Voorbereiding op baby!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Wij hebben een Ambull pup van 3 maand en ik ben over 6 weken uitgeteld..
Heeft iemand tips hoe we onze pup nu al kunnen laten wennen dat ze de aandacht die ze kreeg, nu moet gaan delen??
Of andere tips?? Alles is welkom!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorbereiding op baby!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

ik zou de hond vooral niet weghouden als de baby net geboren is.En er alert op zijn dat je hem niet gaat negeren omdat je druk bent met je baby...
Eeen nieuwe baby is altijd een behoorlijke impact zowel op jullie als gezin evenals je pup. Kan je iemand vragen om even dat beetje aandacht wat hij moet missen van jou op te vangen? Dat bijvoorbeeld een vriend of familielid daar jou bij helpt?

groetjes Sandy

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Aandacht opvangen door fam of vrienden is niet mogelijk, helaas..
Mijn familie en vrienden + zijn familie en vrienden wonen op ongeveer 200 km..
En ik denk niet dat de kraamhulp met mn pup zal gaan spelen..

Mn pup bijt nu nog wel, het is wel al minder geworden, en ze ligt bij ons op de bank.. Ben toch ergens wel bang dat ze de kleine in zn voetje bijt ofzo..

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik zou vanaf de eerste dag al duidelijk maken aan je hond dat de baby een hogere rang heeft dan je hond. Dan zal de hond de baby accepteren.
En natuurlijk de hond en de baby nooit alleen laten!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

ja, dan is het uitkijken denk ik, maar dan nog moet je uitkijken voor jalouzie....
Mag ik vragen uit nieuwsgierigheid en niet uit veroordeling waarom jullie een pup hebben terwijl je weet dat je ook een baby verwacht? Hie had je dit zelf bedacht hoe het zou gaan?
Misschien kan dan iemand hier concreter advies geven.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Eigenlijk gewoon door gaan met het gewone leven zeg maar, ik heb er nooit een punt van gemaakt, de honden ook nooit weggehouden, die waren er altijd bij. Toen de baby naar buiten mocht, gezellig mee in de kinderwagen en de hondjes uitlaten.
Als de kleine wat groter wordt en dus gaat kruipen dan is het wel opletten, dat je hond niet te dul is, of niet begrijpt dat de dreumes kleiner is als hij en daardoor dat hij een rang hoger denkt te staan. Als jij zorgt dat jij de baas bent over de hond dus de roedelleider, zal het allemaal goed komen, heel veel plezier en succes

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

@sandy; We hebben er lang over nagedacht of we nou wel of niet een pup moesten nemen.. Velen hebben t ons afgeraden en sommigen ook weer niet.. Ik wou graag een hond omdat mijn man veel nachtdiensten draait, en ik dan liever niet alleen thuis wou zijn.. En wij dachten, beter voor de bevalling, zodat we enigszins op kunnen voeden voor de baby er is, dan er na.. Ik denk bij mezelf dat dat moeilijker zou zijn..
Vandaar dus voor de bevalling!

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Op zich komt het wel goed, maar bedenk wel dat de hond tegen de tijd dat de baby er is , zijn puber tijd gaat beginnen en dat vereist een consequente aanpak, deze periode zul je geen steekjes moeten laten vallen. Hier begint de echte opvoeding eigenlijk pas en dat dan nog een aantal maanden.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

als je pup bij jou en de baby komt betrek haar er dan bij, als het niet past stuur haar dan weg. roep je pup niet bij je als je met je baby bezig bent, geef je pup ook aandacht en speeltijd zonder je baby erbij en leer haar alvast wandelen aan de buggy. het is ook heel handig als je haar los kan laten, dus daar zou ik ook al wat tijd in steken. zorg dat al je baby spullen al op zijn plaats staan voor de baby er is, zo kan je pup al wennen aan de spullen en de plaatsen waar ze niet(meer) mag komen. het idee van 1st een vuile pamper mee naar huis te nemen en aan te laten ruiken is onzin! als je met je baby voor het eerst thuiskomt negeer je best je hond even tot ze wat rustiger is. ga desnoods eerst even met haar en de baby wandelen. zij moet ook zelf het 1ste contact maken met je baby, niks forseren, das nooit goed.
zo hebben wij het gedaan ;-)

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Dingen als poepluier en nageboorte hoor je ind wel vaker..
Ik geloof daar niet zo in..!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel goed dat je je inleest wat hond/kind betreft, er zijn hele leuke boekjes hier voor, in de bibliotheek zijn ze te verkrijgen.

en een poepluier en dergelijke ? nee niet doen hoor, als je kindje er is, laat je hond dan maar heel voorzichtig kennis maken met je hond. voorzichtig wat betreft die grote poten van je hond, en zijn onbesuisdheid, laat er iemand naast zitten zodat die de hond rustig op zijn plaats kan zetten als tie onbesuisdheid naar boven komt, wat heel logisch is hoor, houd je hand voor het gezichtje van je kind, niet de hond wegduwen, maar met zijn tong de kleine aflikken is niet nodig. :-D

en zorg dat je hond en je a.s. kind straks niet alleen met elkaar is. altijd iemand erbij. maar weet zeker dat het goed komt, zeker als jij je goed inleest.

ook zal je de tijd even moeten verdelen tussen de kleine en de hond, houd daar rekening mee, zodat er ook wat leuks overblijft als je even geen tijd hebt, kleine gaat altijd even voor. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorbereiding op baby!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: designer rassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^