vliegen, spelen en lynn..... :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Hallo allemaal!

We genieten erg van onze lieve duitse herder Lynn. ze is nu bijna 6 maanden en doet het erg goed.
alleen nu loop ik weer tegen een paar dingen aan waarvan ik niet echt weet wat ik moet:

1) ze loopt in huis constant achter vliegen aan te vangen O-) !! word er niet goed van! ze ziet dan helemaal niets meer, alleen maar de vlieg... en dus nieet alles wat er in huis staat... :'( er sneuvelt dus nog wel eens wat... Kunnen we haar dit afleren??

2) tijdens het spelen draait ze op een gegeven moment helemaal door. ze gaat dan voro me zitten, soms blaffen, maar heel vaak gaat ze dan springen en hapt ze in mn arm of in mijn kont.... O-) en niet echt zachtjes!!! Tot nu toe draai ik me dan om, negeer haar en stop met spelen. Maar kan ik er nog meer aan doen?? Ik wil graag leuk met haar kunnen spelen, maar zo is er niet zoveel aan..... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vliegen, spelen en lynn..... :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

dat 2de lijkt me dat ie overprikkelt geraak, dat het te veel is voor die moment. geef hem verplicht een timeout. zet haar in een bench dat ze moet rusten.

voor het eerste, daar wil ik ook wel een antwoord op horen van iemand, zo ken ik er ook 1. het is zelflonend gedrag en een spelletje.

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

maar ze doet het ook als ik met haar ga spelen als ze net een paar uur in de bench heeft gezeen. Dan kan ze toch niet overprikkeld zijn??

honden page profiel janiejanie 3 doggies

Al een tijdje wakker? Dan overprikkeld.
Net uit de bench na een paar uur? Dan energie teveel/stress van het weg zijn.. en dan zou ik eerst eens die stress/energie laten wegvloeien door buiten rennen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou de hond even in de bench doen.En achter de vliegen aan doen ze bij ons ook.

gast (Gast)

Meer rust, en dan bedoel ik niet in de bench of slapen, minder spelen, en als je gaat spelen eerder op houden, als je met de hond gaat spelen, roep je hem, maar zodra dit de verkeerde intensie krijgt de hond gaat dus met jou spelen, ophouden. Ik zou voorlopig de hond gewoon even laten en even niet spelen, en regelmatig uit laten(hier bedoel ik niet mee dat je dit misschien niet doet hoor) De omgeving zou iets rustiger moeten worden denk ik,succes

@nouk (Gast)

Het lijkt mij dat het spel dat je speelt blijkbaar niet geschikt is voor jouw hond. Ik zou een ander spel bedenken om met hem te doen.

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Dag Marije

Wij hebben ook zo'n vliegen vanger :-)
Zie maar naar de foto's op mijn profiel !
Wat ik doe is :
gaat ze binnen in de living op vliegenjacht , dan doe ik ze in de veranda of buiten , daar mag ze naar hartelust op vliegenjacht gaan en daar kan het niet véél kwaad als ze eens wat " wilder speelt " :-)
Buiten mag ze spelen , en stoom aflaten zoveel ze wil , binnen leren we ze rustig te zijn...
Ik ergerde er mij ook aan in het begin als ze binnenshuis op vliegenjacht ging , afleren is moeilijk denk ik , hier is de regel te wild in huis = buiten ( alleen !!! )
Als ik weet dat ze voldoende heeft kunnen spelen , wandelen , dus haar energie kwijt is !dan wil ik dat ze rustig is in huis
2) Ik zou het spel kort houden en positief eindigen ( want zo te lezen gaat ze helemaal op in het spel ! )
Springen en happen negeren en onmiddelijk stoppen met spelen , doe ik ook ! als het te erg is , zou ik een time-out geven
Succes !
Die van ons is 4 maanden en ook één brok energie !

