Heropvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik werk voor een organisatie die honden herplaatst. Er was een vrouw die een kruising boerenfox heeft geadopteerd, ze leek heel gemotiveerd en bereid om te werken aan bepaalde probleem gedragingen.
Nu is het zo dat dat hondje enkele maanden bij die vrouw is, woont trouwens op een appartement. Ze zou er veel mee gaan wandelen en hard lopen, dus beweging zou hij normaal niet te kort komen. Nu heb ik vandaag telefoon gehad van de organisatie want nu blijkt dat er zich problemen voordoen en ik moet met die vrouw gaan babbelen en haar helpen.

Problemen zijn:

Waken (overmatig blaffen = niet echt gewenst op een appartement)
Agressie naar andere honden
Verlatingsangst


Nu opzich kan ik haar wel tips geven, maar met bv het overmatig blaffen heb ik zelf echt geen ervaring. Nu is het zo dat als ik dinsdag vast stel dat de problemen echt serieus zijn, dat ik haar zowieso een GT ga aanraden. Maar zou haar toch al wat tips willen kunnen geven voor het oplossen van deze 3 problemen. Ik herinner me nog van in het begin dat ze niet zo graag met een bench wou werken. Zou dit misschien toch een aanrader zijn om probleem 1 en 3 op te lossen? En ik had gedacht mijn eigen hond mee te nemen om eens even te kijken hoe het zit met de agressie.

Kan iemand mij misschien helpen met een aantal dingen die ik zeker met zeggen of doen? Dit dan echt gewoon ter voorbereiding, vooraleer ze naar de GT gaat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heropvoeden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Ik zou eerst willen weten wat ze zelf al gedaan heeft om de 3 problemen aan te pakken.
Heeft ze het alleen zijn opgebouwd of verwacht ze dat ie dat zo maar kan??Dat zou je haar al uit kunne leggen hoe je dat aanpakt.Wat doet ze als de hond blaft terwijl het niet gewenst is??Gaat ze "mee blaffen"?
Je zou ook met haar kunnen wandelen om te ze hoe de agressie naar andere honden zich uit zo dat je weet of het echt agressie is ofdat deze vrouw hetzelf veroorzaakt.
Missschien als je er bent dat je al een heleboel opsteekt van de sitiatie.
Op afstand is dat niet te beoordelen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik ga met Helma mee, eerst vragen wat er al gedaan is en hoe ze het allemaal aangepakt heeft.


Wb het uitvallen zou ik haar wijzen op bogen maken om andere honden heen, nooit recht op andere honden aflopen, eerst heel grote bogen maken, daarbij leren de aandacht op haarzelf te vestigen, en later steeds kleinere bogen.

Verder zou ik haar wijzen op de lichaamstaal van honden en kalmerende signalen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heropvoeden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^