Wat had je achteraf anders gedaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Nu je je hond hebt opgevoed, en door de puberperiode heen bent, wat had je anders gedaan? Waar heb je spijt van wat je nou juist wel of niet hebt gedaan?

Zelf had ik Sem toch meer moeten socialiseren met mensen en andere dieren.

Bij Noa geldt hetzelfde.

En bij Boy en Vlinder heb ik eigenlijk nog niks!

Wat zouden jullie anders doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat had je achteraf anders gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Ik had Kaya beter moeten socialiseren met 'boerderij dieren' verder had ik graag met haar toen ze pup was met een grote groep honden of uitlaatservice willen lopen, zodat ze wat meer zelfvertrouwen zou krijgen.. Ik had haar willen beschermen tegen de honden die haar gebeten hebben..

Verder ben ik trots op alles wat ik heb bereikt met Kaya !

Groetjes Loes

Interessant topic trouwens.. ;-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

max was heel onzeker, ik heb m iets te zelf verzekerd gemaakt, daar zou ik een middenweg op in slaan.
job heb ik vanaf hij puber was en denk niet dat ik veel anders had gedaan dan nu. misschien ze vorige eigenaren nog een schop geven dat ze m als pup nooit hebben opgevoed.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Toen wij 21 jaar geleden ons eerste pup kregen wisten we niets echt helemaal niet. Als ik het vergelijk met de afgelopen jaren.Toen mocht de pup met 4 maanden op cursus,dat is het enige wat ik spijtig vond. Later mochten de pups met 10 weken al komen. In die periode heb ik wel een gedacht wat wil hij nou .Bij de 2de hond heb je dat niet meer en bij de 3de gaat het vanzelf.
Ik zou niets anders hebben gedaan.

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

ik had niets anders gedaan, bij elke hond kijk je imo naar de hond wat die aan kan en daar speel je op in bij de opvoeding lijkt me. Oftewel elke hond is weer anders dus ook qua aanpak bij de opvoeding

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik had niets anders gedaan. heb twee zalige hondjes die overal mee naartoe kunnen. al had ik haar misschien niet losgelaten in de tuin van m'n moeder, die dag dat ze slakkenkorrels vond :'(

honden page profiel EliefElief 3 doggies

honden foto van Elief

Ik ben vanaf pup af aan altijd met Fayah op cursus geweest. Daar ben ik nu ontzettend blij mee. Bij een volgende hond zou ik dat weer precies zo doen.
Bij een volgende hond zou ik die wel wat meer willen socialiseren. Dat hebben we met Fayah ook wel gedaan, maar daar zijn we niet mee in de trein of bus geweest bijvoorbeeld omdat we dachten dat toch nooit te gaan doen. Dat zou ik nu wel gaan doen als ik weer een pup krijg.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Heel veel...Meteen KVV geven, anders omgegaan met dingetjes, meer genoten van zijn puppytijd. Meer verplichte rust geven als pup zijnde...Heb echt zoveel op deze site geleerd.

honden page profiel CharlotteCharlotte 3 doggies

honden foto van Charlotte

ik had heel veel veranderd, zeker als ik nu kijk naar haar gedrag, ik had haar bijvoorbeeld veel eerder gesocialiceert met de kat en de andere dieren, we hadden haar ook veel minder moeten straffen en haar ook meer in de kamer moeten hebben, ook hadden we natuurlijk veel meer van haar puppytijd moeten genieten, ik heb zoveel geleerd op dit forum, dat ik eigenlijk haar hele puppytijd over had willen doen.... heel er jammer, maar ja in principe is het nu best een leuk en gezellig hondje alleen ze is bijvoorbeeld heeel onzeker en heeft zo haar minpuntjes die ze niet had gehad als we haar in die dingen in de puppytijd anders hadden gedaan, maar goed. Ze heeft natuurlijk ook zo haar positieve kantjes gelukkig, en is een heel lief en gezellig hondje, ze is ook altijd zo blij als we weer thuis zijn, wat ik ook altijd heel erg leuk vind haha.

Groetjes Charlotte

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Ik zou hier niks veranderen, de jongste die hier kwam was al 6 maanden. De andere waren al ruim volwassen. Maar ook dan kan je ze nog heel veel leren en bijbrengen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Eigenlijk niets..

Hiermee wil ik niet suggereren dat ik een perfecte eigenaar ben maar iedereen maakt z'n fouten en daar leer je van.

Mijn hond is in mijn ogen perfect zoals hij is. Sociaal, trouw, waaks, speels en lekker eigenwijs. En dit is hij doordat ik hem de kans heb gegeven zich zo te ontwikkelen. Daarom zou ik het niet anders doen..

Tijdens het schrijven bedacht ik wel 1 dingetje: Ik had wel eerder een u-lead aangeschaft voor het wandelen met andere honden haha!

honden page profiel ria&aikaria&aika 3 doggies

honden foto van ria&aika

helemaal niets ,zou het de volgende keer precies zo doen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse is niet mijn eerste hond, maar wel heel anders van karakter, dus zou ik zeker het niet anders gedaan hebben, zoals ik het nu gedaan heb.

ze is een stabiele hond geworden, ondanks dat ik haar heel lang als pup behandeld heb, gewoon even aangekeken wat ik kon doen met dr. de ene hond heeft meer begrip nodig dan de andere hond.

