Hondenopvang beginnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb ook wel es met deze gedachte gespeeld.. Er zijn zoveel mensen die graag een hond zouden willen maar er geen tijd voor hebben.. Ik dacht precies hetzelfde toen, maar mij werd inderdaad ook gezegd dat ik er eerder verlies dan winst op zou maken.. Ik vind het een super plan..

Heel toevallig keek ik laatst naar dat programma "pitbulls & parolees" op Animal Planet, en ik ben groot fan van Cesar Millan, ik zat van de week ook te fantaseren over een eigen asiel.. Maar dan netals bij Cesar thuis, een buiten verblijf met een zwembad enzo, en ze elke dag goed laten bewegen met z'n allen, zodat als er mensen voor een hond komen kijken ze allemaal rustig en netjes zijn, ipv wat je nu ziet dat ze allemaal blaffen en janken en tegen de tralies opspringen, waar de mensen weer van afschrikken, maar daar kunnen die honden niks aan doen.. Plus dat als ze elke dag beweging en speeltijd krijgen enzo ze een stuk minder gestrest zouden zijn in een asiel, als ze dan bij wijze van spreken nooit opgehaald worden hebben ze het in ieder geval niet zo heel beroerd gehad..

Maar ja weetje, je moet een dierenarts aan huis hebben, en natuurlijk personeel want afhankelijk zijn van vrijwilligers is ook lastig.. Er zijn wel veel dierenvrienden die dit graag vrijwillig doen hoor, maar je kan er niet zo sterk van op aan als vaste werknemers.. En hier in het dierenasiel zitten ze steeds in geldnood.. Het is wel heel zwaar hoor.. Je ben afhankelijk van donaties.. En ik sta erop dat ze KVV krijgen maar op zich hoeft dat niet veel duurder te zijn dan brokken.. En als een hond daarna geadopteerd wordt en je zegt dat ie vlees krijgt nemen mensen dit vaak over, ze blijven vaak bij het voer wat de hond bij de vorige eigenaar krijgt..

Waar woon je, als ik vragen mag? Heb je Facebook, of een emailadres? Of raak ik wel heel enthousiast nu hihi O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenopvang beginnen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ha, jij wilt alvast solliciteren Christien? :-D
Kun je zelf niet alvast iets kleins beginnen?

Honden van kennissen/vrienden te logeren bij vakanties e.d?

Daar kun je al ontzettend veel van leren, zelf vind ik het super leuk. 
Of ben je volle dagen van huis?

Ps. helemaal off topic,, was jij degene over dat verhaal met het briefje door je deur, ''wilt U mijn hond hebben?'',, die Stafford. Hoe is dat afgelopen? 
Ik kon me toen volledig indenken hoe dat aan je vrat en je wakker hield. Heel naar...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Inderdaad,, heel erg oud! Had er niet naar gekeken.

TS is waarschijnlijk al afgestudeerd.

Tegen haar reageren is inderdaad niet meer relevant.

Evengoed geen onzinnig onderwerp. Meer mensen spelen met gedachtes als deze. Ik zelf heb ook al eens van alles in gedachten voor me gezien... maar ik weet zeker dat ik er geen cent aan over zou houden... zucht... eerst maar een loterij winnen? "


Oh hahaha is het een oud topic? Jammer weer haha

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Ha, jij wilt alvast solliciteren Christien? :-D
Kun je zelf niet alvast iets kleins beginnen?

Honden van kennissen/vrienden te logeren bij vakanties e.d?

Daar kun je al ontzettend veel van leren, zelf vind ik het super leuk. 
Of ben je volle dagen van huis?

Ps. helemaal off topic,, was jij degene over dat verhaal met het briefje door je deur, ''wilt U mijn hond hebben?'',, die Stafford. Hoe is dat afgelopen? 
Ik kon me toen volledig indenken hoe dat aan je vrat en je wakker hield. Heel naar... "


Haha ja ik wou al solliciteren of het samen op poten zetten, ik speel ook wel es met die gedachte namelijk hihi, maar ja me vader zegt dan dat ik een brede fantasie heb ;-)

