Wil een andere hondenschool!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Gisteren weer eens naar de hondenschool gegaan, ik ga al niet met volle zin, omdat ik weet hoe het er aan toe gaat, maar ik doe het voor de socialisatie en het leren luisteren onder veeeeel afleiding. Ik probeer echter steeds op MIJN manier te werken en niet die van de hondenschool, want daar ben ik echt niet mee akkoord. Gisteren was er een oefening:

De instructeur nam een hond van iemand om voor te doen. natuurlijk met slipketting. Hij zei dat we de lijn aan het aller uiteinde moesten houden en dan deed hij het voor. Hij stapte super snel rond en verandere constant van richting, draaien, stoppen, terug, hup hup hup, echt snel. Zonder een woooord te zeggen te de hond, hij vond dat de hond naast hem moest blijven zonder dat hij een bevel kreeg, maar gewoon doordat hij hem constant in het oog moest houden. Maar dan de manier waarop. Het was een jongen zenuwachtige duitse herder die hij als voorbeeld gebruikte. Hij begon en echt waar bij iedere bocht, iedere halt, iedere keer als hij zijn baasje passeerd, SNOK SNOK SNOK aan die ketting. Ik kan je zeggen die is minsten 10 min zo doorgegaan gewoon tot dat die hond niet meer van zijn been week. Maar natuurlijk het resultaat was dat de hond zich tegen de instructeur begon te keren, en begon te springen en zelf neigde tot bijten. (moest ik die hond zijn ik had 'm al lang een snauw gegeven!) Toen moesten we dat allemaal nadoen. Hij nam nog een hond van iemand over die het niet goed deed, ik dacht bij mijzelf, dat die verdorie maar niet aan Kali durft komen. Ik werk ook niet met slipketting (als aller enigste in de hele hondenschool). Ik moest de oefening doen, maar ik besloot om wel tegen haar te praten om zo haar aandacht bij mij te houden en ze deed het super. Heb niet één keer moeten corrigeren (ik haat het maar hij stond zo op mijn vingers te zien dat ik wel moest , als ze niet goed naast me liep) Ben blij dat ik er onder uit ben kunnen komen, maar vind dit zo erg. Ik kon echt mijn walging niet onderdrukken als ik hem bezig zag met die hond. Die 2de hond heeft hij trouwens neegelegd op de grond met zijn nek omdat hij te "enthousiast" was. Ik weet niet of ze het echt niet zien, maar die honden worden allemaal agressief, de helft van onze groep heeft echt probleem honden ondertussen die uitvallen naar alles en iedereen. En ik weet zeker dat dit te maken heeft met die manier van werken!

Maar het ergste is, ik moet echt suuuuper ver rijden wil ik naar een andere school gaan!!! Er is echt niks in de buurt :-(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil een andere hondenschool!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Ik ga in herentals, ik weet niet waar je woont maar ik vind het daar geweldig, alles op je eigen tempo, in 3 lessen heb ik en romi daar al veel bijgeleerd!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

waar woon je? Eventueel een trainer thuis of zo?

Het is vervelend als je niet naar een school kan die goed werkt voor jou.
Maar hier zou ik misselijk van worden.. geloof niet dat ik zou kunnen blijven daar..

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

wij gaan niet naar een hondenschool. we hebben er wel naar gezocht maar overal was het wel iets, bij de 1 aanvaarden ze het ras niet, bij de ander moet je er extra voor betalen of een verzekering nemen of ze moeten een muilkorf om en dan nog het ergste 'dit soort honden aanvaarden wij alleen in privelessen en ze mogen in geen enkel geval in aanraking komen met onze andere honden'. ze moesten trouwens overal een slipketting om. voor ons dus geen hondenschool, we doen alles dan liever op eigen houtje en dat gaat prima!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Maar goed dat je daar weg wilt.
De slipketting mag bij ons NIET gebruikt worden. :'(

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

in herstelt zit er ook 1,die is heel goed...wij gaan inmiddels er niet meer heen,omdat niet nodig is met Luna en te vermoeiend is voor mij ivm mn spieren.woon zelf in herentals en geen ervaring met hondenscholen hier...

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

lees op je profiel dat je in Kessel woont, ze hebben vast meer hondenscholen in je buurt...je kan altijd bij verschillende paar keer kijken om te voelen en meemaken of het je bevalt...

