelende eigenschappen die ik graag wil af leren.

steeds in je broekspijpen bijten of in je kuiten. de broekspijpen houd ie ook stevig beet.
wat ik zelf doe is haar dan beet pakken en op haar rug leggen en beet houden en negeren. maar ze blijf dan worstelen en bijten in mijn hand.
ook heel streng nee zeggen heb ik gedaan of auw zeggen.
tot nu toe helpt niks.
ze doet dit dus ook als we naar het speelveld zijn geweest en lekker aan het rennen of spelen met andere honden.

ze kan ook flink aan de lijn trekken, ze heeft zo rollijn. die ik meestal wel kort houd.
want als er iemand langs loopt wil ze er gelijk heen om geaaid te worden, ze is dan ook erg blij en springt dan tegen de persoon op, en dat wil ik helemaal niet. zo doet ze dat dus ook bij andere honden.

als ze iets in de verte ziet, dat haar erg leuk lijkt wil ze er gelijk heen, als ze niet verder kan door de riem gaat ze zitten of liggen en zet geen stap meer. ook niet als ik haar roep en de ander kant uit wil lopen. dan moet ik haar oppakken en zo een stukje verder lopen.

dit zijn de dingen waar ik eigenlijk niet echt raad mee weet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vervelend gedrag van een pup, tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sarah GroenSarah Groen

honden foto van Sarah Groen

Een pup is een pup en heeft nu eenmaal bepaald gedrag.

HOU ALSJEBLIEFT OP MET OP DE RUG LEGGEN.

Als de pup ergens in bijt gewoon rustig losmaken en verder gaan waar je mee bezig was: echt negeren dus.

Geen aandacht geven geen poespas ook geen drama van maken. Pup oppakken en wegzetten kan ook. Gedrag onderbreken en weer verder met je dag.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Zeker niet op de rug leggen, dat is heel bedreigend en het is een pup die snap daar niks van (volwassen hond trouwens ook niet). dan is het logisch dat ze dan in je hand bijt.

Bijten doen bijna alle pups (die van mij kon er ook wat van). en die puppy tandjes kunnen heel scherp zijn!

dat Nee en auw roepen, hoelang heb je dat vol gehouden?

Als Nee of auw niet werkt de eerste keer dan helemaal niks zeggen, en negeren ook niet door lopen, stil blijven staan en negeren. Dat moet je altijd blijven doen als ze bijt, geef je 1 keer toe duurt het alleen langer voor dit er uit is.

als je speelt met je pup, en ze bijt, dan het spel stoppen en de pup negeren. pas weer spelen als ze rustig is. Dit ook altijd blijven doen en niet 1 keer niet.

Bijten is vaak ook een teken van overprikkeling. Dit kan zijn te lang lopen, een andere hond. Tijdens training of er na, niet voldoende rust. Dus dan is het verstandig rust momenten in te bouwen.

Groetjes Bianka

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe

honden foto van Esther&Tibbe

Wij doen het op dezelfde manier als bianka en sarah zeggen.
Het helpt echt! Maar heeeel veel geduld hebben en steeds weer herhalen.
Soms lijkt er geen einde te komen aan dat gebijt enzo maar als je steeds consequent blijft wordt het echt minder en zal het op den duur over zijn. Volhouden.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna


Als je nog niet bij een hondenschool bent geweest zou ik een goede hondenschool zal ik opzoeken die zullen je ook adviseren de flexi weg te doen want juist daarmee leert je hond trekken.