Grappig dat u het zegt want ik pas op dit moment op me vaders reutjes, die is op vakantie, en daar leer je inderdaad van.. De grote reu valt uit, zo erg dat me pa hem alleen uitlaat waar verder geen andere honden komen (woont op het platteland dus dat kan makkelijk) maar die had ik gisteren zo ver dat 'ie in een losloopgebied aan de flexi kwispelend met een andere reu ging spelen! O-) Alleen die andere was ik ff 'kwijt' bij een andere wandeling, ik ga er met Chelsea altijd vanuit dat ze in de buurt blijft, maar deze leeft in z'n eigen wereldje en was lekker met een ander groepje mee gelopen haha.. Dus dat is zeker even wennen allemaal.. Lijkt me zelf ook wel leuk om me roedel wat uit te breiden maar ja dat heeft ook veel nadelen.. Ik ben single en woon alleen, kan wel lekker 3 of 4 honden gaan nemen maar stel dat ik iemand tegenkom die ook 1 of 2 honden heeft, dan heb je er in 1 klap 6.. Plus dat als ik later groot ben ( ;-) ) en kinderen heb moeten ze dan wel alle 6 mee naast de kinderwagen.. Buiten dit heb ik Chelsea wel es mee naar me werk of mee naar andere mensen op visite, dat kan netaan met 1 hond, kan niet met meerdere honden.. En zo zijn er nog wel wat haakjes en oogjes..

Ja dat was ik inderdaad.. Hij ging het met zijn ex overleggen, zij schijnt psychische problemen te hebben en ook eerdaags d'r huis uit moeten, en dan kan je met een hond lang niet bij iedereen terecht.. Maar toch was haar reactie "al geeft ze er 10.000 euro voor, ze krijgt 'm nooit, want ik ben aan 'm gehecht" pff dan mag ze er verdomme wel es wat beter voor zorgen! ;-) Maar goed, volgens mij hebben ze 'm alsnog weggedaan want ik meen al 'r al 2x te hebben zien lopen, met een ander persoon.. Maar ja er zijn zoveel zwarte slanke Staffordjes en ik zie het altijd als ik in de auto voorbij race dus ik weet het niet zeker maar denk het wel.. Super dat 'ie een ander baasje heeft, ik snap alleen niet waarom ik 'm dan niet gekregen heb, maar ja ik wou eigenlijk geen 2 honden dus ik vind het super zo, dat 'ie een goed baasje heeft nu..

Ps het was een teef maar om de 1 of andere reden praat ik toch in de "hij" versie hihi

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Gelukkig dan maar dat de hond een beter thuis heeft gevonden.Wel lullig voor jou dat de hond plots 'absoluut niet' bij jou terecht mocht komen.
Vast en zeker jaloezie,, omdat jij wel voor een hond kan zorgen?
Ach ja, en dan zal het allemaal liggen aan het feit dat ze aan hun hond gehecht zijn... waar blijkt dat dan uit als je het dier nog niet eens fatsoenlijk te vreten kunt geven!!!
Sommige mensen zijn helaas nog niet eens in staat voor een hamster te zorgen, en dan wel een heel skala aan dieren hebben.. helaas, vanwege dit soort mensen werd de dierenbescherming geboren!

Zelf heb ik ook een keer in zo'n situatie gezeten.
Een lang verhaal maar beknopt samengevat betrof dat een Boxer wiens baasjes (bekende van mij) in een pijnlijke scheiding lagen. 
Kwam de een thuis, vertrok de ander. Constant geruzie, geschreeuw, drama en touwtrekkerij om van alles. De hond was de gedupeerde en zat veelal in de achtertuin of bijkeuken. 

Ik had toen aangeboden de Boxer een tijdje bij mijn in huis te nemen totdat alles weer op de rails was en hij weer naar een stabiel thuis kon terug keren. 

Zo gezegd zo gedaan en het zou zeker wel om een periode van enkele weken gaan..
Maar na nog geen week stond de eigenaresse op de stoep, ze miste haar hond en wilde hem direct terug.
Ik kon uiteraard niets anders dan haar haar eigen hond weer mee geven. Ik stopte nog wat KVV en een kluif in een plastic tas bij zijn voerbakken, dat werd uit mijn handen gegrist zonder slechts het kleinste 'dankjewel'

Je wilt niet weten met wat voor een steen ik dagenlang in mijn buik rondliep. Wetende dat er nauwelijks naar de hond omgekeken werd en dit slechts ging om ''mijn hond, van mij, niet van jou, afblijven''

Al heel snel daarna hoorde ik tot mijn grote schrik en boosheid, dat het beest in een asiel zat. Schandalig! ik was woedend!
Ik ben er achteraan gaan bellen maar 'thank God' was hij al geadopteerd!
Het verbaasde me overigens niet, hij was een prachtige hond om te zien en zeer vriendelijk!

