chemisch castereren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel borisboris

honden foto van boris

Wat is jullie ervaring met chemische casteratie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemisch castereren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ritarita 3 doggies

honden foto van rita

mijn teckel is ook chemische gecastreerd , het is nu een jaar geleden en het is nu wel aan het uitwerken, maar hij was een stuk rustiger , ook naar de andere honden , en had geen last van de loopse teefjes, werkt goed , het was een implantaat ,en werkte na 5 /6 weken .

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ligt eraan wat je redenen zijn om hem chemisch te laten castreren? Onze Bo hebben we chemisch laten castreren (net zoals bij Ria door middel van het implantaat). Bo had extreem veel hormoongerelateerde gedragingen die hemzelf duidelijk enorm in de weg zaten. Toen het implantaat werkte zagen we de Bo weer zoals we hem kenden. Al de extreme hormoongerelateerde gedragingen waren weg en hij was weer erg vrolijk. Bij Bo werkte deze een kleine 6 maanden, maar dit verschilt per hond. Bij kleine honden zal deze een jaar (of langer) werken, bij grotere honden ongeveer 6 maanden.

Wel moet je erop bedacht zijn dat de gedragingen de eerst tijd erger kunnen worden, de DA vertelde ons dat het enkele dagen zou zijn. Maar dat verschilt ook per hond, bij Bo was dit de eerste 5-6 weken. Maar na de 6e week verdwenen deze alsof een knop werd omgezet.

Wij hebben Bo uiteindelijk definitief laten helpen, maar naar mijn mening moet je dat alleen doen als het echt nodig is.

Implantaat is een erg goed middel om voor wat langere tijd hem chemisch te castreren.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Het implantaat (Suprelorin) kan tot 6 maanden werken en is een goede manier om te bekijken wat een definitieve castratie met je hond zal gaan doen.
Vergeet niet; het implantaat KAN tot 6 maanden werken, maar voor hetzelfde geld werkt het maar een paar weken. Dat weet je niet vooraf en heeft niets met de grootte van je hond te maken.

Je kunt ook chemisch laten castreren door middel van een injectie, maar deze methode is minder represantatief voor een definitieve castratie.

Over het algemeen kun je zeggen dat de goede eigenschappen in het karakter van je hond niet wijzigen na een (chemische) castratie. Wanneer je hond echter een 'kattig' karakter heeft, KAN deze eigenschap versterken.

In veel gevallen laten mensen hun reu castreren omdat hij rij-gedrag op mensen vertoond, druk is binnen het gezin (of veel last heeft van voorhuidontsteking).
In dat geval zou je kunnen overwegen om eerst chemisch te laten castreren.
Als dit niet het gewenste gedrag tot gevolg heeft, kun je de oplossing beter ergens anders in zoeken; denk aan gedragstherapie of uitdagingen in de vorm van agility o.i.d..

Succes met het maken van je keuze!

honden page profiel borisboris

honden foto van boris

Dank jullie wel voor de reactie.
Boris is over het algemeen heel dominant naar andere honden en heeft last van voorhuidontsteking.
Ik ben benieuwt of ik een reatie zal merken met de chemische casteratie

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Chemisch castreren is het behandelen met vrouwelijke hormonen. Het implantaat iets iets anders.
Chemisch zou ik niet doen, dat werkt max 6 weken en je geeft dus extra hormonen.

Het implantaat (6 maands) zal bij een klein ras zon 12 maand werken. Er is ook een implantaat dat 12 maand werkt bij grote rassen en dat zal 18 maand werken bij een klein ras.

Mexx heeft nu een 6 maand implantaat. Na enkele dagen werd hij erg vervelend vanwege de hormonen die opspeelden, maar dat zakt met 2 weken wel af.
Hij zit nu op 7 a 8 weken en hier werkt het super. Mexx wordt niet meer door andere reuen aangevallen en heeft geen last van zijn prostaat en het lekken.

Hij is juist zelfverzekerder geworden ipv 'minder dominant'. Mexx was onzeker omdat hij vaak werd aangevallen en wordt nu dat wegvalt dus zekerder.