Bamse is een actieve newfoundlander, en heel energiek vol, zou ik ze net zoals mijn anderen honden hebben opgevoed, dan was dr karakter niet zo geworden als nu.

ze heeft een uitmuntend karakter. nou ben ik wel trots op hoor. en voor een newfoundlander luisterd ze geweldig. :-D

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

terugdenkend had ik helemaal niet op dat moment aan een hond moeten beginnen..

paar maanden nadat ik Zena had, ging mn relatie uit, moesten we 2 x verhuizen, en hebben daarna nog meer ellende meegemaakt..

mijn leven is hopenlijk nu geen rollarcoaster meer..

nee het heeft zena geen goed gedaan... en ze was heel bang/terughoudend naar vreemde mensen.

nu zijn we daar hard mee aan het werk, en gaat zena elke dag vooruit, en het is nu bijna helemaal goed gekomen..

ik voel me echt verantwoordelijk voor haar gedrag..

nu zijn we allebij stabieler en doen veel leuke actieve dingen...

maar achteraf... moeilijk te zeggen..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik helemaal niets, mijn vriend wel. toen hij kira kocht woonde hij nog bij zijn vader en die had helemaal geen oren naar mijn vriend zijn regels en na een tijdje zette mijn vriend die regel ook gewoon opzij omdat het toch niks uithaalde. nu beseft hij dat hij fout zat en dat hij had moeten doorzetten tegenover zijn vader. hij ziet nu hoe hard kira verbeterd is maar daar hebben wij keihard aan moeten werken. bij mij ging het vele beter omdat ik meer ontspannen ben dan mijn vriend en het resultaat mag er wezen ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een ding: Mee naar een manege!
Ik heb Fedor in het najaar gekregen, en in die tijd ben ik weinig ruiters tegen gekomen. Paarden in de wei is nu geen probleem, maar ruiters wel. Ja, mea culpa, dat zou ik volgende keer beter doen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

tja, als ik terug denk aan mijn 1e eigen hond..... wat geluk dat die zo leuk "opgedroogd" is.
maar goed, daar zat ook niet zo'n zwaar karakter in ;-)

maar ik vind het niet zoveel zin hebben om terug te kijken, je leert van iedere hond opnieuw, omdat ze ook zo verschillend zijn, maar ook omdat je groeit in kennis en inzicht.

dus nee..... dingen gaan zoals ze gaan, belangrijker dat je er van leert voor de toekomst. ;-)

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bij Tara en Jessy in principe niets. Met name Jessy heeft nog een hele hoop dingetjes, maar die zijn er gewoon niet meer "uit" te krijgen. De sporen van de vorige eigenaar blijven altijd aanwezig helaas.

Bij storm heb ik wel spijt van een aantal dingen. Storm en ik zijn niet goed begonnen en ik heb hem niet kunnen helpen/steunen in de eerste maanden dat hij bij ons was. Dit terwijl hij al een wat onzekere hond was en door gebrek aan goede leiding van mijn kant destijds is hij alleen maar onzekerder geworden. Ik ben heel lang boos geweest op storm, gaf hem de schuld dat ik mijn lieve Blondie moest inslapen destijds. Hij kon er natuurlijk niks aan doen, maar ik zocht een schuldige en helaas werd hij dit :'( . We hebben heel lang moeten worstelen samen om te komen waar we nu zijn en de band te hebben die we nu hebben. Gelukkig is onze band nu wel heel sterk, maar er had een hoop voorkomen kunnen worden als ik hem gelijk de juiste leiding en liefde had kunnen geven. Zeker na zijn rottige verleden had hij mij eigenlijk heel erg hard nodig....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het enige wat ik beter had kunnen doen is meteen naar mijn huidige trainster moeten gaan. Maar ook dan had er dikke kans geweest dat zijn gedrag niet om te buigen was.

Wat betreft gehoorzaamheid "op het droge" gaat het prima. Dat heb ík allemaal gedaan. De rest komt door de vorige eigenaar en is zo'n diepgaand probleem, daar kan ik weinig aan veranderen. Hoogstens dus als ik niet eerst bij MG had gaan trainen. Maar dat kún je niet weten op dat moment.

Maar die vorige eigenaar... oef, die moet ik niet in handen krijgen. O-)

honden page profiel chippiechippie

honden foto van chippie

Bentho is nu 15 weken en ik heb niet echt iets wat ik de afgelopen weken anders heb willen doen. Kon op cursus vanaf 9 weken. Hij is zo goed met alle andere dieren, maar hij heeft natuurlijk ook een heel goed relaxt voorbeeld onze labrador "Marley". Dat helpt ook veel natuurlijk. :-)

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

toen fiefie als pup is "aangevallen" heb ik haar heel erg beschermd zeg maar...meteen opgetild en verder een beetje schuchter naar andere honden geweest. daarna is ze nog een keer gepakt toen ze volwassen was maar toen heb ik normaal gereageerd maar ik merk dat dat heel veel effect heeft gehad, het is een echte angstbijter geworden en alhoewel ik het er nu enigszins uit heb ben ik bang dat het nooit meer echt weggaat maar we gaan door ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Tot nu toe ( ze zitten in de pubertijd) vind ik dat wij ons best gedaan hebben.

Ze zijn gek op mensen en Joy voornamelijk ook op honden.
Jackie wat minder maar dat komt vaker voor met chi's maar speelt wel heerlijk met de honden die ze goed kent.
Luisteren op dit moment goed, maar durven ook streken uit te halen wat ik op het moment zelf niet zo leuk vind maar achteraf denk logisch had ik zelf ook gedaan O-)

Dus nee ik ben tevreden en zal niet iets anders gedaan hebben als ik nu een pup in huis had gehaald.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat had je achteraf anders gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jackie, Nukka en Balou !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^