Met het stelletje, de ex-eigenaren, heb ik nooit meer contact gehad!

Wat leuk dat jij ook al een beetje 'hondenoppasje' doet. Volgende week komt er bij mij weer een Jack-Russeltje voor 6 dagen. In juni een Golden retriever. Je leert er zo veel van.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Jeetje wat een verdrietig verhaal.. Ach ik ken zoveel honden op me buurt die nooit verder komen dan de tuin, en die baasjes maar klagen dat ze zo druk zijn en blaffen enzo.. Ik woon vlakbij de dijk, en dan denk je "wat een bofkontjes, die honden die echt aan de dijk wonen!" Nee hoor die eigenaren doen de achterdeur open, dan mag 'ie snel plassen, en dan moet 'ie meer weer naar binnen.. En dan moet een hond nog het gelukkigst zijn als 'ie in Nederland of Amerika geboren wordt.. Bij Cesar Millan ook, als hij vraagt wanneer ze de hond uitlaten kijken ze verbaasd op, "ehhh nooit, we hebben toch een grote tuin..?" Maar dan houden ze wèl vol dat ze altijd naar zijn shows kijken haha nou wat is het meeste wat hij altijd roept? "Exercize, discipline, then affection!" Ik denk dat er maar weinig mensen ècht goed voor hun dier zijn.. Als ik naar een losloopgebied ga is het altijd zo relatief rustig, vooral als het ook maar een beetje bewolkt is..

Ik ben altijd met Chelsea in de weer.. Ze is dan wel me pride and joy, maar fietsen skeeleren, uren wandelen.. Ik krijg steeds meer wandelmaatjes en loop eigenlijk alleen 's ochtends vroeg nog alleen haha, altijd met mensen.. Gisteren zijn we ook met een hele groep naar het strand geweest, zo gezellig om die hondjes zo blij te zien rennen achter mekaar aan.. Of als ik ergens op visite ga, bij voorkeur ook mensen met honden, Chelsea gaat mee, fietsen of wandelen we eerst die kant op, dan nog met de hele roedel naar een losloopgebied, dan lekker spelen de hele middag/avond en dan nog helemaal naar huis.. Nu denkt me zusje dat Chels daarom mank loopt, omdat ik 'teveel met 'r doe' nou het is een Staff van met 2 jaar, die moeten toch wel een stootje kunnen hebben.. Het is niet dat ik uuuuuren achter mekaar ga fietsen ofzo.. Plus dat ik gewoon fulltime ben he dus ik vind het vanzelfsprekend dat ik zo met 'r bezig ben..

Oeps is al zo laat, ik moet naar me werk.. Fijne dag hihi

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

- moest zijn 'plus dat ik fulltime werk'- O-)

martijn (Gast)

haha, grappig dat mensen denken zo maar even een opvang te kunnen beginnen.. ff n diploma uitlaatcervice halen en het geld komt binnen.. ik heb al duizenden euros uitgegeven aan opleidingen van turid rugaas en annelill kvam en hoe meer ik leer hoe meer ik besefte dat ik amper verstand van honden had.. ook al "hebben we al jaren honden" ;) .. ik adviseer daarom ook iedereen die zo fulltime met dieren aan de slag wil zich maar is eerst goed te verdiepen want wil je er rijk van worden gaat het altijd ten kost van deze lieve beestje.. wil je het echt goed doen moet je het doen voor je plezier dwz: veel uren maken en in verhouding met veel minder genoegen nemen.. of lekker 1 a 2 honden aan huis voor vrienden en kennissen, heb je ook geen last van de belasingdienst :p ...

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

-oud topic-

martijn (Gast)

lol.. blijkbaar lezen mensen het nog steeds ;) en komen ze hier terecht als ze bepaalde onderwerpen googelen.. dus n beetje extra positieve info is nooit weg..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenopvang beginnen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn chihuahua wil niet eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^