Landgoed Beeckestijn Driehuis - weer minder vrijheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Ja hoor, weer een uitlaatgebied waar de hond waarschijnlijk binnenkort niet meer los mag. Om moedeloos van te worden toch... Mensen met honden zijn juist de mensen die altijd buiten zijn.

Dit stond in de krant:
Citaat:
VELSEN-ZUID - Moeten honden nog wel overal kunnen loslopen op landgoed Beeckestijn, is een extra fietsroute gewenst en waar zouden het beste zitbankjes kunnen worden neergezet?

Natuurmonumenten heeft er al wel wat ideeën over maar hoort graag van bezoekers van het parkbos en de tuinen van Beeckestijn wat zij daarvan vinden. Boswachter Marloes Pouw wil samen met bezoekers over het landgoed wandelen om de inrichting te bespreken.

Belangrijke onderwerpen zijn het hondenbeleid en fietsers. Voor honden zijn wel speciale gebieden aangewezen, ’maar nu is het eigenlijk zo dat honden overal loslopen’, weet Pouw. ,,De vraag die wij stellen is of dat wel wenselijk is, of dat bepaalde delen vrij moeten blijven. Sommige bezoekers zullen het heel fijn vinden dat honden nu overal kunnen komen, maar anderen vinden het minder prettig.’’

Fietsen op wandelpaden wordt nu ook een soort van ’gedoogd’. Natuurmonumenten wil weten of bezoekers dat erg vinden en of er een nieuw fietspad en fietsenstallingen nodig zijn.

Een paar dingen staan al vast. ,,We willen bijvoorbeeld geen honden meer in de bloemenwaaier’’, zegt Pouw. ,,Verder kunnen mensen het horen als ze straks langskomen.’’

Praat mee op woensdag 18 mei om 19.30 uur of zondag 22 mei om 11.00 uur. Verzamelen bij parkeerterrein bij hoofdingang.

Bron: IJmuider Courant 9 mei 2011

Ik heb het volgende bericht achtergelaten op http://www.natuurmonumenten.nl/content/in-gesprek-met-de-boswachter-op-beeckestijn natuurmonumenten:

Geplaatst op 18 mei 2011 door Randje
Ik wandel regelmatig met mijn hond op het landgoed en in het bos. Niet in de afgeschermde tuinen natuurlijk, daar is het immers niet toegestaan.
Het is heerlijk lopen, en de meeste mensen die je tegenkomt zijn hondenbezitters en hardlopers.
In het weekend staan er aan de buitenrand wel dagjesmensen, dit gebied vermijd ik dan. Overigens zag ik vanochtend en vanavond weer een hoop troep op dit terrein liggen. Er staan geen vuilnisbakken en blijkbaar laten de mensen de troep dan maar liggen. Dit zijn echter niet de wandelaars met honden.
Mijn hond kan hier heerlijk loslopen en spelen met andere honden, ik zou het heel jammer vinden als ook dit weer verboden werd. En waarom?
Mensen met honden zijn juist de mensen die, weer of geen weer, genieten van de vrijheid van het bos. Zij gaan vaak meerdere malen per dag met de hond een flinke ronde lopen. Waarom moet die vrijheid steeds verder beperkt worden.
Bij voorbaat dank,
Miranda


Misschien als meer mensen wat laten horen dat we er nog iets mee kunnnen. Vanavond kon ik niet naar de boswachtersshow omdat ik - in hetzelfde park - training had.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Landgoed Beeckestijn Driehuis - weer minder vrijheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3

honden foto van Suze en de 3

:'( Ik wandel daar ook veel.. Kan zo mooi van Velserbeek door naar waterland en dan door naar beeckestijn.. Zou toch zonde zijn als dat nu verboden word :'( :'( :'( Was z'n fijn gebied... Als ik het eerder had geweten was ik naar de praatavond gegaan..

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Ben het helemaal met je eens. Ik zal ook even een berichtje achterlaten, zonde, heb daar met Mickey verschillende hondencursussen en behendigheid gevolgd, kwam er daardoor dus alleen in het weekend (woon er zo'n 10 km vandaan)en vond het er dan wel behoorlijk druk. Jammergenoeg worden de uitlaatgebieden en tolerantie voor honden steeds minder.
edit; merk dat ik moet inloggen en een account moet aanmaken om een reaktie te geven, heb al een tijdje geleden mijn lidmaatschap van natuurmonumenten opgezegd vanwege dit soort zaken, zal kijken of ik op een andere manier kan reageren.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

@ Suze
Er is 22 mei nog een sessie dus wie weet, als er een hoop hondenbezitters laten blijken hoe belangrijk zo'n gebied is...

@Annemiek
Inderdaad moet je je registreren om te kunnen reageren, maar dat was zo gebeurt.

Greetz
Miranda

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

:'(

Ik zou bijna zeggen dat het hierdoor steeds minder leuk wordt om hondenbezitter te zijn.

Wij hebben zelf 6 juni een bijeekomst om te strijden voor een losloopveld in het park. :-)

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

* bijeenkomst

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Landgoed Beeckestijn Driehuis - weer minder vrijheid?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: runderhart
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^