Hoe lang moet er tussen de uitlaatmomenten zitten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sandra (Gast)

Hoi,

Kan iemand mij vertellen hoe lang er tussen de verschillende uitlaatmomenten moet zitten?
Ik oriënteer me op een Labradoodle. Ik woon alleen en werk 3 dagen buitenshuis.
Ik begrijp dat een pup vaker uitgelaten moet worden, dus ik denk dan aan een hondenopvang. Daarna wil ik het via een uitlaatservice regelen. Ik ben alleen wel ongeveer 9,5 a 10 uur van huis. Is het reeel om een hond 5 uur te laten wachten tot de volgende uitlaatbeurt. Kan hij dat leren?

Groet,
Sandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang moet er tussen de uitlaatmomenten zitten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind het goed dat je nadenkt, en ook nadenkt over een uitlaatsirvice, maar als je tien uur werkt, en dat je hond dan alleen is, ook al wordt tie uitgelaten door een sirvice dienst, is het rieel voor je zelf dan om een hond te nemen, want tien uur werken, en dan nog zorgen voor je hond ? weet wel dat je goeie bedoelingen hebt hoor. maar de leuke dingen van het pup zijn, laat je aan een ander over {ook de vervelende dingen} denk er eens goed nog eens over na.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

een volwassen hond zou dat wel lukken.
maar een pup heeft zijn blaas nog niet onder controle.

je zou mischien ipv een servisedienst die de hond uitlaat...ook kunnen overwegen om de de pup dan in dagopvang te plaatsen.

ik heb een tijd geleden gekeken naar de prijsvweschillen tussen een uitlaatdienst en dagopvang..en eigenlijk scheelt het niet veel.
als ik kijk naar de dagopvang in mijn buurt, ben ik eigenlijk goedkoper uit met dagopvang dat uitlaatdienst.

gewoon bellen en informeren.

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

een pup zal heel vaak uitgelaten moeten worden en opgevoed worden.en dan vind ik persoonlijk 5 uur wel heeeeeel lang.en wat heeft zo'n hondje eraan als hij meerendeels in zn eentje zit.zou ik heel zielig vinden en zou dus in het belang van de hond geen hond nemen. maar ja dat is mijn mening .

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

maja ik vraag me wel altijd af hoe zit dat met snachs dan een gewoon hond dan sta je neem ik aan niet midden nacht op en dan heb ik het ok over aldult een volwasne hond die moet om de zoveel uur uit maar snachs tot smorgens zijn ze ok niet uit en niet altijd slapen ze de hele avond door

honden page profiel SunshineSunshine

honden foto van Sunshine

Mijn advies is niet aan een hond beginnen. Je doet de hond er geen plezier mee en de uren dat je thuis bent zul je ook geen 100% aandacht voor hem kunnen hebben. Je doet jezelf en de hond er tekort mee.

L. (Gast)

Jongens wat een onzin allemaal!

Ik ben al jaren trainer en honden psycholoog en een hond denkt echt niet: oh wat mis ik mijn baasje toch.
Het komt zo vaak voor dat mensen honden vergelijken met hunzelf maar vergeet niet dat het dieren zijn en dat hun brein dus veel 'simpeler' werkt. Als de hond eten en drinken krijgt en wordt uitgelaten wanneer dat nodig is zijn zijn basis behoeften al vervuld. Natuurlijk is het fijn als de hond genoeg aandacht en knuffels krijgt maar dit is echt puur en alleen omdat een hond ook in het wild niet alleen is. Het belangrijkste is dat de hond zijn plaats kent, hierdoor heerst er rust in zijn hoofd en dat is veel belangrijker dan het vertroetelen van het dier. Hierdoor weet hij niet of hij nu de hoogste in rang is of de laagste en dit creeert alleen maar onrust. Honden worden zelfs eerder vals door het niet kennen van hun plaats dan door mishandeling! Dus ik stel voor dat de mensen die hier zoveel commentaar hebben en zelf een hondenbezitter zijn eerst zelf de psyche van een hond gaan onderzoeken.

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Wat een verademing om nu eens een andere kant te horen thanks L

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Helemaal met L eens!

Maar, in verband met de opvoeding zou ik wel proberen voor de pup wat anders te regelen als alleen een uitlaatservice. Maar idd een dagopvang of een oppas.. Als je hondje als pup nl 3 dagen in de week zoveel uur alleen moet zitten, dan schiet de opvoeding er op die dagen ook een beetje bij in.
En zorg dat je pup zich kan vermaken in een bench, bv met een kluif of een kong. Maar zorg wel dat je alleen VEILIG en houdbaar speelgoed geeft, wat ze niet kapot kunnen krijgen en op kunnen eten, zoals dus bv een kong.

