Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Wij hebben onze dwergschnauzer Zoë morgen precies 3 weekjes, en ze was al 4 maandjes oud.
In het begin dat we haar oppakten, hield ze zich helemaal slap, en bewoog ze niet. Nu is dat beter geworden. 14 dagen terug zijn we naar een trimsalon geweest, want de fokker had niets aan haar gedaan, dus ze leek wel ontploft.
De trimster kwam aanlopen, en Zoë begon echt vreselijk te gillen, terwijl ze nog bij mij op de arm was. Echt horen en zien verging je, het was geen piepen, maar echt kei en kei hard gillen.
Volgens de trimster moesten we haar op de grond zetten, en dat deed ik, maar toen kwam de trimster nog dichterbij en Zoë plaste en poepte van zich af, en bleef gillen. De trimster raakte haar aan, en toen heeft Zoë haar vreselijk gebeten, echt tot bloedens aan toe.
Wij wilden al naar huis toe gaan, want het was echt hartverscheurend. Volgens de trimster, die haar bij haar halsband bleef vasthouden, zou Zoë dan winnen, dus we konden beter blijven volgens haar.
Dat hebben we gedaan, en op een gegeven moment liet de trimster Zoë los en Zoë ging al trillend naar mij toe, en stond tegen me op. Het geglil was inmiddels opgehouden, maar Zoë was zwaar overstuur.
Zoë is nog wel even op de trimtafel gezet, maar echt iets met haar doen was niet echt mogelijk.

Op weg naar huis ging het snel weer beter met Zoë, en eenmaal thuis aangekomen, liep ze alweer met haar staartje te kwispelen.
Als ik haar buiten uitlaat, wil ze onder geen beding worden aangehaald door anderen, haar staartje verdwijnd helemaal, en ze loopt achteruit.
Met andere honden gaat het nu wel redelijk, want m'n zoon heeft gelukkig 2 oudere grote honden, en daar raakt ze nu aardig aan gewend.
Het is nog wel zo dat ze de grote hond pakt als hij bij mij of m'n dochter komt, (zou dat jaloezie kunnen zijn?)
Maar op een gegeven moment gaat Zoë met de andere hond spelen, uitdagen enz. Maar ga ik bv even naar het toilet, en kom de kamer weer in, en wil de hond van m'n zoon mij dan begroeten, dan vliegt Zoë haar weer even aan. Nu kan zo'n klein krummeltje niets aanrichten bij een middenslag schnauzer (teefje)en ook niet bij de gecastreerde reu (labrador) en die 2 honden knipperen niet eens met hun ogen, maar toch.......
Maar het gekke aan alles is ook weer, dat Zoë zich als een gek op haar rug laat rollen als 1 van de 2 honden even "verhaal" komt halen.

Hoe kan ik het beste met dit soort gedrag omgaan? Voor ons is ze echt een schatje, niet heel erg onderdanig meer, in het begin als je haar wilde aaien wel, maar dan gaven we haar juist geen aandacht en zeiden van: Och Zoë dood? dan keek ze je stom aan, en ging maar weer op haar 4 pootjes staan.

Maar ook als we naar buiten met haar gaan, echt haar staartje maakt overuren, zowel binnen als buiten.
Ben ook met haar in de bus en trein geweest, en ze verblikt of verbloost daar niet van.

Kunnen jullie me helpen haar goed te begeleiden? Wat moet ik juist wel doen, en wat niet?
We laten haar nu niet meer trimmen, maar doen het zelf wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik dit het beste aanpakken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hoi,

Ik vind het vervelend om te zeggen, maar jullie Zoë is echt slecht gesocialiseerd. Je moet haar stapje voor stapje begeleiden.

De trimsalon. Druk de trimster koekjes in de hand en vraag of ze het aan Zoë wil geven. Niet laten trimmen btw. Gewoon trainen, in het houden van de trimsalon. Op een gegeven moment vind ze het daar leuk want trimsalon betekent lekker eten!

Verder, dat aanvliegen. Dat is wel het laatste wat je wil. 'een klein krummeltje'?? Wordt wakker! Het is een echte hond! En een schnauzer nog wel, ze hebben een pittig karakter! Als je het tolereert dat zij de honden aan blijft vallen dan kunnen die honden écht boos worden en haar dood bijten.

