Van puppie naar volwassen voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Mijn dierenarts heeft gezegd dat Chelsea zo snel groeit dat ik op 5 maanden wel over mag stappen op volwassen voer.. Maar niet alle merken brokken hebben dat.. Ik bedoel er zijn ook merken, zoals EuroPremium Giant wat ik nu geef, dat is voer van 1 tot 12 maanden, ik zag het laatst zelfs van 1 tot 24 maanden.. Ik neem aan dat daar dan voeding in zit voor pups (bouwstoffen enzo) maar in mindere mate zodat het ook voor een 'puberpup' of 'netaan volwassenpup' kan.. Maar moet ik dan andere brokken gaan geven, die waar echt Adult op staat, of moet ik dit maar gewoon blijven geven aangezien ze nog steeds een pup is die toch bepaalde bouwstoffen of puppie-vitaminen nodig heb..

Wat vinden jullie? Zeker dat ik helemaal geen brok moet geven..? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van puppie naar volwassen voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hier gaan de puppy´s als ze 4 á 4,5 maand oud zijn ook over op volwassen voer. Op puppybrokken staat altijd dat het voor honden is tot een jaar oud of zo, maar wij hebben ons daar nog nooit aan gehouden.

En nee hoor, hier geven we ook gewoon brok. Wel een kwaliteitsbrok (Biofood) en ook nog Rodi, maar we voeren dit nu 11 jaar en we hebben nog nooit problemen gehad. O-)

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Ik zou ook gewoon overgaan op volwassen brok ;-).

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Oké.. Maar als er nou op de zak staat 1 tot 12 mnd of tot 24 mnd moet ik dus evengoed Adult nemen? Ik ben zo bang dat ze dam iets tekort komt, voor me gevoel, aangezien puppyvoer zo belangrijk is omdat het alles bevat wat een pup nodig heb, een pup heb meer nodig dan een Adult..:$

Ik geef er by the way ook Rodi bij sinds kort, en ik ga ook met Smuldier beginnen eerdaags, als bijvoeding.. Ps bedankt voor jullie reacties O-)

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

volgens de filosofie van dog lovers gold heeft een pup niet ander maar alleen maar meer voer nodig..en ik geloof ze wel..

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

puppy voer is inderdaad meer commercieel dan een toegevoegde waarde. Moeder natuur heeft ook geen welpen prooien en volwassen prooien, puppies eten gewoon meer, maar goed dat is als je vlees voert.
Anders zul je eens een zak puppy brokken en een zak volwassen brokken naast elkaar moeten houden en dan kijken wat er op de analyse staat, zitten hier grote verschillen of niet.
Persoonlijk zou ik inderdaad overstappen op volwassen, maar goed dat moet je zelf weten. En wat betreft je opmerking over vlees. Mijn antwoord is ja

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik gaf ze meteen toen het puppen voer op was volwassen brokken.En ik ga nu over op vleesvoer.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ivy heeft de eerste maand dat ze bij ons was nog af en toe puppybrokken van Fish4dogs gekregen als ze bij de oppas was of in haar voerbal/pyramide. Maar ze kreeg vooral vers van Darf, die heeft geen puppysamenstelling (wel een fijne puppymaling voor heel jonge pups). Daarna kreeg ze bij de oppas en in haar voerbal etc. Acana brokjes maar vooral vers.
Zij is heel mooi, gelijkmatig gegroeid, niet echt rare uitschieters.

Sire kregen we met 8 maanden en daar hebben we toen ook gelijk volwassen brokken voor gekocht.

Ik hoor regelmatig dat honden niet mooi groeien op puppiebrokken.

De volgende zal vanaf het begin volwassenvoer krijgen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Hier hetzelfde:

Rond de 5 maanden stappen we over op de volwassen brok.

Op de vers vlees dagen krijgen ze hetzelfde als de volwassen honden. Nog nooit een probleem mee gehad en ze groeien gelijk matig op.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Op aanraden van andere mensen hier op het forum heeft Chief eerst een hele zak puppybrokken opgemaakt en heb daarna gewoon adult voer gekocht.
Hij is nu 4,5 maand en doet het er prima op hoor. Hij komt helemaal niks te kort.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van puppie naar volwassen voer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^