En nog even, klasse dat je je er zo in verdiept en advies vraagt vóór je eraan begint! :-D Daar kunnen veel mensen nog wat van leren!

(al begrijp ik door sommige reacties hier ook wel, dat niet iedereen advies zal durven vragen!!!)

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

" Jongens wat een onzin allemaal!

Ik ben al jaren trainer en honden psycholoog en een hond denkt echt niet: oh wat mis ik mijn baasje toch.
Het komt zo vaak voor dat mensen honden vergelijken met hunzelf maar vergeet niet dat het dieren zijn en dat hun brein dus veel 'simpeler' werkt. Als de hond eten en drinken krijgt en wordt uitgelaten wanneer dat nodig is zijn zijn basis behoeften al vervuld. Natuurlijk is het fijn als de hond genoeg aandacht en knuffels krijgt maar dit is echt puur en alleen omdat een hond ook in het wild niet alleen is. Het belangrijkste is dat de hond zijn plaats kent, hierdoor heerst er rust in zijn hoofd en dat is veel belangrijker dan het vertroetelen van het dier. Hierdoor weet hij niet of hij nu de hoogste in rang is of de laagste en dit creeert alleen maar onrust. Honden worden zelfs eerder vals door het niet kennen van hun plaats dan door mishandeling! Dus ik stel voor dat de mensen die hier zoveel commentaar hebben en zelf een hondenbezitter zijn eerst zelf de psyche van een hond gaan onderzoeken. "


Gelukkig krijgt mijn hond wel wat hij verdiend.
Je kan niet zomaar elke hond nemen en 10 uur gaan werken zodat je iets leuks hebt voor in het weekend. Ik zit niet de hele dag mijn hond te vertroetelen...ik train hem, ik wandel met hem, ik laat hem uit en ik volg trainingen met hem. Zo hou ik hem lichamelijk en geestelijk gezond. Natuurlijk kan ik hem ook wel eens uren thuis laten omdat ik wat anders moet doen, daar zal hij echt niet ongelukkig van worden. Maar voordat je zulke uitlatingen doet moet je misschien eens in het asiel gaan kijken hoeveel honden daar zitten omdat het baasje toch de hond niet genoeg tijd kon schenken. En even reeel....je kan geen pup nemen als je direct 10 uur van huis bent. Hier moet je veel over nadenken, plannen en regelen. Wuif het niet zomaar af...zo komen er nog meer honden met gedragsproblemen (al levert dat jou wel weer geld op?).

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Tjonge,tjonge,wat een felle reactie L.(Gast)
Ik krijg nu even de indruk dat je mensen op hun nummer wilt zetten.
Heel jammer!!!

En...hoe heet je eigenlijk?

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

" Hoi,

Kan iemand mij vertellen hoe lang er tussen de verschillende uitlaatmomenten moet zitten?
Ik oriënteer me op een Labradoodle. Ik woon alleen en werk 3 dagen buitenshuis.
Ik begrijp dat een pup vaker uitgelaten moet worden, dus ik denk dan aan een hondenopvang. Daarna wil ik het via een uitlaatservice regelen. Ik ben alleen wel ongeveer 9,5 a 10 uur van huis. Is het reeel om een hond 5 uur te laten wachten tot de volgende uitlaatbeurt. Kan hij dat leren?

Groet,
Sandra "


In de puppy periode zul je het niet gaan redden met een uitlaatservice. Lees je goed in over de puppy periode, dan wordt het je denk ik al duidelijk. Door in het begin even goed tijd je investeren voorkom je een hoop problemen.
Als de pup wat groter is, en je hebt het alleen zijn goed aangeleerd kun je aan een uitlaatservice denken. Let hierbij wel op dat je met een puppy te maken hebt, en deze mag niet zomaar een uur wandelen. Een puppy heeft veel korte wandelingen nodig (zoek de 5 minuten regel maar eens op). Er zijn wel uitlaatservices te vinden die hier speciale regelingen voor hebben hoor !
En uiteindelijk, 3 dagen werken moet heel goed te doen zijn hoor ! Ik ben niet zo bekend het met het karakter van een labradoodle, daar kan ik dus niets over zeggen.


Succes met alle voorbereidingen... leuke tijd :-D

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

L@.
we zijn geen psygologen maar liefhebbers van honden .Je laat je hond geen 9/10 uur alleen dat vind ik mishandeling .