Laat zien dat ZIJ de pup is. Dus de 'underdog'. Ze staat het laagst in rang. Als zij echt hogerop wil komen, laat het de honden zelf uitzoeken. Maar geef duidelijk aan dat jullie een grote roedel zijn waar maar een ranghogere en langlagere kan zijn. En de ranghogere mag zij niet worden.

groetjes

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 3 doggies

honden foto van Romy en Takkie

Een pup is geen underdog, want een pup staat hoger als de underdog..de een underdog is het zwarteschaap, hoort er niet echt bij..groetjes

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik denk dat de trimster het één en ander verkeerd ingeschat heeft. Wat dat betreft kan Ilja je straks wel het één of ander vertellen, die is jarenlang trimster geweest.

Verder lijkt me Zoë vooral heel bang en onzeker. Jullie zijn haar enige steun en toeverlaat, dus ze bewaakt jullie tot en met naar de andere honden toe. Ze is nog maar drie weken bij jullie in huis, ik zou haar wat dat betreft afremmen, maar het vooral de kans geven te laten slijten.

Esther heeft verder vast nog wel wat nuttige tips om een angstige en gestresste pup te kalmeren, en anders Margje wel. ;-)

Groetjes,

Linda.

honden page profiel ..

honden foto van .

Dank jullie wel, en ik wacht Ilja nog even af :-D
Maar streng aanpakken doe ik haar niet, want ze was echt super bang voor alles, en ze is nog heel onzeker.
Socialisatie heeft ze inderdaad niet gehad, ze is in de 4 maanden vanaf haar geboorte amper de bench uit geweest :'(
Er is ook sprake van enige vorm van mishandeling helaas :'(

Ik wil haar juist wat zekerder maken, en heb in deze 3 weekjes al een hele fijne vertrouwens band met haar gekregen. Ik speel ook veel met haar, ook trekspelletjes, en ik laat haar af en toe winnen, alleen het laatste spelletje win ik altijd. Nu hebben we haar gelukkig al zover dat ze zich niet meer gelijk overgeeft ( op haar buikje rolt) als ze ons ziet, maar ze durft nu zelfs tegen ons op te staan om aangehaald te worden.

Ik kan haar nu ook kammen, en ben al 2 dagen bezig om te ontwollen, en ze laat het nu allemaal netjes toe. ik geef haar ook een stukje leverworst als ik klaar ben, wat zeer gewaardeerd word.

Maar een underdog...nee dat is ze al 4 maanden lang geweest, ik wil haar juist uit die positie halen Ik&Roos.
Ze vertrouwd ons, en als ik met haar buiten loop, valt ze geen honden aan, ze negeerd ze nu, en sommige honden wil ze al een beetje mee spelen (de buurthonden) In het begin gilde ze buiten als ze in de verte maar een hond zag.

Ze "valt" alleen de hond van m'n zoon aan ( die woont hier niet) als zij te dicht bij ons komt. Als ze met haar speelt, geeft ze zich echt over.

Maar ik denk dat als iemand abrupt komt, zoals de hond van m'n zoon, of de trimster toen, dat ze dan geweldig schrikt en een soort van beschermingsdrang heeft ofzo? Zou dat kunnen?

Ik heb een gedragstherapeut gehad hier in huis, en zij ging niet op Zoë af, maar liet Zoë eerst snuffenn, niets aan de hand toen. Dus ik denk zelf, en de gedragstherapeute ook, dat ze gewoon schrikt van een te direkte benadering.

honden page profiel ..

honden foto van .

Echt, ik kan het niet goed uitleggen, maar ze is zo veranderd met wat ze was, een heel bang hondje, dat niet durfde te komen, als je haar oppakte hield ze zich helemaal slap en bewoog haar oogjes amper :'( Heel en heel triest.

En nu, naar ons toe altijd blij, en ze wil zo graag mee. Ze sprong vorige week zelfs zo maar op m'n schoot, ze schrok er zelf van, dook helemaal in elkaar, tot ze in de gaten kreeg dat ik het goed vond, nu springt ze ook gewoon bewust op schoot :-D

Ik had gisteren een heel lekker hapje op m'n schoot, en Zoë lag naast me, maar reken maar niet dat ze het probeerd te pakken ofzo, want ze weet echt wel wat ze absoluut niet mag doen.
Ik mopper nu wel eens op haar, en ze duikt niet meer in elkaar, daar ben ik zo blij om:-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos


Maar een underdog...nee dat is ze al 4 maanden lang geweest, ik wil haar juist uit die positie halen Ik&Roos.
Ze vertrouwd ons, en als ik met haar buiten loop, valt ze geen honden aan, ze negeerd ze nu, en sommige honden wil ze al een beetje mee spelen (de buurthonden) In het begin gilde ze buiten als ze in de verte maar een hond zag.