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

allemaal heel erg bedankt voor de tips!
@ janie: als ik weer kom van het werk, ligt ze vaak nog lekker te slapen in de bench. ze gaat dan eerst rustig buiten haar behoefte doen en na ongeveer kwartiertje begint het wilde 'gedoe'. denk dus niet dat ze teveel stress heeft van het alleen zijn.... ze is 's avonds wel veeeeeel drukker als ze alleen is geweest, dus denk dat het inderdaad met teveel energie te maken heeft. heb vanmorgen een stuk met haar gelopen voor ik ging werken. ze ging meteen liggen slapen in de bench, dus ben benieuwd of dat effect heeft!

@ Tamara: ik denk dat ik met jouw tips wel kan werken. het is inderdaad toch een heel stuk fijner als ze binnen wat rustiger is en niet de hele tijd achter de vliegen aan jaagt!! O-) ga het vanavond gelijk proberen

ik stop ook gelijk met spelen als ze begint te springen en te happen. ze gaat dan inderdaad helemaal op in het spel en wil dan dus ook niet stoppen.... terwijl het spelen juist ze leuk is....

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Misschien nog dit...
ons Kallista is een actieve , enthousiaste puppy ( jonge jachthond boordevol energie )en ik denk dat Lynn dat ook is hé :-)
je hebt van die puppy's die je moet motiveren om iets te doen! en de onze staan te springen om te werken!
ik probeer zelf ook zo rustig mogelijk te blijven , want als ik "te" enthousiast doe , dan neemt ze dat over en geraakt ze ook hyper enthousiast wat niet altijd ( in sommige omstandigheden ) even leuk is!
Bewegen,bewegen,bewegen...de onze loopt veel los op wandeling , dat ze haar energie kwijt kan, als ze ouder is gaan we ook gaan lopen en fietsen met haar...nu nog oppassen , want ze is nog jong.Lynn is ook zo ééntje met bakken energie en ze zal iets nodig hebben om die kwijt te raken !
Onze vorige hond(weimaraner ) was ook zo'n brok energie , maar als hij zijn energie voldoende kwijt was , was hij héél rustig in huis :-)
Agility doen met haar?Het zijn ook honden die graag werken hé, duitse herder...denk ik toch.
we gaan nog onze handen vol hebben met onze energie brokken :-) Maar dat wisten we voor we eraan begonnen hé , hoe het ras is - allé ik wist dat toch ! -

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Naast beweging heeft een duitse herder ook graag wat denkwerk te doen. Verstop en speurspelletjes vinden ze meestal prachtig. Oplossingen zoeken, en dan dat koppie als ze het gevonden hebben, schitterend. :-)

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

@tamara: ze is inderdaad heel erg actief. gelukkig wonen we op een boerderij, dus als we thuis zijn, kan ze gewoon lekker zelf naar binnen en naar buiten wanneer ze dat wil. ik probeer elke dag in ieder geval 1x met haar te wandelen. dan loopt ze ook los. ze mag alleen nog niet zo lang lopen. ik ga ongeveer 20 minuten met haar wandelen en dan is ze ook wel moe...
we gaan eind augustus weer verder met de cursussen (de eerst volgende was vol). dan gaan we ook kijken wat ze leuk vind om verder te doen. ik wil dan in ieder geval 1x per week met haar gaan speuren of iets anders doen wat zij erg leuk vind!
ze wil inderdaad super graag voor je werken, en soms slaat ze daar dus inderdaad een beetje in door... O-)

@dobry: denkwerk vind ze inderdaad prachtig. als het slecht weer is, verstop ik de speeltjes wel eens in huis. al sik dan vraag om de kip, komt ze met de kip aanzetten.... en als ik vraag om vis, zoekt ze de vis op en laat ze de kip liggen!! dus ze is slim genoeg! ;-)

