Buikpijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Jep heb ik al uitgezocht idd ter verkoming van :-)

Haha Kiba heeft eigenlijk helemaal niets met eten dus als een ander hem een snoepje of iets wilt kijk hij die gene echt zo aan van "waar is mijn speeltje?" Haha hij wil bijna alleeen maar beloond worden met spel ;-) dus daar ben ik niet zo bang voor al houd ik het natuurlijk wel in de gaten. En iedereen in het park weet van zijn toestand dus die zullen het ook niet zo snel doen :-)

het schapenvlees is idd een totaal voer dus alles zit er in ;-) en idd 6 a 9 weken aanhouden voordat er echt verandering te zien is :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buikpijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KiriKiri 3 doggies

honden foto van Kiri

Dan ga ik je heel veel succes wensen en ik hoop dat Kiba snel weer opknapt. In ieder geval dat je zeker weet dat het aan de rund ligt. Dan kan ie daarna nog meer spelen omdat zijn buikje hem niet in de weg zit.
Leuk trouwens een hond die alles doet voor een speeltje ipv koekje
:-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Groene ontlasting normaal? Haha ja er zit misschien geen ontsteking maar normaal is het niet!

Flex krijgt bijvoorbeeld groene poep van Liddle brokken (had hij laatst gepikt van een andere hond) en laat het nu zo zijn dat hij allergisch is voor granen en gluten. De darmen slaan dus gewoon op hol en daardoor krijg je groene ontlasting.

Ik kan jullie de darmclear van de Groene Os aanraden ter ondersteuning en verder voer zoeken dat past. Groene ontlasting is niet oké, betekent dat er iets niet goed gaat daar..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Jullie weten allemaal precies waar jullie hond wel en niet tegen kan, ik lees dat steeds hier op HP, die hond kon niet tegen granen en die weer niet tegen rundvlees.. Hoe weet je dat, zei die dat? Weet iemand toevallig wat dat kost, zo'n allergietest van de DA?

Groetjes Christien & Chelsea

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha hij fluisterde het in mijn oor O-) Nee serieus dat kan je heel snel merken.

Flex is allergisch voor granen en gluten, at nooit zijn brokken toen hij zo oud was als Chels. Had jeuk, rode bultjes en dunne ontlasting.

Toen ben ik overgestapt op rauw voeren en weg klachten! Hij ging eten alsof z'n leven er vanaf hing.. Naderhand heb ik nog een officiele test laten doen (200 euro) en daar kwam hetzelfde uit.

Ik omschrijf het nu wat gemakkelijk maar ik zat natuurlijk wel met mijn handen in het haar..

Allergisch voor kip en rund merk je door over te stappen naar rauw voer. De hond houd bij bepaalde soorten nog steeds jeuk en dan ga je een eliminatie dieet volgen. 6 weken lam en geen jeuk? Niet allergisch voor lam. En zo ga je door.. Kom je bij de kip en na een week heeft de hond weer jeuk? Wel allergisch voor kip.

Eigenlijk heel simpel..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ja maar ik krijg juist steeds boze reacties dat ik al op me 3e voer zit en dat een pup stabiliteit moet hebben (in d'r voer dan..) :'(

Jeetje 200 euro voor een echte allergie test?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Dat ze stabiliteit moet hebben wordt (denk ik ) mee bedoelt dat je er anders nooit achter komt waar ze het goed op doet. Met het wisselen van voer krijgen ze namelijk vaak diarree en andere klachten. Pas na een maand of anderhalf kun je zeggen goed of niet goed..

Anders gaan de darmen dus ophol slaan (groene ontlasting) niet zo best..

Maar 200 euro ja haha. Een bloed- en huidtest.. Maar er zijn genoeg manieren om er zelf achter te komen zonder die test. Die probeerde ik een beetje hierboven te beschrijven :-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Waarom krijg je dan in een proefpakket van een bepaalde brok zo'n klein beetje? Als het 2 maanden duurt voordat ze er beetje goed op lopen..?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha marketing heet dat.. Je hond eet het en mensen kopen het 'want hij vind het lekker'.