Het liefst een school waar clickertraining word gebruikt, want je hond is snel opgewonden en ook stembeloning is dan al snel teveel. Met de clicker word dat overbodig :-) En ook een clicker kan je afbouwen.






honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Het is nog maar een pup hoor.
Maar nooit op de rug leggen.
Ben je nog niet op cursus met de pup.
Daar leer je zoveel en het is ook nog leuk om te doen.

honden page profiel hennyhenny

honden foto van henny

op de rug leggen dat leren ze hier op de training. er is een hond uit de buurt en die heeft het geleerd op de training door op de rug te leggen.

ja negeren, dan kom ik geen stap verder, ze blijft gewoon in mijn broek hangen. zodra ze los is uit haar eigen wil ik verder lopen en ja hoor hangt er al weer in. zo kan dat een tijdje door gaan. ook blijf ik gewoon stil staan als ze niet meer bijt maar dat werkt ook niet.
en dat nee roepen doe ik al vanaf het begin dat ze bij ons is, dat is vanaf 12 weken.

ik weet dat ze een pup is maar het is wel de bedoeling dat ze luisterd, aan de tafelpoot mag ze ook niet bijten en dat doet ze inmiddels ook niet meer. maar dat benen bijten zou toch ook een keer moeten stoppen.

maar zou de andere topic ook lezen.

oja dat op de rug leggen heb ik ook nog in een recent boekje gelezen.

honden page profiel viv  viv

honden foto van viv

Ik gaf zoran altijd zijn kauw been als hij aan onze broekspijpen ging, dat is dan vlug over gegaan hij was dan afgeleid en zijn buffel been was lekkerder dan onze broek

honden page profiel Sarah GroenSarah Groen

honden foto van Sarah Groen

Zoek alsjeblieft een andere hondenschool :'(

Afleiden met speeltjes is ook een goede tip, geef de pup iets van hemzelf waar hij wel in mag bijten.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

" op de rug leggen dat leren ze hier op de training. er is een hond uit de buurt en die heeft het geleerd op de training door op de rug te leggen.

............. keer moeten stoppen.

maar zou de andere topic ook lezen.

oja dat op de rug leggen heb ik ook nog in een recent boekje gelezen.
"



Even een vraag hoe heb je het dan geleerd haar van de tafelpoot af te blijven???? En dan wel eerlijk zijn met het antwoord.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Welke boeken lees je waar dat in staat, vraag ik me dan af?

De manier waarop jij aan het corrigeren bent vind ik niet helemaal meer van deze tijd, en is bewezen dat het totaal niet werkt.
Hoeveel rust krijgt jouw pup per dag, en wat doe je er verder mee?

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Als je met z'n instelling je hond al traint dan kom je inderdaad geen stap verder. Moet alles snel snel? of op de tijd van de hond? 1 hond is sneller volwassen dan de andere. Eros beet niet meer in onze broek na een week. Djuna hielt het vol tot 6 maanden en soms als ze overprikkeld is dan doet ze het nog wel eens.

Dat op de rug leggen is heel erg achter haalt. De trainers van de oude stempel die niet veder of vernieuwd zijn gebruiken deze techniek wel eens ja. Maar de trainers die veder in het hond zijn willen verdiepen gebruiken dat al lang niet meer, omdat het meer kwaad doet dan goed. En die boek zal ook wel van iemand zijn die dus nog van het oude stempel is.

Mag ik vragen wat voor ras jou hond is?

Ik zal op zoek gaan naar een honden school die positief traint.

En wat is je dag indeling van je hond, wanneer doe je wat met hem, en hoe vaak slaapt hij, krijgt hij rust?

Groetjes Bianka

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

"
ik weet dat ze een pup is maar het is wel de bedoeling dat ze luisterd, aan de tafelpoot mag ze ook niet bijten en dat doet ze inmiddels ook niet meer. maar dat benen bijten zou toch ook een keer moeten stoppen.
"


heb je enig idee hoe lang het duurt voor kinderen bepaald gedrag leren? die van ons van 10 en 13 ruimen nog steeds niet uit zichzelf de kamer op, moeten we nog steeds zeggen

het bijten is puppiegedrag, als je consequent bent, en de pup alternatief gedrag aanbiedt, gaat het vanzelf over, maar met 4 maanden is het echt nog een baby, dus je moet er niet teveel van verwachten.

overigens krijg je met een vrolijke positieve houding en lesmethode meer voor elkaar dan door boos te doen, en je pup te fixeren. als iemand jou tegen de muur aanduwt, en je daar vasthoudt, wordt je ook niet rustig, dan probeer je los te komen, en als je los bent, heb je niet echt zin om met die persoon samen te werken. tenzij je doodsbang bent, en uit angst maar doet wat hij zegt.............