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

honden foto van Tamara

Ja hier is het ook rustig opbouwen qua lichaamsbeweging , want op die van ons staat geen rem !
Ja die geest bezig houden :-) hier ook zo!
Nu volop in basiscursus , daarna nog een vervolgcursus en dan wil ik een jachtcursus met Kallista volgen, met dummie!!! Wij zijn niet van plan om te gaan jagen met haar !
ons dochter wil agility doen met haar...t'ja niet echt een bracco sport O-) maar wie weet proberen we het toch en als Kallista het leuk zou vinden ( want dat is toch het belangrijkste ! )dan misschien agility just for fun !
Hé speuren met lynn zou wel leuk zijn , lijkt me leuk , hou ons op de hoogte moest je dit ooit doen :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het kan best zijn dat je hond erg gevoelig is. Hierdoor raken ze snel overprikkeld, ook als ze net uit de bench zijn. Train/speel niet langer dan 10 minuten en als ze hapt, stop eerder (bijvoorbeeld bij 5 minuutjes). Het kan ook zijn dat ze superenthousiast is en daarom hapt, of omdat ze niet snapt wat ze precies moet doen. Dus wees kalm en laat haar rustig zitten o.i.d. voordat ze een beloning krijgt of een bal. Wees ook altijd duidelijk, dus niet teveel achter elkaar allerlei verschillende dingen uitpoberen en niet teveel commando's door elkaar gebruiken. Een commando kun je pas geven als je hond dit heeft (aan)geleerd.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Wij hebben ook zo'n vliegen vanger :-D

dat in de kont of arm bijten doet ons trees ook, maar ik weet dat opvoorhand en verwittig haar voor we beginnen.
maar ja soms ben ik niet snel genoeg om iest te gooien.
ik sta op en stop onmidelijk met spelen.

ik weet dat zijn veel meer temprament heeft dan mijn andere.
mijn meid moet kunnen werken en lopen.
ja ik hou er gewoon rekening mee maar hapt ze stop ik.
wand dat word met die voortanden gedaan, het is meer pitsen bij ons maar is pijnlijk en word direkt blauw

maar vliegen vangen ja dat is leuk he :-D

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden* 3 doggies

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

Voor de vliegen:
Roep haar rustig bij je en beloon haar als ze komt

voor dat drukke weet ik niks maar dat probleem heb ik ook dus ik lees even mee

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

ik stop ook altijd gelijk met spelen. anders word het nog erger. maar ik zal het is proberen door heel rustig te blijven en door haar een ander commando te geven1 ben benieuwd!
toen ik vandaag thuis kwam was ze al een stuk minder druk. vanmorgen een flink stuk met haar gelopen, dus dat helpt wel!! :-)

honden page profiel MiaMia 3 doggies

honden foto van Mia

Onze pup van 4 maanden doet dit ook! Krijgt ook echt voldoende rust, dus dat kan het niet zijn. Het aparte is dat die van ons het met name naar mij toe doet en minder naar mijn vriend. Ik lees dus even mee, wat men aandraagt voor evt. oplossingen.

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

lynn doet het ook meer bij mij, dan bij mijn vriend. op de hondencursus zeiden ze dat je dit moest zien als compliment, omdat ze dan graag met jouw wil spelen ofsow.... moet zeggen dat als ze het weer eens doet ik dit niet echt een compliment vind, maar goed.... O-)

honden page profiel MiaMia 3 doggies

honden foto van Mia

Haha nou ik vind het ook minder, want ik ben wel degene met de blauwe plekken :-D . Nou heb ik die trouwens vrij snel hoor, maar toch ;-).

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

hier precies hetzelfde. Nou heeft ze al gewisseld, dus het ergste is voorbij, maar als ze weer zo'n bui heeft en met die kleine tandjes hapt, dan wil dat ook wel lekker blauw worden.... O-)

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

even een update over de vliegen O-) :
als ze weer achter de vliegen aangaat, geef ik haar het commando af en blijf. dit gaat steeds beter. Mocht ze teveel energie hebben om dat te doen, stuur ik haar de tuin in en mag ze daar lekker vliegjes vangen!! O-) ;-)

Met het spelen zijn we nu heel conseqeunt. draait ze door, stoppen we gelijk. het kwartje valt nog niet helemaal, maar dat komt vast wel! heb er weer vertrouwen in! arm happen doet ze nog wel, kont happen niet meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vliegen, spelen en lynn..... :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Trots!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^