Maar lang niet iedere hond kan tegen deze plotslinge verandering. Eigenlijk bijna geen enkele hond..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Nou Chels zit nu (op aanraden van Jumper) een week op kvv en dan maandag begin ik dus met Biofood Krokant, en dan doe ik er de 1e paar dagen bijvoeding van Smuldier bij zodat die brok langzaam kan wennen.. Of had ik dit allemaal al verteld..?:$ Me vriendin zegt ook dat ik alweer te snel van me huidige voer afstap, maar zolang ik geen verbetering merk wil ik gewoon wat anders want doordat ze zoveel poept en ook slappe poep, en ze zo krabt en ruikt enzo zit dat beestje gewoon niet lekker in d'r vel en dus zit ik niet lekker in me vel want ik voer d'r 3x per dag iets waar ze beroerd van wordt.. Snap je.. :'(

Maar als het met Biofood ook niet beter wordt ga ik wel naar de DA, dan is ze 6 mnd en heb ze dus al 6 mnd d'r darmen overstuur en dan moet ik er echt wat gebeuren.. :'(

honden page profiel KiriKiri 3 doggies

honden foto van Kiri

" Ik geef nu (op aanraden van Jumper) een week kvv en dan ga ik doordeweeks op Biofood en 's weekends op kvv.. D'r ontlasting is nu groen :'( Maar schijnt de overschakeling te zijn.. Ik weet wel dat ik even geduld moet hebben tot de nieuwe brok een beetje went, maar dat beestje zit niet lekker in d'r vel doordat ik 'r het verkeerde voer geef, en aangezien ik 'r 3x per dag voer voel ik me daar elke dag vervelend over.. Daarom wissel ik zo snel steeds, ik wil het gewoon graag goed hebben, en dan kan ik wel naar de DA gaan maar die raadt onvoorwaardelijk dure Royal Canin aan, tja als dat de enige oplossing is dan moet het maar maar er moet toch ook een andere brok zijn, een goedkopere en beter? RC schijnt alleen maar reclame te zijn, niemand is er echt gek van hier op HP, tenminste dat merk ik hier en daar..

Christien & Chelsea "


Probeer maar 1 soort voer aan te houden. Je hebt 2 verschillende brok geprobeerd en op allebei de brok deed ze het niet goed. Nu heb je biofood en ik heb net gecheckt...ook daar zit graan in. Wel in mindere mate maar evengoed graan. Mijn eerste reactie is dat ze wel eens gluten intolerant kan zijn, maar ik ben geen arts.
Probeer de overstap geheel naar KVV te maken (glutenvrij, in veel KVV's zitten ook graan) en laat voor 6 tot 9 weken alle graanproducten achterwege (dus ook de brok!). Let op: veel koekjes, dentasticks enz zitten bomvol graan. Let goed op dat niemand ook maar 1 koekje aan je hond geeft, anders mag je voor af aan beginnen met je eliminatiedieet. (Zorg dat je gedroogde vleessnacks in huis hebt. Of je koopt of je gaat zelf aan het drogen. Zo kun je evengoed doorgaan met belonen van je hond.)

Op deze manier kun je bv graan uitsluiten...of als je hond er heel goed op doet..... weet je dat het aan gluten ligt.

Of je doet toch de test en dan weet je het ook.. Want volgens mij test deze allergie test op alleen de grotere allergieen zoals rund, kip en gluten. Zullen er best wel meer zijn maar daar ben ik niet zo goed van op de hoogte.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik begrijp het heel goed maar in mijn ogen ligt de oplossing voor de hand.

Als je nu eens een goede kvv zoekt,dus geen Duck of Smuldier O-). Een kvv die helemaal graanvrij is zonder rare toevoegingen.. Dit ga je voeren en dan gaat Chels ontgiften, normaal verschijnsel. Dit wacht je 2 tot 3 weken af en als het goed is blijft ze dan normaal en ben je klaar.

Heeft ze dan nog jeuk dan ga je een eliminatiedieet volgen om diersoorten uit te sluiten. Je mag me altijd een PB sturen voor vragen want zelf knutselen is soms moeilijk..

Want de biofood weer gaan mengen met Smuldier maakt niet uit. Biofood zit barstens vol granen en Smuldier (behalve de vlees compleet) ook. Grote kans dus dat het niet gaat werken..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

En inderdaad wat Kiri zegt, dan ook niets van graan binnen laten krijgen. Alleen zo kun je uitsluiten of ze op granen en gluten reageert..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buikpijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Storm is ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^