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Wij hebben hier momenteel ook een echte draak lopen hier van 11 weken.
Ik train Amy onder andere met het belletjesprincipe. Ze heeft een keer iets gedaan wat niet mag en heb ik trainingsschijfjes met een boogje naast haar laten landen. Ze is enorm geschrokken. Nu als ze iets doet wat niet mag rammel ik 1 keer met de bel en houdt ze direct op. Ze weet nu heel goed dat ze mijn slipper neit mag pakken. Soms vergist ze zich en pakt ze hem toch, maar dan ruilt ze hem direct bij besef van Oja dit was niet leuk voor mij in voor iets van haar zelf.
Ik vind dit een prettige manier van trainen omdat ik haar zelf niet boos hoef toe te spreken, een blik is echt genoeg. Geloof me, Amy is ook de hele dag vanalles stouts aan het doen en bijt ook overal in. Dat heb je met een pup. Ik verstijf als ze mij bijt, loop weg een verleid haar dan naar een bot of een speelgoedje van haar. Dat is wel leuk om in de bijten en in mij is eigenlijk niks aan. Het is nu al een heel stuk minder dan in het begin hoor.

Ik merk wel heel erg dat hoe rustiger je zelf bent hoe rustiger je pup is en ook dat ze echt nog vaak even verplicht moeten slapen en rusten in hun eigen ruimte. (bench vind ik toch heel handig)Hoe meer balans en rust in huis, hoe meer rust er in de dieren om ons heen is.

Dat je niet denk dat het hier van een leien dakje gaat hoor, ik zat er vandaag ook helemaal door. pff het is wel even druk en heel veel werk en continu opletten als die peuter wakker is maar nu doorzetten is straks de vruchten plukken. Niet alleen wij maar ook de hondjes.
Succes ermee en als je de belletjes ook wilt proberen, stuur ik je wel even een link waar ze het laten zien.




honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Beste TS,

Alles wat jij doet met de pup als ie zich vervelend gedraagt, heet niet negeren eigenlijk dit is juist wel op zijn gedrag in gaan, dat het dan ook doorgaat of erger wordt is logisch :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het probleem met laten schrikken of op de rug leggen is dat het niet het achterliggende probleem oplost.

Wat er aan de hand is, is vaak te weinig rust.

Een hond hoort van de 24 uren, 18 uren rust te hebben. En dan bedoel ik echt slapen. Een fijne stelregel die ik mijn cursisten mee geef is: geef 200% meer rust als de activiteit is geweest. Dus is de pup 1 uur wakker dan 2 uren verplichte rust in de bench.

Daarmee leid ik per keer de pup 3x af bij het iets stouts doen. Bv. ergens in bijten, afleiden d.m.v. naam roepen en dan een speeltje de andere kant opgooien. Gaat de pup toch door met het bijten? Dan een 2de keer dit doen. Doet de pup het de 3de keer ook? Dan begeleiden naar de bench. Niet voor straf maar de pup zit dan geestelijk vol en moet de prikkels weer gaan verwerken.

Fijne artikelen hierover zijn: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php en http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Als ze het doet na "ze doet dit dus ook als we naar het speelveld zijn geweest en lekker aan het rennen of spelen met andere honden" dan geeft je pup aan dat het teveel is geweest. Probeer de volgende keer korter je pup met andere honden te laten spelen en ga weg voordat ze vervelend gedrag vertoond.