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Je moet er wat van zeggen hoor is toch niet normaal.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

zou er niet meer heengaan als ik jou was

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Socialiseren van je hond met andere honden kan ook in een park of bos........... ik ging niet meer hoor.
Volstrekt achterhaalde nonsens dat geruk aan zo'n slipketting. :'( Bij ons kom je het veld niet op met een slipketting overigens. Dan kan je gewoon naar huis! En terecht.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

Naar die hondenschool zou ik ook niet meer gaan hoor :-)
Bij ons in de pyppycursus kwam er iemand aan met een labrador pup van 8 weken, met slipketting!
Eerste wat de trainer deed was een reserve halsband halen en aan die hond aandoen.
Bij ons doen we ook de oefening met snel omkeren of veranderen van richting, en dan is het de bedoeling dat je tegen de hond praat en zorgt dat hij aandacht voor jou wil hebben. Niet dat hij aandacht moet hebben omdat hij een snok zou krijgen :s

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Helmadix (Gast)

ik denk dat je op die manier beter af bent zonder hondeschool als met als ik het zo lees.
Misschien kan je, tot je een nieuwe hondeschool gevonden hebt, proberen bij je in de buurt een paar honden te verzamelen om samen wat te ondernemen?

honden page profiel Happy DoodlesHappy Doodles

honden foto van Happy Doodles

Gauw weggaan bij die hondenschool. Luisteren moet op basis van vrijwilligheid, niet om straf te vermijden. Is veel leuker voor zowel hond en baas.

En socialiseren kan heel goed op een afgezet hondenterrein. Kijk dan eerst even hoe de honden zich gedragen die er al rondlopen. Ben je eenmaal binnen, negeer de hond dan als ie angstig bij je gaat zitten. (als je hem troost benadruk je dat het eng is dus dat moet niet) Beloon hem als ie gewoon ff bij je terugkomt.

ik kan je de boeken van klaas wijnberg en jan fennell aanbevelen, heb je echt geen hondenschool meer nodig.

kijk ook even op youtube trefwoord clickertraining, ook heel leuk.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik ga regelmatig naar een losloopveldje, is ook wel goed voor socialisatie, maar daar ben je nooit zeker van dat er andere honden zijn. Met één iemand spreek ik altijd af en daar komt ze nu heel goed mee overeen (een labrador), maar ik wou haar gewoon met veel honden in contact brengen om haar te leren dat ze ook aandacht voor me moet hebben als er van alles rondom haar gebeurt. Ze doet het trouwens super, maar ik voel me zo'n opgever als ik dan stop met de school. Met Yaco ben ik er ook gestopt, voor dezelfde reden. Eerst had ik het niet door, maar hij werd er helemaal wilt van dat die andere honden zo reageerden en altijd dat gerinkel van die kettingen. Ik kreeg toen ook al altijd te horen dat ik met een Malamute toch echt wel een slipketting moest gebruiken. Heb het NOOIT gedaan en nu met Kali ook niet. En ondertussen hebben ze wel geleerd mij te laten en niet meer te zagen over die ketting, maar al hun oefeningen zijn er wel op gebaseerd. Pffff, ik woon trouwens in Hoegaarden in Belgie. We hebben hier in de buurt (max 15 min rijden) 2 hondenscholen, maar werken beide op dezelfde manier. Als ik een andere wil moet ik al ver gaan zoeken en is ook niet zeker dat die dan op een andere manier werken. Pfff vind het zo triestig... . Bij ons verplichten ze ook vanaf 12 weken dat je een slipketting gebruikt met je pup, kan het me gewoon niet voorstellen. Als je daar gewoon al toekomt op de parking en je ziet de mensen hun hond uit de auto laten, dan beginnen ze al. Dan hoor je helemaal rondom je geroep en getrek aan de ketting, nog voor de les begonnen is. Ze zijn daar allemaal gebrainwashed denk ik. Kan toch niet dat je je beste vriend zo pijn kunt doen. Tijdens de les zeggen de instructeurs dan wel 'je moet ook belonen als ze iets goed doen" want het resultaat van al dat corrigeren dat ze leren, is dat de mensen gewoon vergeten om nog is een keer vriendelijk te zijn tegen hun hond. Ik ben heel de tijd tegen haar aan't babbelen om haar te belonen en ze doet het uitstekend. Zou voor die mensen toch een klik moeten zijn dat het zo ook werkt en zelfs beter! Maar nee, die mensen denken dat ik gewoon een super makkelijke hond heb en dat die daardoor luistert Pffff. Zou ook graag bv agility gaan doen met haar, maar dat doen ze ook nergens in de buurt... .