Je hond zal niet zo minder dominant worden naar reuen, alleen als dit echt hormonaal is. Maar om te proberen kan je het altijd eens laten zetten.
Voor het lekken zal het hoogstwaarschijnlijk wel helpen.

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur*** 3 doggies

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Ook wij zaten met het dilemma, wat doen we?
Of een chemische castratie ( die overigens maar 6 mnd. werkt), een echte castratie of laten we Fleur steriliseren...
Want dat er iets moest gebeuren stond vast met een reu en een teef in huis.
En aangezien Luca heel extreem is naar teefjes toe ( hij barst van de hormonen)en last had van een voorhuidsontsteking moesten we wel iets doen.
Zoals ik al zei werkt een chem. castratie maar 6 mnd( volgens onze DA) en aangezien een teef ook iedere 6 mnd loops is, vind ik dat eigenlijk een beetje een onlogische keuze.
Qua gezondheidsvoordelen is het verstandiger om voor een sterilistaie van de teef te kiezen, maar daar hangt ook een veel duurder prijskaartje aan dan aan een castratie van de reu.
Dus wij hebben de reu nu toch maar laten castereren.

joy (Gast)

Wij hadden vroeger 2 rottweilers.
Onze rottweiler reu had ziekelijk rijgedrag op onze rottweiler teef, terwijl ze niet loops was, omdat we dit heel vervelend vonden voor onze teef (en ook voor de reu natuurlijk) hebben we hem chemisch laten castreren, alleen had dit niet het gewenste resultaat,meneertje ging vrolijk door, een paar maanden later hebben we toch gekozen voor het echt castreren en was het vervelende rijgedrag weg.

Anoniem (Gast)

Ik heb mijn hond chemisch gecastereerd om de reden dat mijn teef zo is zo te jong was om drachtig te raken. En er is bij gezegd dat het een jaar werkte. mijn teef is inmiddels ruim 1 1/2 maar puppies was zeker niet de planning. mijn reu heeft had geen vervelend gedrag heb dat nu ook niet. nu is de teef ongeveer 10 dagen loops en heb eerst al tien dagen op de teef zitten rijden, ipv anders om. Vandaag is dat veranderd de reu heb erg intresse maar likt het soms niet echt te snappen. Soms wel maar ik heb de hondjes nog niet zien vast zitten. mijn dierenarts heb het niet gehad over dat de reu dan kans heb dat hij niet meer vruchtbaar zou zijn. Ik heb nu gebeld en hij gaf het advies om ze uit elkaar te houden. helaas is dat geen optie ik moet ivm klap paard zitten met been om hoog. complicaties ivm de rassen keeshonden en het verschil van ziet hij niet. Dat is nu het belangrijkste. de teef is inmiddels oud genoeg. Maar gepland was het zeker niet. Mijn adves is nu aan ander hou het niet zoals ik bij een jaar, maar ga eerder terug als je hem nog een keer chemisch wil castereren als je hetzelfde doel had als ik. De dieren arts heb gezegd dat ik met 30 dagen ego kan doen. kost rond 37,00 en chemisch castereren was 65,00. Voor wie niet weet hoe dat gaat. het is gewoon een chip die in wordt gebracht.Dus doet geen pijn. en was normaal voor een jaar. Overwegen waard als je niet zeker weet als je nog mischien een nestje zou willen. Ik weet wel dat voor mijn als er pups komen de geboorte het engst zou zijn en dat dan ook liever uithanden zou geven. Normaal kan je niet voor de bevalling bij de diernarts de teef daar laten. Dat wil zeggen niet bij de mijne.

grappig wij maar denken dat we meer aan de opboeding deden dat ze rustiger werden. mischien weten we nu de reden ze zijn gewoon moe mischien. helaas weet ik niet hoe ik foto van mijn schatten achter kan laten hier. bas de reu is grote wolfsgrouwe kees, en de teef is middenslag witte kees. Mocht iemand tips hebben hoor ik het graag. gr karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "chemisch castereren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: me pup rijd me been
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^