En "ze kan ook flink aan de lijn trekken, ze heeft zo rollijn. die ik meestal wel kort houd." de rollijn zou ik persoonlijk even aan de kant leggen. Vaak leren ze zo te trekken. Ze mogen pas van mij meer ruimte hebben pas nadat ze fatsoenlijk aan de korte lijn lopen.

honden page profiel hennyhenny

honden foto van henny

bedankt voor diverse tips. vind het alleen jammer dat somiggen doen alsof ik niet helemaal de waarheid spreek.
bv over het boekje en wat ik heb gedaan om te laten stoppen met de tafelpoot. dat ik wel eerlijk moet zijn. alsof ik haar een schop verkocht heb.
ik heb zelf ook twee kinderen en ik vergelijk de hond niet met mijn kinderen. de hond ruimt zijn spullen nog beter op dan de kinderen :-)

ik snap ook wel dat je de hond dingen moet leren en ik had gewoon een vraag over het bijten, ik heb gewoon bij sommige het gevoel dat ik gestraft word of zo.

maar ja.
het is geen ras, gewoon lekker een vuilnisbakkie. en ze is heel lief echt een knuffelkont.
de benc h gebruiken wij alleen als we niet thuis zijn en voor de nacht. als we niet thuis zijn zou het hoogstens 4 uurtjes zijn. en tussendoor kan ze zelf ook rustig in haar bench kunnen liggen.

afleren van de tafelpoot, heb ik heel streng gezegd nee en haar bot gegeven. en dit ging dus goed.

ik heb inderdaat boeken van mijn buurvrouw geleend, en ook weer snel terug gegeven. maar dat van op de rug leggen heb ik uit een recent boek die heb ik bij de aanschaf gekregen van de hondenspullen.

dan nog even een vraag over de prikkels, als ze dus de ochtend uit haar bench gaat en uit gelaten is, en ik ben voor mijn kinderen bezig gaat ie dus ook steeds mijn broek pakken of die van de kinderen. dan lijkt het me niet dat ie overprikkelt is omdat ie een hele nacht geslapen heeft.

de lijn zou ik de gewone lijn gaan gebruiken.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dit kan wel "dan nog even een vraag over de prikkels, als ze dus de ochtend uit haar bench gaat en uit gelaten is, en ik ben voor mijn kinderen bezig gaat ie dus ook steeds mijn broek pakken of die van de kinderen. dan lijkt het me niet dat ie overprikkelt is omdat ie een hele nacht geslapen heeft."overprikkeling zijn.

Het kan overprikkeling zijn omdat de hond het zo ervaart. Wij kunnen wel zeggen van niet maar hoe ervaart de hond dat? Het kan best zijn dat je pup overprikkeld is omdat de moeheid van de vorige dag er nog is bij je pup.

Kun je aangeven wat je overdag doet met je pup? Hoeveel rust krijgt je pup? Hoeveel wandel je?



honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Henny,

ik lees ook even mee hoor! :-)

Groetjes Francisca

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Welkom in de wereld van de pup ;-)

Ja het is soms niet makelijk en je zou ze af en toe achter het behang plakken :-)
Maar het wordt echt minder geloof me.
Kan het ondertussen ook niet zijn dat je pup gaat beginnen met wisselen, zorg in ieder geval voor spullen waar zij op kan kluiven.
Diesel heeft ook zo'n periode gehad, en bij ons ging hij dan gewoon in de bench want ook van buiten wandelen kunnen ze overprikkeld raken er zijn buiten veel indrukken.
Je zal dan mischien zien dat ze binnen de korste keren weer slaapt.
Zorg ook voor speeltjes waar ze d'r eigen mee bezig kan houden kong voerbal.
Weet niet of je naar een hondenschool gaat maar doe het het is leuk en leerzaam voor jou en je hond.

En het allerbelangrijkste heb geduld beloon positief gedrag negeer negatief gedrag (is moeilijk hoor) maar hou vol wees consequent, succes ermee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vervelend gedrag van een pup, tips" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Appel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^