Ik bedoel niet dat ze bang moet zijn, maar ik bedoel dat ze de ranglagere moet zijn. Als ze dat niet wordt dan komen er problemen. Maar doe maar zoals je wil hoor, maar ik heb je gewaarschuwd..

En het is heel goed dat jullie al een band met haar hebben, dan kunnen jullie steeds meer leuke dingen doen samen!

Streng aanpakken zou ik ook niet doen, juist veel liefde en beloningen geven. Maar je moet ook op deze leeftijd consequent zijn! Het mag geen troeteldier worden!

groetjes

honden page profiel ..

honden foto van .

Hallo Ik&Roos, een troeteldier is en word het niet. Ik weet om de donder dat het om een echte hond gaat, en Zoë weet dat ze onder ons staat.

Wij zijn heel bewust met haar bezig om haar goed te socialiseren en haar de regeltjes aan te leren.

De narigheid moet eruit, en de goede inprenting erin.
De onderdanigheid en het bang zijn zijn de dingen waar we eerst aan werken, en het gehoorzaam zijn.

Zo heeft de gedragdeskundige me uitgelegd dat het voor Zoë juist heel goed is als je als eerste de deur uitgaat, want anders vind Zoé dat ze op haar hoede moet zijn, en dat soort kleine dingen doe ik nu dus ook.
Met onze vorige hond was dat geen probleem, die was zo makkelijk als de spreekwoordelijke pet van een kwartje, dus of hij, of jij als eerste ging maakte niets uit.
Plus dat hij mee op bed mocht, en allerlei privileges had. Dat doen we bewust met Zoë niet, omdat zij daar nog onzekerder van kan worden.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Ik ben het met Linda eens en de trimster heeft het verkeerd aangepakt. Deze aanpak werkt wel met zekere honden maar onzekere honden worden er nog onzekerder van.

Wat nu te doen? Terug naar de trimsalon, nu niet meteen maar geleidelijk. De trimster in kwestie mag de hond niet meer aanraken maar alleen voertjes strooien op de grond.

Is je hond relaxed dan weggaan en een volgende keer strooit de trimster weer voer en ze gaat door de knieën heen maar ze doet nog niets. Gaat dit goed dan weer weg gaan. Een volgende keer steekt ze de arm uit met een voertje erin en weer gooit ze eerst rustig voer op de grond. Hopelijk gaat je hond dan een voertje uit haar hand eten.

Mocht Zoëy weer gaan piepen en/of janken dan kun je haar kalmeren d.m.v. een zinnetje te zeggen op neutrale/normale toon. Je hebt een belonende toon, Goed Zo!! en ook een negatieve toon NEE maar een neutrale/normale toon geeft aan je hond aan: O, mijn baas is normaal dan kan ik ook normaal zijn. Je kunt haar ook nog steun geven d.m.v. zelf naar beneden te gaan en haar op haar eigen hoogte steun te geven.

Op dit moment is het eerst zaak om haar zekerder te maken en dit heeft niets met troetelen en/of rangorde te maken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Het probleem met de trimsalon heeft inderdaad niks met rangorde te maken Esther, maar het bijten naar de honden wel. Ze zit dan niet lekker in haar vel, maar toch mag je niet naar ranghogere grijpen, zeker niet als pup. Dit is het enige wat ik probeer uit te leggen.

groetjes

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Bijten naar andere honden mag niet dat ben ik met je eens maar dit komt voort uit onzekerheid en heeft niets met rangorde te maken.

Dit moet met geduld en liefde en veel rust worden afgeleerd.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk ook dat het uit onzekerheid/bescherming komt, omdat het alleen hier in huis gebeurd, en dan ook alleen als de hond van m'n zoon plots op mij of m'n dochter afkomt, dan word Zoë hels.

Ik heb ook buiten afgesproken met m'n zoon, en toen ging Zoë gelijk op haar rugje rollen en totaal geen problemen met bijten e.d.

Mijn zoon z'n hond is nogal onstuimig, en komt dan als een gek binnen om mij of m'n dochter te begroeten, en op dat moment gaat Zoé dus uit haar dak.

Als zijn hond op Zoë afkomt, rolt ze juist gelijk op haar rugje, en laat ook alles afpakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik dit het beste aanpakken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^