Mijn advies, doe een hond dat niet aan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Jongens wat een onzin allemaal!

Ik ben al jaren trainer en honden psycholoog en een hond denkt echt niet: oh wat mis ik mijn baasje toch.
Het komt zo vaak voor dat mensen honden vergelijken met hunzelf maar vergeet niet dat het dieren zijn en dat hun brein dus veel 'simpeler' werkt. Als de hond eten en drinken krijgt en wordt uitgelaten wanneer dat nodig is zijn zijn basis behoeften al vervuld. Natuurlijk is het fijn als de hond genoeg aandacht en knuffels krijgt maar dit is echt puur en alleen omdat een hond ook in het wild niet alleen is. Het belangrijkste is dat de hond zijn plaats kent, hierdoor heerst er rust in zijn hoofd en dat is veel belangrijker dan het vertroetelen van het dier. Hierdoor weet hij niet of hij nu de hoogste in rang is of de laagste en dit creeert alleen maar onrust. Honden worden zelfs eerder vals door het niet kennen van hun plaats dan door mishandeling! Dus ik stel voor dat de mensen die hier zoveel commentaar hebben en zelf een hondenbezitter zijn eerst zelf de psyche van een hond gaan onderzoeken. "


Ten 1e jammer dat je anoniem reageert.
Ten 2e schiet jij in je theorie wel weer naar het andere uiterste.
Ik vind je reactie weinig objectief van toon en ook niet echt behulpzaam als je alles direct als onzin betitelt.Over het algemeen is mijn indruk op dit forum dat men hier heel reeel omgaat met hun hond en zeker niet vermenselijken.




honden page profiel RickRick

honden foto van Rick

Een hond zo lang alleen laten zitten zou ik ook niet snel doen. Ik weet niet of je de rest van de tijd (dagen die je niet werkt + avonden) genoeg bezig met de hond kunt zijn, zowel physiek als mentaal?

Voor een pup zou ik niet kiezen. Als je net een pup krijgt, wil je daarmee een band opbouwen, ook door uitlaten etc. Als je dit door een hondenuitlaatservice laat doen, mis je wel wat heb ik het idee.

honden page profiel Sarah GroenSarah Groen

honden foto van Sarah Groen

Hoi Sandra, wat maak je een lange werkdagen zeg! 10 uur alleen blijven is voor een hond alleen niet te doen. Met een uitlaatservice waarschijnlijk wel.

Met een pup is het in elk geval zeker geen doen. Eventueel zou je voor dagopvang kunnen kijken voor je pup. Of je kijkt nu al naar een herplaatser bijvoorbeeld op:

www.dierenasiels.com

www.baasjegezocht.nl

Succes!

Marie (Gast)

Werken jullie niet?

Sandra, ook werkende mensen kunnen een hond hebben, zonder dat deze 'verwaarloosd' wordt.
Je bent meerdere dagen thuis om veel aandacht aan je hond te besteden.
Ik sluit me echter aan bij de mensen die zeggen dat een puppy niet aan te raden is.
Ik werk zelf ook drie dagen en heb voor de overige dagen een oppas, is erg goed te doen, en mijn hond is absoluut niet ongelukkig.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Hoi Sandra,

Je zou naar mijn mening best een volwassen hond kunnen nemen. Een pup zou ik niet doen als ik jou was, of je zou een half jaar onbetaald verlof op moeten nemen :-) Een pup kan niet mee met de uitlaatservice ook trouwens.

Ik werk ook parttime en mijn honden hebben niets te klagen. Ze gaan naar mijn moeder of met de uitlaatservice mee en als ik alleen de ochtend werk dan zijn ze thuis zonder mij. En als ik thuis kom gaan we lekker aan de wandel.

Als je buiten je werk genoeg onderneemt met je hond en hij zijn/haar energie kwijt kan en de beweging en aandacht krijgt die nodig is dan is een hond naast je werk, parttime in jouw geval zelfs, prima te doen volgens mij.

Maar geen puppy :-)

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

" Werken jullie niet?