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Het socialiseren is niet omdat ze angstig is, maar juist extreem dominant naar andere teven. Als ze er één zag gingen die haren omhoog en vloog ze ernaar toe en niet om braaf te spelen!! Ze moest bij haar vorige eigenaar weg omdat ze vocht met alle andere teven ( dit was bij een ervaren fokker). Ik heb haar nu een half jaar en ik kan trots zeggen dat ik haar al zover gekregen heb van tot wel 2 uur te kunnen spelen op een losloopweide met soms tot 7 honden samen. Maar dit gebeurt spijtig genoeg zeldzaam en ik wou haar nog meer met honden in contact brengen via de hondenschool. Maar heb echt de indruk dat ze juist terug aan't vallen is sinds ik ga. Ik heb eerst 4 maanden getrained met haar zonder school om haar ook aan ons gewoon te laten worden en nu ben ik 2 maand bezig met hondenschool. Maar hou het gewoon niet uit!
Met yaco was het zover gekomen dat als we nog maar op de plein binnen kwamen hij zich echt tegen mij keerde om te zeggen "maak dat we hier weg zijn" hij kreeg er stress aanvallen van. (had ik toen trouwens ook een topic over geopend voor ik doorhad dat het van de hondenschool kwam)

honden page profiel AndriesAndries 3 doggies

honden foto van Andries

Wat erg zeg, Snap dat je weg wilt.
Ikzelf ga in Overijse, misschien ver van waar jij woont. Daar gaat het prima, geen slipketting,Clickertraining,...
Echt super!

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy 3 doggies

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Ik begrijp je frustratie heel goed.
Met Blacky heb ik 3 jaar hondenschool gedaan...met de verplichte slipketting enz..wist ik veel.
Gevolg een overdwarse pinscher.

Nu zit ik met Justy in een andere hondenschool en ja hoor ze beginnen daar ook al. Ik heb vorige week al gemeld dat ik "geen" slipketting wil gebruiken...
Tot nou toe staan ze het toe maar ze zeuren wel.
Mij ervaring hier in België is dat de hondenscholen te wedstrijd-prestatiegericht zijn.
Ik heb er al over nagedacht om in Nederland een hondenschool te zoeken. Ik woon vlak bij de grens van Valkenswaard.
Mijn bedoeling van een cursus is een goed gecosialiseerde hond die een beetje luisterd en geen gefrustreede kip.
Misschien heeft iemand een tip. ;-)

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

Plucheke, wat een ellende! Volgens mij ben je beter af zonder hondenschool dan met deze. Je lijkt misschien een opgever voor de hondenschool als je nu stopt, maar voor ons op hp ben je een kampioen als je hier weg gaat! Het is knap en moedig om je eigen plan te trekken, waarvan je weet dat je hond het er beter op doet.
Wat zou het fijn zijn als je een andere manier kon vinden om je hond in contact met veel andere honden te laten komen.

Heel veel succes met je hond!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Snel stoppen met die hondenschool plucheke.

"ik dacht bij mijzelf, dat die verdorie maar niet aan Kali durft komen"

Nooit je hond uit handen geven.

honden page profiel HanneHanne 3 doggies

honden foto van Hanne

ik ben zelf voor instructeur bezig op onze hondenschool en het eerst dat wij leren is nooit maar dan ook nooit een hond overpakken van de baas.

Je hebt een andere lichaamstaal en daar reageert de hond anders op.

Bij ons zijn slipkettingen en gentle leaders normaal niet toegelaten of je moet er toesteming voor vragen.

Ik gebruik het dus wel maar enkel uit voorzorg. Hij is nog jong en kan nogal overdreven reageren.

Het verbaast me niks dat die honden zich tegen hun baas keren. ze moesten hun eens een slipketting aan doen en daar constant aan staan rukken. de ketting zou in recordtijd in de vuilbak liggen.

honden page profiel cynthiacynthia 3 doggies

honden foto van cynthia

de hondenscholen van martin gaus zijn wel goed ik ga binnenkort gaan met mijn hond daar,, maar het is er wel prijzig maar ze werken daar wel heel goed met de honden en de baasjes.

honden page profiel Chris BakkerChris Bakker 3 doggies

honden foto van Chris Bakker

In hilversum zit en club waar slipketting verboden is :-D als je daar in de buurt woont PM me maar :-D

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Hoi,

Ik hoop dat je daar niet meer naar terug gaat als alles in jouw NEE zegt is het nee. Maar wat nu?
Ik woon daar nietin de buurt dus kan je daar niet mee verder helpen maar heb je al eens naar honden scholen gegooglet zo kan je via googlemap meteen zien of ze in de buurt zitten en hoelang rijden het is.

Hoop dat je een geschikte school vindt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil een andere hondenschool!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^