Sandra, ook werkende mensen kunnen een hond hebben, zonder dat deze 'verwaarloosd' wordt.
Je bent meerdere dagen thuis om veel aandacht aan je hond te besteden.
Ik sluit me echter aan bij de mensen die zeggen dat een puppy niet aan te raden is.
Ik werk zelf ook drie dagen en heb voor de overige dagen een oppas, is erg goed te doen, en mijn hond is absoluut niet ongelukkig. "


Ik werk ook 9 uur per dag, dus ben al snel ruim 10 uur per dag van huis alleen voor het werk. Dan heb je boodschappen etc er nog niet eens bij. Ik ben minder gaan werken, 3 om 4 dagen.
Mijn man is 2 dagen thuis gaan werken. Dan blijven er 1 a 2 dagen per week over waarop Dino alleen zou zijn. Voor die dagen hebben we een soort opvang gezin waar hij zich heerlijk vermaakt.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik vind ook wel dat 'n hond wel degelijk even alleen kan zijn!! geen twaalf uur, en met 'n pup moet je wel een regeling treffen, maar
een volwassen hond kan ec ht wel 2xper week een werkdag alleen zijn.

als je de rest van de dagen met hem bezig bent, is ie waarschijnlijk zo al uitgeput!!

als ik een hele dag met 'mn hond lueke dingen ga doen kijkt ie me de volgende dag aan van 'laat me nou toch lekker'

en néé dat is niet omdat ik een franse bulldog heb ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Werken jullie niet?

Sandra, ook werkende mensen kunnen een hond hebben, zonder dat deze 'verwaarloosd' wordt.
Je bent meerdere dagen thuis om veel aandacht aan je hond te besteden.
Ik sluit me echter aan bij de mensen die zeggen dat een puppy niet aan te raden is.
Ik werk zelf ook drie dagen en heb voor de overige dagen een oppas, is erg goed te doen, en mijn hond is absoluut niet ongelukkig. "


hier het zelfde, ging minder werken maar helaas strandde mijn relatie, bleef dus achter alleen met de hond, na 3 maanden wat had ik moet doen? hem weer weg doen. Dusty had al genoeg mee gemaakt in zijn leven. ik werk 3.5 dag per week. ik zal wel moeten want ook ik moet eten en de huur moet betaald worden. dus 3 dagen in de week is hij de middag bij me buurvrouw voor nu tot ik zelf in staat ben om tussen de middag terug te komen voor een wandeling. (dit is meer omdat ik er zelf niet meer gerust op ben op de zorg die hij krijgt daar maar dat is een ander verhaal) het is meer geplan en geregel maar dat heb ik er voor over. elke avond gaan we een flinke wandeling maken, krijgt hij de volle aandacht en 3 dagen ben ik er helemaal voor hem! Mijn hond is absoluut niet ongelukkig. ik weet ook wel dat het niet ideaal is maar helaas is het niet anders, wat ik hier mee wil zeggen is dat het zeker wel kan hoor een hond en werken. je moet er volledig voor willen gaan, en de hulp in willen schakelen die je nodig hebt. wel heb ik bewust gekozen voor een al ouder hondje. dus geen pup!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

Hier ook, ik werk vier dagen, mijn vriend vijf. Hijnwerkt nu nog in de horeca en begint meestal om 2 of 4 uur smiddags, een enkele keer om 12 of om 10 smorgens. Op de dag dat hij om 12 begint bent ik om half 6 uiterlijk thuis, als hij om tien begint gaat Benji naa mijn moeder of wordt hij uitgrlaten.

Alleen ik heb per 1 oktober een nieuwe baan, en mijn vriend gaat waarschijnlijk uit de horeca begin volgend jaar, dat betekend helaas dat we 3 of 4 werkdagen wat voor Benji moeten regelen.
Dit wordt een dagje (of 2) bij mijn moeder, uitlaatservice, en een dagje (of 2) met mij mee naar kantoor (kans dat dat mag straks, dolgelukkig mee!).
En niemand kan mij vertellen dat omze lieve schat straks ongelukkig wordt! Want ookal werken we gewoon, hij zit niet 5 werkdagen per dag alleen omdat we verantwoordelijkheid nemen voor hem, van tevoren hebben nagedacht over oplossingen, en ookal lopem dingen nu anders als we eerder hadden verwacht, we vinder er wel een oplossimg voor.

En als het gaat over 2 werkdagen per week, en dan mag hij mee met de uitlaatservice, vind ik zeker niet dat je je hond ongelukkig maakt.
De puppytijd is natuurlijk een ander verhaal zoals hievoor al is gezegd.

Wij hebben ook bewust gekozen voor een wat oudere hond, ookal moet je er dan ook wel rekening mee houden dat er dikke kans inzit dat je hem niet meteen lang alleen kunt laten!
Opbouwem dus!

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

Ik bedoel 5 werkdagen per week, en de n en m zitten dicht bij elkaar vanavond :-) excuus

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang moet er tussen de uitlaatmomenten zitten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^